26 Ekim 2015 Pazartesi

13 yaşındaki oğlunun böbreğini satarken yakalandı!

13 yaşındaki oğlunun böbreğini satarken yakalandı!

Üç yıl önce kendi böbreğini satan bir baba, bu kez 13 yaşındaki oğlunun böbreğini satmak isterken yakalandı. Baba oğlunun böbreği için 50 bin liraya anlaştı

Olay, Ankara Mamak'ta yaşandı. 13 yaşındaki çocuğunun böbreğini satmayı planlayan baba M.B., İstanbul'da böbrek tacirleriyle irtibat kurarak 50 bin liraya anlaştı. Alkollü olduğu sırada mahalle kahvehanesinde oğlunun böbreğini satacağını ağzından kaçıran M.B., daha sonra bu sözleri inkâr etti. Bir süre sonra da komşularına, iş bulduğunu ve 50 bin lira alacağı olduğunu öne sürerek İstanbul'a gideceğini söyledi.

MAHALLELİ KURTARDI

Durumdan şüphelenen mahallelinin polise şikâyette bulunması üzerine, baba M.B. polis ekipleri tarafından takibe alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi, M.B.'nin 13 yaşındaki oğlu Ü.B.'nin böbreğini, anlaştığı kişilere satmak için harekete geçtiğini belirledi. Böbrek taciri babanın Ankara'daki evine operasyon düzenlendi.

SAKLANDIĞI EVDE GÖZALTINA ALINDI

Mamak'ta şüphelinin evine giden polis, M.B.'nin İstanbul'a gitmek için yola çıktığını tespit etti. Durum İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele'ye bildirildi. Takibi devralan İstanbul polisi, saklandığı evde M.B.'yi gözaltına aldı. Zanlı adliyeye sevk edildi, 13 yaşındaki çocuk ise Sosyal Hizmetler Kurumu'na teslim edildi.

Böbrek taciri "baba"nın 3 yıl önce de kendi böbreğini sattığı ortaya çıktı. Polis, böbrek ticareti yapan çeteyi tespit etmek için çalışmalara devam ediyor.

Habertürk


a45UyF587661-151026132007 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/10/26  13:10 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Calismayanin yemeye hakki yoktur.

II Thessalonians

Cariyelik & kolelik
NAHL 75.allah, hicbir seye gucu yetmeyen ve baskasinin mali olan bir kole ile; kendisine guzel rizik verdigimiz, o riziktan gizli ve acik harcayan kimseyi misal olarak anlatti.
Hic bunlar bir olurlar mi?
Hamd Allah a mahsustur, fakat coklari bilmezler.
MUMINUN 6.ancak esleri ve ellerinin sahip oldugu (cariyeleri) haric.(bunlarla iliskilerden dolayi) kinanmis degillerdir.
MEARIC 30.ancak eslerine ve cariyelerine karsi mustesna; cunku onlar kinanmaz;
NISA 24.(harp esiri olarak) sahip oldugunuz cariyeler mustesna, evli kadinlar da size haram kilindi.
Allah in size emri budur.
Bunlardan baskasini, namuslu olmak ve zina etmemek uzere mallarinizla (mehirlerini vererek) istemeniz size helal kilindi.
Onlardan faydalanmaniza karsilik kararlastirilmis olan mehirlerini verin.
Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim icin) karsilikli anlasmanizda size gunah yoktur.
Suphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
NISA 92.yanlislikla olmasi disinda bir muminin bir mumini oldurmeye hakki olamaz.
Yanlislikla bir mumini olduren kimsenin, mumin bir kole azat etmesi ve olenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir.
Meger ki olunun ailesi o diyeti bagislamis ola.(bu takdirde diyet vermez).
Eger oldurulen mumin oldugu halde, size dusman olan bir toplumdan ise mumin bir kole azat etmek lazimdir.
Eger kendileriyle aranizda antlasma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mumin koleyi azat etmek gerekir.
Bunlari bulamayan kimsenin, Allah tarafindan tevbesinin kabulu icin iki ay pespese oruc tutmasi lazimdir.
Allah her seyi bilendir, hikmet sahibidir.
AHZAB 50.ey peygamber!
Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah in sana ganimet olarak verdigi ve elinin altinda bulunan cariyeleri, amcanin, halanin, dayinin ve teyzenin seninle beraber goc eden kizlarini sana helal kildik.
Bir de peygamber kendisiyle evlenmek istedigi takdirde, kendisini peygambere hibe eden mumin kadini, diger muminlere degil, sirf sana mahsus olmak uzere (helal kildik).
Kuskusuz biz, hanimlari ve ellerinin altinda bulunan cariyeleri hakkinda muminlere neyi farz kildigimizi biliriz.(bu hususta ne yapmalari lazim geldigini onlara acikladik) ki, sana bir zorluk olmasin.
Allah bagislayandir, merhamet edendir.
AHZAB 52.bundan sonra artik baska kadinlarla evlenmen, elinin altinda bulunan cariyeler haric, guzellikleri hosuna gitse bile, bunlarin yerine baska hanimlar alman sana helal degildir.
Allah her seyi gozetler.
BAKARA 178.ey iman edenler!
Oldurulenler hakkinda size kisas farz kilindi.
Hure hur, koleye kole, kadina kadin (oldurulur).
Ancak her kimin cezasi, kardesi (oldurulenin velisi) tarafindan bir miktar bagislanirsa artik (taraflar) hakkaniyete uymali ve (olduren) ona (gereken diyeti) guzellikle odemelidir.
Bu soylenenler, rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir.
Her kim bundan sonra haddi asarsa muhakkak onun icin elem verici bir azap vardir.
RUM 28.Allah size kendinizden bir temsil getirmektedir: mulkiyetiniz altinda bulunan koleler icinde, size verdigimiz riziklarda ortaklariniz var mi?
Iste biz ayetlerimizi, aklini kullanacak bir kavim icin boylece acikliyoruz.

Halktan Gizlenen Universite Gercegi

24 Temmuz 2013

Universiteyi bitirip firmalara gorusmeye gittim. Hepsi Sen bu is icin fazlasin dedi. Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun. Universite yonetimi lise diplomami geri vermeyince ilkokula tekrar basladim!

Yillardir medyada hep universite mezunlarinin issizliginden bahsediliyor. Peki siz hic Su kadar lise mezunu issiz diye bir haber gordunuz mu? Gormediniz, cunku hepsinin isi gucu var. Ilkokul mezunlarina hic girmiyorum bile. Bir ilkokul mezununun issiz olduguyla ilgili tek bir habere dahi rastlamadim.

Yani aslinda bu devirde lise mezunu olmak muthis avantajli. Ama kazara universiteyi bitirdiysen geri donusun yok. Cunku herkesten gizlenen, universiteye girerken bize soylenmeyen dehset verici gercek su: Bir kere universiteden mezun oldugunda bir daha asla lise mezunu olamiyorsun! Universite egitimini geri alma sansin yok.

GENCLER, AYNI HATAYA DUSMEYIN!

Gecen yil bolumumle ilgili onlarca firmaya is gorusmesine gidip elim bos donunce guvenlik gorevlisi, garsonluk, komilik gibi islere basvurdum ama gelin gorun ki universite mezunu oldugumu duyar duymaz reddettiler. Overqualified sin dediler, yani sen bu is icin fazlasin... Onlara bu is icin fazla olmadigimi, paraya ihtiyacim oldugunu, lutfen beni gozlerinde cok buyutmemelerini, zaten universite yillarimi kantinde gecirdigimi, derslere dogru duzgun girmedigimi, batak ve pistide bu kadar iyi olmami okul yillarina borclu oldugumu, kagit varsa su an bile kapismaya hazir oldugumu, ekonomi hocasi dogum yaptigi icin uc ay gelmedigini, kopyayla ve iltimasla sinif gectigimi, aslinda vizyonumun cok dar oldugunu, internet ortamlarinda bana liseli dediklerini uzun uzun anlatmama ragmen hicbiri beni ise almadi!

Okudugum universite de lise diplomami geri vermeyi Problemlisiniz galiba biraz diye reddettigi icin sifirdan baslamaya karar verdim. Su an ilkokul 2 ye gidiyorum, uc sene sonra ilkokul diplomami alip egitimimi sonlandiracagim ve sanayide ise baslayacagim. Yasi genc olanlar lutfen benim dustugum hataya dusmesin cunku bu yastan sonra her gun andimizi okumak ve sinifta konustugun icin tahtaya isminin yazilmasi insana gercekten cok koyuyor.

BEYINSIZ ADAM DAN KRALICE YE SORULAR

Ingiltere Kralicesi Elizabeth e bir mektup yazdim, asagidaki sorulari sordum. Yanitlari bekliyorum...

Husnu Mubarek ve Kaddafi nin basina gelenler sizi de endiselendirdi mi? Ingiliz halkinin da sonunda Yeter deyip size karsi ayaklanmasindan korkmuyor musunuz?

Oglunuz Charles Galler Prensi. Bir insana 50 yil boyunca Galler i yonettirmek acaba ne kadar dogru? Galler bu sonucta. Futbolda aldigi sonuclari ibretle izliyoruz. Charles a daha onu acik bir ulke verilemez miydi?

Soyle bir bakiyorum, 1926 dogumluymussunuz. Bu 86 yasinda oldugunuz anlamina geliyor. Sizce de fazla bir yas degil mi bu?

89 yasina kadar, yani uc yil daha yasarsaniz eger -tamam belki zor ama gerceklesmesi imkansiz da degil, ozellikle su ana kadarki performansinizi goz onunde tutarsak- en uzun sure tahtta kalma rekoru sizin olacak. Bu uzerinizde bir baski olusturuyor mu?

Bir onceki soruyu acayim. Ornegin ligde 99 golu bulunan futbolcu bir turlu 100 uncu golunu atamaz, cunku uzerinde bir baski olusur. Kastettigim bu. Yani siz de tam 88 yasinizdayken rekora bir adim kalmisken Acaba basaramayacak miyim? diye korkar misiniz?

Bir roportajinizda Tanri omur verdikce kraliceyim demistiniz. Gorunen o ki Tanri omur veriyor. Peki daha ne kadar surecek bu? Tanri nin verdigi omru hafiften suistimal ettiginizi dusunmuyor musunuz?

Ingiltere ne zaman cumhuriyet olacak? Neden birkac inkilap yapmayi dusunmuyorsunuz?

Ingiliz halki ne zaman kul olmaktan cikip vatandas seviyesine yukselecek? Bunun yolu cumhuriyeti ilan etmekten gecer, biliyorsunuz.

Biz su an cagdas medeniyetler seviyesindeyiz ve burasi inanilmaz guzel. Sizin de tez zamanda krallik gibi cagdisi bir anlayistan kurtulup bize katilmanizi umit ediyoruz. Sizi ne zaman aramizda gorecegiz?

Sevgiler.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder