26 Ekim 2015 Pazartesi

Yüksel Sarı (Muğla haber) : EMİNE HANIM YİNE KAPATTI

Yüksel Sarı (Muğla haber) : EMİNE HANIM YİNE KAPATTI.

AKP'nin yükseliş döneminde, bir başbakan eşi olarak parmağındaki 65.000 liralık yüzükle halkın karşısına çıkan Emine hanım, AKP'nin yükselişi devam ettikçe gazete manşetlerinde daha fazla yer almaya başladı.

Gazeteci Mustafa Mutlu, 19 Aralık 2007 tarihli Vatan gazetesinde Emine hanımın adeta bir gazinoyu kapatırcasına İngiliz moda devinin İstanbul'da açtığı lüks bir mağazayı kendi alışverişi için kapattırdığını yazmıştı.

"Her ayın belli günlerinde birkaç yakın arkadaşıyla akşam saatlerinde gelir ve garajdan özel bir asansörle bu mağazaya çıkarmış... O sırada da mağazaya başka hiçbir müşteri alınmazmış.Sonra da Hanımefendi'nin canı bazen film seyretmek istermiş... O zaman da mağazadan… konforlu sinema salonlarından birine geçermiş arkadaşlarıyla... Tahmin edebileceğiniz gibi o salon da halka kapatılırmış!"

Mustafa Mutlu'nun bu yazısı üzerine Başbakanlık bir yalanlama göndererek hukuk yoluna baş vuracaklarını bildirmişti.

Aynı iddia 3 yıl sonra "Erzincan iddianamesinde şok" başlığı ile bir kez daha gazete manşetlerinde yer aldı. Orgeneral Saldıray Berk ile Başsavcı İlhan Cihaner'in sanık oldukları Erzincan iddianamesinde Emine Erdoğan hakkında "lüks düşkünü" olduğu ve ünlü bir mağazayı kapattırıp arkadaşlarıyla birlikte alışveriş yaptığına dair ifadeler yer alıyordu.

2010 yılında basında yer alan bu haberler üzerine Mustafa Mutlu'yu arayarak Emine Erdoğan'ın kendisi aleyhine açacağını söylediği o tazminat davasının akıbetini öğrenmek istedim. Aldığım yanıt oldukça şaşırtıcıydı. Mustafa Mutlu, "dava açacağız filan demişlerdi, ama bu güne kadar böyle bir dava açılmadı" dedi.

Mağaza kapatmak Emine hanımda bir bağımlılık oluşturmuş olmalı ki, çok sevdiği bu alışkanlığından bir türlü vazgeçemiyor. Nerede olursa olsun, yeter ki lüks bir mağaza olsun, hemen kapattırıyor.

İşte! Geçenlerde yine kapattı, hem de Avrupa'nın merkezinde. Şimdi bütün Avrupa ondan söz ediyor.

Tayyip Erdoğan'ın Belçika ziyaretine eşlik eden hanımefendinin, altı adet otomobil dolusu korumayla lüks mağazanın önüne gelip, kendi alışverişi için yaklaşık bir saat boyunca hem sokağı hem de mağazayı halka kapattırdığını gören Belçikalılar oldukça şaşkındı.

Bizim gibi böyle şeylere alışık olmadıklarından, yoldan geçen bir kadın "skandal, skandal "diye bağırırken, bazıları da bu tarihi anı videoya çekerek ölümsüzleştiriyor.

Televizyonlara konuşan bir Belçikalı da şöyle diyor:

"Madonna değil, dostumuz Bayan Erdoğan alışveriş yapıyor. İnanılmaz değil mi? İşte işte, Avrupa'nın başkenti işte bu halde. Tüm yollar kapalı, tüm mağazalar kapalı. Çünkü alışveriş yapıyor. Sempatik değil mi? İnanılmaz. hepsi kapalı"

Belçika hükümeti halkın tepkisini yatıştırabilmek için bundan sonraki siyasi temasların damsız gerçekleştirilmesine karar verdiğini açıkladı. Neredeyse bir hükümet krizine yol açacağının farkında olmayan Emine hanım ise mağaza kapatmanın "basit bir şey "olduğunu iddia ederek şöyle diyordu:

"Ne olmuş mağaza kapatıp birkaç bir şey aldıysam?"

Erdoğanların lükse olan bu düşkünlükleri, onları bu güne kadar kendilerinden biri gibi gören ve her şeye rağmen oy veren dini bütün kesimleri müthiş sinirlendiriyor. Hal böyle oluca, telaşlanan yandaş basın, Erdoğan'ların mütevazı bir yaşam sürdürdüklerine halkı inandırabilmek için bakın neler uyduruyor.

"Erdoğan ailesinin sofrası da oldukça sade mevsimine uygun yiyeceklerden kuruluyor. Genel olarak bir kase çorba ve yanında bir çeşit yemek ve salata yeniliyor. Ancak bir misafir varsa sofra şenleniyor. Konutun mutfağında ev yapımı elma kurusu ve sirkeler eksik olmuyor. Erdoğan limon ve elma kabuklarını ziyan ettirmiyor."

Yerseniz tabi…




a45UyF587661-151026125153 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2015/10/26  13:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 
--

Bilinmedik bir huzun var icimde, bir gariplik.
Anladim ki, ya ben fazlayim bu sehirde ya da biri ek$ik.

Can YUCEL

Kur an da, Secde Suresi nde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Biz dileseydik, herkesi dogru yola eristirirdik.
Ne var ki, An-dolsun ki, cehennemi, cinlerle ve insanlarla dolduracagim diye kesin bir soz cikmistir benden (Secde Suresi, ayet 13).
Bu ayeti okurken bir de Enam Suresi nin su ayetine goz atalim:

Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islama acar; kimi de saptirmak isterse...
kalbini iyice daraltir... (Enam Suresi, ayet 125.)

Dikkat edilecegi gibi bu ayetlere gore Tanri, eger dilemis olsa butun insanlari Musluman yapabilecekken yapmiyor; bir kismini Musluman yapip bir kismini kafir kildigini bildiriyor.
Sebep olarak da cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine kesin bir soz verdigini soyluyor.
Daha baska bir deyimle insanlarin tumunu dogru yola sokabilecekken boyle yapmadigini, cunku boyle yapmis olsa, bu takdirde cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine verdigi sozu yerine getirememis olacagini apacik bir sekilde acikliyor!
Olacak sey midir bu?
Hic Yuce bir Tanri, hic yoktan insanlari cehenneme atmak gibi bir davranisa yonelmekten zevk aliyormus gibi konusabilir mi?
Yukaridakine benzer olmak uzere, Kur an in Hud Suresi nin 118.ve 119.ayetlerinde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Rabbin dileseydi butun insanlari bir tek millet yapardi.(Fakat) onlar ihtilafa dusecekler.
Ancak, Tanri nin merhamet ettikleri mustesnadir.
Zaten Rabbin onlari bunun icin yaratti.
Rabbinin, Andolsun ki cehennemi tumuyle insanlar ve cinlerle dolduracagim sozu yerini buldu (Hud Suresi, ayet 118-119).
Goruluyor ki, bu ayetler anlasilmazliklarla, uyusmazliklarla ve birbiriyle celisir satirlarla, fakat butun bunlardan baska bir de Tanri nin yuceligi fikriyle bagdasmazliklarla dolu.
Kaynak: Ilhan Arsel (Kuranin Elestirisi s. 55-56)


Ateskes sonrasinda hukumetimizin Adana ili ile Antep, Maras, Urfa sancaklarini birakma gucsuzlugunde bulunmasi, bu yorede Fransiz ve Ingiliz koruyuculugu altinda Ermeni isgalini ve orgutlenmesini kesinlestirmis ve bunlar, o il ve sancaklari Ermenilestirmek amaci ile bir yila yakin bir sure calisma gostermis

1.Simdiye dek yapilan saldirilarin turu asagida ozetlenir:

A.Fransiz ve Ingiliz gorevlileri ile Ermeni komitelerinin ve oralarda bulunan Ermeni toplulugunun aciktan aciga Muslumanlarin haklarina saldirmalari.
B.Osmanli topraklarinin degi$ik yerlerinde oturan Ermenilerin buralara goclerinin kolaylastirilmasi ve burada sayilarinin artirilmasi.
C.Yabanci uniformasi ile Ermeni birliklerinin buralara gonderilmesi ve buradakilerle birlestirilmesi.
D.Islam halkin az zamanda ekonomik ve baska baskilarla yok edilmesi ve oldurulmesi ve goce zorlanmasi.
E.Aralarina asamali olarak sokulan boluculukle Islam halkinin yabanci koruyuculugunu istemek zorunda birakilmasi.

(22 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder