13 Şubat 2015 Cuma

ABD’den yeni BOP üssü

Sayın Blog Takipcileri grup uyeleri ;

Evet, Kuzey Irak'da kurulmakta olan Amerikan üstlerinin hedefleri arasında Türkiye'de var.

Amerikan helikopterlerinin PKK'ya yardım paketleri atığını hatırlayın. Kuzey Irak'da konuşlanmış PKK unsurlarıyla çatışmamız gerektiğinde göya müttefikimiz olan Amerikalıların ne kadar katı direnç gösterdiğini hatırlayın. Amerikalı unsurlar ve bizim Özel Harekat Kolordumuza ait birimlerin Kuzey Irak'da zaman zaman karşı karşıya geldiğinde Amerikalıların ne kadar rahat tehdit ettiğini, işin ültimatomlar kadar uzandığını hatırlayın. Osman Pamukoğlu Paşanın hatıralarında anlattığı Amerikan helikopterlerine ateş açma olayını, ardından Muavenet olayını hatırlayın. Tarihi çuvallama olayını hatırlayın. Ergenekon'u, Balyozu ve benzeri TSK'yı etkisiz hale sokma davalarını hatırlayın.

Evet, günümüzde gerek Kuzey Irak'da, gerekse Güneydoğu Anadolu bölgemizde sıkıntı verici, tehdit yaratan, ülkenin bekasını, birliğini bozan bir statü oluşmuştur. Günümüzdeki şartları oluşturmak için Amerikalılar çoğu zaman bizim hükumetlerimize zorlamıştır. Türk milleti ve devleti aleyhine olacağı apaçık olan bazı tedbirleri kendi elimizle bize aldırmışlardır. Keşif güç, Çekiç Güç, 36. Paralel uygulamaları tam da böyledir. Kuzey Irak'a açılacak sınır kapılarının yerlerinin seçimi, Iraklı Kürt savaş ağalarının ülkemizde ticaret yapması da bir zorlamadır. Bu güne kadar bütün hükumetler bu zorlamalar boyun eğmiştir.

Kısa vadede Amerikalılarla yüzleşmemek için sorunlar ötelenmiş, sonraki hükumetlerin kucağına bırakılmıştır. Giderek köşeye sıkışan Türk milli devletinin iktidarlarının hiç birisi Amerikalıların düşmanlıklarıyla yüzleşme cesareti göstermemiştir. Hepsi de boyun eğmiştir.

MHP-CHP iktidarının en liberal ekonomik politik dayatmalara nasıl boyun eğdiğini hatırlayın. Ülkücülerin, solcuların direnişleri de kırılmıştır. Günümüzde Türkiye politikasında artık kimsenin Amerika'dan bağımsız inisiyatif kullanma ihtimali ve imkanı kalmamıştır. Ana muhalefet liderleri, onların siyasi rakipleri olan parti içi muhalefet liderleri, AKP'nin bütün üst yönetimi, Fitnebaz Cemaat(The Sinister Fraternity), Kürt ayrılıkçılığını temsil eden yasal ve yasadışı bütün liderler, bütün bakanlar, bakanlıkların en üst düzey memurları, korgeneral ve üstü bütün generaller. Herkes periyodik olarak Amerika'ya gider. Herkes Amerika'da ÇEŞİTLİ İŞ ÇEVRELERİYLE temaslarda bulunur. Herkes kendini anlatır, herkes taahütlerde bulunur, herkes icazet alır.

Ülkemizde bizim komprador değimiz zengin ailelerden başka, doğrudan yabancı sermaye olarak ülkemize gelmiş küresel şirketler ülke medyası ve her kategoriden bütün ticari ve sanaii kuruluşlarının büyük çoğunluğunu parasını ödeyerek satın almıştır. Günümüz Türkiyesi ardına kadar ekonomik manipülasyona, operasyonlara, şantajlara açıktır.

Ülkemizin kafası çalışan, ülke yönetimini etkileme imkanı olan bütün insanlar ve kadrolar bunu bilirler, bilmeyenler ilk ekonomi brifinginde öğrenirler. Öğrenmemekte inat edenler ise kariyer yollarının tıkandığını, anlaşılmaz şekilde gagalandığını, yasal, mali, idari takip altında kaldığını görür.

Ülkemizde Amerikan hegamonyasına tam olara boyun eğmiş Orta Amerika ülkelerinde olduğu gibi bir piramit oluşmuştur.  Piramit tabandan en tepeye kadar bir suçlular hiyerarşisinden oluşur. Her seviyede amirler memurlarının suç işlemesini ya göz yumarak ya da açıkça teşvik eder. Memurların işlediği suçlar asla yargıya teslim edilmez, onun yerine dosyalanır. Her seviyede amirlerin kasalarında zaman içinde birikmiş ses ve görüntü kayıtları, bazı resmi belgelerin asılları ya da fotokopileri, fotograflar, imzasız mektuplar bulunur. Suç işlememiş memurların tefi etmesi imkansızdır. Bu tıpkı genelev kadınlarına zorla senet imzalatmak gibidir.

Bugün itibariyle bütün valiler, kaymakamlar, müsteşarlar, başhekimler, rektörler, il şube müdürleri, generaller, milletvekilleri, bakanlar, parti teşkilatını üst yönetimleri hep bu ilkeler doğrultusunda çalışır. Herkesin elinde maiyetine ait dosyalar vardır. Ve herkesin amirlerinin elinde de dosyaları bulunur. Terbiyesizlik yapanların dosyaları kısım kısım servis edilir. Hizaya girerse geri çekilir. İpler koptuysa dosyalar üzerinden hem medya, hem yargı infazı yapılır. Genel olarak işler böyle yürür.

Şimdi biliyorum, bazıları yok ben öyle değilim, ben başkayım diyecekler. Ben de zaten istisnalardan bahsetmiyorum. Siyasetin, ticaretin, iş hayatının, mesleki kariyerin genel doğasından bahsediyorum.

Bu işler nereye varır, ne olur? Onu sorarsanız cevabım çok basit. Kasapla, ineğin ortaklığı ne zaman biterse bizim de müttefiklerimizle ilişkilerimiz o zaman biter. Tıpkı sürekli olarak duvara doğru ilerleyen bir araba gibi eğer birileri son anda direksiyon kırmazsa duvara çarpmak kaçınılmaz.

Bizim için o günler yaklaşıyor. Sürdürülemez olanın duvara toslaması yani. Kürt ayrılıkçılığı, mezhebi düşmanlıklar, çağdaş ve mürteci olanların ikilikleri bu şekilde kaşındığı, fay hatları bu şekilde esnetildiği sürece işler bir kopma noktasına doğru ilerlemek durumunda. İşte o nokta, o eşik, o bariyer büyük ihtimal bu sene, önümüzdeki genel seçimler öncesinde, sonrasında aşılmış olacak. Bir inek olarak kasapla ortak olmanın ne demek olduğunu idrak etmiş olacağız.

Büyük samimiyetle, yürekten diliyorum, umarım ben yanılmış olurum. Umarım yukarıda söylediklerimin tamamı da benim kuruntum, benim vehimlerimden ibaret olur.


Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


ABD'den yeni BOP üssü

ABD Irak'ın kuzeyinde askeri üs kuruyor. Peşmerge tarafından doğrulanan bu gelişme Büyük Ortadoğu Projesi'nde stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme ABD-Barzani ve İsrail arasındaki ittifakı da ortaya koyuyor!

ABD Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak'ın kuzeyinde oluşturduğu Peşmerge bölgesini operasyon merkezi haline getiriyor. Resmi açıklama Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet'ten geldi. Hikmet, ABD'nin Erbil yakınlarında askeri üs kuracağını açıkladı. Hikmet, "IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenleyen uçaklara lojistik destek sağlamak amacıyla ABD tarafından bir askeri üs kurulacak. Yeri de Erbil yakınlarında olacak. Bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Gerekli çalışmaların ardından uçaklar bölgeye gönderilecek ve askeri yetkililer gelecek. Uçakların kaç tane olacağı ve ne zaman gönderileceği henüz belli değil" dedi. Helgurt Hikmet açıklamalarına şöyle devam etti: "Buradaki uçaklar, IŞİD'e karşı savaşta keşif ve gözetleme için kullanılacak. Direk savaşa katılan uçakları geriden takip ederek herhangi bir gelişme olması durumunda anında yardım ulaştıracak. IŞİD hedeflerini bombalayacak uçaklar buradan havalanmayacak."

Büyük İsrail'e koruma üssü!

ABD'nin Irak'ın kuzeyinde kurmaya hazırlandığı askeri üs stratejik bir hamle olarak görülüyor. Buna göre kurulacak bu üsle,

1- Yahudi asıllı Barzani'ye teslim edilen Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyi koruma altına alınmış olacak.

2- Hedefinde Büyük İsrail olan 4 parçalı Kürdistan projesinin iki parçasını koruma altına alacak olan askeri üs projenin 3. halkası olan Türkiye'nin güneyi için de büyük bir tehdit olacak.

3- Türkiye'nin bölgeye müdahalesi imkânsız hale getirilecek.

4- İran başta olmak üzere diğer bölge ülkeleri tarafından ABD ve İsrail çıkarlarını tehdit edecek adımlar atılması engellenmeye çalışılacak ve gerekirse bu ülkeler Erbil'deki üsten kalkacak uçaklar tarafından hedef alınacak.

ABD'nin Ortadoğu'daki üsleri

11 Eylül saldırılarından sonra "Haçlı seferi" diyerek İslam dünyasındaki işgal operasyonuna Afganistan ile başlayan ABD'nin bölgedeki başlıca askeri üsleri ise şöyle;

1- Afganistan: Camp Dwyer, Camp Leatherneck, Camp Rhino, FOB Delhi, FOB Delaram, Bagram Hava Sahası, Celalabad Havalimanı, Kabil Uluslararası Havalimanı, Kandahar Uluslararası Havalimanı, Mezar-ı Şerif Havalimanı, Şindand Havalimanı

2- Bahreyn: Şeyh İsa Hava Üssü

3- Kuveyt: Ahmed El Cabir Hava Üssü ve Ali Es Salim Hava Üssü

4- Birleşik Arap Emirlikleri: Cebel Ali Limanı

5- Umman: Mesiyra Hava Üssü ve Temriyt Hava Üssü

6- Katar: El Udeyd Hava Üssü

7- Suudi Arabistan: İskan Köyü Hava Üssü

8- Türkiye: İncirlik Hava Üssü

ABD üslerinin amacı ne?

İslam dünyasını askeri üsleriyle de kuşatan ABD bölgedeki NATO üslerini de kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Özellikle Türkiye'deki NATO üsleri ABD'nin İslam dünyasına yönelik planlarında aktif olarak kullanılıyor. Örneğin İzmir Şirinyer NATO üssü ABD'nin Libya operasyonunda karargâh olarak kullanılmıştı. Uzmanlar Ortadoğu'daki ABD üslerinin başlıca amaçları şu şekilde sıralıyor.

1- Ortadoğu'nun zengin yeraltı kaynaklarının ele geçirilmesini sağlamak.

2- İsrail'in Arz-ı Mev'ud hayalinde yer alan toprakların ele geçirilmesini sağlamak.

3- İklim değişikliklerinin ardından (Gulf Stream sıcak su akıntısının kesilmesi) yaşanmaz hale gelecek ABD kıtasının yerine yeni vatan oluşturma çabası vs.



a45UyF587661-150213135446 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/02/13  21:04 78  73  6 undefined

 

Insan kendinden baskasini ornek almadikca ilerleyemez.

GOLDSMITH

Peygamber, savasta kadinlarin va cocuklarin oldurulmesinin bir sakincasi olmadigini soyledi.

Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113

EINSTEIN ve TANRI
Bir kisisel Tanri anlayisi bana oldukca yabancidir ve hatta safca gorunuyor.
Ama kelimenin bildik anlami icinde bir Freethinker da degilim cunku goruyorum ki, bu, esas olarak salt saflik iceren batil inanca karsit olmaktan beslenmiyor.
Hissiyatim, doga yasalari olarak formule etmeye calistigimiz Evrenin derin uyumunu anlamak icin insan zinhinin yetersizliginin bilincine sahip oldugum olcude dinseldir.
The idea of a personal God is quite alien to me and seems even naive.
However, I am also not a Freethinker in the usual sense of the word because I find that this is in the main an attitude nourished exclusively by an opposition against naive superstition.
My feeling is insofar religious as I am imbued with the consciousness of the insuffiency of the human mind to understand deeply the harmony of the Universe which we try to formulate as laws of nature
Kaynak: Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.217.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder