16 Şubat 2018 Cuma

28 ŞUBAT DÖNEMİNİN GENELKURMAY BAŞKANI KARADAYI: ‘SİLAH ARKADAŞLARIM ASLA DARBECİ DEĞİL’




28 ŞUBAT DÖNEMİNİN GENELKURMAY BAŞKANI KARADAYI: 'SİLAH ARKADAŞLARIM ASLA DARBECİ DEĞİL'

16 Şub 2018

Ankara'da devam eden 28 Şubat davasında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı savunma yaptı

OLCAY KABAKTEPE/ ANKARA

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasına devam edildi. Dün görülen duruşmada sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı. Yıllardır devam eden davada ulaşılan sonucun ilk ifadesindeki tespitlerini teyit ettiğini savunan Karadayı "28 Şubat sürecinde bazı siyasi partilerin iktidar olma hırsı ile ülkemizde çağdışı uygulamalar olmuştur. Yaratılan gelişmelerle TSK yıpratılmaya çalışılmıştır. Asla bu süreç bir darbe süreci değildir. O günlerde ciddi bir gerginlik vardır. Ancak bu huzursuzluğun kaynağı Silahlı Kuvvetler değildir. 54. Hükümet koalisyon olarak kurulmuştur. Erbakan-Çiller koalisyonu kuruluşundan bir süre sonra maalesef özellikle dini siyasete alet ederek irticai gelişmelere kucak açmak laik rejimi yıpratırcasına tavırlar takınmak gibi bir takım olumsuz tavır ve hareketleri ile kamuoyunda ciddi huzursuzluklar yaratmıştır" diye konuştu.

"ERBAKAN SİLAHLI KUVVETLER KARŞISINDA OLMAZDI"

28 Şubat sürecini siyasi bir gerginliğin başlattığını belirten Karadayı "Bu durumlara karşı hiçbir zaman darbe düşüncesi olmamıştır. Yaşanan gelişmelerin terörle can siper hane mücadele eden TSK ile ne gibi bir bağlantısı olabilir? 86 yaşımda ilk defa uydurma bir iddia ile mahkemeye çıkıyorum. Bu süreçte hastalanan kanser olan hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Hala niçin yargılandığımızı anlamış değilim. O günlerde cebir ve şiddetle yıkılan bir hükümet mi vardır? Böyle bir olaya şahit olan varsa gelip açıklasın. Çiller Başbakan olarak görevi devralsaydı böyle bir dava açılabilir miydi? Erbakan hayatta olsaydı asla Silahlı Kuvvetler karşısında olmazdı. Çünkü o Silahlı Kuvvetlerin bu gelişmelerde rolü olmadığını biliyordu" beyanlarında bulundu.

ERBAKAN BANA DEFALARCA TEŞEKKÜR ETTİ

MGK'dan çıkacak kararları hiç kimsenin daha önce bilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Karardayı "Kararlar toplantı devam ettiği sürede yavaş yavaş kendiliğinden oluşur ve MGK Genel Sekreteri de bunları not alır. Silahlı Kuvvetlerin siyasetin dışında kalması her zaman temel prensibimiz olmuştur. Atatürk'ün 1908'lerde telkin ettiği bu prensip sadece benim değil bütün arkadaşlarımın da kesinlikle benimsediği bir husustur. Görevde olduğumuz süre içerisinde demokrasi dışında bir yönetim asla düşünmedik. Koalisyon tartışmalarının kızıştığı bir sırada Bükreş'te gazeteciler tarafından sorulan bir soruya 'Milli irade esastır' şeklindeki açıklamamdan dolayı merhum Erbakan defalarca bana teşekkür etmiştir. 54'üncü hükümetle ilişkilerimizde hiçbir problem olmadığı gibi hükümetin de gerektiğinde Silahlı Kuvvetlerimize verdiği her türlü desteği inkar etmemiz mümkün değil. Genelkurmay karargahındaki bütün arkadaşlarımın yasalara uygun davranmış olduklarına inanıyorum. Bu haksızlığa uğrayan bütün silah arkadaşlarıma da geçmiş olsun diyorum. Onlar asla darbeci değillerdir" ifadelerini kullandı.

ONLAR İÇİN GİZLİ BİR SİLAH OLDU

28 Şubat döneminin anayasal esaslara ters düşen yasa dışı siyasi idari ve sosyal uygulamaların ortaya çıkardığı bir tablo olduğu gibi buna ilaveten bir kısım siyasi zihniyetin iktidar mücadelesi için kendi aralarındaki bir çatışmanın sonucu olduğunu bildiren Karadayı "Bu zihniyette olanlar darbe söylentilerini istismar etmişler ve bunu birbirlerine karşı kullanmışlardır. Onlar için 'Darbe olacak' söylentileri gizli bir silah olmuştur. Siyasi literatürde böyle bir darbe tarifi ve uygulaması yoktur" dedi.

TOPLU KRONİK MAĞDURLAR

28 Şubat dönemindeki huzursuzluğu yaratanların buna sebep olanların unutulduğunu söyleyen Karadayı "Bunlar bugün derleme toplama ve baskılarla yaratılan toplu kronik mağdurlar görüntüsüne bürünerek kendilerine göre olmayan bir darbeyi olmuş gibi göstererek yüce yargıdan ordu aleyhine çıkacağını düşündükleri mutlu sonuçlara odaklanıyorlar. Bu insanlığa yakışmayacak bir durumdur. Aslında bugünün gerçek mağdurları yasalara uygun olarak ülkesine her kademede şerefle hizmet etmeye gayret eden asker ve sivil vatandaşlardır. Silahlı Kuvvetler bütün iftiralara rağmen PKK terörü ile içerde ve dışarıda son derece başarılı mücadele etmiş ve Çekiç-1 Çekiç-2 harekatı ile Kuzey Irak'a girip o bölgede 17 ay 13 gün çarpışarak bölgedeki teröristleri temizlemiştir. Silahlı Kuvvetlerimizin bu başarılarını hayatta olan olmayan emekli muvazzaf ve bugün burada olan değerli arkadaşlarımıza borçluyuz" şeklinde konuştu.

Karadayı 28 Şubat MGK'sında alınan kararların imzalanmasının ertesi güne kalma nedenini ise "Hatırladığım kadarıyla saat çok geç olmuştu. Ayrıca kararlarda bazı düzeltmeler gerekiyordu. Gecikmenin esas sebebinin bunlar olduğunu hatırlıyorum" şeklinde açıkladı.

Aydınlık

http://www.ilk-kursun.com/haber/353442/28-subat-doneminin-genelkurmay-baskani-karadayi-silah-arkadaslarim-asla-darbeci-degil/


a45UyF587661-180216205534 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/02/16  21:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Alkisi en sessiz sekilde karsilayan, alkisi hak etmis demektir.

Konfucyus - M.O 551 ? 479

Tum kara kopekleri oldurunuz.
Cunku onlar seytandir.

Hanbel 4/85; 5/54

Telefonun onemli bir ani bolmesine izin verme; herkesin telefonu kendi
kolayligi icindir, arayanlarin kolayligi ve keyfi icin degil!

Anonim Nasihat

AYRILIS
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Veda etsem hepinize.
Ufuk kanli bir denize
Donuyor, sizi biraksam.
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Evimi, esyami, parami
Nem varsa yaksam ve bir an
Kaybetsem kara bir duman
Arkasinda hafizami,
. . . . . .
Kossam, kossam, kossam, kossam...

Ahmet Muhip DRANAS


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder