26 Ekim 2015 Pazartesi

Şükrü ALNIAÇIK : Bir Milyon Sosyal Mayın!

Şükrü ALNIAÇIK : Bir Milyon Sosyal Mayın!

İki yıl önce Suriye'yi tartıştığımız bir programda biz: "1.500 kişinin kimyasal silahla ölmesinde Arap baharını alkışlayanların rolü vardır." Deyince sunucu şaşırmış ve rejiden aldığı uyarı üzerine bana sözümü tekrarlatmıştı.

Şimdi bir kez daha tekrarlıyorum: Arap baharına mutlu manalar yükleyenler, sadece Guta katliamında alınan 1500 canın değil bugün Türkiye'nin her noktasında fuhşa zorlanarak namusu çarçur edilen binlerce Suriyeli genç kızın vebaline de ortaktır!

Rusya'ya "Gorbaçov Baharı" geldiğinde "Türk aleminin en büyük düşmanı" öldü diye sevinmekten Rusların yaşadığı toplumsal travmaya o kadar üzülmemiştik.

Üstelik iletişim imkânlarının bugünkü kadar gelişmiş olmadığı o yıllarda olayın bize yansıması, daha çok "Nataşaların karaya vurması" şeklinde olmuştu.

Ancak "demokratikleşme" adı altında dış müdahaleyle başlayan ve toplumları birdenbire devletsiz, düzensiz, evsiz barksız, parasız, pulsuz bırakan "karanlık baharların" İslam dünyasına da gelmesiyle, uykulu gözlerimiz fal taşı gibi açıldı.

Nataşalığın çok da öyle "Dinsiz veya Hristiyan işi" bir meşgale olmadığını acı bir şekilde anladık.

Elimizde Suriyeli mülteciler için yapılmış iki araştırma raporu var. Bunlardan birincisi Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi tarafından 2014 yılı sonlarında yapılmış.

En son Cumhurbaşkanının verdiği 2,5 milyon rakamını doğru kabul edersek, kayıt altına alınan 1.750.000 mültecinin yanında 750.000 kişi de "kayıt dışı" olarak yaşıyor.

Mültecilerin "kampta yaşama" oranı % 15 yani Anadolu kentlerine yayılmış 2 milyondan fazla Suriyeli, Türkiye'de hayata tutunmaya çalışıyor.

Diğer rapor, Suriyeli kadınların sorunlarına eğilen bir "Mazlumder" Raporu… Anlatılanlar bize hiç yabancı gelmiyor. Adeta "Arabesk" filminin Arap Baharı versiyonu!..

13 farklı şehirde 72'si Suriyeli kadın sığınmacı olmak üzere yüzden fazla kişiyle yapılan görüşmelerden sonra, 2014 yılının Mayıs ayında yayınlanan raporda: "Fuhuş sektöründe kullanılan Suriyelilerin yaşının 12'ye kadar düştüğü" belirtiliyor.

Öteden beri "kaçağı" seven bazı "profesyonel çöpçatanlar" 250-500 TL komisyon karşılığı mesela: 4 bin liraya 18 yaşında, 7 bin liraya 13 yaşında bir Suriyeli kız bulabiliyorlar!

Bir başka örnek, 16 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunun, 60 yaşlarındaki evli bir erkek tarafından 10 bin liraya satın alınması... "İmam nikahı" bu köle ticaretinin vicdani kılıfı…

İşin bir de "imamsız" tarafı var!.. Savcılık dinleme kayıtlarına göre fuhşa zorlanan mülteci yaşı, 12'ye kadar düşmüş görünüyor.

Konu AKP'nin zamansız İhvan sevdasına ve beceriksiz sıfır sorun politikasına öfkelenmenin çok ötesindedir. Ortada alınıp satılan, tecavüze uğrayan, fuhşa sürüklenen çocuklar vardır!

Büyük bir fedakârlıkla, aralarına canlı bomba serpiştirilmiş 2,5 milyon insana yaptığımız tarihi ev sahipliği gölgeleniyor, "hamiyet-i milliye"miz, asaletimiz, tarihi yardımseverliğimiz bir kalemde silinip atılıyor.

Bize yakışan, ülkemize sığınanı "adam gibi" yönetmek ve mazlumun namusuna halel getirmemektir.

Derhal sınırın hemen içinde veya dışında "uydu kentler" kurulmalı, memleketin her yerinde birer sosyal mayın gibi gezinen Suriyeli mültecilere, burada zorunlu barınma imkânı sağlanmalıdır.

İsimleri ve şekilleri de hazırdır!.. "Yeni Şam, Yeni Halep, Yeni Hama, Yeni Humus…" ve diğer kentlerden gelenler için "Yeni Suriye!.."

Yapacağınız 3-4 yüz bin yeni konuttur. Kaba bir hesapla maliyeti, her şey dâhil 10 Milyar Dolardır.

57. Hükümet döneminde buna benzer bir acil barınma projesini 17 Ağustos 1999 Depremine bağlı olarak MHP'li Bayındırlık Bakanı Koray Aydın yapmıştır.

Bu iş için biraz medeni sorumluluk, sağlam insanlık ve daha ziyade Milliyetçilik olması yeterlidir.

Projeye Dünya bankasından Arap dünyasına kadar fazla fazla kaynak bulunacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

AKP'nin şu ana kadar yaptığı "politik ev sahipliği"dir. Bu konukseverliğin samimiyeti, ciddiyeti ve sürekliliği olmadığı için ev sahibinin canı ve malı da, misafirin şerefi ve namusu da tehlikededir.

Hükümet, dostlar alışverişte görsün misali, Ankara'da 102 kişi öldükten sonra "kiralık garaj"da canlı bomba izi sürmektedir.

Emniyet, genel olarak "ikinci kez suç işleyen Suriyelilerin sınır dışı edileceğini" bildirmektedir.

Ancak canlı bombaların "ikinci kez suç işleme ihtimali olmadığı" da bellidir!..

Bu durumda, memlekette halen 2,5 milyon potansiyel "canlı bomba" bulunmakta; en azından bir milyon kayıtsız mülteci, "serseri mayın" gibi dolaşmaktadır!..

Suriye'nin yeniden imarının yıllar alacağını öngörmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

Çok geç olmadan "Uydu Kentler" projesinin yapılabilirliği araştırılmalıdır!

http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=bir-milyon-sosyal-mayin&id=45267


a45UyF587661-151026144806 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/10/26  22:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

Biz Turkler tarih boyunca hurriyet ve istiklale timsal olmus bir milleti.

K.Ataturk

Said-i Nursi, gundemi takip etmedigi icin yeniliklerden uzaktir.
Ona gore dunyada; vaktini gecirdigi medrese egitimi, buranin gundeminde olan tartismalar ve bu donemde okudgu tarikat kitaplari vardir.
Ne Kur an i tanir ve bilir, ne de halki...
Halktan uzak bir gundemi vardir.
Kitaplarini halkin anlayabilecegi dilde yazmamistir.
Boylelikle eserlerini daha gizemli hale getirmistir.
Halktan bir cogu da anlamadigi seylere daha cok inanir olmustur.

(Tarihce-i Hayat 624)

Marx hataliydi.
Din insanligin afyonu degildir.
Afyon;uyusturucu, hissizlestirici,$ikici seyleri akla getiriyor.
Ama din,$iklikla korkunun afrodizyagi,gaddarligin anfetamini olmustur.
En iyi oldugu durumda ruhlari ayaga kaldirmis,can kuleleri dikmistir.
En kotu oldugu durumdaysa butun uygarliklari mezarliga cevirmistir.

PHILLIP ADAMS


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder