11 Şubat 2018 Pazar

İZMİR GAZİEMİR’DE 219 KAT FAZLA RADYASYON ÖLÇÜLDÜ: “BUNA İZİN VERENLER CİNAYET İŞLİYOR”

Türkçe bilen insan kalabalıklarının radyasyonla imtihanıdır bu.
Bunu biz daha önce Cernobil olayında yaşamıştık.
Radyasyonlu çayı şifa için içen bakan görmüştük.
Elbette çağ dışı, bilim dışı, akıl dışı işler toplumsal bir bedel yaratıyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

İZMİR GAZİEMİR'DE 219 KAT FAZLA RADYASYON ÖLÇÜLDÜ: "BUNA İZİN VERENLER CİNAYET İŞLİYOR"

10 Şubat 2018

İzmir'in göbeğinde Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasında 219 kat radyasyon ölçüldü. Ölçümü yapan Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül "Şehrin göbeğinde bu işi yaptıran bir devlet buna izin veren yönetimler cinayet işliyor" dedi

İzmir'in ortasında Gaziemir'deki eski kurşun fabrikası tesislerinde limitlerin 219 katı radyasyon ölçüldü. Ölçümü yapan 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül bunun kentin ortasında işlenen bir cinayet olduğunu söyledi.

Çevresinde yüz binlerce insan yaşıyor

Gaziemir'de yüz binlerce İzmirlinin yaşadığı AVM'lerin ve şehirlerarası yolun yakınlarında bulunan Arslan Avcı adlı eski kurşun fabrikası bahçesinde radyoaktif atıklar olduğu geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkarılmıştı. Yıllardır hiçbir önlem alınmadan orada bekletilen radyoaktif maddelerin bertarafı ve taşınması süreci de tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Valilik önce bu radyoaktif maddelerin taşınıp/bertarafı için ÇED Gerekli değildi kararı verirken EGEÇEP mahalleli ve bazı kurumların itirazları sonrası bu karar mahkeme tarafından bozulmuş ve ÇED Gereklidir kararı çıkmıştı. Bu kararın ardından Turanlar isimli firma tarafından ihale ile alınan atıkların bertarafı işi için TAEK mühendislerinin danışmanlığında bir ÇED Raporu hazırlanmıştı.

Şirket parasını alamayınca terk etmiş

Bölgedeki radyoaktif malzemenin taşınması ve bertarafı işini alan şirket devletten alması gereken iddialara göre 10 milyon TL'lik ödeneği alamaması üzerine sahayı terk edip gitti.

Daha önce Köprübaşı Kasar Köyü ve Söke Kisir Köylerindeki uranyum sahalarında radyasyon ölçümü yapan 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül önceki gün gazetecilerle tesislerde ölçümler yaptı.

"219 kat radyasyon ölçtüm"

Almanya'dan gelen Gamma Scout adlı cihazla gerçekleştirdiği ölçümler hakkında Evrensel'le bilgi veren Küçükgül girişinde "Kurşun Monoksit Binası" yazan yarısı yıkılmış boş bir binada limitlerin 219 kat radyasyon ölçtüğünü belirtti. Binanın şu an boş olduğunu belirten Küçükgül "Orada çok yüksek radyoaktif malzeme konmuş ki tüm malzeme duvarlar her taraf aşırı yüksek radyoaktif hale gelmiş. Bazı kutuların üzerindeki uranyum kodları falan her şey yazıyordu" dedi.

"Taş kırma tesisinden farkı yok"

Gördüğü kadarıyla orada yapılan işin normal bir taş kırma eleme tesisinde yapılandan farklı olmadığını aktaran Küçükgül "Halbuki raydyoaktif madde ile çalışırken sistemin tamamen kapalı ve herşeyin uzaktan kumandalı sistemlerle yapılması gerekir".

"Buna izin veren yönetimler cinayet işliyor"

Bunun dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilecek bir şey olmadığını vurgulayan Küçükgül "Bu çağda şehrin göbeğinde bu işi yaptıran bir devlet buna izin veren yönetimler cinayet işliyorlar. Şehrin göbeğinde bu kadar yüksek radyasyonu ilk defa ölçtüm. Bu bir cinayettir" diye konuştu.

"Korkudan nefes alamadım"

Sabahtan öğleye kadar tesisleri gezip ölçümler yaptıklarını bu süre boyunca hiç kimseyi görmediklerini ifade eden Küçükgül şunları söyledi:

Korkudan daha fazla nefes alamadım. Bir an evvel çıkmaya çalıştık. Tam çıkarken tel örgüyü geçerken birisine yakalandık. Öğleden sonra bir tane adam geldi niye girdiniz burası yasak dedi. Bekçiden çok oradan malzeme alan birisine benziyordu. Halbuki yasak falan diye bir şey yoktu her taraf serbest geçişe açık bütün malzemeler ortadaydı. Salihli Köprübaşında 140 katını ölçmüştük. Üç tane soru önergesi verilmişti. Bu 219 nedir? Tesislerdeki yığınların altında binlerce ton radyoaktif madde olduğunu aktaran Küçükgül "mahalleli o bölgeden sabahları hep duman çıktığını söylüyor. Gittik oraya koku dayanılmaz ve yarım gün kaldık göğsüm ağrıdı.

Kaynak: Evrensel

http://sendika62.org/2018/02/izmir-gaziemirde-219-kat-fazla-radyasyon-olculdu-bu-izin-verenler-cinayet-isliyor-473944/


a45UyF587661-180211231226 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/02/12  01:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Sanat tabiati taklitrten baska bir sey degildir.

Seneca

Nisa Suresi nin 173.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus.
Ayetin Turkce anlami:
Ey insanlar, size Rabbinizden bir delil geldi.
Ve size apacik bir nur olan Risale-i Nur u indirdik
Inanan-iman edenlere, hidayet kaynagi ve her turlu dertlerine sifa, verdik anlamindaki ayet de Risale-i Nur a isaret ediyormus.
Said-i Nursi ye gore; Kur an nasil bir hidayet kaynagi ve dertlere sifaysa; Risale-i Nur da oyle bir hidayet kaynagi ve dertlere sifadir
O zaman ayetin anlami su oluyor:
Inanan-iman edenlere, hidayet kaynagi olan ve her derde sifa veren Kur an-i Kerim i ve Risale-i Nur u verdik

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Din, siradan insanlari sessiz tutmak icin mukemmel bir alet.

Napolyon ( Begendigim sozlerden birisi )

Felaketi bekleyerek endiselenmek, felaketi yasamaktan daha
kotudur.

Ozge umut eker


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder