23 Ocak 2015 Cuma

Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusudur....

Cumhuriyet Savcılarımızı  "REKTÖRÜN SAHTE TÜRBAN GENELGESİ" ve "REKTÖRDEN 2. SAHTE BELGE " iddialarını ihbar kabul edip Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında soruşturma açmaya çağırıyoruz .


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Gönderen: Kayhan kantarlı <kayhankantarli@gmail.com>
Tarih: 8 Ocak 2015 09:20
Konu: EÜ REKTÖRÜN'e ÇAĞRI
Alıcı:  

BASIN AÇIKLAMASI

 

Kamuoyuna,

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, en başta Profesör Pekünlü Davası'na giden süreçte rektörlüğün  üniversitede  AYM ve AİHM kararlarına dayanan türban yasağının kaldırılmasına  ilişkin basında da yayınlanıp yanıtlanmaya gerek duyulmayan  haksız,  hukuksuz ve yasadışı işlemlerini eleştirdiğim e-postalarım ve öğrencilerinin Pekünlü'ye destek olmak için 26 Kasım 2014 günü düzenlediği basın toplantısında yaptığım konuşma (ektedir) olmak üzere,  Üniversitenin Uluslararası bir derecelendirme kuruluşunun  yaptığı sıralamada elde ettiği akademik etik yönünden şaibeli derecelerin rektörlükçe iade edilmesi gerekirken övünç ve reklam konusu yapılmasını ve  bizzat rektör tarafından  "Yaşam Boyu Onur Odülü" sunulan Gazeteci Uğur Dündar'a üniversite kapılarının kapatılmak istenmesini eleştirdiğim  e-posta ve  yazılarım  nedeniyle şahsıma karşı 20.000 TL manevi tazminat davası açmış bulunmaktadır.

İki gündür basında çıkan haberler'den anladığım kadarıyla EÜ Rektörlüğü öğrencilerinin Pekünlü'ye destek olmak için düzenlediği basın toplantısında yaptığı Rektörü istifaya çağıran konuşması nedeniyle Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir Temsilcisi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Meltem Ayvalı'ya soruşturma açmıştır. Öncelikle, ifade özgürlüğünün ve Anayasa'nın kendisine verdiği demokratik haklarını kullanan TGB İzmir Temsilcisi Meltem Ayvalı'ya basın açıklamasındaki belgelere dayanan konuşması nedeniyle soruşturma açıp sınav döneminde savunmasını isteyen  EÜ Rektörlüğünü  kınıyor ve TÜMÖD İzmir Temsilcisi olarak Meltem Ayvalı'ya desteğimizi bildiriyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Aşağıdaki Liste  Ege Üniversitesi Rektörü'nün şahsına ve makamına hakaret ve  kişisel haklarına saldırı saymadığı, ilgili basın yayın organlarından şikayetçi olup davacı olmadığı, tazminat davaları açmadığı/açamadığı haberlerin başlıklarını göstermektedir. Söz Konusu haberlerin tam metinleri verilen bağlantı adreslerinden ve  ayrıca ekteki dosyalardan okunabilir.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yüz binlerce okuyucuya ulaşan basın yayın organlarında bir kaç yıldan beri yayınlanan onlarca iddia ve belgelere dayalı suçlamaların yer aldığı bu haberlere /yazılara  yanıt vermez  ve bunları kendisine bir hakaret ve  kişisel haklarına yapılmış bir saldırı sayıp ilgili basın organlarından şikayetçi/davacı olmaz/olamazken, hiç bir hakarette bulunmadan tamamen aynı  belge ve haberlere dayanarak meslekdaşlarıma gönderdiğim e-posta mesajlarım ve blog yazılarımdaki eleştiriler ve istifa davetiyle basına yaptığım  bir açıklama nedeniyle şahsıma karşı manevi tazminat davası açmış olması açıklanmaya muhtaç bir muhatap seçimidir.

Yargıya güveniyorum, hukuken haklı olup olmadıkları hiç şüphesiz yapılacak yargılama sonunda ortaya çıkacaktır. Ancak Sayın Rektör'ün toplumsal sorumluluğu ve halka saygının bir  gereği olarak,  aşağıdaki (ve ayrıca ekteki)  haberlerde yer alan özelllikle de "Anayasa'ya / Anayasa Mahkemesi Kararlarına muhalefet  ve Cumhuriyet Savcısına gerçek dışı beyanda bulunarak adaletin sağlanmasını engellemeye çalışma" iddiaları ve bunların dayandığı belgelerdeki imzaların kendisine ait olup olmadığı konusunda  kamuoyuna bir açıklama yapma ve iddiaları yanıtlama borcu vardır.

Sayın Rektörü bir kez daha bu borcunu ödemeye ve ödememekte ısrar edeceklerse makamlarının saygınlığı adına, başta EÜ öğretim üyeleri olmak üzere halkımızdan özür dileyerek rektörlük görevinden istifaya davet ederken, Cumhuriyet Savcılarımızı  da söz konusu haberlerde yer alan "REKTÖRÜN SAHTE TÜRBAN GENELGESİ" ve "REKTÖRDEN 2. SAHTE BELGE "  iddialarını ihbar kabul edip Sayın Rektör hakkında  soruşturma başlatmaya  çağıtıyorum.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) İzmir Temsilcisi

gsm: (0532) 630 1473

EÜ Rektörü'nden açıklama bekleyen haberler

 

1) PEKÜNLÜ DAVASINA İLİŞKİN HABERLER

 

REKTÖRE "ZAMAN" AYARI (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/rektore-zaman-ayari-h39609.html)

 

PROFESÖRÜNÜ SATAN REKTÖR (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/profesorunu-satan-rektor-h33205.html

 

LAİKLİKTEN KORKAN REKTÖR (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/laiklikten-korkan-rektor-h40096.html)

 

ZAMAN AYARLI REKTÖR

 

EÜ REKTÖRÜNE" İSTİFA ET!" ÇAĞRISI,  

 

PROFESÖRLERE YARGI KAPANI (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/laik-profesorlere-yargi-kapani-h39346.html)

 

REKTÖRÜN SAHTE TÜRBAN GENELGESİ (http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/57346-rektorun-sahte-turban-genelgesi.html)

 

DÜNYA YİNE DE DÖNÜYOR / REKTÖRDEN 2. SAHTE BELGE (http://www.aydinlikgazete.com/aydinlikta-buguen/58144-dunya-yine-de-donuyor--26-kasim-2014.html ; http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/58182-yanmak-gokbilimcilerin-yazgisi.html

 

EGE'DE EKSEN KAYMASI (http://www.milliyet.com.tr/ege-de-eksen-kaymasi/ege/haberdetay/15.05.2011/1390391/default.htm)

 

2) EÜ'nin  LEIDEN ÜNİVERSİTESİ 2013 DÜNYA SIRALAMASINDAKİ 2. LİĞİNE İLİŞKİN HABERLER

 

BİLİMSEL HIRSIZLIKLA DÜNYA İKİNCİSİYİZ/SKANDAL ÖDÜL (http://plagiarism-turkish.blogspot.com.tr/2013/08/erdal-izgi-skandal-odul-milliyet-ege.html)

AKADEMİNİN PERFORMANSINA DÜŞEN GÖLGE: BİLİMSEL YANILTMA (http://basin-arsiv.metu.edu.tr/2013-08-01/79483#git)

 

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN KURUMSAL İLERLEME TEKNİKLERİ (http://kuantumcartcurt.wordpress.com/2013/05/20/ege-universitesinden-kurumsal-ilerleme-teknikleri/)

 

EGE ÜNİVERSİTESİ "EN BAŞARILI ÜNİVERSİTELER" SIRALAMASINDA 2.CİLİĞİNİ NASIL KAZANDI? (http://orhanbursali.blogspot.com.tr/2013/07/ege-universitesi-en-basarl.html )

 

3) EÜ'DEN UĞUR DÜNDAR'A VETO HABERLERİ

MÜJDAT GEZEN'E UĞUR DÜNDAR ŞOKU (http://www.odatv.com/n.php?n=mujdat-gezene-ugur-dundar-soku-0904141200)


SON SÖZÜ UĞUR DÜNDAR SÖYLEDİ HABERİ GAZETE 9 EYLÜL (http://www.gazetedokuzeylul.com/haber/8866/son-sozu-ugur-dundar-soyledi.html)

 

EGE ÜNİVERSİTESİNDEN UĞUR DÜNDARA SANSÜR! (http://sozcu.com.tr/2014/gundem/ege-universitesinden-ugur-dundara-sansur-484117)

NOT: EÜ Rektörlüğünün "Uğur Dündar'a EÜ sansürü" haberine ilişkin olarak Sözcü Gazetesi'ne  aşağıdaki tekzibi göndermiştir. Ancak gazetenin bu tekzibi  yayınladığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. (https://docs.google.com/file/d/0BxkqvgbVtSfTenBCRzBiTDNmeHByZmJFc0d6WTRYTHFvX2Nn/edit)

 

UĞUR DÜNDAR'A SANSÜRE EKAMİT'TEN JET AÇIKLAMA (http://www.egemeclisi.com/yazar/33754/ugur_dundara_sansure_ekamitten_jet_aciklama)

 

ÜNLÜ PROFESÖRDEN İKİ ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜNE UĞUR DÜNDAR VE MÜJDAT GEZEN MEKTUBU (http://www.odatv.com/n.php?n=unlu-profesorden-iki-universitenin-rektorune-ugur-dundar-ve-mujdat-gezen-mektubu-2605141200)

 

UĞUR DÜNDAR'IN EÜ SANSÜRÜNE İLİŞKİN TWEETLERİ
*
https://twitter.com/ugurdundarsoz…/status/453850642952781824
*
https://twitter.com/ugurdundarsoz…/status/453852329461444608
*
https://twitter.com/ugurdundarsoz…/status/455323677220147200


a45UyF587661-150123095305-06
^^^^^ - vvvvv

 

Demokrasi esasen ferdidir, bu vasif vatandasin hakimiyete, insan sifatiyla istirak etmesidir

Mustafa Kemal Ataturk

Atesin altin ve gumusun paslarini giderdigi gibi, bir muslumanin hastaligi da onun gunahlarini giderir

(Ibn Mace, Tib 18)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Evrenin sirlarinin kabul edilebilir bir aciklamasinin olmamasi, bir tane uydurmamizi gerektirmez.
J.Benbasset


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder