24 Ocak 2015 Cumartesi

Ecdadımızın seks hikayeleri



Ecdadımızın seks hikayeleri

09/12/2012 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisi için "Bizim öyle bir ecdadımız" yok demesiyle başlayan tartışma üzerine Taraf Gazetesi'nden Ertan Eltan Murat Bardakçı'nın Osmanlı'da Seks kitabına dayandırarak haber hazırladı.

ADINA KİTAP YAZILAN YEMENİCİ BALİ OĞLAN


Kitapta, 1686 yılında Hamamcılar Kethüdası olan İsmail Ağa tarafından kaleme alınan Dellakname-i Dil Küşa yani Gönüller Açan Tellaklar Kitabı adlı uzunca bir metin yer alıyor. İstanbul 'un ünlü hamamları ve bu hamamlarda "kulamparaya peştamal çözen nazenin oğlanları" anlatan İsmail Ağa'nın kitabı kaleme almasının sebebi ise yine bir hamam oğlanı. Kılıç Ali Paşa Hamamı'nda "soyunurken" İsmail Ağa tarafından çok beğenilerek "iç oğlanı" yapılan Yemenici Bali Oğlan, "Bir kitap yazsan, içinde adımız geçse, tarihte hatırlansak" deyince İsmail Ağa, İstanbul'daki 2 bin 123 "parlak" tellaktan on birini seçerek anlatmaya başlamış. Tabii başta Yemenici Bali Oğlan. Kethüda'nın coşkulu üslûbunun katkısıyla, ortaya Osmanlı'nın en renkli eşcinsel metinlerinden biri çıkmış.

İsmail Ağa, "mahbûb-ı ziba" yani "yakışıklı sevgili" diye andığı Yemenici Bali Oğlan için şunları söylüyor:
"Henüz on beş yaşında ve güzellik tacı adının başında ve bu günahkârın mürg-i dili (gönül kuşu) yemenici oğlanın samur kaşında." Zavallı Yemenici, gaddarlıklarıyla nam salmış 59. Yeniçeri Ortası'nın acemilerinden. Şahbaz bir yoldaşının altındayken baskın verilince defterli olup Kılıç Ali Hamamı'nda soyunmaya başlamış. Kethüda'nın deyişiyle, "Amma camekân odada, amma içeri halvette o nazlı oğlanın firuze kâsesini ejder misali demir kazık millerle oymuşlar."

TOKMAKÇI KALYONCU SÜLEYMAN

Kethüda Efendi'nin "âdem ejderhası" diye anlattığı Kalyoncu Süleyman rağbet edilen bir "tokmakçıymış." Bir gün kahvede otururken, Piyalepaşa hamamcısı ile tanışmış. Hamamcı, "Tamam, bana böyle şahbaz bir tokmakçı lazım" deyip Süleyman'ı hamama almış. İsmail Ağa, bu âdem ejderhasının hamam muamelesini anlatırken adeta kendinden geçmiş: "Uzan beyim, paşam deyip nicesini baldır bacağa atar, kıvamı geldikte kendi peştemalını fora edip dal... müşterinin ayaklarını öper... "

İLK FAHİŞELER, İLK JİGOLOLAR

Murat Bardakçı diyor ki; "İstanbul halkı için seks skandalları, sık rastlanan olaylardandır. Hiçbir dönemde de engellenememiştir."  Kitaba göre ilk kayıtlı fahişelere Kanuni Sultan Süleyman devrinde rastlanmış. Bununla birlikte ilk jigololar Yavuz Sultan Selim devrinde ortaya çıkmış.

KANUNİ DÖNEMİNDE ÜN YAPAN FAHİŞELER


Murat Bardakçı kitapta Kanuni döneminde İstanbul'da ün yapan ilk fahişelerin isimlerini bile veriyor: Arap Fatı, Giritli Narin, Atlıases Kamer, Kirteli Nefise ve Balatlı Ayni...

JİGOLO DÜŞKÜNÜYMÜŞ

Yavuz Sultan Selim döneminin milli kahramanı olan Bali Bey'in karısı ise jigololara tutkunmuş. Varını yoğunu genç erkeklere veriyormuş. Çift bu yüzden pek çok kez kadılık olsa da, yaşananlar Yavuz'un kulağına gitse de Bali Bey'in karısı genç erkeklerle ilgilenmekten bir türlü vazgeçememiş.

OSMAN PAŞA'NIN LEZBİYEN KARISI

Lezbiyenlikle ilgili gerçek hikâyelerden biri Sadaret kaymakamı Osman Paşa'nın karısının başından geçmiş. 1810 yılında Sadaret kaymakamı olan Osman Paşa'nın en büyük zaafı İstanbul'un en namlı lezbiyenlerinden biri olan karısına aşırı düşkünlüğüymüş. Karısı bir çingene rakkaseye gönül verip evde hanımların katıldığı içkili, müzikli meclisler düzenleyince dedikodular alıp başını gitmiş. Bu âlemler duyulunca, saraydan, "Karısına sahip çıkamayan devlete hiç çıkamaz" yazılı fermanla Osman Paşa'yı devlet görevinden azletmişler. Günah yalnızca halk içindi.

Tüm Yorumlar - Ecdadımızın seks hikayeleri :

11/12/2012 - 00:51

kasif

Ecdadımızın seks hikayeleri

Dünya insanlık tarihine baktığınızda bu gibi olaylar sadece dünkü çocuk "Osmanlı Imparatorluğu" için değil,tüm medeniyetler için geçerlidir. İnsanlık tarihi o kadar çok eskiye dayanıyorki (Bu gün kü Urfa "GÖBEKLİTEPE" yi düşünün!) 12.000 yıl önceslerine kadar gidiyor.Eğer iş sapıklığa dökülürse Adem ile Havva'nın çocukları hakkında ne eleştiriler yapılacak acaba ?

10/12/2012 - 16:15

marlen

Eleştirdiğiniz kemalistlere benzemişsiniz farkında değilsiniz!

Postmodernist tarih anlayışının tekçi bakış açılarını sorguladığı doğrudur. Bu yüzdende konu olan tarihe birden çok bakışın olabileceğini söyler. Ama bu osmanlı yada başka bir tarihsel figüre sadece sizin gibi bakmamız gerektiğini dayatan anlayışa bir destek sağlamaz. Öyleyse osmanlı tarihini ecdat, şan vs. gibi hem tekçi, yok bizim tarihimiz böyle değil, bunları hakimlere savcılara şikayet ediyorum gibi sözlerle hem de en zorba anlayışla yapılan ve savunulan tarih anlayışı açıkça faşizmdir. Farz edelim ki şu tartışılan dizi bir belgesel olsun ve tamamen yanlış şeyler anlatsın. Sizin yapacağınız şey onu yasaklatmaya çalışmak mı olacak? Eğer daha iyi biliyor ve daha yetenekli iseniz size göre olanı çekersiniz. "Yanlışı" düzeltirsiniz.

10/12/2012 - 13:10

marlen

"şanlı tarihimiz"cilere...

"oğlancılık", lezbiyenlik, eşcinsellik, yada bu gün normal kabul edilenin dışında kalan her türlü seksüel ilişki türü sadece osmanlı'da değil bir çok kadim uygarlıkta oldukça normal sayılırdı. sümerler, antik yunan, roma, bizans ve pek tabi osmanlı gündelik araştırmalarına bakabilirsiniz. bu gerçeklerin karşısında olumlu yada olumsuz pozisyon almak zorunda değilsiniz. ama olan biteni oluşturduğunuz o hayali "şanlı" tarihe ve söylendikçe itibarsızlaşan şu "ecdadınıza" yakıştıramıyorsanız ne yapalım yalanla yaşamak hakkınız ve alışkın olduğunuz bir şey. afedersiniz ama aşağıda bir yazarın söylediği gibi konuyu siz açtınız ve öyle tehditle falan kapatamazsınız. ecdadınızdan birilerinin tarihin bir sayfasında sizin kabul edemediğiniz bir aşk falan yaşamışsa ve sizbunu duymak istemiyorsanız konuyu hiç açmayacaktınız.

10/12/2012 - 11:55

rosenrot

TARİH POSTMODERNİTE ve ORYANTALİZM

sol kesim özellikle, tarih'in postmodern olduğunu ve gerçeklerin hiçbir zaman bilinemeyeceğini; bu nedenle övündüğümüz ecdadımızın aslında böyle olup olmadığını asla öğrenemeyeceğimiz sürekli söylerler. ama ne hikmetse, konu seks ve şiddet olunca; ülkemizin tek düşünen kesmi olan sol; bu bilnemeyecek olma gerçeğini algılayamıyor; aslında osmanlının seks ve şiddet düşkünü olduğu üzerinde duruyorlar. ki bu bakış açısı batı'nın büsbütün doğuya bakış açısını da içine alan iğrenç oryantalist bakış açısıdır.

10/12/2012 - 10:12

Kharon

...Chaim Weizmann demişki; "Biz yahudiler 20.yüzyılda Orta doğu'da yıkılmaz denen devleti yıkıp 2 tane devlet kurduk. Onlara öyle güzel sistem inşa ettik ki Türkler bize Filistin'i vermeyen Abdülhamit'e en az 200 sene daha söverler!" Sizin gibiler bu iftiraları atacaklar. Hatta kendi ecdadı olmamasına rağmen "Ecdadımız..." la başlayan cümleler kuracaklar. Sizde bir projenin ürünüsünüz. Ama biz akıllı olacağız. Sizin gibilere meydan verip ecdadımıza sövdürmeyeceğiz.

PAN-ZEHİR

Çamur at, çamur ol

Hayatında böyle bir tarihe sahip olamamışların beyhude çabalarıdır bunlar.Hayatında kendisi de atası da sadece Kapıkulu olmuşların çabası olarak yorumlanabilecek şeylerdir bunlar. Sapkınlırla dolu ordusu olan bir devlet 600 yıl dünyaya hükmedemez. Siz gidin PKK 'nın sapkınlıklarını anlatın.Adamların sığınaklarında sadece vibratör çıkmadı

10/12/2012 - 09:43

MeBDe

Musluman olmak

"Seriat hakkinda ne dusunuyorsunuz?" sorusuna verilen olumsuz yondeki cevaplarin sahiplerine bir de "Seriat nedir?" sorusunu yonelttigimizde saniyorum ki nasil bi zihni fukaralikla karsi karsiya oldugumuzu anlayabiliriz. Bunu simdi neden yazdim? Soyle ki: seriata(Islam Hukukuna)gore bir insani zina ile suclayabilmeniz icin bu birlesmeyi cok net bir bicimde gormus en az 4 guvenilir sahide ihtiyaciniz vardir. Bu yuzdendir ki zina sucunu -neredeyse- ancak sucu isleyenin sucu kabul edip cezalandirilmayi istemesi(bkz. Hz. Muhammed (sav.)' uygulamasi) yoluyla cezalandirabilirsiniz. Ancak agzini actiginda seriata demedigini birakmayacak olan, cok igrenc ithamlarda bulunmasina ragmen yaptigi habere ismini bile yazmaya cesaret edemeyecek kisiler ölmus insanlar hakkinda (kaynaklik etme gucu tartismali sadece bir-iki kitaba dayanarak) pekala atip tutabiliyorlar.Iste Islam'la sizin aranizdaki fark bu kadar buyuktur sayin(!) yazar(her kimseniz artik)...

10/12/2012 - 04:38

dersimi

türkler hep böyleydi

geçen gün bir arkadaşla yolculuk yapıyordum. Araçta liseye giden kızı vardı ve müzik çalıyordu. Müzikte kadının biri beni kaldır, yatır, pestilimi çıkar, üstünde hoplat daha bir sürü şey diyordu. Ben utandım müziği kapatmak istedim ama adam hiç oralı olmadı. Sanırım Türklerin bu genişliği eskiden beri helen birşey yoksa bir anda olacak birşey değil.

velmas75

Güttüğün bir oğlak, sesin dağı taşı yıkıyor.

İnsanın olduğu yerde her şey olur. Arsızıda hırsızıda, fahişeside lesbieyenide. Bunlardan birini görüp, koskoca bir imparatorluğu böyleydi demek, sonradan görmelik ve kültürsüzlüktür. 600 yıllık bir tarihi tek sayfa makale ile aşağılayarak halka sunmak, samanlıkta iğne buldum diyerek, ortalığı velveleye vermektir. Abbasi Tarihçilerin Emeviler hakkında akla hayale gelmedik iftiralar uydurmalarının tek örneği Cumhuriyet tarihçilerinde Osmanlıya karşı görülmüştür. İttihatçılarla başlayan Osmanlı duşmanlığı kalıntılarıyla devam ediyor. 1909 dan iti baren devletin gücünü ele geçiren İttihatçıların Müslüman Türk milleti için tek bir hayırlı işide yoktur. Başta hızlı toprak kayıpları, ardından gelen göç dalgaları ve çekilen acılar akan kanlar. Memleket mezarlığa dönmüştü. Aynı zihniyet halaa bir şeylerin peşinde..

9/12/2012 - 21:31

Turk

Bogulmadan once irzina gecilen sehzadeler...

Belki gencler bilmez. Biz de bir tekerleme vardir: "Bu millet cok padisah gordu!..." Bu kibarca bir ifade. "Bu millet kac Padisahin irzina fecti?..." dogrusu. Cocuk yastaki Sehzade-Padisah adayi-padisahlar; bogulsun diye cellattlara teslim edildiginde, cellatlarin ilk isinin irza gecme oldugu -yillardir- anlatildi, anlatilir? *** Gerceklerden kacmanin kimseye faydasi yok!

aci gercek

vahşi zevk..

atalarımızdan gelen bu genetik bozukluk şimdide var gelecektede var olacak..türkiyede yapılan bir anket kadınların erkeklerdende cok aldattıgı cıkmıs..dedim ya genetik..tedavi lazım..

9/12/2012 - 15:09

sevson

Siz istediniz

Tüm bu tartismalari kamuoyuna acan sevgili basbakan Erdogan, konulari buralara getirerek, Osmanlinin bilinmeyen gercekliklerini ortaya cikarttiginiz, cikarilmasina yardimci oldugunuz icin size tesekkürü bir borc biliriz. Bu yazi sizin cikisinizdan önce daha önce yazilsaydi, hic bir popüleritesi olmayacak, belki de okunmayacakti. Tarihle ilgilenmeyenler de artik ecdadimizi sayenizde ögrendiler. Basbakanim cok yasa. Basbakanim o kadar da böbürlenme, senden büyük halk var....



a45UyF587661-150124105043-06
^^^^^ - vvvvv

 

Saygisizligin, saldirinin kucugu, buyugu yoktur.

K.Ataturk

Sudan sonra goklerin yaratilmasi
HUD 7.
O, hanginizin amelinin daha guzel olacagi hususunda sizi imtihan etmek icin, ars i su uzerinde iken, gokleri ve yeri alti gunde yaratandir.
Yemin ederim ki, (resulum!): olumden sonra muhakkak diriltileceksiniz desen, kafir olanlar derhal bu, acik bir buyuden baska bir sey degildir derler.

Iman dolu bir insan, basitce net ve gercekci dusunme yetenegine kaybetmis (veya hic sahip olmamis) kisidir.
Sadece aptal degildir;
aslinda hastadir.
Daha da kotusu tedavi edilemez

Henry Mencken


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder