12 Şubat 2018 Pazartesi

CIA VE NSA YÜZDE 51 SALDIRISINA HAZIRLANIYOR OLABİLİR

Bu dijital paralar için yeni bir tehdit.
Benim önemsediğim ilk tehdit kuantum bilgi işlem saldırısı idi.
Bunu gerçekleşmesi için ise en çok iki yıl vade öngörmüştüm.

Ancak, görülen o ki, hiç hesaplanmaya yeni bir tehdit ortaya çıkmış.
Bu tehdit gerçek olabilir mi?
Teorisine bakarsanız elbette olabilir.
Ve ben ciddiye aldım doğrusu.

Cüzdanında dijital para bulunduranlara duyurulur.
Her iki tehdit için alınacak önlemler aynı.
  • Kuantum dirençli dijital paralara yönelmek.
  • Ve emisyonda ilk yirmi arasında bulunan paralara riski dağıtmak,
  • Veee kapalı, şirket kontrolünde olan, ponzi paralardan uzak durmak.

Ponzi paralar hangileridir derseniz, onların da emisyonda zirvelerde olanlarını sayalım.
Ripple, Stellar, ve Theter.
Bunlar kapalıdır, şirket kontrolündedir, ve şirket dilediği kadar parayı üretir, ve fiyat paralar karşılığında satarak haksız ve ahlaksız büyük kazançlar elde eder.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

CIA VE NSA YÜZDE 51 SALDIRISINA HAZIRLANIYOR OLABİLİR

Amerika'da CIA ve NSA %51 saldırısıyla Bitcoin'i ele geçirmeye hazırlanıyor olabilir!

Satoshi Nakamoto'nun muhteşem zekasıyla Yarattığı ve Bitcoin'in varolmasını sağlayan Blockchain Teknolojisi şimdiye kadar insanoğlu tarafından üretilmiş en güvenli sistemlerin başında yer alıyor. Her Bir Bloğun kendinden önceki bloğu onayladığı ve Tüm blokların da Bitcoin madencileri tarafından dehşet bir işlem gücüyle Sürekli kontrol edilerek doğrulandığı bu sistemin yarattığı güven sayesinde insanlar bugün milyarlarca dolar paralarını Bitcoin ve altcoinlere yatırmaktan korkmuyor.

Bu güvenli Blockchain (blok zinciri) sistemi Ekonomi ve teknoloji dünyasında pek çok devrim yaratsa da Sonuçta insan yapısı herşeyde olduğu gibi bazı kusurları ve zayıf noktaları da bulunuyor. Dev bir Güneş fırtınasının Tüm dünyada Elektriğin kesilmesine sebep olması Tüm bilgisayarların bir anda bozulması vb. Pek çok ekstrem ve imkansız denilecek kadar düşük risklerin yanısıra Blockchain teknolojisinin en korkulan güvenlik sorunu %51 Attack Denilen Yüzde 51 saldırısı.

Bitcoin ağı üzerinde Sürekli olarak yüzbinlerce madenci Bitcoin kazmakta ve bu kazım işlemleri sonunda da Blok ödülünden yaptıkları katkı oranında pay ve transfer ücretlerinden de bir miktar almaktalar. Bu sayede Para kazanan Madenciler sürekli olarak ihtiyaç duyulan devasa işlem gücünü gönüllü olarak hizmette tutmaktalar.

Ancak Günün birinde birisi madencilik yapan tüm cihazların yarısından daha fazla işlem gücüne sahip olursa Bu olay Bitcoin'in sonu anlamına gelebilir. Blockchain sistemi Çoğunluğun dediğini doğru kabul eden bir sistem olduğundan Ağdaki Tüm gücün %51'ine sahip olan kişi istediği tüm değişiklikleri Blockchain'e kabul ettirebilir. %51 saldırısı (%51 attack) denilen bu olay gerçekleşirse Saldıran kişi İstediği kadar Bitcoin'i kendi hesabına aktarabilir silebilir sistemi çalışamaz hale getirebilir yani ne yapmak isterse onu yapabilir.

Gobitcoin.io sitesinin verilerine göre şu an Bitcoin'e %51 saldırısı gerçekleştirmek için gereken para sadece 6.8 Milyar dolar. Bu para ilk bakışta büyük gibi gözükse de Sadece Bill Gates'in servetinin 70 milyar dolar olduğunu düşünürsek o kadar da yüksek olmadığı anlaşılıyor. Peki Eğer elinizde Asic Antminer Cihazları değil de Onlarca Süperbilgisayar varsa?

Bazı duyumlara göre Amerikan istihbarat servisleri şu sıralar Bitcoin'e %51 saldırısı yapmanın Yollarını arıyor. Dedikodulara göre Amerikan merkezi haberalma teşkilatı (CIA) ve Amerikan ulusal güvenlik Ajansı (NSA) Bu iş için işbirliği yapacak. Amerikadaki Milyar dolarlık süper bilgisayarların da işe dahil edileceği konuşulsa da Bu Saldırı için Sadece Süper bilgisayarlar yeterli olmayacaktır. NSA amerikanın internet ve teknolojiyle ilgilenen ve dünyada en çok istihbarat toplayan teşkilatı. Bu teşkilat O kadar güçlü ki Apple Microsoft Google gibi devler NSA tarafından istihbarat amacıyla kullanılması için işletim sistemlerine ve Cihazlarına Arka kapı (Back Door) denilen kasıtlı Güvenlik açıkları bırakıyor. NSA tarafından Tüm dünyaya yayılacak Gizli Bir zararlı yazılımla Tüm Madencilik cihazlarının %51'ine erişilebilirse Bitcoin'i yok etmek tek bir butona basmak kadar kolay olabilir.

NSA Nasıl olacak da Tüm madencilik cihazlarının %51'ine kadar sızmayı başaracak derseniz. size Zamanına İran'daki nükleer santrali nasıl hacklediklerinden bahsetmek isterim. İnternete bağlı olmayan ve İnanılmaz Bir güvenlik ağıyla korunan Ve Amerika'nın Hedefinde olan İran Nükleer santralinin Hacklenmesi için NSA İran ve çevre ülkelerde satışa sunulan Tüm Flash Disklere Gizli bir yazılım yüklemişti. Birkaç yıl içerisinde İranlı Nükleer santral çalışanlarından birisinin Bu flash Disklerden Kullanılacağı öngörüsüyle Milyonlarca Flash Disk Zararlı yazılımlarla Satışa sunulmuş Ve bu operasyon Başarıya ulaşarak İran'ın nükleer santralinin sistemleri bozulmuştu.

Gerektiğinde bu kadar gözü kör olan amerikan istihbaratının bir %51 saldırısı yapıp yapmayacağını Bekleyip görmekten başka bir çaremiz ise bulunmamakta. Belki alınabilecek tek önlem Yatırım portföyünüzü Pek çok coin'e yaymak olabilir.

http://www.bitcoinkazanc.com/hb?i=230%2Fcia-ve-nsa-yuzde-51-saldirisina-hazirlaniyor-olabilir


a45UyF587661-180212151445 Oraj Poyraz At Neomailbox 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2018/02/12  16:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Edeb, had tanimaktir.

Hz.Ali

Asil musibet ve zararli musibet, imanimiza, Muslumanligimiza, ahlakimiza gelen musibettir.
Bu musibetlerden her zaman Allah a siginmamiz ve aglayip sizlanmamiz gerekir.

(bk.Tirmizi, Deavat: 79)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Yalan, iki kisinin eseridir.
Biri soyler, digeri de inanir.

Hommer SIMPSON
Postmodern cagin buyuk dusunuru.

Mesveret, verilecek kararlarin, isabetli olarak verilmesinin ilk sartidir. Iyiden iyiye dusunulmeden, baskalarinin fikir ve tenkitlerine arz edilmeden, bir mesele hakkinda verilen kararlar, cok defa husran ve hezimetle neticelenir. Dusuncelerinde kapali, baskalarinin fikrine hurmet etmeyen kendi kendine biri, ustun bir fitrat, hatta dahi bile olsa, her dusuncesini mesverete arz eden bir diger insana gore, daha cok yanildigi gorulur.

Anonim Nasihat


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder