26 Ekim 2015 Pazartesi

Erdoğan'la ilgili gündemi sarsacak iddia!

Erdoğan'la ilgili gündemi sarsacak iddia!

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının yürütüldüğü sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in damadı Berat Albayrak ve eniştesi Ziya İlgen'in de ortak olduğu bazı şirketlerde işlem hareketlerinin gizlendiğini söyledi.

Yolsuzluğu konuştuğu televizyonların kapatıldığını söyleyen Erdoğdu, "Eğer İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17/25 Aralık dosyasını kapatmasaydı bu konuda net bilgi sahibi olacaktık. Şimdi hem o soruşturmayı kapatıyorlar hem de bizim bu bilgileri halkla paylaşmamızın önüne geçiyorlar. Hakkımda 3 milyon liralık tazminat davası var. Konuştuğum kanalları kapatıyorlar. Halk bilgilensin istemiyorlar." dedi.

Aykut Erdoğdu, partisinin il başkanlığında, 'Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yolsuzluk bağlantısı' başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Yolsuzluk araştırmalarında işlemlerinde karışıklık olan 3 şirketle karşılaştıklarını belirten Erdoğdu, "Bunlar Ar Enerji, Zirve Holding ve Pover Trans şirketleri. Bu şirketleri incelediğinizde çok karışık işlemler yapıldığını gördük. Bir kısmı özellikle 17/25 Aralık soruşturmasının dinlemesinin yapıldığı dönemlerde gizlenmiş şirket hareketleriyle karşılaştık. Bu şirket hareketleri içerisinde Berat Albayrak, Remzi Gür, Fatih Baltacı, Fettah Tamince, Cemal Kalyoncu, Ziya İlgen gibi birçok dosyada karşımıza çıkan simler gördük. Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı. Ziya İlgen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesidir. Özellikle karşımıza çıkan Ar Enerji'nin ortakları arasında Ziya İlgen vardır. Ar Enerji'yi Türkiye'de iki temel yolsuzluk alanında tespit ettik. Bu şirket bir süre sonra Kalyoncu ailesinin hisselerini alarak Ar Enerji şirketi kurulduktan sonra tam bu yolsuzluk tapelerinin kayıt zamanında yani 17/25 Aralık soruşturmasının devam ettiği sırada Ar Enerji önce Ayyıldız şirketi oluyor. Daha sonra da Zirve A.Ş oluyor. Zirve A.Ş, ATV – Sabah fezlekesinde adı geçen 630 milyon dolarlık rüşvetin kasa şirketidir. Ve bu Zirve A.Ş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesine ait olan Ar Enerji şirketini almıştır. Bu şirket hareketleriyle Ziya İlgen doğrudan ATV ve Sabah'ın satışı için 3. Havalimanı müteahhitlerinden ağırlıklı olarak toplanmış olan 630 milyon dolarlık rüşvet işlemlerine karışmış bulunmaktadır. Ar Enerji, sadece Zirve A.Ş ile ilişki içerisinde değildir. Bir diğer ilişkisi Socar'ın Türkiye şubesidir. Socar şirketi Azerbaycan devletinin petrol ve doğalgaz şirketidir. Ve Socar Türkiye diye bir şirket kurulmuştur. Socar Türkiye şirketinin ortakları arasında Ziya İlgen'in de ortaklık ettiği Ar Enerji şirketi bulunmaktadır. Socar Türkiye şirketi üzerinden ve Azerbaycan'la olan doğalgaz ve petrol şirketi işlemlerinde Türkiye'nin milli çıkarlarına zarar veren, Türkiye'deki imtiyazlara haksız bir şekilde aktarılan ve çok önemli miktarda kamu kaynaklarının kaybına yol açan işlemler yapılmıştır. Bu işlemlerin öncesi 2010'a kadar uzamaktadır." diye konuştu.

SAYIŞTAY'IN BOTAŞ RAPORUNDA BU TESPİTLER VAR

Türkiye'nin Azerbaycan ile 2001 yılında bir anlaşma imzaladığını ifade eden Aykut Erdoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: "Anlaşmaya göre Türkiye'nin Azerbaycan'dan alacağı petrolün, doğalgazı fiyatı 70 doların altına inemez, 120 doların üzerine çıkamaz. Eğer 70 doların altına inerse buna Türkiye katlanacak ve 70 dolar ödeyecekti, 120 doların üzerine çıkarsa buna da Azerbaycan katlanacaktı. Türkiye lehine başka anlaşma maddeleri de vardı. Mesela Türkiye aldığı doğalgazı ihraç etme hakkına da sahipti. 2010 yılında bu anlaşma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından değiştirildi ve 120 dolar üst fiyat bandı bozuldu. Doğalgaz fiyatları o dönem 380-400 dolara çıktığı içinde bin metreküpüne 120 dolar ödememiz gereken doğalgaza 380-400 dolar ödemeye başladık ve bunu da geçmişe yönelik yaptılar. Geçmişe yönelik 1,5 yıl için Türkiye'nin katlanmak zorunda olduğu masraf 1.4 milyar dolardır ve bu anlaşma 20 yıllık. Bu benim tespitim değil Sayıştay'ın BOTAŞ ile alakalı düzenlediği raporlarda bu tespitler yer almaktadır. Azerbaycan'la yapılan anlaşmada yapılan değişiklik sonucunda 1,4 milyar dolar sadece 1.5 yıl için fazladan ödeme yağıldığı Sayıştay raporları ile tespit edilmiştir. Anlaşmanın tamamında yaklaşık Türkiye'nin zararı 10 milyar olacaktır. Doğalgaz fiyatlarına bağlı olarak bu zara inebilir veya çıkabilir. Ama bizim tahminlerimize göre bu anlaşmadan doğacak zarar 10 milyar dolardır. Ayrıca Türkiye'nin bu gazı alıp ihraca etme hakkı varken bu ihraç yetkisinden vazgeçmiştir. Türkiye'nin al ya da öde hükümlülüğünden doğan zararı bir ara 4 milyar dolara ulaşmıştır. Bu al ya da ödenenin yarattığı çaresizlik sonucunda da Türkiye'de termik ya da hidroelektrik santrallerden elektrik üretmemiz gerekirken doğalgaz santrallerine dönülmüş alamadığımız gazı Türkiye doğalgaz santrallerinde kullanmaya çalışmıştır."

Aykut Erdoğdu, "Bugün Ziya İlgen'in ortak olduğu Ar Enerji ev Socar şirketi bağlantısı üzerinde şunu söyleyebiliriz ki; yurtiçinde bir kamu şirketi olan ve yurtdışında gaz taşıma tekelini elinde bulunduran BOTAŞ şirketinin 13 dolara birim maliyet olarak taşıdığı doğalgaz, yeni kurulan bu şirkete Socar, BOTAŞ'tan kurulan bu şirkete 90 dolar birim fiyattan taşıtılmaya başlanmıştır. Türkiye'nin bu işten edeceği yıllık zararın 500 milyon dolar olduğu hesaplanmaktadır. Anlaşmanın 15 yıllık olduğu düşünülürse 7.5 milyar dolar buradan ek zarar edilmesi söz konusudur." ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, "Türkiye'nin milli çıkarlarını zedeleyen, Türkiye'nin en önemli imtiyazlarını haksız ve rekabetçi olamayan ihalesiz bir biçimde alan bu şirketleri Ziya İlgen ve Berat Albayrak üzerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi olduğu ve doğrudan ilişkili olduğu belgelerle ortaya çıkmaktadır. Benzer bir durum TÜRGEV'de de söz konusudur. Devletin, yürütmenin başı şeklinde görev yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin bu yolsuzluklarda geçmesinden biz de çok rahatsızız." dedi.

Tespitlerinin dedikodu olmayıp belgelere dayandığını ifade eden Erdoğdu, "Telekom, imar işleri, TÜRGEV, enerji işlerine baktığınızda ve bazı isimler var iş dünyasında. Bu isimlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın temsilcisi olduğu söyleniyor. Ve Türkiye'deki en önemli işlerin altında bu şirketler çıkmaktadır. Kalyoncu şirketinin hissesinin yarısının Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu yönünde bize söyleniyordu. Ziya İlgen üzerinden yüzde 50'lik hareketlere baktığımızda bu söylentinin doğru olması yönünde çok ciddi tespit ve delillerin ortada olduğu. Eğer İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17/25 Aralık dosyasını kapatmasaydı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP grubu Meclis soruşturmasını kapatmasaydı bu konuda net bilgi sahibi olacaktık. Şimdi hem o soruşturmayı kapatıyorlar hem de bizim bu bilgileri halkla paylaşmamızın önüne geçiyorlar. Benim hakkımda 3 milyon liralık tazminat davası var. Buna rağmen konuşmaya çalışıyorum ama konuştuğum kanalları kapatıyorlar. Halk bilgilensin istemiyorlar. Bunlar torunlarımızın bile başına bela açacak yükümlülüklerdir." diye konuştu.

Koalisyon görüşmelerini hatırlatan Erdoğdu, "Ön koşulumuz bu yolsuzluklarla samimi bir şekilde mücadele etmekti. CHP olarak yolsuzlukla mücadeleden kendi içi dahil hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi yolsuzluktan kurtaramazsak bağımsızlığımız tehlikeye girer." şeklinde konuştu.


a45UyF587661-151026133934 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2015/10/26  14:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 
--

Dogal ustun zekaya sahip olmayan hic kimse casus olamaz.

Sun Tzu dan Savas Sanati

Ibni Abbas radiyallahu anh anlatiyor :
Peygamber aleyhisselam zamaninda gunes tutulmustu. Allah in Resulu namaz kilip uzun uzun kiyamda kaldi...Bundan sonra Peygamberimiz soyle buyurdu :
— Muhakkak gunes ile ay Allah in ayetlerinden birer ayettir. Hic bir kimsenin olumu ve yasamasi icin tutulmazlar ; su halde tutulduklarini gorunce Allah i zikrediniz.
Insanlar dediler ki :
— Ey Allah in Resulu , durdugun yerde bir sey almaya uzanmis oldugunu , sonra da irkilip geri cekildigini gorduk. Bunun uzerine Peygamber aleyhisselam :
— Kati olarak Cenneti gordum de , bir salkim uzum yakaladim. Koparmaya muvaffak olsaydim , dunya durdugu surece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gosterildi. Su anda gordugum manzaradan daha kotu hic bir manzara gormedim. Cehennemdekilerin cogunu da kadinlardan gordum, buyurdu.
— Ey Allah in Resulu , ne sebeble onlarin cogu kadinlardandir...diye sordular da , Peygamber ( Aleyhisselam ) :
— Kufurleri sebebiyle , cevabinda bulundu.
— Allah a mi kufrediyorlar...diye yine sordular. Peygamber aleyhisselam :
— Kocalarina ve kendilerine yapilan nimete kufrediyorlar ; onlardan birine dunyayi versen , yahud omru boyunca iyilikte bulunsan , yine senden hoslarina gitmeyen bir sey gorunce , senden hic bir zaman hayir gormedim , derler , buyurdu.

( Buhari - Muslim - Nesei )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Muamma

Evrende nice sir varsa
Hepsinden vermistir haber

Kurani yorumlayip da
Dincilerimiz boyle der.

Bilinmez ne hikmet ise
Hep batili icat eder.

Bir yandan atomu cozer
Bir yandan uzaya gider.

Bizde nurlu kitap varken
Nicin karanliktir kader?

Acep islam uyuklarken
Kuran mi okur kafirler?

Aziz Nesin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder