11 Şubat 2018 Pazar

MERT GEZİCİ : TESLİMİYETÇİLİĞİN ULU HAKANI: II. ABDÜLHAMİT




MERT GEZİCİ : TESLİMİYETÇİLİĞİN ULU HAKANI: II. ABDÜLHAMİT

Bugün teslimiyetçiliğin ve gericiliğin "ulu hakanı" İkinci Abdülhamit'in yüzüncü ölüm yıl dönümü. İnciraltı Tarih Cemiyeti olarak bu vesileyle "Jöntürklerin Gözünden Abdülhamit" dosyasını açıyoruz.

Türk Devrim Tarihi boyunca iki programın çarpıştığını görüyoruz. Birincisi Baltalimanı Ticaret Sözleşmesi ve Tanzimat Fermanı gibi iki temel metne sahip teslimiyetçilik ve reformculuk programı ikincisiyse Jön Türklerle başlayan "vatan millet hürriyet" kavramlarında kendini bulan ve Kemalist Devrim ile zirveye çıkan devrimci ve anti-emperyalist program. İkinci program Tanzimat'ı 1876'da ve 1908'de iki kere yerle bir etti.

33 yıl boyunca teslimiyetçiliği ve gericiliği hakim kılan; Somali'de yaşayan Müslümanlara İngilizlere isyan etmemeleri için mektup yazan; Bağdat Demiryolu projesiyle petrol arazilerini Almanlara peşkeş çeken; Kıbrıs'ı İngilizlere terk etmiş büyük bir teslimiyetçi olan İkinci Abdülhamit 1908 yılında Makendoya'yı paylaşmak üzere bir araya gelen İngiliz Kralı ve Rus Çarı'nın Reval'de gerçekleştirdiği görüşmeye karşı da kılını dahi kıpırdatmadı! İşte ikinci programın temsilcileri yani tam bağımsızlıkçılar olan İttihat ve Terakki Cemiyeti vatan savunmasını ele aldı ve Makedonya'yı kurtarıp devleti ikinci kere meşrutiyet yönetimine geçirdi.

Tarih bütün bilimlerin anasıdır. Bunun yanında çok önemli bir propaganda alanıdır. Örneğin işgal edilmiş ülkelerin öncelikle kütüphaneleri yakılır eğitim sistemleri değiştirilir. Karen Fogg'dan hatırlıyoruz ABD'in Türk Gençliği'ni milli kimliğinden koparma projesini… Bugün Abdülhamit'in yüzüncü ölüm yıl dönümünde işte bu nedenle komitacı tarihçiler olarak özel bir hazırlık yaptık.

Abdülhamit hakkında çizilmiş karikatürler Türk devrimcileri ve büyük vatanseverlerimizin Abdülhamit hakkında sözleri ve Jöntürkler'in kaleminden Abdülhamit yazı dizisi ile karşınızdayız!

Mert Gezici

İnciraltı Tarih Cemiyeti Başkanı

inciraltitarih.com


a45UyF587661-180211224647 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/02/11  23:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Kararlilik keskin bir bicaga benzer, keskin ve duzgun keser. Kararsizlik ise kor bir bicak gibi kestigi her seyi parcalar ve yirtar.

JAN MC KEITHEN

Yemin olsun, icinizden Cumartesi gununde azginlik yapanlari siz bilirsiniz.
Onlara soyle dedik: Asagilik maymunlar oluverin.

BAKARA SURESI: 65

Sapiens dominabitur astris
Bilge kisi yildizlara hukmeder.

Latin Atasozu

Yaratiliscilar, bir teoriyi, butun gece sarhos olduktan sonra hayal ettigin bir seymis zannediyorlar.

Isaac Asimov


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder