16 Şubat 2015 Pazartesi

IŞİD´den katliam! (+18)





Sayın Blog Takipcileri grubu uyeleri,

İslam nedir?

Bana sorarsanız İslam yandaki resimdir. Kimi ülkelerde her şey olmuş bitmiştir. Kimileri hala ruhu teslim etmedi, debelenip duruyor.

Tartışmaya hiç gerek yok.
Müslümanlık nedir, nasıl bir şeydir?
Bunu uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok.
Müslümanlık günümüz dünyasında ne görüyorsanız o'dur.
Gerisi laf salatasıdır.

Ortadoğu bilinen tarihin en eskilerine evsahipliği yapmış bir bölge. Çok şey görmüş, yaşamış.
Moğollar, Haçlılar ve daha kanlı bir sürü olay.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bu en karanlık zamanlardan birisini temsil ediyor. Aslına bakarsanız İslam en karanlık çağına girmiştir, halkın henüz bundan haberi yok. Elbette İslamın refah, mutluluk, başarı anlattığı zamanlar da oldu. Çoook çook eskiden.

İslam yeni bir din değil. Zaman içinde değişik ifade şekilleri de olmuş.

Ancak günümüzde İslam nedir diye sorduğumuzda artık verilecek cevap ılımlı İslam, muhafazakar demokrat İslam, protestan İslam değil. Hatta artık İslamdan bir din olarak bahsetmek dahi çok zor. Bir politik nizam, bir ekonomik model, yeni bir ahlak, yeni bir medeniyet iddiası var. Ve bu kadar büyük iddialarla hiç de uyumlu olmayan sonsuz sayıda tezahür var.

Artık İslamın kişiyle ilah arasında mahrem bir ilişki olmaktan çok daha büyük vaatleri vardır.

İslam çoğu yerde şeriatçı rejim şeklinde ifade bulmuş, pek az yerde hala daha savaşarak rejimi zorlayan ve olduğu her yerde ister muzaffer olsun, ister hala daha savaşa devam eder halde olsun, ne olursa olsun, oluk oluk kan akıtan, acı ve ızdıraba sebep olan, fukaralık, siyasi göçler, açlık, büyük vahşetlerle karakterize, ve ilginçtir herkesden ve düşmanlarından çok müritlerine zarar veren bir ideoloji, bir politik fikirdir.

Şöyle İslam ülkeleri tek tek nasıldır diye bir göz gezdirdiğimizde manzara içler açısı.
Irak'da İslam IŞID olmuştur. Nijerya'da Bako Haram, Suriye'de El Nusra ve IŞID, Somali'de El Şebbap, Afganistan ve Pakistan'da El Kaide ve Taliban.

Malezya'da zaten devletin kendisi şeriatçı, örgüte gerek yok. Malezya deyince akılma geldi bir ara not eklemek istedim. Malezya nasıl şeriatçı rejime kavuştu derseniz, aynı bizdeki gibi diyeceğim. Yeni seçilen kral bir çift sözüyle bütün sistemi tek harekette değiştirdi. Hikaye özetle aşağıda.
Kral Mizan Zeynel Abidin ve türbanlı eşiyle başlayan ve demokratik sistemi toptan değiştiren bir dönüşüm.
Size Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) ve türbanlı eşi bir şeyler hatırlatıyor mu?
  • Ülkenin ilk başbakanlarından Tunku Abdulrahman 1980'lerde yaptığı bir açıklamada İslami devlet isteği boş bir hayaldir. Malezya gibi çok etnik gruplu ve çok dinli bir ülkede İslami devletin yeri yoktur demiştir.
  • 1988'de ülke yargıtayının bir mahkeme kararıyla ülkenin teokratik yapıda olmadığı karara bağlanmıştır. Laiklik tartışmaları 1988'den sonra nisan ayında başladı.
  • Mizan Zeynel Abidin'in krallığa seçilmesiyle birlikte baş örtülü eşi Nur Zahire de saray protokolüne girdi. Bunu protesto eden muhalefetteki Halkın Adaleti Partisi ve Liberal Demokrat Hareket, baş örtülü kraliçeyi protesto ederek yemin törenine katılmadı.
  • LDH, baş örtülü kraliçenin toplumun tüm kesimlerini temsil etmediği vurgulandı.
  • Bunun üzerine Kral Zeynel Abidin ülkede laikliğin tartışılmasını yasakladı.
  • Başbakan Yardımcısı Necib Razak'ın da İslam resmî dindir ve biz İslamî bir devletiz.
  • Asla laik olmadık, çünkü Batı tanımıyla laik olmak, ülke yönetimiyle İslamî ilkelerin birbirinden ayrılması anlamına gelir açıklamasını yapmıştır.
Filipinler'de İslam Moro İslami Kurtuluş Cephesi oluyor. Bu eski hikaye sonunda İslamın mutlu sonuyla bitmiş. Mindanao Özerk Bölgesinde otonomi kazanmış şeriat rejimiyle yönetilen bir bölge ortaya çıkmış. Artık Müslümanlar kendi bölgelerinde, kendi arzularına göre yaşıyorlar. Doğrusu Filipinler'de Müslüman halk yeni düzenden memnum ve mutlu mu? Bilmiyorum. Onu Mindanao Özerk Bölgesinin politik göç verip vermediğini bildiğimizde anlayacağız.

Bangladeş'te ilginç bir durmu var. Hala daha seküler. Bilmiyordum, öğrendim ve şaşırdım. Burada İslamı temsil eden Hifazat-ı İslam Hareketi. Örgüt henüz kan dökmeye başlamamış.
  • Hareketin kadınlara yönelik ulusal kalkınma programına muhalefet etmesi kadın gruplarının tepkisini çekmişti.
  • Hifazat-ı İslam, gücünü medreseler ve dini okullardan alıyor.
  • Bazı gözlemciler, hareketin amacının Bangladeş'te Taliban benzeri bir kurmak olduğunu söylüyor.
  • Bangladeş'i seküler bir demokrasi olarak tanımlayan Başbakan Şeyh Hasane, Hifazat-ı İslam'ın taleplerini reddetmişti.
İran kendince demokratik İslam cumhuriyeti. Şii Müslüman olmayanların cehennemi, Şii Müslüman olanların cenneti olduğunu söylemek de mümkün değil.

BAE, Suudi Arabistan, Yemen bunlara hiçi girmiyorum. Emirlik, krallık, şeriatla yönetilen, Suudi Arabistan ve Amerikan ordusunun fink attığı ülkeler.

Kuzey Afrika ülkeleri var bir de.
Libya içler acısı, hem şeriat, hem aşiret çatışmaları içinde. Yabancı gizli servislerin kurcalamadıkları tek işleri yok.
Fas'da İslamı temsil eden Adalet ve Kalkınma Partisi yani PJD. İlginç bir tasadüf değil mi?
Tunus'da hala daha seküler demokrasi var. Ancak rejim tehlikede. Onların da bir AKP'si, bir RTE'ı var.
  • Tunus'ta genel seçimlerin galibi Ennahda Partisi'nin Genel Sekreteri Cebeli'nin, iktidara gelmelerini 'Altıncı Halifelik' dönemine benzetmesi laik kesimin tepkisine yol açtı.
  • Suriye'deki Tunuslu mücahid sayısının 3 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan birkaç yüzü ülkesine geri dönerken bir kısmı ise yakalandı ve gözaltına aldı.
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti seküler demokratik zeminde İslami rejim arayan bir hareket FIS. İşin ucu palalarla mahalle basmaya varan, bir sürü çatışmalar, sorunlu seçimler, rejim krizleri.

Mısır şeriatçı rejimin önünü kesmek için demokrasiyi feda etmiş bir diktatörlük. Üstelik de batı işbirlikçisi bir diktatörlük. Görünen o ki Mısır'da daha akacak çok kan var.

İslam coğrafyası çok geniş. Daha Orta Asya var. Çin Müslümanları var. Avrupa'nın vatandaşlık hakkı kazanmış Müslümanları var. Bosna-Hersek var.Her taraf yoğun sorunlarla dolu.

Şunu rahatça söyleyebiliriz. Bir İslam ülkesinde din ne kadar ön planda, toplum yaşamında ne kadar çok öneme sahipse, o ülke o kadar fakir, o kadar kanlı, o kadar mutsuz. Tuhaf olan İslamın mutlak zafer elde ettiği ülkelerde durum daha da fena.  Bütün İslam ülkelerinden sürekli, kesintisiz bir politik mülteci akını var. Akının yönü ağırlıklı olarak batı ülkeleri.
Dünya haritasına şöylece bir bakmak dahi bize yeterli ip ucu veriyor. İslam en azından politik İslam insanlık ve toplum için zararlı olmuş. Ve şeriatın galip geldiği ülkelerden çıkan mülteci selleri umudunu, geleceğini daha Avrupa, ve yeni dünyada arıyor.

Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


IŞİD´den katliam! (+18)

IŞİD, 21 Mısırlı Hristiyan rehiniyi öldürdü

IŞİD, Aralık ve Ocak aylarında Libya'da kaçırdığı 21 Mısırlı Hıristiyanın öldürüldüğünü gösteren beş dakikalık bir video yayınladı. Mısır'da 7 gün yas ilan edildi.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 21 Mısırlı Kıpti'yi öldürdüğü iddiasıyla yeni bir video yayınladı. Videoda, öncekilerde olduğu gibi kaçırılan 21 kişinin turuncu kıyafetler giymiş olduğu görülüyor.

Kıptilerin katledildiği 5 dakikalık videoya 'Haçlıların halkı, düşman Mısır kilisesinin cemaati' başlığı atıldı. 

Kıptilerin katledildiği görüntülerin yayınlanması, F-16 uçağı düşen ve IŞİD tarafından esir alınan Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'nin canlı canlı yakıldığı görüntülerin paylaşılmasını takip etti.

Sirte kentinde kaçırılmışlardı

Mısırlı Kıptiler, Aralık ve Ocak aylarında Libya'nın Sirte kentinde, IŞİD'e bağlılık yemini etmiş Libya'daki Trablus Vilayeti Halifeliği tarafından kaçırılmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı, 20 Mısırlının kaçırıldığını doğrulamıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, kaçırılan vatandaşlarının öldürülmeden önceki fotoğraflarının yayınlanması üzerine 'acil durum' ilan etmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, terör örgütü IŞİD'in Libya'da alıkoyduğu 21 Mısırlı Hristiyanı öldürmesi nedeniyle ülkede 7 gün yas ilan edildiğini bildirdi.

http://www.gazetevatan.com/isid-den-katliam-18--35087-galeri-haber-fotogaleri/?Sayfa=1


a45UyF587661-150216142750 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/02/17  00:40 77  3  6 undefined

 

ALTINDAG
. . . . . .
Biri bir koca gorur ruyasinda:
Yuz lira maasli kibar bir adam.
Evlenir, sedire tasinirlar.
Mektuplar gelir adreslerine:
Sen Yuva Apartmani, bodrum kati.
Kutu gibi bir dairede otururlar.
Ne camasira gidilir artik, ne cam silmeye;
Bula$iksa kendi bula$iklari.
Cocuklari olur, nur topu gibi;
Elden dusme bir araba satin alinir.
Kizilay Bahcesi ne gidilir sabahlari;
Kumda oynasin diye kucuk Yilmaz,
Kibar cocuklari gibi.

Orhan Veli KANIK

Cennetten kovulup geri sizan seytan
SAD 76.iblis: ben ondan hayirliyim!
Beni atesten yarattin, onu camurdan yarattin, dedi.
SAD (77-78) (Allah teala da) buyurdu ki: Cunku sen suphe yok ki, kogulmussundur.
Ve muhakkak ki, lanetim kiyamet gunune kadar senin uzerinedir.
A RAF 20.derken seytan, birbirine kapali ayip yerlerini kendilerine gostermek icin onlara vesvese verdi ve: rabbiniz size bu agaci sirf melek olursunuz veya ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladi, dedi.

Size cok onemli bir soru soracagim.
Dunyayi kontrol etmenin en etkili ve verimli yolu nedir?
Iki kelime : Akil Kontrolu!

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder