2 Ocak 2019 Çarşamba

HAMALLIK YAPAN 'KUMPAS MAĞDURU' ASTSUBAYIN HUKUK ZAFERİ

Gençliğimde çocukluğumda polisi, askeri bir şovalye gibi düşünürdüm.
Şerefli, şanlı, gururlu, seçkin.

Meğer bu bir hayalmiş.
Polisi tanımam çok vakit almadı, daha yirmili yaşlarımda polisin hükumetin beslemesi olduğunu anladım.
Geçen on yıllar içerisinde yaşanmış pek çok olay, pek çok deneyim bunu öğretti.
Bana aynı zamanda polise asla güvenmemeyi, polisin yalancı şahitlik yaptığını, polisini iftira ettiğini, polisin sahte delil uydurduğunu, polisin insanların yaşamını mahfetme yeteneği ve eğilimi olduğunu da öğrendim.

Son yıllarda benzeri bir düşünce asker içinde güç kazandı.
Askeri polisten ayrı tutardık.
Onu gündelik siyasetten, parasal kaygılardan uzak, adeta idealleri için yaşayan bir şovalye görürdüm.
Şimdi bakıyorum da askerin de polisten bir farkı yok.
O da iktidarın kulu.

Günümüz polisi ve askeri gerçekte devletin, rejimin hizmetkarı olmalıydı.
Olmadı, olamadı.
Bu gün polis de asker de Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE)'nın şahsi malıdır, AKP'nin parti milisidir.

Bu arada bunun farkında olmayan asker ve polisleri tenzih ederim.
Hala daha vatan için, millet için öldüğünü zannedenler var.
Yanlıştır.

Bu gün ölenler AKP'nin, Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE)'nın siyasi ikbalini korumak için ölmektedir.
Irak ve Suriye RTE'ninve AKP'nin zıçtığı bir kazurattır.
Bu gün buralarda ölenler asla Büyük Ortadoğu Projesi'ne başkan olmaya gönüllü olmadılar.

Ve TSK benim nazarımda artık bir paralı ordudur.
Bir LEJYONDUR.
Fukara uzman er, erbaş olur.
Yaşamak için para kazanır, para kazanmak için yaşamını feda eder.
Yaşlanır, belki de yaralanır hesapta gazi olur işe yaramaz hale gelir işte zaman bir artık olur.
Hoşafı çıkınca, posası atılır.

Günümüzde bir polisin, bir askerin gurur duyacak, gıpta edilecek, şeref ve şan bulacak çok şey yoktur elinde.

Devletin üniformasına birkaç havalı aksesuar, bele takılan kasatura, hamaset dolu birkaç nutuk yeter de artar bile.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


Bir Emekli Albayın yorumu:
Bu duruma bakışlar farklı.
En alltaki çok ağır geldi ama doğru: "Hamallıktan başka yapacağı işi olmalıydı..."

Ancak ordu seni sadece yer bitirir, dışarıda ya okeye yancı ya hamal olursun.
Üç beş iyi örneğe bakanlar yanılır.
Apartmanda bizi yönetici seçmek için koşturanlardan başka var mı gel çalış diyen.
En iyi seçim görevde ölmek.
Geridekilere şehit parası bırakırsın, hepsi bu kadar.
Askerlik zor zanaattır.


HAMALLIK YAPAN 'KUMPAS MAĞDURU' ASTSUBAYIN HUKUK ZAFERİ

02.01.2019 Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

İZMİR'deki tüm sanıkların beraat ettiği askeri casusluk davasının soruşturmasında adı geçen örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen kadınla ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) atılan ailesini geçindirebilmek için sebze halinde hamallık yapmak zorunda kalan Astsubay Üstçavuş Önder Çayır 5 yıldır verdiği hukuk mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Görevine iade edilmesine karar verilen Çayır'ın TSK'dan ayrı kaldığı süre boyunca alması gereken yaklaşık 250 bin TL'nin de ödenmesine hükmedildi. Halen hamallık yapan Çayır mahkeme kararının bakanlığın onayıyla yürürlüğe girmesiyle üniformasına kavuşmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Manisalı Önder Çayır 2006 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak göreve başladı. Çeşitli illerde çalışan Çayır'ın ismi Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yaptığı sırada 2013 yılında FETÖ'nün kumpas davalarından olduğu anlaşılan İzmir merkezli askeri casusluk soruşturmasına dahil edildi. Çayır'ın örgüt yöneticisi olmakla suçlanan kadınla gönül ilişkisinin bulunduğu onunla sık sık sanal ortamda cinsel içerikli konuştuğu hem kendi birliği hem de farklı birlikler hakkında bilgiler verdiği iddia edildi. Bu iddialar üzerine hakkında Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nın da soruşturma yürüttüğü Önder Çayır Şubat 2014 tarihinde ordudan atıldı. TSK'dan atılmasından sonra Önder Çayır'ın ismi suçlandığı askeri casusluk davasına da dahil edilmedi. Tüm bunları kanıt olarak sunan ayrıca kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Önder Çayır kararın düzeltilmesi için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 16 Aralık 2014 tarihinde ordudan ihraç kararını onadı.

HEM HAMALLIK YAPTI HEM DE HUKUK MÜCADELESİ VERDİ

Meslekten atıldığı için büyük üzüntü yaşayan Önder Çayır geri döndüğü memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde ailesini geçindirmek adına inşaatlarda işçi olarak çalıştı. Sonra da sebze meyve halinde hamallık yapmaya başladı. Ancak bir yandan hamallık yapan Çayır bir yandan da hukuk mücadelesini sürdürdü. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullandı. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi 21 Mart 2018 tarihinde verdiği kararında Önder Çayır'ın ordudan atılması kararını hak ihlali saydı. Yüksek mahkeme Çayır hakkındaki soruşturmanın kurallara ve yasalara uygun yapılmadığını gerekçe gösterdi.

GÖREVİNE İADESİNE KARAR VERİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra Önder Çayır avukatı Mehmet Erkan Akkuş aracılığıyla Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dava dosyasını inceleyen İdare Mahkemesi Çayır'ın TSK'dan atılmasına neden olan soruşturmada neyle suçlandığının somut delillere dayandırılmadığını ifadesini alan askeri görevlilerin kimliklerinin yazılmadığını ifadedeki bazı bölümler ile sesli kaydın ise karartılıp imha edildiğini saptadı. Soruşturmada suçlamaların ayrıca iş değil özel hayatıyla ilgili olduğu kanaatine varılıp Önder Çayır'ın tekrar görevine iade edilmesine karar verildi. Ayrıca Önder Çayır'ın TSK'dan ayrı kaldığı süre boyunca alması gereken yaklaşık 250 bin TL'nin de ödenmesine hükmedildi.

ÜNİFORMASINA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

Karar sonrasında büyük sevinç yaşayan hukuk mücadelesinden zaferle çıkan halen para kazanmak adına Salihli'de hamallık yapmayı sürdüren Önder Çayır mahkeme kararının bakanlığın onayıyla yürürlüğe girmesinden sonra büyük onurla taşıdığı üniformasına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklemeye başladığını söyledi.

'BEŞ YIL SONRA MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜRDÜK'

Davayı başından beri takip eden avukat Mehmet Erkan Akkuş ise "Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki FETÖ üyelerinin anayasaya savunma hakkına ve özel hayatın gizliliğine aykırı olarak yaptıkları sorgulama nedeniyle meslekten attığı Önder Çayır'ı alnının akıyla beş yıl sonra mesleğine geri döndürdük. Bu emsal teşkil eden kararla Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılan sorgulamaların psikolojik baskı tehdit ve yıldırmayla yapıldığı da karara bağlanmış oldu. Müvekkilim mesleğinden ayrı kaldığı süreçte aile bütünlüğü dağılma noktasına gelmiş müvekkilimin çocukları dahi TSK'dan atılmış olmanın toplum nezdindeki öteleme ve hor görme psikolojisini yaşamıştır. Müvekkilim mesleğinden ayrı kaldığı süreçte çoğu zaman işsiz kalmış çoğu zaman da yevmiye usulü gündelik vasıfsız işlerde çalışarak alın teriyle ailesiyle birlikte hayata tutunmaya çalışmıştır" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/izmir/hamallik-yapan-kumpas-magduru-astsubayin-huk-41070365?fbclid= IwAR3veDrn2SgrzB7hhmd6r6zR3RzowRhct-42PZuILK3pJ9L1Kfjv_aNHrLA

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder