3 Ağustos 2017 Perşembe

Ayetullah Amuli: Barzanistan nefes alamayacak

 


Turkce harf sorunu olanlar icin baglanti:

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/08/ayetullah-amuli-barzanistan-nefes.html

Ayetullah Amuli: Barzanistan nefes alamayacak

Ali Serdar Bolat 2 Ağustos 2017

Ayetullah Amuli Ulusal Kanal'a Türkçe (Azeri Lehçesi) demeç verdi.

Amuli, İran dini lideri Hamaney'in Erdebil Eyaleti temsilcisi. Erdebil, İran'ın Azeri bölgesinde bulunuyor.

Erdebil Eyaleti. Merkezi Erdebil.

Doğu Azerbaycan Eyaleti. Merkezi Tebriz.

Batı Azerbaycan Eyaleti. Merkezi Hoy (Haritada Kohv)

Amuli, Barzani'nin sözde Kürdistan'ın bağımsızlığı için 25 Eylül'de yapılacağını açıkladığı referandum hakkında İran'ın görüşünü şöyle dile getirdi:

"Referandum kararı Barzani'yi aşan bir durum. Bu işi yapmaya Barzani'nin gücü yetmez. O, bu cesareti başka yerlerden alıyor."

"İğne ucu kadar şüpheniz olmasın ki, Kürdistan referandumunun arkasında İsrail var. Hedef Küçük İsrail yaratmak."

"Ancak buna Barzani'nin gücü yetmez. Böyle bir durumda İran, Türkiye, Irak ve Suriye birlikte hareket edecek ve Barzani nefes alamayacak."

3 dakika süreli video kaydı:

https://www.youtube.com/watch?v=WvQWnGfaLNY

http://www.ulusal.com.tr/dunya/iran-dan-sert-tepki-referandumun-arkasinda-israil-var-h171390.html


Aydınlık, 2 Ağustos 2017

"Sudan'da petrolü bol olan bölgeyi kopartıp bağımsızlık ilan ettirdiler ve oraya israil yerleşti. Irak'ın kuzeyinde Barzanistan'da da aynı şeyi yapmak istiyorlar."

"Barzanistan bağımsız olursa orayı iktisadi olarak parlatıp Türkiye, İran ve Su- riye'deki Kürtleri bu yapay ışıldama ile etkilemek istiyorlar."


PJAK'ın İran'dan koparmak istediği bölge. Sovyet Devrimi sırasında kurulup sonra yıkılmış olan Mehabad Kürt Cumhuriyeti haritası.

"Biz PKK'nın İran kolu PJAK ile mücadele ediyoruz. Ele geçirdiğimiz üst düzey yöneticilerin sorgulamalarında İsrail'e ne denli bir kutsiyetle bak- tıklarına şaşırırsınız."

"Şimdi onlar Bağımsız Kürdistan istiyorlar.Türkiye, İran, Irak, Suriye birlikte bütün gücümüzle bunun karşısında etkili mukavemet göstermeliyiz."


İran'ın 31 eyaleti harita

Barzani'nin Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den koparmak istediği bölgelerin haritası için bakınız:

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/07/barzaninin-turkiyeyi-de-bolen.html

********** arşiv:

İncirlik ABD'ye, Habur Barzani'ye kapatılsın 31 Temmuz 2017

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/07/incirlik-abdye-habur-barzaniye-kapatlsn.html

Vatan Partisi - İran basın açıklaması 12 Temmuz 2017

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/07/vatan-partisi-iran-basn-acklamas.html

Barzani'nin Türkiye'yi bölen halkoylaması 6 Temmuz 2017

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/07/barzaninin-turkiyeyi-de-bolen.html

Teröristbaşı Barzani'yi koruyup kollamaktan vazgeçin 6 Nisan 2017

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2017/04/teroristbas-barzaniyi-koruyup.html

**********

serdarbolat@superonline.com

 
a45UyF587661-170803152135 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/03  21:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Akillilar dovusmeden once kazanirlar, cahiller kazanmak icin dovusurler.

Zhuge Liang

Usame bin Zeyd (Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kiyamet gununde bir kisi getirilir ve cehennemin icine atilir da orada onun barsaklari derhal karnindan disari cikar. Sonra o kisi barsaklari etrafinda degirmen eseginin donusu gibi doner. Bunun uzerine cehennem ahalisi o kisinin basina toplanirlar da :
- Ey filan ! Senin bu halin nedir. Sen bize dunyada iyiligi emreder ve bizleri kotulukten nehyeder degil miydin. derler.
O da :
Evet , ben size iyiligi emrederdim , fakat onu kendim yapmazdim. Yine ben sizleri kotulukten nehyederdim de onu kendim islerdim diye cevap verir. buyurdu.

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Sivrisinekler Neden Linc Ediliyor

24 Temmuz 2013

Yillardir oynanan oyun bir kez daha sahnede. Yazin gelmesiyle birlikte tabiatin en narin canlilarindan olan sivrisineklere karsi bir linc kampanyasi yurutuluyor. Sivrisinekler asagilaniyor, sivrisinekler horlaniyor, sivrisinekler her turlu terlige maruz kaliyor. Ayiptir.

Ne zararini gordunuz bu hayvancagizlarin cok merak ediyorum. Suclari kan emmek mi? Peki sivrisinekler zevkine mi kan emiyor? Ilerde bildigim cok guzel bir insan var, birer gram kan emer miyiz? mi diyorlar birbirlerine? Yasamak icin besleniyorlar yahu, olay bu!

ASLINDA EN SADIK HAYVANLARDIR

Senin o mamalarla besledigin himbil kopegin tenis topunu getirince havalara ucuyorsun, kaybolup seni buldugunda sadakatini yere goge sigdiramiyorsun. Ote yandan sivrisinek dedigimiz hayvan defalarca kovmana ragmen gene gelmiyor mu suratina suratina. Sen uyurken bile basinda beklemiyor mu? Tamam arada ufak isiriklar aliyor belki ama sana zarari yok ki. 70 kiloluk bir insanin vucudunda bes litre kan var, iki gram eksildi diye mi bu tantana? Bu nasil bir cimriliktir, gozun doysun.

Ama kopekler sadikmis! Dunyada kopek mamalarina her yil milyarlarca dolar harcaniyor. O kadar parayi herhangi bir hayvana, mesela yilanlara harcasan yilan en sadik hayvan olur. Sok de sokayim diye pesinde gezer.

Beni en cok yaralayan da sivrisineklerin olurken bile binbir turlu hakarete maruz kalmasi. Ne yazik ki cogu sivrisinek kafasina terligi ya da saplagi yemeden hemen once Allahin cezasi! , Hay ben senin... , .....mun sinegi seni! gibi kufurler yiyerek can veriyor. Hos bir olum olmasa gerek. Oldureceksen oldur ama bari hakaret etme.

Oyle bir nefret var ki maalesef belki de ilk defa kan emmeye cikan bir yavru sivrisinege bile tarih boyunca yasayan butun sivrisineklerin gunahi yukleniyor. Babadan ogula nesil sanki bunlar. Sorsan dun kimi emdigini hatirlamaz, nasil bir vicdandir bu.

HAYVAN HAKLARINDA AYRIMCILIK VAR

Halbuki sivrilerle ayni ortamda mutlu olmak mumkun. Tek yapmaniz gereken uyumadan once odadaki sivrisineklerinizin karnini bir guzel doyurmak. Yani kolunuzu bacaginizi acip sizi emmelerine izin vermek. Karni doyan bir sivrisinek sizi asla rahatsiz etmez, tavanda lambanin yanina veya perdenin arkasina gecip ertesi gun emecegi kanin hayalini kurmaya baslar. Bunu onlara cok gormeyin.

Buradan hayvan haklari savunucularina ve Hayvan Partisi ne de seslenmek istiyorum. Ismini vermeyecegim birtakim hayvanlar soz konusu oldugunda mangalda kul birakmayan sizler mevzu sivrisinekler ve bilumum haserat oldugunda derin bir sessizlige gomuluyor, adeta gozlerinizi yumuyorsunuz. Bu cifte standart degil de nedir? Sivrilerin arkasi yok diye mi boyle yapiyorsunuz? Lobi mi yapmalari gerekiyor?

Ismini vermeyecegim demistim ama dayanamiyorum ve acikliyorum: Bahsettigim hayvanlar kedi, kopek ve esekler. Bunlarin kilina zarar verseniz sizi topa tutarlar. Hayvan haklarinda olcu sanirim hacim. Hacminiz kucukse haklarinizdan faydalanamiyorsunuz. Iste dunyanin en aci gercegi de bu.

Ingilizce anadilimiz olmali

Gecen gun bir is toplantisinin tam ortasina dustum. Toplantidaki herkes Turk tu ama konusmalar arasinda Check et, order edelim, fee bedel, toplantiyi set ettik, forget it, god damn it, oh come on gibi ifadeler duydum ve kendi kendime WTF is going on here! dedim. Tek kelime Ingilizce bilmememe ragmen ben bile ortamin etkisiyle Ingilizce konusmustum. Cok karizmatik buldum bir anda kendimi, kendime saygim artti. Boylece tamamen yurt icinde faaliyet gosteren firmalarin bile ise alirken neden ileri duzeyde Ingilizce istedigini de anlamis oldum.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder