2 Ocak 2019 Çarşamba

TRT MÜDÜRÜ: “KADINLAR SOSYAL MEDYADAN KENDİLERİNİ PAZARLIYOR”

Din nedir, nasıl bir şeydir?
Doğru İslam, Kur'andaki İslam, hak İslam, has İslam bize anlatıp duruyorlar.
İşte size doğru İslamdan bir örnek.

Din böyledir, özellikle de İslam böyledir.
Üç doğru laf varsa, beş eğri laf vardır.

Ne kadar inanırsan o kadar zırvalarsın.
Bir gün o hale gelir ki, ne kadar zırvaladığının dahi farkına varamazsın.

Zorba, dayatmacı, hoyrat, edepsiz, terbiyesiz olursun.
Tekfirci olursun, kan dökücü olursun.
Ne olduğunun, neye dönüştüğünün farkına bile varamazsın.
İnsanlıktan çıkarsın, kimseleri beğenmez, herkesin canını, ırzını, malını kendine hak ve helal bulursun.

Çıkın, terk edin, kurtulun bu hastalıktan.
İnsanlığın başının belası.
Sizi de maymun eden bir fikir kanseri.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


TRT MÜDÜRÜ: "KADINLAR SOSYAL MEDYADAN KENDİLERİNİ PAZARLIYOR"

30 Aralık 2018

TRT Müdüründen Fetva Gibi Açıklama

Bir imam gibi konuşan müdür kadınlara karşı şok bir iddia da bulundu. Kadınların fotoğraf paylaşmasını kendini pazarlamak olarak gören Süleyman Hakan Kurulay bu sözlerin ardından TRT Radyosu'na atandı.

TRT Radyo Müdürü – Süleyman Hakan Kurulay

Daha önceden Özel Radyo Yayıncıları Derneği başkanlığı Beyaz Radyo ve Radyo Ses'in yayın yönetmenliğini yürüten Süleyman Hakan Kurulay TRT Radyo İzmir'in müdürü olarak atandı. Yapılan atama işleminden sonra Kurulay'ın sosyal medyayı sallayacak yazıları ortaya çıktı. Radyo ve televizyonla yakından ilgilenen ve bu işi yapan Kurulay akıllı telefonu şeytani bir araç olarak tasvir ettiği yayımlanan yazılarıyla ortaya çıktı. Ayrıca kadınlar hakkında "Müslüman bayansanız sosyal ağlarda fotoğrafınızı paylaşmanız kendinizi dünyaya servis etmektir' diyen Kurulay SMS ve arama yapmanın dışında telefon kullanmanın lüks ve Allah tarafından bir imtihan olduğunu sarf etti.

İşte Kurulay'ın sosyal medya hakkında yazdığı fetva benzeri makale:

Facebook: Öncelikle sizin kadar muhafazakâr olmayan arkadaşlarınızın paylaştığı durum ve fotoğrafların dine odaklanmanızı engelleyin ve manevi dünyanızı bulandırdığını görüyorsanız onları takibi bırakın. Takibi bıraktığınızda arkadaşlarınızdan çıkarmış olmayacak sadece ana sayfanızda onların gönderilerine maruz kalmayacaksınız. Ayrıca sizi zaman israfı ve oyalanmaya götüren paylaşımlar yapan sayfa ve guruplardan çıkın. Ben faydalı gördüğüm sadece belirli hesapları takip ediyorum diyorsanız; sizi takip ettiğiniz sayfalar ve kişilerin ümmete ve ahiretinize ne kadar faydalı paylaşımlarda bulunduklarını sorgulamaya davet ediyoruz. Takip ettiğiniz pastacı dükkânı hediyelik eşya sayfası ünlü kişi hesapları ve moda & giyim mağazalarının dünya hayatının süsü olduğunu unutmayın. Şeytanın sizi vakit israfına bunlarla götürmesinden daha tabii ne olabilir ki? Oyalanmayın; ümmetin size ihtiyacı var!

Twitter: Kendinizi anlatmak istediklerinizi 140 tweet karakterine uyarlamaya çalışırken zorlanıyorsanız Twitter'a veda etme zamanınız gelmiş demektir. Eğer gündemden haberdar olma bahanesiyle twitter'deyseniz bilin ki insanlar Twitter olmadan da gündemden haberdar olabiliyor! Eğer Müslüman bir bayansanız Twitter gibi sosyal ağlarda fotoğrafınızı paylaşmanın kendinizi dünyaya servis etmek demek olduğunun farkındasınızdır inşallah. İslam dininin kadına verdiği mahrem değerine istinaden hanım kardeşlerimizi bırakın yüzünü bu gibi ortamlarda değil el ve ayaklarının fotoğraflarını çantalarının fotoğrafını bile paylaşmamaya davet ediyoruz.

İnstagram: Bir önceki Twitter maddesinde bulunan karakter analizi ve fotoğraf paylaşımı konusu İnstagram başlığı altında da özelde hanım kardeşlerimiz genelde de tüm mü'minler için yine geçerli. Ayrıca yemek cafe yeri gibi fotoğrafları paylaşmak etiketlenmek de bir edepsizlik ve bir kültürsüzlüktür. Çünkü kültürlü insanlar yedikleri yemekle veya cafe gibi yerlerle değil fikirleriyle ve duruşlarıyla anılırlar. Bizler lüks sevmeyen bir Peygamber'in sallallahu aleyhi vesselem ümmetiyken; kendimizi her öğünümüzü kafelerde yediğimiz ya da putlaştırdığımız masalarımızın gösterişini yaparken bulduk. Gösteriş yapmakla kalmadık özendirdik. Farkında değildik ama şeytan bunu internet ağı planlamasını yaptığı gün hesaplamıştı belki de. Kur'an sünnet ve ahiret yurdu çalışmalarımızın önüne taş konulduğu Kur'anlarımızın toplatıldığı an şeytan bizleri oyalamak için elimize vereceği renkli oyunları planlamıştı. Yoksa bugün tek derdimiz bulunduğumuz yerden menü ve masa fotoğrafı çekmeden ayrılmamak olmazdı. Biz böyle değildik. Çok değiştik.

Kendi fotoğraflarını paylaşmayan sadece doğa mekan fotoğrafçılığı yapanlardansanız buna binaen de baktığınız her yeri ve maddeyi fotoğraf karesi olarak görüyor bir anda düzenleme işine koyuluyorsanız ciddi bir şeytan oyunu içindesiniz demektir. Bu aşamada fotoğraf düzenlemeye ne kadar vakit harcadığınızı analiz edip İnstagram hesabınızdan uzaklaşın kullanmayın. İnstagram'dan ziyade Ümmetin size ihtiyacı var.

WhatsApp: Diğer platformlara nazaran en masum görünen internet oluşumu WhatsApp diyebiliriz. Sadece telefonunuzla veya tabletinizle kullanabileceğiniz bu uygulamadaki mahrem sınırlarınızı kontrol ettikten sonra sizi dahil olduğunuz grup sayıları ve önemini kontrole davet ediyoruz. Gruplarda konuşulan konuların ciddiyeti size olan faydası vaktinize olan etkisini gözden geçirin. Bir işe koyulduğunuzda bir bildirimle sizi bölen sadece cevap vermek için elinize aldığınız bir saatin bir cevapla nasıl geçtiğini anlayamadığınız bir oluşum haline dönüşen bu uygulama SMS'e geçmemek için hiçbir sebebinizin olmadığının sinyallerini veriyor demektir. Çünkü bir kez daha bir israf tuzağının içindeyiz! Tekrar söylüyoruz WhatsApp'dan ziyade Ümmetin size ihtiyacı var.

Akıllı Telefonlar: Tüm bu maddelerden sonra akıllı telefonunuz tüm işlevini yitirmiş bir hal alıyor ama bir şekilde kendinizi yine buralarda buluyorsanız; tövbe etseniz de geri gelmeyecek dakikalarınızı israfa süren bu aracı Müslüman yapamıyorsanız ondan kurtulun. SMS ve arama yapmak bugün zorunlu sayabileceğimiz ihtiyaçlarımıza dahildir ama bundan fazlasına lüks ve imtihan gözüyle bakmak zorundayız. Çünkü biz mü'miniz. Sildiğiniz her hesap tıklamaktan vazgeçtiğiniz her linkin Allah yolunda nefsinizden ve keyfinizden bir infak olduğunu unutmayın. "Allah'a ve Resulüne iman edin. Sizi hâkim kıldığı sizin yönetiminize verdiği şeylerden harcayın. Sizden inanan ve harcayanlar için büyük mükafat vardır. "

https://www.newstr.net/trt-muduru-kadinlar-sosyal-medyadan-kendilerini-pazarliyor/?fbclid=IwAR1xlzTC3E4vRy2eaQiALO2Fr1y85sXwCedFWUaZ6_cHXFsg9RHGpAvIrZU

--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder