26 Ekim 2015 Pazartesi

Necati DOĞRU : Altın varaklı satış!

Necati DOĞRU : Altın varaklı satış!

Almanlar çoğunluğu çalışkan, dürüst, ahlaklı, yenilikçi, reformcu, disiplinli, bilime açık, özgür düşünceli insanlar. Almanya'yı lider ülke yaptılar. Avrupa'yı Almanya sürüklüyor.

Nasıl lider oldular?

Yenilikçi yetişmiş insanı.

Üstün kalifiye işgücü.

Dünyada yüksek imajı.

Çok gelişmiş bir altyapısı.

Ülkede hukukun üstünlüğü.

Çok sayıda dünya şirketi.

Alman 3 üretiyor.

1 tüketiyor.

2'yi dünyaya satıyor.

Bugün dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun ister nükleer santral yap, ister patatesi kabuğundan soyma fabrikası kur; bu yeni fabrikaya mutlaka Alman malı bir makine, bir özel üretim parça, bir vida, bir cıvata satılmıştır.

Almanya geçiş ülkesi değil.

Çok güçlü orta sınıfı var.

Yolsuzluğa izin vermiyor.

Rüşvete göz yummuyor.

Devletini soydurmuyor.

Yoksulu, garibi, gurebası kalmamış. Politikacısına garip, gureba, din, kitap, Allah, peygamber istismarı yaptırmıyor.

* * *

Bu kadar mı? Değil.

Bütün bunlardan öte ve en önemlisi; Almanlar, bilgilerini, duygularını, sezgilerini birbirileriyle paylaşarak sinerji yaratıyorlar. İki artı iki, her yerde dört ediyor. Alman toplumu, sinerji yaratma özelliği sayesinde iki artı ikiyi beş yapıyor.

Alman Merkel Hanım

Her şeyi var.

Vicdanı yok.

Suriyeliye vicdan odağından bakarak gelmedi. Para odağından bakış getirdi. Para odaklı bakışlar altın varak koltukta el sıkıştılar. Ezilmiş toplumların afyonu, görmemişlik, şöhret hırsı, tatminsizlik kokan altın varak koltuğa kurulunca Suriyeliyi insan olarak görmediler. Parayla alınıp satılabilen köleler olarak gördüler.

Almanya para versin.

Türkiye havuz olsun.

Suriyeliye tampon olsun.

Bir çeşit toplama kampı kursun.

Avrupa'ya Suriyeli sızmasın.

* * *

Alman Merkel Hanım!

Türkiye Cumhurbaşkanı!

Yıldız Sarayı'nın Mabeyn Köşkü'nde yaklaşık 130 yıl önceden kalma altın varak padişah koltuğuna karşılıklı oturup, fotoğraf çektirdiler.

Dünya oturuş gördü!

Türkiye Cumhurbaşkanı da altın varak koltukta Türkiye'yi dünya lideri yapmış havasında oturuyordu. Sanki 13 yılda halkı "onlar ve biz" diye ikiye bölmemiş ve Türkiye Almanya olmuş; iki artı iki üç etmiyor(!) beş ediyor.

O Yıldız Sarayı'nda.

O Mabeyn Köşkü'nde.

O altın varak koltukta.

Osmanlı Padişahı'na yaklaşık 130 yıl önce Batılı Yahudi Zenginler çok yüksek para teklif etmişlerdi. Filistin'den Yahudiler için toprak satmasını istemişlerdi. Padişah, Filistinlileri satmadı. Bu teklifi bir daha duymayayım diye Yahudi zenginleri azarladığı tarihe yazıldı.

* * *

130 yıl sonra.

Altın varak üstünde.

Suriyeli alındı, satıldı.

Tarihi satış oldu.

Türkiye IŞİD'in eğit-donat üssü!

Barış sürecinde Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu PKK'nın patlayıcı yerleştirme üssü olmuştu. Ankara'da 100'den fazla insanın can verdiği patlamadan sonra ortaya çıktı ki, Türkiye aynı zamanda IŞİD'in de eğit-donat üssü gibi kullanılmış. Başsavcı; "Gazeteciler yazdı, bombacılar gazeteleri okuyup kaçtı" diyor. İnsaf et sayın savcı! Bombacılar bakanlar gibi önde koruma araçlarıyla geliyor, kahvaltı yapıyor. Takip edilmiyorlar. Gözaltına alınmıyorlar. Yakalanmıyorlar. 21 kişilik fotoğraflı bir liste var. Ankara'daki patlamayı yapanlar bu 21 kişilik listenin içinde yer alan kimseler çıktı. Türkiye'nin IŞİD'in eğit-donat üssü haline getirilmesine göz yumuldu. IŞİD, eğitile-donatıla Ankara Garı'na güle oynaya geldi, hesap soran çıkmadı.



a45UyF587661-151026142741 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/10/26  22:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

OLU
. . . . . .
Hangi mahallede imam yok,
Ben orada olecegim.
Kimse gormesin ne kadar guzel,
Ayaklarim, saclarim ve her seyim.
Oluler namina, azade ve temiz,
Mechul denizlerde balik;
Musluman degil miyim, hasa,
Fakat istemiyorum, kalabalik.
Beyaz kefenler giydirmesinler,
Sizlamasin karanligim havada.
Omuzlardan omuzlara gecerken sallanmayayim,
Ki butun azalarim hulyada.
Hicbir dua yerine getiremez,
Benim kainatlardan uzakligimi.
Yikamasinlar vucudumu, yikamasinlar,
Cilginca seviyorum sicakligimi...

Fazil Husnu DAGLARCA

Risale-i Nur un 129 parcasi Kuran dan uzanan elektrik telinin ucuna takilan 129 elektrik lambasi gibidir...
Bu oyle bir kitaptir ki insanlari karanliktan isiga cikarsin diye sana indirdik (Secde suresi ) ....
Said-i Nursi ye gore bu ayetlerdeki nur , yani ISIK sozuyle anlatilmak istenen yine Risale-i Nur dur..
Bu oyle bir kitaptir ki sen onunla insanlari Risale-i Nur un isigina cikarasin diye sana indirdik Allah a cagiran , guzel isler yapan ve ben muslumanlardanim diyen kimsenin sozunden daha guzel ne olabilir (Fuss.
suresi 33.ayet)

Said-i Nursi

Turkiye de Bilim Neden Ilerlemiyor

24 Temmuz 2013

Gectigimiz gun otobus beklerken aklima bir soru takildi. Sizce Turkiye de bilim neden ilerlemiyor? diye sordum duraktakilere. Kimseden cit cikmadi. Bir kez daha sordum. Yine cevap gelmedi. Anladim ki insanlarin bu konuda en ufak bir fikri yok. Oturup ulkemizde bilimin onunde ne gibi engeller var, onlari yazdim.

1- Cografi kosullar: Kabul etmeliyiz ki Turkiye engebeli bir cografyaya sahip. Gun icinde habire yokus inip cikiyoruz. Dusunun ki laboratuvar evinizden daha yukarilarda bir yerde. Oraya gitmek icin o bayiri cikmak zorundasin. Pek cogumuz boyle bir durumda Amaan kim cikacak o yokusu, bugun de bilim yapmayivereyim! der. Oysa ki bir Hollandali evinden laboratuvara kosarak gider cunku yol dumduzdur. Duz ulkede herkes bilim yapar.

2- Kiskanc kadinlar: Maalesef Turk kadininin kiskanc yapisi da bilimin onunde engeldir. Gectigimiz gunlerde bilimsel bir arastirma icin laboratuara kapanayim dedim, kiz arkadasim burnumdan getirdi. Ben tam deney tuplerini isitirken habire telefon caliyor, mesajlar geliyor Nerdesin sen?, kim var yaninda diye. En sonunda lanet olsun deyip deney tuplerini kirdim.

Deneyin ortasinda insan rahatsiz edilir mi? Arsimet suyun kaldirma kuvvetini bulurken iceri biri girseydi ne olurdu hic dusundunuz mu? Ben soyleyeyim, rezil olurdu. Cunku banyodaydi. Bugun gemiler suyun ustunde batma korkusu olmadan gonul rahatligiyla yuzuyorsa bunda Arsimet in bizlere asiladigi guven

3- Kilik kiyafetine dikkat etmeyen ogrenciler: Bu ogrenciler akademisyen ve bilim insanlarinin vaktini calmaktadir. Pek cok bilim insani bulus yapmak yerine kampus kapisinda bu ogrencilerin iceri girmesine engel olmak, hatta onlari kameraya cekmekle mesgul. Yazik degil mi o bilim insanlarina? Bilim uretecekleri vakitten caliyorsunuz. Bu ogrenciler derhal kiyafetlerine cekiduzen vermeli.

4- Bati nin acayip ilerlemesi: Bati son 200 yilda cok fazla ilerledi. Oyle boyle degil, asiri ilerledi. Bir yerde durur dedik, hayir, gene ilerledi. Tam bir tur bindirme soz konusu. Insanin ister istemez sevki kiriliyor. Biraz musaade etseler, soyle bir 5-10 yil hicbir sey yapmadan bekleseler olmaz miydi? Maalesef bu vicdan Batililarda yok. Oysa ki biz onlari tam 500 yil bekledik.

Tabii cok ilerleyince anlamsiz mevzulara yuklenmeye basladilar. Batili bilim adamlari simdi de i$ik hizini gecmeye calisiyorlarmis. Sizce de biraz abartmadiniz mi? I$ik hizi neyinize yetmiyor anlamis degilim. Bir yere mi yetiseceksiniz? I$ik hizi bence gayet iyi. Buyuklerimiz bize aza kanaat etmeyi ogretti. Bence siz de yetinmeyi bilmelisiniz.

5- Bilim insanlarinin maaslari cok yuksek: Bugun bir akademisyen maasi bin 500-2 bin liradan basliyor. Siz onlara bu kadar para verirseniz har vurup harman savururlar. Bence hic maas verilmemeli. Bulusu getir parayi gotur , Uc bulus yapana aylik akbil bedava gibi kampanyalar bilim insanlarini gayrete getirecektir. Neymis, kendilerini gelistirmek, Bati daki gelismeleri takip etmeleri icin paraya ihtiyaclari varmis... Ne gerek var ki? Neyini takip edeceksin, adamlar asmis diyorum.

6- Iklim kosullari: Iskandinav ulkelerinin gelismis olmasi soguk iklimle alakali. Onlar su an serin serin otururken burada kavurucu bir sicak var. Bu sicakta insanin bilim yapasi gelmiyor ki... Deney icin tup isitsan Kapat la sunu derler.

Norvecli bilim adami aciyor laboratuvarin pencerelerini, iki taraftan esiyor efil efil. O ortamda herkes bilim yapar. Biz burada pencereyi actigimizda iceri adeta alev giriyor. 10 yillik AKP iktidarinda sicaklarin arttigini da not dusmek lazim. Yoksa unuturuz. Benim boyle bazen aklima bir sey geliyor, bir yere not etmeyince hop aklimdan cikiveriyor.

AKP oncesi yazlari sicak ve kurak, kislari soguk ve yagisli gecen bir ulkeyken artik yazlari ateste kavruluyoruz. Sokakta deve gorsek sasirmayacagiz. Gittikce Ortadogu ulkelerine benzedigimizin farkindayizdir umarim. Buna sessiz kalamayiz, Turkiye Katar olmayacak.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder