18 Ağustos 2017 Cuma

İMAM HATİPLERİN MÜFREDATINDA KORKUNÇ AYRINTILAR: DİNDEN ÇIKAN ÖLDÜRÜLÜR, LAİKLİK DİNDEN UZAKLAŞTIRIR



İMAM HATİPLERİN MÜFREDATINDA KORKUNÇ AYRINTILAR: DİNDEN ÇIKAN ÖLDÜRÜLÜR, LAİKLİK DİNDEN UZAKLAŞTIRIR

18 Ağustos 2017

AKP'nin okullarda adım adım dinselleşme hedefi kapsamında uygulamaya soktuğu yeni gerici eğitim müfredatı tartışılmaya devam ederken, dayatmayla yaygınlaştırılan imam hatip liselerinin müfredatında geçmişten beri yer aldığı öğrenilen ayrıntılar ise akıllara durgunluk verdi.

Müfredatta, "zina eden bekârlara 100 sopa vurulması, hırsızın elinin kesilmesi, silahlı gasp, yol kesme ve eşkıyalık gibi suçları işleyenlerin öldürülmesi, asılması, el ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya sürgün edilmesi" gibi cezalardan bahsedildiği ortaya çıktı.

Yazar Mustafa Solak, Odatv'den Deniz Güzel'in sorularını yanıtlarken, müfredata ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

"Halkı kazanamama" tedirginliği nedeniyle önemsemediğimiz konulardan biri de eğitim. 18 Temmuz'da müfredatlar yayınlanınca gazete ve televizyonlar "'boş ol' denerek hakim önüne çıkmadan erkeğin karısını boşayabileceği, dul kalan kız çocuk sahibi kadının, yeni eşiyle zifaf yaşamadıysa kızının yeni eşiyle nikahlanabileceği ders kitaplarına giriyor" şeklinde tepki göstermeye başladılar. Güzel de bunlar İmam hatip lisesi ders kitaplarında zaten var. Açın, Akaid ve Kelam, Fıkıh Okumaları kitaplarında görürsünüz. Dahasını söyleyeyim. Anadolu İmam Hatip Liseleri 12. sınıf "Akaid ve Kelam" ders kitabında dinden çıkmak isteyenin her şartta öldürülmesi gerektiğinin tartışmalı bir konu olduğu yazılıdır. "Öldürülmemelidir" demiyor. Zina eden bekârlara 100 sopa vurulması, iffetli bir kadına zina iftirasında bulunan kişiye 80 sopa vurulması ve ayrıca şahitliğinin kabul edilmemesi; hırsızın elinin kesilmesi; silahlı gasp, yol kesme ve eşkıyalık gibi suçları işleyenlerin öldürülmesi, asılması, el ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya sürgün edilmesi gibi cezalardan bahsediyor.

"Laiklik dinden uzaklaştırır"

Yazar Solak şöyle devam etti:

"Laikliğin ateizm, laiklerin ateist olduğu ima ediliyor. Örneğin "Anadolu İmam Hatip Liseleri Akaid ve Kelam 12" ders kitabında şöyle bir cümle var:

"Sekülerizm her ne kadar ilk bakışta din karşıtlığı olarak görülmeyebilirse de yönelimleri itibariyle dini önemsememe, hayatı yaşarken dine referans ve gönderme yapmama anlayışı sebebiyle dinden uzaklaşma sonucu doğurmaktadır."

http://gazetemanifesto.com/2017/08/18/imam-hatiplerin-mufredatinda-korkunc-ayrintilar-dinden-cikan-oldurulur-laiklik-dinden-uzaklastirir/

 
a45UyF587661-170818185524 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/18  21:32 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

COCUK KUS
. . . . . .
Bir kustu,
Alli alli bir kus.
Her tuyune bir cicek bagladilar
Ucmadi o.
Bir kustu,
Mavili mavili bir kus.
Her tuyune bir boncuk bagladilar
Ucmadi o.
Bir kustu,
Yesilli yesilli bir kus.
Her tuyune bir cocuk kordelasi bagladilar
Uctu o.

Fazil Husnu DAGLARCA

ENAB - 62 de ...Sonra her isi dogru olan kudret ve tasarrufun sahibi Allah larinin huzuruna gotururler.
Bilin ki hukum onundur.
O hesap gorenlerin en suratlisidir.
***
HACC - 47 Senden baslarina acele azap getirmeni istiyorlar, Allah sozunden asla caymayacaktir.
Rabbinin katinda bir gun, sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir. denmektedir.

Aliskanlik

Bir koylu kadin, bir danayi dogar dogmaz kucagina alip sevmis, sonra da bunu adet edinmis, her gun danayi kucagina alip tasirmis; sonunda buna o kadar alismis ki dana buyuyup koskoca okuz oldugu zaman, onu yine kucaginda tasiyabilmis. Bu hikayeyi kim uydurduysa, aliskanligin ne buyuk bir guc oldugunu cok iyi anlatmis olacak. Gercekten aliskanlik pek yaman bir hocadir ve hic sakasi yoktur. Yavas yavas, sinsi sinsi icimize ilk adimini atar; baslangicta kuzu gibi sevimli, alcak gonulludur ama, zamanla, oraya yerlesip koklesti mi, oyle azili, oyle amansiz bir yuz takinir ki kendisine, gozlerimizi bile kaldirmaya izin vermez... Bence en buyuk kotuluklerimiz, kucuk yasimizda belirmeye baslar ve asil egitimimiz bizi emzirip buyutenlerin elindedir. Cocuk bir tavugun boynunu $ikar, kediyi, kopegi oyuncak edip yara bere icinde birakir; anasi da ona bakip eglenir. Kimi baba da, oglunun savunmasiz bir koyluyu, bir usagi olduresiye dovdugunu, bir arkadasini kurnazca ve kahpece aldattigini gordugu zaman, bunu yigitlik belirtisi sayarak sevinir. Oysa bunlar zalimligin, zorbaligin, donekligin asil tohumlari, kokleridir; cocukta filizlenirler, sonra aliskanligin kucaginda, alabildigine buyuyup gelisirler. Bu kotu yontemeleri yasin kucuklugune ve isin onemsizligine bakarak hos gormek tehlikeli bir egitim yoludur. Once su bakimdan ki, cocukta doga egemendir ve doga asil yeni tomurcuk salarken katiksiz ve gurbuzdur; sonra da, hirsizligin cirkinligi, calinan seye gore degismez ki: Ha altin calmissin, ha bir igne. diyenlere benim diyecegim sudur: Kendimiz sandigimizdan cok daha zenginiz; ama bizi ordan burdan alarak, dilenerek yasamaya alistirmislar: Kendimizden cok baskalarindan yararlanmaya zorlamislar bizi.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder