21 Şubat 2015 Cumartesi

"Almanya AB sözleşmelerini engellemekten dolayı tehdit altında"

"Almanya AB sözleşmelerini engellemekten dolayı tehdit altında"

Celal ÖZCAN / BERLİN

19 Şubat 2015

Avrupa Komisyonu, Türkiye'den gelecek eşlere Almanca dil sınavı uygulamasından vazgeçmeyen Almanya'yı uyardı: Türkiye'yle sözleşmeyi ihlal ediyorsun. Avrupa Adalet Divanının kararını tam uygula.

AVRUPA Adalet Divanı'nın kararına rağmen, Almanya'nın Türkiye'den gelecek eşlere dil sınavı uygulamasına devam etmesine, şimdi de Avrupa Komisyonu el attı. Avrupa Komisyonu'nun, Alman hükümetine gönderdiği 13 Ocak tarihli bir yazıda, Almanya'yı Avrupa Adalet Divanı'nın kararını yerine getirmemekle uyardığı ortaya çıktı. Avrupa Komisyonu, aksi takdirde gelecek adım olarak Almanya hakkında sözleşme ihlalinden dava başlatacağı uyarısında bulundu.

BAKANLIK DOĞRULADI

Avrupa Komisyonu'nun 13 ocak tarihli uyarı mektubu, Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen'in meclise soru önergesi üzerine ortaya çıktı. Almanya İçişleri Bakanlığı müsteşarı Ole Schröder, Avrupa Komisyonu'nun 13 Ocak 2015 tarihli mektubunu doğruladı. Avrupa Komisyonu, Alman hükümetine gönderdiği bu metupta, Almanya'ya Avrupa Adalet Divanı'nın kararını tam manasıyla uygulamadığı uyarısında bulundu. Dil sınavı uygulamasına devam etmesi durumunda Almanya'ya gelecek adım olarak sözleşme ihlalinden dava açılacağı belirtildi.

"BİLİNÇLİ BİR HUKUK İHLALİ"

Mektubu Hürriyet Gazetesi'ne değerlendiren Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Türkiye'den gelecek eşlere Almanca sınavını, "bilinçli ve örgütlü bir hukuk ihlali" ve "eziyet" olarak niteledi. Sevim Dağdelen şöyle dedi:

"Alman hükümeti, binlerce eşi birbirinden ayırıyor ve en yüksek bir mahkemenin kararını skandal biçimde yok sayarak, uygulamamakta inat ediyor. Avrupa Adalet Divanı kararının uygulanmamasında Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier sorumlu. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) seçimlerde bu uygulamayı kaldıracakları sözünü verdi. SPD, koalisyon ortağına Avrupa Adalet Divanı'nın kararını uygulamak zorundayız der ve kolayca kabul ettirir. Aslında buna bile gerek yok. Dışişleri Bakanı Steinmeier'in (SPD), Alman büyükelçiliklerine birer talimat gönderip Avrupa Adalet Divanı'nın kararı gereği vizede dil şartı istemeyin demesi yeter.

8 YIL OLDU

Almanya 2007 yılında yabancılar yasasında bir değişiklikle AB dışından aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelecek yabancı eşlere Almanca dil bilgisi şartı getirdi. Avrupa Adalet Divanı geçen yıl 10 Temmuz tarihli oturumunda bu düzenlemenin aile birleşimini zorlaştırdığına, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sözleşmelere ve Avrupa hukukuna aykırı düştüğüne hükmetti. Ancak Almanya İçişleri Bakanlığı Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararını uygulamaya koymayıp sadece istisnai durumlarda Almanca dil şartını kaldırdı. Geçtiğimiz haftalarda Almanya Eyaletler Meclisi de dil şartı uygulamasının kaldırılması yönünde hükümete tavsiye kararı aldı. Bütün bunlara rağmen dil şartında direnen Almanya, 8 yıldır Türkiye ile AB arasındaki sözleşmeleri ihlal eden ve Avrupa Adalet Divanı'nın kararını uygulamayan ülke konumuna düştü.


http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/28246832.asp?mnID=28246832


a45UyF587661-150219210656 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/02/21  14:44 3  49  1 undefined Ciddiyizbiz@googlegroups.com

 

Cehaletle deha arasindaki gercek fark nedir biliyor musunuz? Dehanin sinirlari var cehaletinse hicbir siniri yoktur.

Whoopi goldberg

Enbiya Suresi nin 107.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus...
Ayetin Turkce anlami:
Seni ancak rahmet olarak gonderdik alemlere
Risale-i Nur sakirtlerinden birinin kaleme aldigi bir siirde; Risale-i Nur, alemlere rahmet olarak nitelendirildigi ni goren Said-i Nursi, bu ayeti ele aliyor ve nur sakirdi yani Nurcu nun gorusune katilarak: -Evet, Risale-i Nur alemlere rahmet olarak gonderilmistir , anlamina gelen bir aciklamada bulunuyor.
Said-i Nursi ye gore; ayetin anlami su oluyor: -Ey Risale-i Nur, biz seni alemlere rahmet olarak gonderdik Risale-i Nur u, Kur an-i Kerim de Cenab-i Allah imzaladigi gibi, basta Hazreti Muhammed olmak uzere: Hazreti Ali, Abdulkadir Geylani, Muhyiddin-i Arabi ve oteki ulu kisiler de imza basmislardir Risale-i Nur a.

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Zirvaliklar, bizleri bir ulus olarak birlestiren bir cimentodur.(2007 Yili nda yaptigi bir gosteriden)

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder