23 Ocak 2015 Cuma

Assange'den Google'a ağır suçlama

Belki size de olmuştur. Facebook, Google ve diğer kullanıcı adlarınız, şifreleriniz vardır. Bazen pek çok gmail hesabınız olabilir. Bunlardan özellikle Google kaynaklı olanları başka hesapları teyit etmek içinde kullanırız. Sosyal medya hesaplarımız ise gerek telefon defterimizdeki, gerekse eposta programımızdaki eposta listelerine ulaşmak ister.

Bir süre geçer, bir gün bakarsınız ki, Google üstüne vazife olmadığı halde sizin bütün hesaplarınızdaki kimliklerinizi birleştirmiş. Başka başka hesaplarla internette boy gösterdiğiniz her mecra birbiriyle bağlantılandırılmış. Ben bunu şaşırarak çok yaşadım.

Google gerek eposta hesabınızdaki adress defteriniz, yazıştığınız kişiler, konular, logon olarak yaptığınız Google aramaları, sosyal medya hesaplarınıza Google kimliğinizi kullanarak üye olduğunuzda, sosyal medya hesaplarınızdan, gündelik yaşamda kolaylık sağlasın diye Google hesaplarınızla senkron edilmiş akıllı telefonlarınızdan veri topluyor, kısacası Google bağlantılı bütün aktivitelerinizi kayıt altına alıyor.

Siz gizlenmek için farklı farklı Google hesapları kullanabilirsiniz. Tüketici alışkanlıklarınızı, cinsiyet, milliyet, yerleşim yeri, meslek, sosyal durumunuzla ilgili verileri kategorize ediyor.  Google gizli kimliklerinizi eşleştiriyor. Ve sonra bütün bu verileri kullanıyor.Ticari kuruluşlara, reklam verenlere, özellikle CIA, NSA, FBI, MI5/6, MOSSAD gibi batılı istihbarat kuruluşlarına, partner kurumlara gönderiyor. Bazen verileri takas ediyor, bazen satıyor.

Doğrusu ben şahsen tecrübe ettim. GOOGLE DÜNYANIN EN BÜYÜK İSTİHBARAT KURULUŞUDUR. Bu gün için Google'a vermiş olduğunuz veriler sizi rahatsız etmiyor olabilir, ancak yarın batılı istihbarat kurumlarının hedefinde kendinizi bulabilirsiniz.

Batıda günden gün depreşmekte olan MEDENİYETLER ARASI ÇATIŞMA atmosferi bu verilerin kullanılması için gereken ortamı yaratmaktadır. Vize müracaatınız olabilir, Greencard başvurunuz olabilir, yurt dışında ticari ilişkileriniz olabilir, para transferleriniz olabilir bunlar hep sizin yaralanmanız, incitilmeniz imkanı yaratan fırsatlardır.


Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


Assange'den Google'a ağır suçlama

18/09/2014 22:50

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Google'ın ulusal istihbarat kuruluşları ile kullanıcıların kişisel bilgileri paylaştığını iddia etti ve ekledi: "İnsanlar Google'ın ne olduğunu bilmiyor."

LONDRA - Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Google'ın ulusal istihbarat kuruluşları ile kullanıcıların kişisel bilgileri paylaştığını ileri sürdü.

Son iki yılını geçirdiği Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde İngiliz yayın kuruluşu BBC ve SkyNews'e iki özel röportaj veren Asssange, "Google yasa dışı bir şekilde değil, yasal olarak insanların mümkün olduğunca kişisel bilgilerini topluyor, bunları depoluyor, tasnif ediyor ve davranışlar üzerine kredi profilleri oluşturuyor. Sonra da bunları reklam verenlere ve başkalarına satıyor. Aynı prosedür uluslararası istihbarat örgütleri ile de yapıyor" iddiasında bulundu.

11 YILDIR BİLGİLERİ PAYLAŞIYOR

Google'la ABD arasında istihbarat paylaşımı olduğunu belirten Assange, "Google bu duruma sonradan geldi ama 2002 yılından beri bu duruma müdahil oldular. 2009 yılından itibaren itibaren mevcut bilgileri uluslararası istihbarat teşkilatları ile paylaşıyor. İnsanlar Google'ın ne olduğunu bilmiyor" iddiasına yer verdi.

İki yıldır Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalan Assange, "Burada kalmak kolay bir şey değil. Gecenin bir yarısı kapımızı çalanlar oluyor" sözleriyle zor zamanlar yaşadığını anlattı.

Wikileaks'te, Irak ve Afganistan savaşlarına dair belgeler ve ABD Dışişleri Bakanlığının yazışmaları da dahil 700 binden fazla belgeyi sızdırmaktan dolayı 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Bradley Manning'i örnek gösteren Assange, "Ben daha zor durumda olanlar da var" ifadesini kullandı.

Assange özellikle ailesinin geçen süre içerisinde zorlandığını, kendisine dair suçlamalar bulunmasına rağmen hiçbiriyle ilgili henüz herhangi bir sorgulamanın yapılmamış olmasına dikkati çekti.

Assange, şunları kaydetti: "Ben bu süreçten aklanmamın yaklaşık 5-6 yıl sürebileceğini daha önceden tahmin etmiştim. Başından beri aynısını söylüyorum. Ben soruları cevaplamaya hazırım. Beni telefon ya da video konferans üstünden buradayken sorgulayabilirlerdi. Bu Avrupa hukukunda olan bir durum."

Assange yakın zamanda 2011'de Google'ın İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt görüşmeler yaptığını, bu görüşmelerin içeriğini "Google Wikileaks'le Buluşunca" adlı bir kitapta toplayarak yayınladı

Geçen ay İngiltere 'nin başkenti Londra'nın büyükelçilik binasında Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino ile basın toplantısı düzenleyen Assange "Yakında elçilikten ayrılıyorum" demişti. AA


a45UyF587661-150122162154-06
^^^^^ - vvvvv

 

EN MUTLU GUN
. . . . . .
En mutlu gun en mutlu saat
Kurumus korelmis yuregimin bildigi,
en buyuk umutlari gucun ve gururun
Hissettigim, gecip gitti.
Guc mu dedim? Evet oyle dusunmustum
Ama yazik! Coktan yitip gitti hepsi
Gencligimin hayalleri-
Ama bosver simdi.
Ya gurur, ne yapacagim senle simdi
sakin ol ruhum!
Belki bir diger bas devralir
Uzerime doktugun zehri.
En mutlu gun-en mutlu saat
gozlerimin gordugu gorecegi,
En paralk isiltisi gucun ve gururun
Hissettigim:
Ama o zaman cektigim aciyla
Gucun ve gururun umudunu verselerdi,
Yasamazdim o parlak saati tekrar
Cunku onun kanatlarindaydi kara alasim
Ve cirptikca-bir oz dokuluyordu
Oldurmeye yeterli
Onu bilen bir ruhu.

Edgar Allan Poe

Karsitlarimiz bize „.. evet ama biz size fikir ozgurlugu tanimistik diyorlar.
Evet siz bize tanidiniz!
Ama bu bizim de size tanimamiz gerektiginin kaniti degildir.
Bunu (fikir ozgurlugunu) bize tanimaniz sizlerin ne kadar aptal oldugunun kanitidir.

J.Goebbels 4 Aralik 1935 konusmasindan. Band 1.1932-1939
O zaman soralim, Murteciler sanki farkli mi?

Tanri ya inaniyor musun? sorusuna Einstein in cevabi:
Varolanlarin duzenli uyumunda kendini gosteren Spinoza nin Tanrisi na inaniyorum, insanlarin kaderiyle ve eylemleriyle ilgilenen bir Tanri ya degil.

I believe in Spinoza s God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings

Autobiographical Notes (1949, p.103)
(Bu goruslerinden dolayi Einstein in Panteist oldugu sonucu cikarilabilirse de, bir sonraki gorusunde de agnostiklige yakin oldugunu belirttigini gorecegiz)


Grup eposta komutları ve adresleri                   :
Gruba mesaj göndermek için...........................: ozgur_gundem@yahoogroupscom
Gruba üye olmak için                                      : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroupscom
Gruptan ayrılmak için....................................: ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroupscom
Grup kurucusuna yazmak için                          : ozgur_gundem-owner@yahoogroupscom
Grup Sayfamız..............................................: http://groupsyahoocom/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz      : http://orajpoyrazblogspotcom/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder