19 Şubat 2015 Perşembe

Mahiye Morgül : 28 Şubat’ın gerçek mağduru Türk Ordusudur

Mahiye Morgül : 28 Şubat'ın gerçek mağduru Türk Ordusudur

Davayı basından izliyorsunuzdur. Tansu Çiller bile mağdur, gitti ifade verdi.

Eğer Tansu Çiller'in başbakanlığı sırasında ABD ve Dünya Bankasıyla yaptığı bütün anlaşmalar iptal edilmiş olsaydı diyecektim ki kadın mağdur oldu. Oysa onun ABD'ye verdiği bütün taahhütler AKP eliyle devam ettiriliyor.

28 Şubat'tan sonra kesilmedi, tam tersine hız kazandı onun verdiği taahhütler.

28 Şubat'ta kimin neyi ne maksatla yaptığı pek anlaşılır görünmüyor. Ortada kaotik bir durum var. Ancak kontrollü kaos deyimini biliyorsanız, bu işten kimin menfaati var, ona bakacaksınız, o zaman 28 Şubat'ı hangi güç merkezine hizmet ettiğini görebilirsiniz. 

28 Şubat'ın gerçek mağduru Türk Ordusu ve Türk çocuklarıdır.  

Çünkü, bizi "türbana bak" oynatıp tüm eğitimi aşağıdan yukarıya doğru budadılar.

28 Şubat deyince ilk aklımıza "türban mağduru kızlar" geliyor. Bu mağdur edebiyatının altından içeriği boşalmış müfredatlar geçti, diplomalar kaldırıldı, sertifika piyasası geldi, özel okullara kaçırtma tuzakları örüldü, İmam Hatip ortaokul sınıfları açıldı, seçmeli derslerin ardı gelmiyor, eğitim kâbusa döndü.

28 Şubat'ta güya İHL'lerin orta kısımları kapanacaktı, "8 yıllık eğitim" dediler, alkışlara boğulduk. Ama, köyler boşaldı kasabalara taşındı, köyde İstiklal Marşı söyleyen okul kalmadı, ayıkmadık. Şehirde Andımız kaldırıldı, sonra da 4 yıllık ilkokullara geçirildik, 5.sınıflar sınıf öğretmenin elinden alındı.

Bir de baktık ilk 4 yılın arkası İmam Hatip ortaokulları. Hani 28 Şubat kapatmıştı orta kısmını? Oysa İmam Hatip okulunun yaş grubunu daha aşağıya çekti.

Hani 8 yıllık eğitim getirmişti 28 Şubat?

Müfredatlarla oynandı, dersler kaosa döndürüldü, kitapların içi TÜBİTAK eliyle çöp malzemesiyle dolduruldu, yeni müfredata uymadığı bahanesiyle tüm okul kütüphaneleri hurdaya gönderildi, laboratuarları da kapatıldı.

Eğitimin amacı "küresel ekonominin gerektirdiği programları uygulamak" oldu. Piyasa ekonomisine uyarlanmış "talep varsa ders var" modeliyle çocukları birey başına parçaladılar ve her tarikat kendi kolejini açtı.

İngilizce 2.sınıfta zorunlu ders oldu ve içeriği ise bir kâbus; gramer hatalarıyla dolu ve 5.sınıfta Amerikan bayraklı evde Protestan Evangelist bayramları öğretiliyor. Şimdi sıra geldi bu dersi dışarıdan gelecek olan Protestan öğretmenlerin vermesine. Çünkü 2006 yılında kapalı oturumda geceyarısı geçirilen 5544 sayılı gayri yasal bir kanunla "dışarıdan eğitim hizmetleri satın alınır" hükmü getirildi. Artık okulu kapanmış köylere yeniden açılacak olan 4 yıllık anaokuluna dışarıdan gelen Protestan kızları öğretmen yapacağız, onlar da yeni anayasanın "demokratik laiklik" maddesine göre köylerde birer kilise açtıracaklar, İngilizce kitabında yazılı olanları orda uygulayacaklar.

Yani 28 Şubat'ı yaptıran dış güçlerin ayakları o kadar uzun ki pek yakında ayaklarını her köye uzatabilecekler. Bu bir işgal planı değil midir?

Türk ordusunun itibarı 28 Şubat'la yıpratılmaya başladı. Önce "din düşmanı" olarak gösterdiler.

Türk ordusu darbe üstüne darbe yedi, ordularımızın komuta kademesi kalmadı. Deniz kuvvetleri darma duman edildi. Ege'de adalarımız onbeş kadar irili ufaklı adamız işgal edildi. Kumpas davalarıyla çalkalandık yıllardan beri. Türk ordusunu itibarsızlaştırarak özelleştirilme işi adım adım gerçekleşiyor. Sırada güvenliğin özelleştirilmesi var ve bu bağlamda cemaatle kapışıyor görünerek deneyimli elemanların tasfiyesi, hatta Türk istihbaratının darmaduman edilmesi söz konusudur.

28 Şubat'la aynı zamanda laik-antilaik çatışmasını tetiklendi. İşte 28 Şubat'ın meyveleri, kim yiyor bu meyveleri?

Aferin Meral Akşener'e, dünkü ifadesinde yüreklice "Ben mağdur değilim" dedi.

Gerçek mağdur olan Türk halkıdır; ordusu yıpratılmış, çocukları eğitimsiz bırakılmış, erkekleri kadın düşmanı yapılmıştır. Bu eğitimsiz nesilden asker bile çıkmaz.

28 Şubat'ı o gün ilerici bir hareket zannedip alkışlayanlar oturup bir daha düşünmelidir. Tam bir kontrollü kaos darbesiydi, dalgaları bizi yutmaya devam ediyor. Sol gösterip sağ vurdular.

Ve bu sistem genç kızlarımızı da yutmaya başladı.

Fakülteli Özgecan Aslan kızımızı vahşi bir cinayete kurban verdik.

Biz hep kızların cahil bırakılmasının topluma nasıl zarar vereceğini konuşuyorken, karşımıza daha büyük bir tehlike çıktı. Bu cinayetle, cinsellikle aklını bozmuş erkeklerin verdiği zararla yüz yüze geldik.

Kadın deyince cinsellikten başka bir şey düşünmeyen bir toplum olmamızı tetikleyen yöneticilerin bunda suçu nedir, bunu da konuşmalıyız; 28 Şubat'ın tetiklediği geriye dönüşle kadını aşağılaya aşağılaya buralara geldik, fakülteli kızlarımızın bile can güvenliği kalmadı. .

Özgecan kızımızın katili bu cinayeti tek başına bunu yapmadı, onun azmettiricisi bir sistem var. Ortada cinayete teşvik suçu vardır. Cani yetiştiren bir toplum olduk.

Çantasında biber gazı taşıyan bir genç kız, saldırıya uğramak tehlikesi yaygın kanaat olduğu için buna ihtiyaç duyar. Bu suç başta kadın bedeni üzerinden siyaset yapan yöneticilerimizin ve buna engel olamadığımız için hepimizindir.

Affet bizi Özgecan evladım, seni koruyamadık!

Ve, affedin bizi çocuklar, sizin eğitiminizi Dünya Bankasının eline verdik!

17.2.2015

Mahiye Morgül

 


a45UyF587661-150219130112 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/02/19  13:24 3  49  1 undefined Ciddiyizbiz@googlegroups.com

 

Yeterince durustsen, fazlasiyla a$ik ve gercekten seviyorsan; Hazirsin demektir: artik mutsuz olabilirsin.

Charles Bukowski Sozleri / Heinrich Karl Bukowski / Bilge Sozleri

Resulullah sav buyurdular ki:
Cocuklari diri olarak topraga gomen de gomulen de atestedir.

Ebu Davud, Sunnet, 18, 4717

Turkiye Cumhuriyeti seyhler, dervisler, muritler, meczuplar memleketi olamaz.
En dogru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatidir

ATATURK, 1925, Kastamonu Nutku, Soylev ve Demecleri


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder