18 Ağustos 2017 Cuma

ERDOĞAN'IN 'OY VERMEYİN' ÇAĞRISINA ALMANYA'DAN ÇOK SERT YANIT, BİR SALDIRI HABERİ DE ALMANYA'DAN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR, ALMAN BASINI: AB MALİ KESİNTİYE HAZIRLANIYOR!, FİNLANDİYA TURKU'DA BIÇAKLI SALDIRI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Verin gazı, verin körüğü yandın Avrupa, yansın Avrupa'daki Müslümanlar, yansın Avrupa'daki Türkler.
Sizin için ne önemi var.
Siz bu güne, iktidarınıza bakın.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


ERDOĞAN'IN 'OY VERMEYİN' ÇAĞRISINA ALMANYA'DAN ÇOK SERT YANIT

18.08.2017

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yönelik, "Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" yorumunda bulunurken "Erdoğan'ın Alman seçim kampanyasına yaptığı bu müdahale, Almanya halkını birbirlerine karşı kışkırtmak istediğini gösteriyor. Almanya'daki herkesi buna karşı koymaya çağırıyorum." dedi.

Erdoğan, Almanya'da yapılacak seçimlerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak 'Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride fazla oy alırız' havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir."

http://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-in-oy-vermeyin-cagrisina-almanya-dan-cok-sert-yanit-175410.html

BİR SALDIRI HABERİ DE ALMANYA'DAN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

18.08.2017

Bir saldırı haberi de Almanya'dan: Ölü            ve yaralılar var

Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleşen saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi.

Londra, Paris, Barselona ve Turku kentlerinden sonra Almanya'nın Düsseldorf kentinde de bıçaklı saldırı yaşandığı; bir kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Şehir merkezi yakınlarındaki Wuppertal-Elberfeld'de gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise ağır yaralandığı bildirildi.

http://www.abcgazetesi.com/bir-saldiri-haberi-de-almanyadan-olu-ve-yaralilar-var-62067h.htm

ALMAN BASINI: AB MALİ KESİNTİYE HAZIRLANIYOR!

18 Ağustos 2017Gündem


Türkiye-Almanya ilişkilerinde yaşanan gerginlikliklerin ardından Ankara üzerindeki baskıyı arttırmak için ekonomik önlemleri devreye sokan Almanya, Avrupa Birliği nezdinde de girişimlerde bulunuyor. Deutsche Welle Türkçe'nin (DW) aktardığına göre Berlin'in girişimleri sonucunda Avrupa Birliği, Türkiye'ye mali yardımda kesintiye gitmeye hazırlanıyor.

DW'nin haberinde şu ifadeler yer aldı:

"IPA II olarak adlandırılan, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın ara değerlendirme toplantısının, Eylül ya da Ekim ayında yapılacağını belirten AB diplomatik kaynakları, toplantı sonrasında bu kaynakta birkaç yüz milyon euroluk kesinti yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Nihai rakamın, AB Komisyonu'nun yapacağı değerlendirmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

AMAÇ HÜKÜMET ÜZERİNDE BASKI

Almanya, 10'dan fazla vatandaşının Türkiye'de tutuklanması nedeniyle geçen ay Türkiye politikasını sertleştirmiş, AKP hükümeti üzerinde ekonomik baskı oluşturacak bir dizi önlem açıklamıştı. Merkel hükümeti, bu kapsamda AB mali yardımlarının da gözden geçirilmesini, bunların sınırlandırılmasını talep etmişti.

Diplomatik kaynaklar, AB'nin Türkiye'ye sağlamayı öngördüğü yaklaşık 4 milyar 450 milyon euroluk desteğin, 2014 yılında AB ile Türkiye arasında imzalanan çerçeve anlaşmaya göre aktarıldığını, ancak bu anlaşmada aday ülke Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının gerilemesi durumunda mali yardımların askıya alınmasını öngören bir maddenin bulunmadığına dikkat çekti.

Ancak AB'nin, mali desteğin Türkiye'nin üyeliğe hazırlanması için öngörüldüğü, son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle ise bu kaynağın kullanılabileceği alanların azaldığı tespitinden hareketle kesintiye gitmeyi planladığı belirtiliyor.

BU YÖNDE GİTMEZSE MALİ KAYNAK VERİLEMEZ

Türkiye'nin 'sağlanan fonları absorbe etme kapasitesine sahip olmadığını' ifade eden diplomatlar, AB iç tüzüklerinin bu durumda mali kaynakta kesintiye gidilmesine imkân sağladığını vurguluyor.

AB kaynakları, IPA II fonlarının Türkiye'nin AB standartlarına yakınlaşması, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü gibi değerlerinin geliştirilmesi ve kamu kurumlarının bu yönde kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla verildiğine dikkat çekerken, 'Bu yönde gitmeyen bir Türkiye'ye bu mali kaynak verilemez, verilemiyor' vurgusunu yaptı.

DW Türkçe'ye konuşan bir AB yetkilisi, Türkiye'ye demokrasi ve yönetişim ile hukukun üstünlüğü ve temel haklar için toplam 1 milyar 581 milyon 400 bin euro mali yardım öngörüldüğünü anımsatırken, 'Örneğin bu mali destekle yargı reformu, hakim ve savcıların eğitimi gibi demokratik hukuk devletinin güçlendirilmesi amacıyla kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi öngörülüyordu ancak Türk Hükümeti'nin bu alanda ilgisi azaldı' dedi.

ALMANYA KOPUŞ İSTEMİYOR

AB'nin Türkiye'ye mali yardımlarda kesintiye gitmesine imkân verebilecek bir başka yol ise üyelik müzakerelerin kesilmesi.

Ancak AB kaynakları, böyle bir yola gitmeyi, Almanya'nın da AB Komisyonu'nun da istemediğini vurguluyor.

Alman hükümeti, atılacak adımların AKP hükümeti üzerinde etkide bulunmasını, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, basın özgürlüğü gibi alanlarda pozitif adımlara yol açması beklentisini taşıyor.

ONLARIN BİZDEN BEKLENTİSİ VAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel de yaptığı son açıklamada, Türkiye'de AB sürecini destekleyen kesimlerin hayal kırıklığına uğratılmaması gerektiğini vurgu yapmıştı.

Merkel, 'Türkiye sadece Erdoğan'dan ve hükümetinden oluşmuyor. Ülkenin neredeyse yüzde 50'sinin referandumda 'Hayır' dediğini unutmamalı. Ve onların da bizden beklentileri var' şeklinde konuşmuştu.

http://www.ilk-kursun.com/haber/331683/alman-basini-ab-mali-kesintiye-hazirlaniyor/

FİNLANDİYA TURKU'DA BIÇAKLI SALDIRI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Polis, Turku kentinde çok sayıda kişiyi bıçaklayan saldırganı vurdu. Saldırıda yaralan sekiz kişiden birinin öldüğü açıklandı

 

18 Ağustos 2017 Cuma.

Finlandiya'nın Turku kentinde gerçekleştirilen saldırıda yaralanan sekiz kişiden biri öldü.

Turku-Abo polisinden yapılan açıklamada kent merkezindeki iki meydanda polis operasyonunun devam ettiği belirtilirken, halktan bu iki meydandan uzak durmaları istendi.

Bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre Trätorget meydanında birçok yaralı var. Saldırıda yaralananlardan biri hayatını kaybetti.

Yine bazı görgü tanıkları meydandan silah sesleri duyduğunu söyledi.

Polis çok sayıda kişiyi bıçaklayan saldırganı vurdu.

Polis şehir merkezinden uzak durun çağrısı yaptı.

Turku polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saldırı şüphelisi bacağından vuruldu." denildi.

Saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi.

Saldırının muhtemel diğer faillerinin arandığını belirten polis, olayda kaç kişinin yaralandığı veya sağlık durumlarının nasıl olduğuna dair bilgi vermedi.

Basına yansıyan fotoğraflarda yerde yatan bir kişinin üzerinin beyaz bezle kapatılması dikkati çekti.

Yerel medya da biri kadın altı kişinin yaralandığını, bebek arabalı kadının büyük bir bıçakla hedef alındığını yazdı. Yerel basına konuşan görgü tanıkları, yerde yatan kişiler gördüklerini ve polisin kent merkezini güvenlik kordonu altına aldığını söyledi. Öte yandan, Helsinki Havalanı ve tren istasyonlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Finlandiya Başbakanı Juha Sipila, sosyal medya hesabından, "Hükümet, Turku'da durumu yakından takip ediyor ve polis operasyonu sürüyor." açıklamasını yaptı.

ulusal.com.tr

http://www.ulusal.com.tr/dunya/finlandiya-turku-da-bicakli-saldiri-olu-ve-yaralilar-var-h173385.html

 
a45UyF587661-170818203031 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/08/18  21:32 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Politikacilar halkin cikarlarindan farkli cikarlara sahip olan insanlar toplulugudur.

Abraham Lincoln

Allah zamandir.

Muvatta 56/3

Ateskes sonrasinda hukumetimizin Adana ili ile Antep, Maras, Urfa sancaklarini birakma gucsuzlugunde bulunmasi, bu yorede Fransiz ve Ingiliz koruyuculugu altinda Ermeni isgalini ve orgutlenmesini kesinlestirmis ve bunlar, o il ve sancaklari Ermenilestirmek amaci ile bir yila yakin bir sure calisma gostermis

1.Simdiye dek yapilan saldirilarin turu asagida ozetlenir:

A.Fransiz ve Ingiliz gorevlileri ile Ermeni komitelerinin ve oralarda bulunan Ermeni toplulugunun aciktan aciga Muslumanlarin haklarina saldirmalari.
B.Osmanli topraklarinin degi$ik yerlerinde oturan Ermenilerin buralara goclerinin kolaylastirilmasi ve burada sayilarinin artirilmasi.
C.Yabanci uniformasi ile Ermeni birliklerinin buralara gonderilmesi ve buradakilerle birlestirilmesi.
D.Islam halkin az zamanda ekonomik ve baska baskilarla yok edilmesi ve oldurulmesi ve goce zorlanmasi.
E.Aralarina asamali olarak sokulan boluculukle Islam halkinin yabanci koruyuculugunu istemek zorunda birakilmasi.

(22 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder