23 Mayıs 2021 Pazar

2021/05/22 gündeminden..

  1. BAKANLARA 'SOYLU SORUSU'NDA YENİ GELİŞME: MUSAB TURAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
  2. FENERBAHÇE YAT LİMANI ARAZİLERİ CUMHURBAŞKANI KARARIYLA ÖZELLEŞTİRİLECEK
  3. BAKAN SOYLU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU: HADİ ÖZIŞIK VE SÜLEYMAN ÖZIŞIK'IN EVLERİNE POLİS BASKINI
  4. BİTCOİN'E ÇİN DARBESİ!
  5. YÖK'TEN SOYKIRIM ENSTİTÜSÜ KURULMASI İÇİN ADIM
  6. KORUMASI ÇAKARI OLAN GAZETECİLERİ AÇIKLAYIN. HERKESİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKSIN. HATTA MAL VARLIKLARI DA AÇIKLANSIN
  7. BÜLENT ARINÇ'TAN SÜLEYMAN SOYLU'YU KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR. SEDAT PEKER'İN İDDİALARI HAKKINDA NELER SÖYLEDİ NELER
  8. ARSLAN TEKİN : ATATÜRK'E KARŞI İLLA PADİŞAH DEMEYİN!
  9. YENİ AKİT YAZARI ALİ KARAHASANOĞLU PKK PROPAGANDASINI SAVUNDU. MEGRİ MEGRİYE SAHİP ÇIKTI
  10. YALIKAVAK MARİNA NEDEN ÖNEMLİ. MERİÇ KÖYATASI CANLI YAYINDA AÇIKLADI
  11. MÜFTÜDEN SELANİK'TEN GÖÇEN TÜRKLER İÇİN SKANDAL İFADELER. SELANİK GÖÇMENLERİYLE NE ALIP VEREMEDİĞİ VAR. CEMAAT CAMİYİ TERKETTİ
  12. BÜYÜKERŞEN YENİDEN YARGILANACAK
  13. AMERİKALI GENERALLER ÖCALAN'IN MANEVİ OĞLUYLA GÖRÜŞTÜ
  14. BİRLİĞİNDEN AĞIR SİLAHLAR ÇALIP KAÇAN ASKERİN HEDEFİ BELLİ OLDU! MÜSLÜMANLAR TEHLİKEDE...
  15. AMERİKALI ALBAYI 5 SAAT ESİR ALAN ALBAY AZİZ ERGEN 'İKİNCİ ÇUVAL' OLAYINI ANLATTI
  16. İBB'NİN TÜRGEV'LE İLGİLİ ALDIĞI "SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ" KARARINA MAHKEMEDEN İPTAL!
  17. SUİKAST SABOTAJ DARBE... ABD 'ÖZEL SAVAŞ'A HAZIRLANIYOR!
  18. BİDEN'DAN TEHDİT GİBİ 'İSRAİL' ÇIKIŞI: YOKSA BARIŞ OLMAYACAK!
  19. AĞAR BAHÇELİ VE PERİNÇEK İÇİN BÜYÜK İDDİA
  20. POLİS ÖZEL HAREKAT TİMLERİ SURİYE'YE UĞURLANDI
  21. FATİH PORTAKAL'DAN SEDAT PEKER AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ ÇARPICI İDDİA
  22. ALİ KOÇ'U BİLE HEDEF ALDI: MÜFTÜNÜN SKANDAL SÖZLERİNE CEMAAT DAYANAMADI!

 

================================

BAKANLARA 'SOYLU SORUSU'NDA YENİ GELİŞME: MUSAB TURAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

22.05.2021 10:59

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği Süleyman Soylu sorusunun ardından işten çıkarılan muhabir Musab Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Muhabir Musab Turan hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği Süleyman Soylu sorusunun ardından suç duyurusunda bulunuldu.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Karagöz " Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir. " ifadelerini kullandı.

KARAGÖZ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Bir eski çalışanımızın yapmış olduğu eylem gazetecilikle ve ajansımızın yayın ilkeleri ile kesinlikle örtüşmemektedir. Bu eylemin motivasyonu çok yönlü olarak incelenecektir. Konu planlı hesaplı sonuçları önceden öngörülmüş stratejik hedefleri olan bir eylem olarak tarafımızca değerlendirilmektedir.

'AJANSIMIZ SADECE HABERCİLİK YAPMAKTADIR'

Kurumumuz içinde bu konunun üzerine gidilecektir. Konuyla ilgili her türlü idari tedbir alınmıştır. Öte yandan kurumumuz bu eylemin faili hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Konu hukuka intikal ettirilmiştir. Ajansımız sadece habercilik yapmakta ve kurumsal itibarını her şeyin üzerinde tutmaktadır. "

Musab Turan adlı muhabirin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği soru şöyleydi:

"Sayın bakanım Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakrobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda pazarda metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da… Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?"

detay

AA'dan kovulan Musab Turan canlı yayında açıklama yaptı

https://www.birgun.net/haber/aa-dan-kovulan-musab-turan-canli-yayinda-aciklama-yapti-345562

AA muhabirinden iki bakana şok eden Süleyman Soylu sorusu

https://www.birgun.net/haber/aa-muhabirinden-iki-bakana-sok-eden-suleyman-soylu-sorusu-345551

https://www.birgun.net/haber/bakanlara-soylu-sorusu-nda-yeni-gelisme-musab-turan-hakkinda-suc-duyurusunda-bulunuldu-345597?fbclid= IwAR0FA3uhRTDJ9gSX1rj4Ra_qwajuzqi8j0kim_l_mnskHbxDmHba__K6PII

================================

FENERBAHÇE YAT LİMANI ARAZİLERİ CUMHURBAŞKANI KARARIYLA ÖZELLEŞTİRİLECEK

22.05.2021 12:22

Fenerbahçe Adası'ndaki 3 dönümlük arazinin özelleştirilmesine ilişkin karar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de karar yayımlandı.

Fenerbahçe Adası'nda Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri'nin bulunduğu 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştirme kapsamına alındı.

İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olduğu belirtilen Fenerbahçe Adası'ndaki denize sıfır 3 dönümlük arazinin özelleştirilmesine ilişkin karar AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme kararında "Arazinin kiralama gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilmiştir" denildi.

FENERBAHÇE KULLANIYOR

Fenerbahçe Adası üzerinde Fenerbahçe Parkı Fenerbahçe Feneri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi yer alıyor. Özelleştirme kararı verilen 3 dönümlük arazi ise Kalamış Yelken Kulubü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri olarak kullanılıyor.

https://www.birgun.net/haber/fenerbahce-yat-limani-arazileri-cumhurbaskani-karariyla-ozellestirilecek-345601?fbclid= IwAR0I_GOT1MJWTdkJKGUPjgVoMlBBbTr0et8gpxDwaQFw4xdooS2mVBjARRA

================================

BAKAN SOYLU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU: HADİ ÖZIŞIK VE SÜLEYMAN ÖZIŞIK'IN EVLERİNE POLİS BASKINI

22.05.2021 13:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın ikametlerinde arama gerçekleştirildi. Özışık kardeşlerin adreslerinde bulunan iki adet bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazarak Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama yapılması için talimat yazısı gönderdi. Hareket geçen İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama gerçekleştirdi. Özışık kardeşlere ait iki bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hadi Özışık ve Süleyman Özışık hakkında "hakaret" "iftira" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım"dan suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber'in aktardığına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama yapılması için talimat yazısı yazdı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazısı üzerine İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nden Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın ikametlerinde aranma yapılabilmesi talebinde bulundu.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARLARINA EL KONULDU

Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği'nden çıkan arama kararı sonrasında Özışık kardeşlerin ikametlerinde İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Özışık kardeşlerin adreslerinde bulunan iki adet bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Kulis: Sedat Peker ve Süleyman Soylu'nun kastettiği kişi AKP'li Külünk mü?

https://www.birgun.net/haber/kulis-sedat-peker-ve-suleyman-soylu-nun-kastettigi-kisi-akp-li-kulunk-mu-345430

Hadi Özışık'tan Sedat Peker açıklaması: Oradaki hatam mesafeyi koruyamamak

https://www.birgun.net/haber/hadi-ozisik-tan-sedat-peker-aciklamasi-oradaki-hatam-mesafeyi-koruyamamak-345412

Sedat Peker 'eski sağ kolum' dediği Erdal Aras ile Süleyman Soylu'nun fotoğrafını paylaştı

https://www.birgun.net/haber/sedat-peker-eski-sag-kolum-dedigi-erdal-aras-ile-suleyman-soylu-nun-fotografini-paylasti-345374

Hadi Özışık'tan Sedat Peker açıklaması: Oradaki hatam mesafeyi koruyamamak

https://www.birgun.net/haber/hadi-ozisik-tan-sedat-peker-aciklamasi-oradaki-hatam-mesafeyi-koruyamamak-345412

Sedat Peker 'eski sağ kolum' dediği Erdal Aras ile Süleyman Soylu'nun fotoğrafını paylaştı

https://www.birgun.net/haber/sedat-peker-eski-sag-kolum-dedigi-erdal-aras-ile-suleyman-soylu-nun-fotografini-paylasti-345374

Sedat Peker'den 6'ncı videoda itiraf: AKP'li vekil istedi Hürriyet'i bastırdım

https://www.birgun.net/haber/sedat-peker-den-6-nci-videoda-itiraf-akp-li-vekil-istedi-hurriyet-i-bastirdim-345313

https://www.birgun.net/haber/bakan-soylu-suc-duyurusunda-bulunmustu-hadi-ozisik-ve-suleyman-ozisik-in-evlerine-polis-baskini-345607?fbclid= IwAR1Xgfg2tO7xNyQrAhrvbJkuJEhFrQXW2yTqmWYUTZ91eTED8qq5Qzhoppg

================================

BİTCOİN'E ÇİN DARBESİ!

Çin'in kripto para birimi Bitcoin'e karşı tutumu devam ederken yeniden bir kısıtlama çağrısında bulundu. Bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik çağrı yinelendi.

22.05.2021 09:43 22.05.2021 12:32

Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin sert düşüş hareketleriyle karşılaşıyor. Son günlerde Çin bazlı haberlerin etkisiyle güç kaybeden Bitcoin darbeyi yine Çin'den aldı.

Çin Devlet Konseyi'ne bağlı olan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama çağrısında bulundu.

AÇIKLAMA SONRASI SERT DÜŞÜŞ

Bitcoin fiyatları açılış sonrasında 40 bin dolar seviyelerinden 35 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta 29 bin 900 dolara kadar gerileyen Bitcoin 35 bin dolar civarında dalgalı seyrine devam ediyor. Kısa sürede milyarca dolar böylece buharlaşmış oldu.

ELON MUSK DA SPEKÜLE EDİYOR

Milyarder iş adamı Elon Musk Tesla'nın Bitcoin ile otomobil satışı yapmayı durdurduğunu ve bunu da çevreci nedenlere bağladığını söyledi. Tesla geçtiğimiz aylarda 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı.

BINANCE'IN CEO'SUNDAN ELON MUSK AÇIKLAMASI

Elon Musk'ın sürekli speküle ettiği kripto para piyasalarına ilişkin olarak Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao "Musk'ın sözleri kripto para piyasalarını hareket ettiriyor dikkatli olunması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

KRİPTO PARALARIN GENELİNDE SERT DÜŞÜŞ

Çin'de bulunan regülatörler finans sektörüne kripto paralarla ilişkili hizmetleri vermeyi ve kripto para işiyle ilgili şirketlerle çalışılmasını yasakladı. Bu kararın ardından Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinde satışlar görülmüştü.

KISA SÜREDE YÜZDE 54 DÜŞÜŞ

Bitcoin 14 Nisan 2021 tarihinde 64 bin 813 dolar seviyesine kadar ulaşmıştı. Aradan 35 gün geçtikten sonra 29 bin 900 dolara kadar geriledi. Kısa sürede yüzde 54 oranında düşüş yaşamış oldu.

https://www.16haber.com/ekonomi/bitcoine-cin-darbesi-h36259.html

================================

YÖK'TEN SOYKIRIM ENSTİTÜSÜ KURULMASI İÇİN ADIM

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçları araştırmak üzere üniversite bünyesinde 'Uluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü' kurulmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:20

Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:25

YÖK Başkanı Yekta Saraç Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yeni YÖK olarak soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçları araştırmak üzere 'Uluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü' adıyla bir üniversitemizin bünyesinde enstitü kurulmasına yönelik çalışma başlattık. Bu alanda gerekli yetkinliğe sahip bir üniversitemizde kurulacak enstitüde sadece Ermenilerle ilgili asılsız soykırım iddialarına ilişkin değil dünyanın her yerinde insanlığa karşı işlenen suçlara ilişkin araştırmaların da yapılmasını hedefliyoruz" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KARAR VERİLECEK'

Saraç enstitünün hangi üniversitede kurulacağına gelecek hafta karar verileceğini belirterek "Geçmişte veya günümüzde soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçlar enstitüde görev yapacak yerli ve yabancı bilim insanlarınca bilim ve hukuk düzleminde akademik bir üslupla ele alınarak sonuçları ulusal ve uluslararası kamuoyu ile paylaşılmak üzere raporlanacak. Enstitünün kendi bünyelerinde kurulmasını talep eden üniversitelerimizin alana ilişkin yeterlilikleri hakkında YÖK'te gerçekleştirecekleri sunum sonrasında enstitünün hangi üniversitemizde kurulacağına önümüzdeki hafta karar verilecektir" ifadesini kullandı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yokten-soykirim-enstitusu-kurulmasi-icin-adim-453086h.htm

================================

KORUMASI ÇAKARI OLAN GAZETECİLERİ AÇIKLAYIN. HERKESİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKSIN. HATTA MAL VARLIKLARI DA AÇIKLANSIN

Suç örgütü lideri Sedat Peker ile görüşmesiyle gündeme gelen Hadi Özışık'a koruma verilerek aracına çakar takıldığı ortaya çıkmıştı. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Levent Gök "Koruması çakarı olan gazetecileri açıklayın" diye konuştu.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 13:55

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Levent Gök çakarı olan gazetecilerin isimlerinin açıklanması yönünde çağrıda bulundu.

"BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI"

CHP'li Gök organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları sonrası "Türkiye'de iktidar mafya ve yandaş medyanın birlikte hareket ettiği ortaya döküldü" dedi.

Koruma polisi verilen ve araçlarına çakar takma izni alan gazetecilerin açıklanmasını isteyen Gök şu ifadeleri kullandı:

"Anayasamız hiçbir kişiye aileye zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamayacağını öngörüyor. Ancak organize suç örgütü liderinin açıklamaları ile Hadi Özışık adlı kişinin ve kardeşinin bazı imtiyazlardan yararlandığı ortaya çıktı. Gazetecilik ilkelerine uymayan kendisini gazeteci olarak tanıtan ancak yaptıkları işlerin meslekleri ile alakası olmayan kirli kalemşörler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar kaç gazeteciye koruma polisi ve çakarlı araç kullanma izni verildi? Bu gazeteciler kimlerdir açıklanmalı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/chpli-levent-gok-korumasi-cakari-olan-gazetecileri-aciklayin-herkesin-ne-oldugu-ortaya-ciksin-hatta-mal-varliklari-da-aciklansin-453081h.htm

================================

BÜLENT ARINÇ'TAN SÜLEYMAN SOYLU'YU KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR. SEDAT PEKER'İN İDDİALARI HAKKINDA NELER SÖYLEDİ NELER

Sedat Peker'in yayınladığı videolarda ortaya attığı iddiaların araştırılması gerektiğini söyleyen Bülent Arınç konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 13:30

Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:48

Eski TBMM Başkanı Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videoları değerlendirdi.

Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

LOHUSA KADINLAR BİLE TUTUKLANIRKEN

Yargı gereğini yapmalıdır. Nasıl yapacak? Bütün bu iddiaları en ciddi biçimde inceleyecek ve sonucu kamuoyuna açıklayacak. Lohusa kadınların bile tutuklandığı çocukları ile beraber cezaevinde kaldığı bir Türkiye'de kanser hastalığı ile boğuşurken bile tahliye edilmeyen insanların bulunduğu bir Türkiye'de tutuklamalar yapılacaksa bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde yapılacak. Bu yargının görevidir.

ADALET BAKANI TALİMAT VERMELİ

Tabii Adalet Bakanımızın yargının HSK'nın ve bunlara talimat verme durumunda olan herkesin 'Bu olayların üzerine gideceksiniz arkadaş. Ben sizden adalet bekliyorum' demesi lazım.

ARINMA GEREKİYORSA YAKACAKLAR

Şimdi işin yargı boyutu emniyet bürokrasisi boyutu var. Emniyetin dışında başka eller de olabilir. Kendi içlerinde tekrar bir arınma gerekiyorsa bunu yapacaklardır. Ve vatandaşa bilgi verilecektir. Tatmin edilecektir. Çünkü demokrasinin iki önemli ölçütü şeffaflık ve hesap verebilirlik.

Her şey şeffaf olacak. E bu adam bunları bugün söylüyor acaba doğru mu? Yanlış da olabilir. Ama onları araştırma görevi yargının görevi. Bir bak bakalım ne diyor? İtham ettikleri şeylere bir bak bakalım onları bir dinle.

MEDYANIN DÜŞTÜĞÜ HALE BAKIN

Peker ne diyor? Namusu maaşı kadar olanlar diyor. Ne kadar acı bir şey. Düşünebiliyor musunuz? Hala köşesinde bu konuyla ilgili yazı yazmayan insanlar var. Hala bu olayları duymazdan gelenler var. Devekuşu gibi kafasını kuma sokmuş 'beni görmüyorlar' diyor.

Türkiye'de medyanın düştüğü hale bakın. Bereket ki sosyal medya var Youtube kanalları var. İnsanlar onları daha çok takip ediyor. Bugün amiral gemileri hepsi battı çıktı. Bu çok ayıp bir şey. Mücadele etmek istiyorsak medya görevini yapacak.

HESAP VERMEK NUTUK ATARAK OLMAZ

Yargı görevini yapacak siyaset görevini yapacak. Siyasetin içindeki insanlar kendi görev alanlarını iyi yapacaklar. Şeffaf olacaklar ve hesap verecekler. Hesap vermek hamasi nutuklar atarak olmaz. İddialara cevap vererek olur. Topu taca atarak olmaz.

Top sahada oynanacak. Sahada top çevirmeyeceksin golü atacaksın. Ne sorulduysa ona göre cevap vereceksin. Sayın Cumhurbaşkanımızın son konuşmasında 'Bunlarla aynı çuvala girenler pişman olurlar' dedi.

GÜZEL ŞEYLER DEĞİL

Gündemdeki bu iddialar arkadaşlıklar dostluklar bunlar güzel şeyler değil. Bu insanlar bilinir. Şüpheli insanlardır. Bu insanların yanına bile yaklaşmamak lazım. Siyasi hayatımda bunu yaptım beğenmediğim adama selam bile vermedim. Yanımdan geçiyorsa başımı çevirdim. Birlikte fotoğraf çektirmedim. Aynı masaya oturmadım. Benim hiçbirisiyle kafa çekerken bağırıp çağırırken şarkı söylerken birbirimizi överken hiçbir sözümü bulamazsınız. Bundan kaçındım ben.

BU OLAY AKLIMIZI BAŞIMIZA GETİRMELİ

Olmuşlardır da nitekim. Yani bu tür insanlara selam verenler bile günün birinde hem yalnız kalırlar hem şaibe altında kalırlar. Bütün siyasetçiler için bunları söylüyorum. Buna itina gösterenler de var hiçbir şey olmaz canım millet bunları görmez duymaz diye düşünenler de var. Ama bu olay hepimizin aklımızı başımıza getirmeli. Bu vesile ile her konunun üzerinde ciddiyetle durmalıyız.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULABİLİR

Meclis Başkanı arzu ederse TBMM'de bir araştırma komisyonu da kurulabilir. Ama önemli olan şey şimdi bu iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımızın yapmasıdır. Yargı eskiden bağımsızdı. 2010'dan bu yana ona bir de tarafsız kelimesini ekledik. Şimdi bizim şanlı yargımızın ne kadar bağımsız ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi lazım. Göstermelidir. "

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bulent-arinctan-suleyman-soyluyu-kizdiracak-aciklamalar-453080h.htm

================================

ARSLAN TEKİN : ATATÜRK'E KARŞI İLLA PADİŞAH DEMEYİN!

arslantekin53@yahoo.com

22 Mayıs 2021 Cumartesi

Belli kesimlerin Vahîdettin'de ısrar etmelerini hakikaten anlamıyorum. Bir dönemin kapanmasının önüne geçilemeyeceğini o günlerin şartları incelendiğinde çok açık görülür.

Osmanlı+Padişah+Hilâfet denklemini kuranlar zarurî vaziyeti hiçbir surette hesaba katmıyorlar.

Sanıyorlar ki Mustafa Kemal Osmanlı+Padişah+Hilâfet denklemini korumak için Anadolu'ya geçti. Başta böyle düşünmek mümkün. Ama zamanımızda "Siyasî İslâmcı padişahçı Osmanlıcı" kesimin pek sevdiği ifadeyle söylersek "dış güçler" öyle hayalî değil içerideydi. İtilaf Devletleri'yle kol kolaydılar.

Vahîdettin Dolmabahçe Sarayı'nde mukîm... Sözüm ona Padişah sözüm ona Halife... Dolmabahçe'nin rıhtımında ise İtilaf devletlerinin savaş gemileri dizi dizi... İçlerinde dört de Yunan gemisi var. Vahîdettin kendisiyle görüşmeye gelen Meclis-i Mebusan'dan Hüseyin Rauf Bey ve arkadaşlarına dediğim gibi gemileri gösteriyor bir Millî Mücadele verilemeyeceğini ihsas ediyor.

Padişah orada otururken Millî hassasiyet taşıyan yurttan ayrılmamış/kaçmamış İttihatçı askerler içlerinde Ziya Gökalp'ten başka Ahmet Ağaoğlu Hüseyin Cahit Yalçın'ın da olduğu fikir adamları yazarlar önce Bekirağa Bölüğü'na hapsedilmişler sonra Malta'ya sürmüşlerdi. Darağacına bile çekilebilirlerdi. Nitekim Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'in Ermeni tehcirinden mesul tutularak Beyazıt Meydanı'nda darağacına çıkarılmasını Bekirağa mevkuflarına da seyrettirmişlerdir. Ağaoğlu'nun anlattığı idam sahnesi çok acıklıdır.

Dün bahsettim Samsun ve çevresi hareketli. Eğer bunlara Ermenici çeteler de karışsaydı nice olurdu hâlimiz?!

Millî Mücadele verenlere karşı 30'dan fazla "Hilafet" destekli isyan çıkıyor. Bu isyanlara Sevr'i hayata geçirmek Türk'e ya Anadolu'da mezar kazmak ya da geldiğiniz bozkırlara hadi yürüyün bakalım oraya kadar takatiniz kalırsa demek isteyen "dış güçler"in destek vermediğini kimse söyleyemez.

Vahîdettin'in Millî Mücadele'ye karşı oluşu bir tarafa daha Mondros Mütarekesi'ne gidilirken ortaya koyduğu tavır düşündürücü:

Birinci Dünya Savaşı'nda Almanlarla beraber Osmanlı da feci bir hezimete uğradı.

İngiliz Akdeniz Filosu Başkomutanı Koramiral Arthur Gough Calthorpe Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'ya 22 Ekim 1918'de bir yazı gönderiyor. Gelin mütareke şartlarını görüşelim diyor.

Vahîdettin Mondros'a gidecek olan heyete kayınbiraderi Damat Ferit Paşa'nın başkanlık etmesini istiyor. Ferit Paşa malûm zat. Sadrazam Ahmet İzzet Paşa Padişah'ın bu isteğine direniyor. Kabinesinden Bahriye Nazırı Hüseyin Rauf'u heyet başkanı olarak gönderiyor. Padişah bu harekete bayağı bozuluyor. Sonra "Halifelik Sultanlık ve Osmanlı hanedanının haklarının tamamıyla teminat altına alınmasını" istiyor.

Ahmet İzzet Paşa'ya göre Padişah'ın kabul edilmesini istediği şartlar mütarekeyle (silah bırakmayla) ilgili değildi. Padişah kendi tahtının derdine düşmüştü. Küçücük bir yer de olsa "idarî" olarak kendisi ve Osmanlı hanedanı başta olmalıydı.

M. Kemal'e karşı çıkan çıksın. Fikrini tenkit eden etsin. Türkiye'ye getirdiği noktayı beğenmeyen beğenmesin ama Vahîdettin ağıtı da dökmesin Osmanlı intikamı peşinde koşmasın.

Başta yazdım. Tarihin akışının önüne geçemezsiniz.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ataturke-karsi-ill-padisah-demeyin-452971h.htm

================================

YENİ AKİT YAZARI ALİ KARAHASANOĞLU PKK PROPAGANDASINI SAVUNDU. MEGRİ MEGRİYE SAHİP ÇIKTI

Meral Akşener'in Rize seyahatini eleştiren Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu İYİ Parti Genel Başkanı'na "Keşke Megri Megri'yi söyleyseydin" diye seslendi. Megri Megri ağıtında PKK'lı terörist Zeki Yıldız için yazıldığı sözlerinin arasında "Ağlama ana... Zeki'yi öldürdüler evlerin önünde..." ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 11:32

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu İYİ Parti lideri Meral Akşener'in uğradığı provokasyonla ilgili "Keşke "Megri megri"yi söyleseydin Akşener" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Rize'deki organize saldırıda Cengiz İnşaat'ın taşeronunun kız kardeşi olduğu anlaşılan Havva Sergen isimli kadının "PKK'yla işbirliği yapıyorsunuz" suçlamasına karşılık "Megri Megri'yi ben mi söyledim" diye çıkışan Akşener'e "Ah Meral abla ah… Keşke Megri Megri'yi okusaydın…. Ne ki Megri Megri? "Ağlama ağlama" anlamında bir türkü… Bir ağıt… Megri Megri'de bir sıkıntı yok" dedi.

Sözlerinin bir kısmını da aktardığı Megri Megri ağıtında PKK propagandası yapılmadığını savunan Karahasanoğlu içinde çaktırmadan geçirilen bir terörist ismi de bulunmadığını iddia etti.

Oysa Megri Megri 1980'de Bingöl'de gizlendiği köy evinde sıkıştırılınca Mehmetçik'le girdiği çatışmada ölen PKK'lı terörist Zeki Yıldız için yazılmıştı ve sözlerinin bir bölümü de o teröriste atfen "Ağlama ana... Zeki'yi öldürdüler evlerin önünde..." şeklindeydi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yeni-akit-yazari-ali-karahasanoglu-pkk-propagandasini-savundu--453063h.htm

================================

YALIKAVAK MARİNA NEDEN ÖNEMLİ. MERİÇ KÖYATASI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Gazeteci Meriç Köyatası Mehmet Ağar'ın Yalıkavak Marina'yı işletmesini Tele 1'de değerlendirdi. Köyatası söz konusu marinada Azerbaycan Petrol Bakanları Rusya Savunma Bakanları ve Arap milyarderlerin ve silah tüccarlarının gizlice buluştuğunu ve marinanın bu yüzden önemli olduğunu söyledi.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 18:59

Tele 1'de Türkiye'nin Gündemi programına konuk olan gazeteci Meriç Köyatası canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yalıkavak Marina'nın işletmesini Mehmet Ağar'ın aldığı iddialarına ilişkin konuşan Köyatası "Bu marinalara dünyanın en zengin kişileri devlet adamları karar verici pozisyonda olan kişiler gelir diledikleri gibi eğlenir iş görüşmesi yapar ve kimsenin ruhu duymaz. " ifadelerini kullandı.

Köyatası Yalıkavak "Marina'ya Azerbaycan Petrol Bakanının Rusya Savunma Bakanının Petrol kralları Arap Şeyhlerinin geldiğini bizim gibi marinacılık işinde olanlar biliyor. (Bu arkadaşların isimleri bende saklı) Burada dünyanın sayılı petrol taşıma tanker filosuna sahip armatörlerle petrol bakanları silah tüccarları ile savunma bakanları buluşuyorlar. " şeklinde konuştu.

Programdaki açıklamalarını sosyal medya hesabında da paylaşan Köyatası "Mehmet Ağar'ın üzerine çöktüğü Yalıkavak Marina'yı ve Türkiye ekonomisinin genel fotoğrafını konuştuk. Söz uçar yazı kalır misali programda Yalıkavak Marina ile ilgili değerlendirmemi aynı cümleler ve kelimelerle olmasa bile içeriği itibarı ile özetleyerek aktarıyorum. " diye yazdı.

Meriç Köyatası'nın açıklamaları şu şekilde:

"SÖZ UÇAR YAZI KALIR... YALIKAVAK MARİNA NEDEN ÖNEMLİ

Değerli dostlar. Dün akşam (20 Mayıs 2021) değerli gazeteci Tele1 Ekonomi Editörü Gökhan Kazbek'in sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında konuk idim. Keyifli bir program oldu. Umarım izleyenler beğenmiştir. İzlemeyenler için programın linkini paylaşıyorum. Programda Sedat Peker'in videoları Mehmet Ağar'ın üzerine çöktüğü Yalıkavak Marina'yı ve Türkiye ekonomisinin genel fotoğrafını konuştuk. Söz uçar yazı kalır misali programda Yalıkavak Marina ile ilgili değerlendirmemi aynı cümleler ve kelimelerle olmasa bile içeriği itibarı ile özetleyerek aktarıyorum.

Yalıkavak Marina'nın değeri hakkında herkes bir şey söylüyor. Uçmak serbest. 500 milyon dolar diyen de var 1 milyar dolar hatta 5 milyar dolar diyen de… Hem ekonomist ve gazeteci şapkamla hem de denizci şapkamla benim görüşüm şu:

Yalıkavak Marina diğer marinalar gibi sıradan bir marina değil. Marinayı Mübariz Mansimov satın aldıktan sonra mendireği uzattı deniz alanını büyüttü karadaki tüm binaları yıkıp biraz daha lüks ve yeniden yaptı. Marina aynı anda 80 Mega Yat bağlayacak kapasitede Mega Yat Marinasına dönüştü. (Toplam 550 yat ortalama boyları 18-20 metre. Mansimov'un yaptığı ek yatırımla 80 adet de boyları 40 ile 80 metre arasında iki tane de 100 metre üzeri tekne bağlanıyor. ) Türkiye'de 62 tane marina marinet benzeri tesis var. Yalıkavak Marinayı diğerlerinden ayıran mega yat marinası olması. Akdeniz'de tam sayısını bilmiyorum ama bine yakın marina vardır. Yalıkavak Marina gibi mega yat marinası hüviyetinde eğlence ve buluşma yeri özelliklerine sahip 7-8 tane marina vardır.

Bu marinaların özellikleri şu: Bu marinalara dünyanın en zengin kişileri devlet adamları karar verici pozisyonda olan kişiler gelir diledikleri gibi eğlenir iş görüşmesi yapar ve kimsenin ruhu duymaz. "

Türkiye'de birçok marinanın inşaatını yapmış birkaç dostum Türkiye'de yine değişik marinalarda yöneticilik yapmış birkaç dostum ile Yalıkavak Marina'nın değeri hakkında konuştum. 2002 yılında inşaa edilen marina için o dönemin şartlarında marina inşaatının en fazla 75 milyon dolar olduğunu bugün yapmaya kalkılırsa 150 milyon dolara yapılabileceğini söylediler. Tabi bir marinanın inşaası bittikten sonra oturması tam kapasiteye ulaşması 6-8 yıl gibi bir zaman alıyor. O hale gelmesi durumunda marinanın bugünkü değerinin en fazla 300 milyon dolar olacağı söyleniyor. Marina arazisi ile deniz alanlarının devletten kiralama süresinin bitmesine de 29 yıl kaldı.

Bu arkadaşlarımın ifadesine göre böyle bir marina iyi işletildiği takdirde yat bağlama ve karadaki AVM kiralarından yıllık yaklaşık 30 35 milyon dolar ciro yapabilir 20 milyon dolar civarında kar elde edebilir. Ancaaakkkk…. Bu milyar dolarlık rakamlar nereden çıkıyor sorusunun cevabını da şu şekilde veriyorlar.

BÜYÜK BULUŞMALAR-BÜYÜK ANLAŞMALAR

"Bugün Yalıkavak Marina'da ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin buluşsa kimsenin ruhu duymaz. Bu paha biçilemez bir güçtür. Elbette şu ana kadar Yalıkavak Marina'da Biden ve Putin buluşmadı ama Yalıkavak Marina'ya Azerbaycan Petrol Bakanının Rusya Savunma Bakanının Petrol kralları Arap Şeyhlerinin geldiğini bizim gibi marinacılık işinde olanlar biliyor. (Bu arkadaşların isimleri bende saklı) Burada dünyanın sayılı petrol taşıma tanker filosuna sahip armatörlerle petrol bakanları silah tüccarları ile savunma bakanları buluşuyorlar. Düşünsenize yasal olarak silah ticareti yapıyorsunuz lüks bir yatta Rusya Savunma Bakanı ya da başka bir ülkenin Savunma Bakanı ile buluşup iş anlaşması yapıyorsunuz. Ve kimse özellikle rakipleriniz sizin buluştuğunuzu ve işi bağladığınızı bilmiyor. Anlaşmanız bittikten sonra da Don Perignon şampanyaları ile işinizi kutluyorsunuz. İşte bu hizmetin ve gücün bedeli yok. "

İşte Marina'nın özelliği bu. Bu güç ve bu güçten elde edilen gelirler nedir kimlerle paylaşılıyor kimse bilmiyor. O nedenle normalde en fazla 300 milyon dolar edecek olan marinanın değeri için milyar dolar gibi rakamlar ifade ediliyor. Ama kesinlikle şunu söylemek gerekir. Bütün marinalar bu özelliklere sahip değil. Ve ayrıca mega yat sahibi zenginler kendi özel teknelerinde yasa dışı kaçakçılık işleri yapmazlar. Yasa dışı iş yapılacaksa onu başka araçlarla gemilerle TIR'larla otobüslerle naklederler. "

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yalikavak-marina-neden-onemli-meric-koyatasi-canli-yayinda-acikladi-453148h.htm

================================

MÜFTÜDEN SELANİK'TEN GÖÇEN TÜRKLER İÇİN SKANDAL İFADELER. SELANİK GÖÇMENLERİYLE NE ALIP VEREMEDİĞİ VAR. CEMAAT CAMİYİ TERKETTİ

Akçakoca Müftüsü bayram izninde geldiği Karasu'da Cuma namazı kıldırdı. Filistin meselesini gezi olaylarına bağlayan Müftü Soytekinoğlu'nun Selanik göçmenleriyle ilgili sözleri büyük tepkiye neden oldu.

Haber Giriş: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 18:38

Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi - 18:42

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu'daki yakınlarını ziyarete gitti. Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii'ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü'nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudi'ler vardı.

Sakarya'da yayın yapan haberlisin.com'da yer alan habere göre Osmanlı Devleti'nin fişini Yunanistan'da yaşayan Yahudilerin çekmeye çalıştığıyla başlayan Müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak "Selanik Göçmenlerinin yüzde 90'ı için ateist" ifadesini kullandı.

Bununla da yetinmeyen Müftü Şaban Soytekinoğlu meseleyi gezi olaylarına getirip "otellerini eylemcilere açanlar Yahudilerdi. Hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın başkanı" diyerek isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u da genellemesine dahil etti.

CEMAAT TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Cami cemaati kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu'ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun bu açıklamalarına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz yaptığı açıklamada "İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun açıklamalarını kınıyoruz" dedi.

İbrahim Alagöz'ün açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz Cumu günü Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram namazı için geldiği Karasu'daki bir camide vaaz esnasında Filistin olayları ve Yahudilere değinmiş bu sırada da Selanik göçmenlerinin %90'ının Sabetayist (Yahudi Dönmesi) olduğunu iddia etmiştir.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinde belirttiği gibi:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…

Toplumsal bütünleşmenin milli birlik ve beraberliğin harcı olması gereken Müslüman bir din adamı birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda toplumun arasına tefrika sokarak ve nifak tohumları ekerek Selanik göçmenlerinin yüzde doksanına Yahudi dönmesi demiştir.

1430 yılında 2. Murat ile fethedilmiş Selanik 482 sene kesintisiz Türklerin egemenliğinde kalmış ve Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'a açılmasında önemli bir durak olmuştur.

Ömrünün büyük bir kısmını Balkanlar'daki Müslüman Türk toplumuna vakfetmiş ve Selanik mübadili bir ailenin ferdi olarak bu ve bunun gibi düşünen insanların bilmesini isterim ki; Elhamdülillah Müslümanız! Böyle bir isnadı dile getirenler İstanbul'dan önce fethedilen ve bu toprakların fethi uğruna şehit olan askerlerimize ve aziz hatıralarına hakaret etmiş olduklarını da bilmelidir.

İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun açıklamalarını kınıyor Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili kişi ile ilgili tez vakitte gerekli soruşturmayı yapacağına inanıyorum. "

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muftuden-selanikten-gocen-turkler-icin-skandal-ifadeler-selanik-gocmenleriyle-ne-alip-veremedigi-var-cemaat-camiyi-terketti-453146h.htm

================================

BÜYÜKERŞEN YENİDEN YARGILANACAK

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılandığı davada mahkemenin 2015 yılında verdiği karar Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi'nce bozuldu. Davanın yeniden görülmesine karar verildi.

22 Mayıs 2021 18:14 Güncellendi: 22 Mayıs 2021 18:16

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2015 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında yapılan temyiz başvurusunu karara bağladı. Daire 10 sanık hakkında verilen beraat ve 6 sanık hakkında verilen ceza kararını 'eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması' gerekçesiyle oy birliği ile bozdu. Dairenin bozma kararında "Suç niteliğindeki suçlara iştirak eden diğer kişilerin azmettiren veya yardım eden olarak sorumlu tutulabilecekleri gözetilmek suretiyle sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerekirken eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması nedeniyle oy birliği ile bozulmasına karar verildi" denildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 2015 yılındaki kararında Büyükerşen ile birlikte 10 sanığın beraatine 6 sanığa ise 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan 6'şar bin lira adli para cezası verilmesine hükmetmişti. Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu 16 kişi yeniden yargılanacak.

https://www.veryansintv.com/buyukersen-yeniden-yargilanacak

================================

AMERİKALI GENERALLER ÖCALAN'IN MANEVİ OĞLUYLA GÖRÜŞTÜ

ABD'li General Paul Calvet ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie terör örgütü PKK'nin Suriye kolu PYD/YPG'nin paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Kobani ile görüştü.

22 Mayıs 2021 17:29 Güncellendi: 22 Mayıs 2021 17:31

Barzani'nin yayın organı Rudaw'da yer alan habere göre görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran "Mazlum Kobani" ve "Mazlum Abdi" kod adlarıyla tanınan Ferhat Abdi Şahin bölgede hem ekonomik hem de güvenlik ile ilgili konuları Paul Calvet ve Kenneth McKenzie ile ele almaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Mazlum Abdi tweetinde "Bölgedeki emniyet ve ekonomiyle ilgili zorlukları ele almak için General Calvert ve General McKenzie ile bir araya gelmekten memnun oldum. Koalisyon güçlerinin varlığının devamı IŞİD ile mücadele için ortak işbirliği ve bölgeyi koruma ve istikrara kavuşturma çabaları hakkında mesajlar aldık" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ın "General Mazlum" diye andığı ve Türkiye'nin de görüşmesini istediği Abdi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın "manevi oğlu" olarak biliniyor.

https://www.veryansintv.com/amerikali-generaller-ocalanin-manevi-ogluyla-gorustu

================================

BİRLİĞİNDEN AĞIR SİLAHLAR ÇALIP KAÇAN ASKERİN HEDEFİ BELLİ OLDU! MÜSLÜMANLAR TEHLİKEDE...

Belçika'da birliğinden ağır silahlar çalarak ortadan kaybolan ve 5 gündür devam eden operasyona rağmen bulunamayan aşırı sağcı askerin bir camiyi hedef alma planı bulunduğu bildirildi.

22 Mayıs 2021 15:40

Belçika basınındaki haberlerde Jürgen Conings isimli 46 yaşındaki askerin ortadan kaybolmadan önce kendisi gibi aşırı sağ görüşlere sahip bir başka asker arkadaşına Maasmechelen kentindeki bir camiye saldırı düzenleme planını paylaştığı belirtildi.

Belçikalı yetkililer bu durum nedeniyle camilerde güvenlik önlemleri almış durumda. Daha önce firari askeri bulmak için yürütülen operasyonun yapıldığı Limburg bölgesinde bazı camiler önlem amaçlı kapatılmıştı. Bazı camiler ise güvenlik önlemleri altında ibadete açık tutuluyordu. Bölgedeki okullardan ise kapılarını kilitli tutmaları istenmişti.

Conings'in daha önce de Belçika'nın Kovid-19 tedbirlerinin koordinasyonunu yürüten virolog Marc Van Ranst'ı tehdit ettiği açıklanmıştı. Geçmişte de bazı grupların hedefinde bulunan Van Ranst ve ailesi güvenli bir yere götürülmüştü.

'ÇOK İYİ EĞİTİMLİ'

Polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde Conings'in hafta başında birçok silahla ortadan kaybolmadan önce Van Ranst'ın evinin bulunduğu bölgede iki saat geçirdiği daha sonra bölgeden ayrıldığı aktarıldı.

"Çok iyi eğitimli bir asker" olduğu kaydedilen Jürgen Conings'in salı günü anti tank roketlerini içeren bazı ağır silahları birliğinden çalarak kaçtığı açıklanmıştı. Conings'i arama çalışmaları 400 kadar polis ve askerin katımıyla Limburg'daki 12 hektarlık bir ormanlık alanda devam ediyor.

Daha önce Belçika ordusunda Irak Afganistan ve Kosova gibi yerlerde görev yapan radikal görüşlü askerin izine henüz rastlanamadı. Bugüne kadar sadece Conings'in aracı bulundu. Kapıları açılınca aktive olacak şekilde hazırlanan patlayıcı düzeneği yerleştirilmiş araçta 4 anti tank roketi ele geçirildi.

Conings'in Belçika ordusundaki 30 askerle aşırı sağ gruplara yakınlığından dolayı "terör tehdidi" oluşturduğu gerekçesiyle gözlem altında tutulduğu ortaya çıkmıştı. Buna rağmen böyle bir askerin silahlara nasıl eriştiği ve orduda hala nasıl görev yapabildiği eleştiri konusu olmuştu

https://www.veryansintv.com/birliginden-agir-silahlar-calip-kacan-askerin-hedefi-belli-oldu-muslumanlar-tehlikede

================================

AMERİKALI ALBAYI 5 SAAT ESİR ALAN ALBAY AZİZ ERGEN 'İKİNCİ ÇUVAL' OLAYINI ANLATTI

Kuzey Irak'ta görev yapan Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilmesinin ardından Irak sınırında ABD'li albayı soyup esir alan emekli Kurmay Albay Aziz Ergen daha sonra gördüğü baskıyı Veryansın Tv Youtube kanalında anlattı.

22 Mayıs 2021 15:12 Güncellendi: 22 Mayıs 2021 15:36

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2 Nisan 2003 günü dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile "2 Sayfa 9 maddelik bir gizli plan" üzerinde anlaştığını 24 Mayıs 2003'te Vatan gazetesine açıkladı.

Kısa süre sonra 4 Temmuz 2003'te Irak'ın Süleymaniye kentinde ABD askerleri tarafından Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 11 askerimiz başlarına çuval geçirilerek Bağdat'a götürüldü. Askerlerimiz orada bir hafta rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Bu olaydan 10 ay sonra 19 Mayıs 2004'te yine Süleymaniye'de olduğu gibi bir ABD'li albay 50-60 peşmerge ve 20-30 PKK'lı teröristle birlikte Kuzey Irak bölgesinde bir Jandarma timimizi esir alıp başlarına çuval geçirterek Bağdat'a götürmeye çalıştı.

Birinci çuval olayından bir hafta sonra Şırnak Alay Komutanlığı'nda görevlendirilen emekli Kurmay Albay Aziz Ergen emrindeki timin esir alındığı 'ikinci çuval' olayının perde arkasını Veryansın Tv Youtube kanalında Erdem Atay'ın sunduğu Pankuş programında anlattı.

Ergen 'Türk askerine çuval'ın intikamı olarak ABD'li albay ve yanındaki korumaları olan 5 CIA peşmergesini esir aldı. Üzerlerinde silah ve patlayıcılar çıktığı için soyundurulup sorgulandılar.

Bu olaydan sonra Genelkurmay'da Türk masası ABD masası ve Irak masasının acil toplantıya çağrıldığını söyleyen Ergen ABD'li albayı esir aldığı için dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'dan fırça yediğini anlattı.

Esir aldıkları Amerikalı albay ve CİA peşmergelerinin başlarına çuvalları geçirip Türkiye'ye getirmek istiyorlardı. "Bana inanılmaz baskı yapıldı. Bırak dediler 5 saat bırakmadım. En sonunda dediler ki 'Sen terfi sırasındaki bir albaysın. 'Benim için önemli olan Türk millletinin kalbinde terfi etmek' dedim ve bırakmadım" diyen Ergen tüm emirlere rağmen Amerikalı albayı 5 saat alıkoydu sorguladı.

Daha sonra başına gelmeyen kalmadı…

Gerçekten de terfi ettirilmedi. 2005 yılında FETÖ kumpaslarıyla emekliliğe zorlanması üzerine istifa etti. FETÖ'nün TSK'ya yönelik ilk kumpası olarak anılan Şemdinli davasına dahil edildi. Yıllarca yargılandıktan sonra beraat etti. 2007 yılından 2014 yılına kadar Ordu Evleri'ne girişi engellendi…

19 Mayıs 2004 günü Türk askerlerini esir alan ABD'li Albay Martin Rollinson'a ise 1 yıl sonra 'Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarından' dolayı ödül verildi.

İşte o yayın:

https://youtu.be/1ULs_p Ip3C0

https://www.veryansintv.com/amerikali-albayi-5-saat-esir-alan-albay-aziz-ergen-ikinci-cuval-olayini-anlatti

================================

İBB'NİN TÜRGEV'LE İLGİLİ ALDIĞI "SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ" KARARINA MAHKEMEDEN İPTAL!

Mahkeme İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) yurtlarına ilişkin aldığı "sözleşmenin feshedilmesi" kararını iptal etti.

22-05-2021 15:39

İstanbul 14. İdare Mahkemesi İBB'nin TÜRGEV yurtlarına ilişkin aldığı "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal etti. Kararda sözleşmeye konu taşınmazların tahliye edildiğine dair dava dosyasına herhangi bir bilgi veya belgenin sunulmadığı belirtildi.

TÜRGEV ile AKP yönetimindeki İBB arasında orta ve yükseköğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin "ortak hizmet projesi" oluşturmak üzere 2015'te hizmet protokolü imzalandı. Protokol kapsamında İBB'ye ait 4 ayrı taşınmaz yurt hizmetlerinde kullanılmak üzere TÜRGEV'e verildi.

İBB Başkanlığı 23 Ağustos 2019'da süresinin dolduğunu belirterek protokolü feshetti ve TÜRGEV'den yurt olarak faaliyet gösteren binaların verilen tefrişat malzemeleriyle iade edilmesini istedi.

TÜRGEV avukatları da İBB'nin aldığı bu kararın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek iptali istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

Davayı karara bağlaylandırılacağı üç ay önceden bildirilmediği takdirde söz konusu protokolün birer yıllık sürelerle uzayacağının yer aldığı belirtti. 'Protokolün fesan İstanbul 14. İdare Mahkemesi imzalanan protokolün süreyle ilgili 6. maddesinde kiralama devam ettiği sürece ve protokolün süre bitiminde sonhi' başlıklı 7. maddesinde ise tarafların süre sona ermedikçe sözleşmeyi feshedemeyeceği yönünde düzenleme yapıldığı anlatıldı.

Kararda protokolün 4.2 maddesinde yer alan taşınmaza ilişkin 15 Eylül 2015 başlangıç tarihli sözleşmenin kira süresinin 10 yıl (15 Eylül 2025 tarihine kadar) olduğu belirtilerek 4.3 maddedeki taşınmaza ilişkin 1 Ağustos 2015 başlangıç tarihli kira sözleşmesindeki sürenin (5+5) yıl şeklinde 31 Temmuz 2025 tarihine kadar olduğu vurgulandı.

Protokolün 4.4 maddesinde yer alan taşınmaza ilişkin kira sözleşmesinin 1 Ağustos 2015 başlangıç tarihli olduğu sözleşmenin ise en az 38 aylık olup 30 Eylül 2018 tarihine devam ettiği dile getirilen kararda "Söz konusu kira sözleşmesinin sona erdirildiğine ya da feshedildiğine yahut sözleşmeye konu taşınmazın tahliye edildiğine dair herhangi bir bilgi veya belgenin dava dosyasına ibraz edilmediği görülmektedir" denildi.

Bu kapsamda dava konusu işlemin iptaline karar verildi.

https://gazetemanifesto.com/2021/bakan-kocadan-asi-aciklamasi-2-440300/

================================

SUİKAST SABOTAJ DARBE... ABD 'ÖZEL SAVAŞ'A HAZIRLANIYOR!

ABD'de yaşanan dört önemli gelişme Pentagon ve CIA'nın "özel savaş" olarak nitelenen karanlık hazırlıkları olduğunu gösteriyor.

22 Mayıs 2021 11:03 Güncellendi: 22 Mayıs 2021 11:05

Son günlerde ABD merkezli yaşanan önemli gelişmeler dikkat çekiyor. Bu gelişmeler ABD'nin yeni dönemde "özel savaş"a hazırlandığına; darbe girişimlerinden suikastlara siber sabotajlardan ekonomiyi hedef alan saldırılara kadar bir dizi eyleme yöneleceğine işaret ettiği şeklinde yorumlandı.

ABD'de yaşanan dört önemli gelişmeyi yorumlayan Mehmet Ali Güller Cumhuriyet'teki köşesinde ABD özel savaş modelinin olası sonuçları üzerinde durdu.

Güller'in yazısının satır başları şöyle:

"Son bir haftada birbiriyle bağlantılı dört gelişme yaşandı.

60 BİN KİŞİLİK GİZLİ ORDU

1) Newsweek dergisi iki yıl süren araştırma sonucunu yayımladı: Rapora göre ABD Savunma Bakanlığı Pentagon son 10 yılda yaklaşık 60 bin kişilik büyük bir gizli ordu kurdu. Bu ordunun yarısı özel harekât kuvvetlerinden oluşuyor. Bu ordu dünyanın belirli noktalarında askeri üniforması ya da sivil kılıkla operasyonlar yapıyor.

Rapora göre Pentagon'un "gizli ordu" programında yer alan yaklaşık 130 özel şirket sahte isimler altında çalışan kişiler için sahte belgeler oluşturuyor Ortadoğu ve Afrika'nın en ücra köşelerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz ve ekipman üretiyor.

ABD'NİN GÖZÜ TÜRK CUMNURİYETLERİNDE

2) Pentagon Mühendisler Birliği'nin Amerikan medyasına yansıyan bir talep metni belgesi ABD'nin yaklaşık 20 ülkede yeni tesis yapımı için bazı şirketlerle beş yıllık anlaşma yaptığını ortaya koydu. 240 milyon dolarlık harcama planı görülen belgede ABD'nin askeri tesis yapmayı planladığı ülkeler arasında Kazakistan Özbekistan Tacikistan ve Türkmenistan'ın yer alıyor olması dikkat çekiyor.

İlginç. Geçen hafta CIA uzman analisti Paul Goble'ın görüşlerine yer vermiştim bu köşede. Şöyle diyordu CIA analisti: "Boğazlar ve Karadeniz'den dolayı kilit bir coğrafi konuma sahip Türkiye ABD için muazzam önemde. Türkiye Orta Asya'daki nüfuzunu ABD'yle görüşmelerinde masaya getirmeli. "

NATO'DAN UKRAYNA-GÜRCİSTAN ADIMI

3) NATO Genelkurmay Başkanları Brüksel'de NATO Askeri Komite Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantıya Ukrayna ve Gürcistan genelkurmay başkanları da davet edildi. NATO Askeri Komite Başkanı Org. Stuart Peach ve NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana toplantıda Rusya'ya karşı Ukrayna ve Gürcistan'a destek sözü verildiğini açıkladı.

ÖZEL HAREKÂT KUVVETLERİNİN YENİ ROLÜ

4) ABD Donanması Özel Harekât Kuvvetleri'nin ana taktik birimi olan Navy SEAL'lerin ABD askeri doktrinindeki rolleri konusunda stratejik bir değişiklik yapıldı. Business Insider'ın haberine göre Navy SEAL'lerin eğitimi bundan sonra Rusya ve Çin'e karşı savaş hazırlıkları kapsamında yapılacak.

Business Insider bu ayın başında yayımladığı bir başka haberde NATO Özel Kuvvetleri'nin Trojan Footprint 21 ve Black Swan 21 tatbikatlarında Rus ordusunun önemli bir "kalesi" olarak tanımladıkları Kırım'a sabotaj gruplarının çıkarılması da dahil Rusya ile olası bir çatışma halinde yapılacak manevraların çalışıldığını duyurmuştu.

ABD'NİN 'ÖZEL SAVAŞ' HEDEFLERİ

Bu gelişmeler ABD'nin yeni dönemde "özel savaş"a ağırlık vereceğine işaret ediyor. ABD'nin askeri planlaması hem doktriner düzeyde hem de tesis inşasından sahte belge üretimine kadar her uygulamasıyla "özel savaş" hazırlığına göre yapılıyor.

Neden? Çünkü ABD'nin hegemonyası zayıflıyor. Bir zamanlar 2.5 savaş konseptine dayanan ABD askeri planlaması zaten 1.5 savaş konseptine gerilemişti.

Peki pratikte "özel savaş"ın yansımaları neler olacak?

1) En başta ABD'nin hedefi Çin ve Rusya'yı rahatsız edecek sabotajlar düzenlemek olacak.

2) Diğer yandan ABD Türkiye başta Almanya gibi Rusya ve Çin'le işbirliğini geliştiren "geleneksel müttefiklerini caydırma operasyonları" düzenleyecek. NATO'nun gizli ordusu Gladyo'nun geçmişteki özel operasyonları anımsanmalı...

3) ABD Venezüella başta olmak üzere rejim değişikliği yapmak istediği ülkelerde karşı darbe girişimlerine devam edecek.

4) ABD Kasım Süleymani suikastı gibi askeri siyasi ve ekonomik suikastlar yapmaya çalışacak.

5) ABD'nin 60 bin kişilik gizli ordusunun önemli bir birimi olan "siber ordusu" siber sabotajlardan ekonomiyi sıkıntıya sokacak dijital operasyonlara kadar bir dizi eyleme yönelecek.

Kısacası hedef ülkelerin ABD'nin "özel savaş" operasyonlarına karşı çok boyutlu önlemler alması gerektiği bir döneme giriyoruz. "

https://www.veryansintv.com/suikast-sabotaj-darbe-abd-ozel-savasa-hazirlaniyor

================================

BİDEN'DAN TEHDİT GİBİ 'İSRAİL' ÇIKIŞI: YOKSA BARIŞ OLMAYACAK!

ABD Başkanı Joe Biden İsrail'e verdikleri güvenlik taahhütlerinde bir değişiklik olmayacağını söyleyerek tehdit gibi açıklamalarda bulundu. Biden "Bölge ülkeleri İsrail'in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak" dedi.

22 Mayıs 2021 09:02 Güncellendi: 22 Mayıs 2021 09:05

ABD Başkanı Joe Biden Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı ikili görüşme sonrası düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son olaylarda ABD'nin İsrail'e verdiği destek ve 735 milyon dolarlık silah satışının bazı Demokrat çevrelerce eleştirilmesine yanıt veren Biden "İsrail'in güvenliği için verdiğim taahhütlerde bir değişiklik yok. Bölgede iki devletli çözüme hala ihtiyacımız var sorunlara tek çözüm bu olacaktır. " diye konuştu.

Biden Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde Batı Şeria'nın güvenliği için de kendilerine destek vereceğini belirttiğini kaydederek "Aynı zamanda İsraillilere Kudüs'teki toplumlararası çatışmaları durdurmaları gerektiğini de söyledim" ifadesini kullandı.

Gazze'nin yeniden inşası için diğer ülkelerle ekonomik bir paket oluşturulması konusunda çalışmalarda bulunacaklarını bildiren Biden "Bölge ülkeleri İsrail'in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak" dedi.

'ATEŞKESİN KORUNMASI İÇİN DUA EDİYORUM'

Biden bir gazetecinin "Son bir haftada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "İnsanlarla yaptığım özel görüşme ve müzakereler hakkında konuşmam. Ancak geçen defasında ateşkes 56 günde sağlanmıştı. Şimdi sağlanan ateşkesin korunması için dua ediyorum. Binyamin Netanyahu'dan söz aldım o bana verdiği sözleri hep tutmuştur" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'daki Filistinlilerin hayatının kendisi için önemli olduğunu belirten Biden "Abbas Filistin halkının lideri olarak görülmeli bizim terör örgütü olarak tanıdığımız Hamas değil" diye konuştu

https://www.veryansintv.com/bidendan-tehdit-gibi-israil-cikisi-yoksa-baris-olmayacak

================================

AĞAR BAHÇELİ VE PERİNÇEK İÇİN BÜYÜK İDDİA

SP'li Yalman 'Bunlar değişik siyasi ortamlarda söyleniyor ve konuşuluyor' diyerek Ağar Bahçeli ve Perinçek'in Saray'da ofisleri olduğunu öne sürüldü.

22 Mayıs 2021

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ofisi olduğunu öne sürdü.

Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan "Sümen Altı" programına konuk olan ve M. Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtlayan Yalman son günlerde adı sık sık gündeme gelen Mehmet Ağar ile ilgili "Beştepe'de ofisinin olduğu söyleniyor" iddiasını dile getirdi. Yalman konuşulanları bir adım daha ileri taşıyarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de birer ofisi olduğunu söyledi.

SAADET PARTİLİ YALMAN ŞUNLARI ÖNE SÜRDÜ:

"Devlet Bahçeli'nin Sayın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği laflara ben tahammül edemiyordum zamanında. Hala da bunu kaldıramıyorum. Ama ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi? Bu sorunun cevabını bulamıyorum. Devlet Bahçeli'nin ve Doğu Perinçek'in hükümetin ve Tayyip beyin yanında yer almasını ve desteklemesinin ne olduğunu bilemiyorum. Bir açıklama yapmak lazım. İktidarın nimetlerinden istifade ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının devletteki atamalar konusunda yer yer rahatsız olabileceği kanaatindeyim. Bu siyasi değil şahsi düşünce. Elbetteki rahatsız olduğu taraflar vardır. Zaman zaman bazı bilgiler geliyor. Doğu Perinçek'in Devlet Bahçeli'nin Hatta Mehmet Ağar beyin bile Beştepe'de ofislerinin olduğu söyleniyor. Böyle iddialar var. Bunlar değişik siyasi ortamlarda söyleniyor ve konuşuluyor. "

https://www.gunlukbakis.com/agar-bahceli-ve-perincek-icin-buyuk-iddia/

================================

POLİS ÖZEL HAREKAT TİMLERİ SURİYE'YE UĞURLANDI

Tunceli'de gerçekleştirilen operasyonlarda büyük başarı elde eden Polis Özel Harekat (PÖH) timleri dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Güncellenme: 19:47 22/05/2021

"HEPİNİZ BİR TÜRK BAYRAĞISINIZ"

Uğurlama töreninde PÖH timlerine hitaben konuşan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan şunları söyledi:

Nerede bir mazlum varsa sizler onların gözü önünde cesaret merhametsiniz. Sizler hepiniz bir Türk bayrağısınız.

Sadece Anadolu'nun büyük topraklarında değil size nerede ihtiyaç varsa o alandasınız.

İşte bugün Allah'ın izniyle Türk milletinin şanı ve şerefi için her biriniz elinizdeki bayrakla Suriye'ye doğru yola çıkıyorsunuz.

Oraya giderken sadece bu milletin şerefli bayrağını değil onurunu götürüyorsunuz. Şerefini merhametini taşıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Törene Vali Mehmet Ali Özkan'ın yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş 4. Komando Tugay Komutan Vekili Yılmaz Ustaoğlu İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı. DHA

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/polis-ozel-harekat-timleri-suriyeye-ugurlandi-6445525/

================================

FATİH PORTAKAL'DAN SEDAT PEKER AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

Gazeteci Fatih Portakal Sedat Peker'in videolarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan seyretmesini ve müdahale etmemesi hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

22 Mayıs 2021 - 20:03

Son günlerde sosyal medyanın ve Türkiye'nin gündemine oturan Sedat Peker'in açıklamaları gazeteci Fatih Portakal'ın da radarına takıldı. Portakal konuyla ilgili Erdoğan'ın tavrını eleştirdi.

Portakal paylaşımında şunları söyledi:

"Peker'in iddiaları ortada. CB Erdoğan da ne olduğuna dair merak etmiyor mu acaba?CB kılını kıpırdatmadığına göre o da bizim gibi izlemeyi tercih ediyor demek ki! Kanımca 3 sebebi var:1-O da mı biliyordu? 2-Olup bitenden habersiz miydi? 3-Yoksa gerçekten kandırıldı mı?"

https://www.aykiri.com.tr/fatih-portakal-dan-sedat-peker-aciklamalariyla-ilgili-carpici-iddia/11883/

================================

ALİ KOÇ'U BİLE HEDEF ALDI: MÜFTÜNÜN SKANDAL SÖZLERİNE CEMAAT DAYANAMADI!

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu'daki yakınlarını ziyarete gitti. Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii'ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi.

22 Mayıs 2021 20:17 / Güncel

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu'daki yakınlarını ziyarete gitti. Geçen hafta Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii'ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü'nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudiler vardı.

Sakarya'da yayın yapan haberlisin.com'da yer alan habere göre konuşmasında Osmanlı Devleti'nin fişini Yunanistan'da yaşayan Yahudilerin çekmeye çalıştığını iddia eden Müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak "Selanik Göçmenlerinin yüzde 90'ı için ateist" ifadesini kullandı.

Müftü Şaban Soytekinoğlu daha sonra meseleyi Gezi Direnişi'ne getirip "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Yine Yahudilerdi. Hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın da başkanı" diyerek isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u da genellemesine dahil etti.

CEMAAT TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Cami cemaati kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu'ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun bu açıklamalarına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz yaptığı açıklamada "İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun açıklamalarını kınıyoruz" dedi.

İbrahim Alagöz'ün açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz Cumu günü Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram namazı için geldiği Karasu'daki bir camide vaaz esnasında Filistin olayları ve Yahudilere değinmiş bu sırada da Selanik göçmenlerinin %90'ının Sabetayist (Yahudi Dönmesi) olduğunu iddia etmiştir.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinde belirttiği gibi:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…

Toplumsal bütünleşmenin milli birlik ve beraberliğin harcı olması gereken Müslüman bir din adamı birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda toplumun arasına tefrika sokarak ve nifak tohumları ekerek Selanik göçmenlerinin yüzde doksanına Yahudi dönmesi demiştir.

1430 yılında 2. Murat ile fethedilmiş Selanik 482 sene kesintisiz Türklerin egemenliğinde kalmış ve Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'a açılmasında önemli bir durak olmuştur.

Ömrünün büyük bir kısmını Balkanlar'daki Müslüman Türk toplumuna vakfetmiş ve Selanik mübadili bir ailenin ferdi olarak bu ve bunun gibi düşünen insanların bilmesini isterim ki; Elhamdülillah Müslümanız! Böyle bir isnadı dile getirenler İstanbul'dan önce fethedilen ve bu toprakların fethi uğruna şehit olan askerlerimize ve aziz hatıralarına hakaret etmiş olduklarını da bilmelidir.

İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun açıklamalarını kınıyor Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili kişi ile ilgili tez vakitte gerekli soruşturmayı yapacağına inanıyorum. "

https://www.gercekgundem.com/guncel/276109/ali-kocu-bile-hedef-aldi-muftunun-skandal-sozlerine-cemaat-dayanamadi

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Yeni Turkiye Devleti temellerini sunguyle degil sungunun de dayandigi ekonomi ile kuracaktir.
Yeni Turkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktir.
Fakat yeni Turkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

130. SEREF VE HAYSIYET DUYGUSU, IHTIRASLARI ZAPT ETMEK VE KISITLAMAK ICIN, DINDEN DAHA SAGLAM VE DAHA GUCLU BIR DIZGINDIR

Dunyada hemen hemen hicbir insan yoktur ki, gordugu seyden, gormedigi seyden daha cok korkmasin ve nufuz ve etkilerini hissettigi insanlarin hukum ve takdirlerine, hakkinda ancak cok karisik bir fikre sahip oldugu bir Allah'in hukum ve takdirlerinden daha cok onem vermesin. Toplumun hosuna gitmek arzusu, gelenek ve goreneklerin baskisi, gulunc olma korkusu, "alem ne der?" endisesi, butun dini fikirlerden daha gucludur.

Bir savasci, bir dovuscu, bir serefsizlik korkusuyla, her zaman, kavgalarda, hatta sonsuzluga kadar lanetlenmeye ugramayi bile goze alarak hayatini tehlikeye atmiyor mu?

En dindar kimseler, bazen bir usaga Allah'tan daha cok uyarlar. Allah'in her seyi gordugune, her seyi bildigine, her yerde hazir ve nazir olduguna inanci saglam olan bir kimse, yalnizken, insanlarin en onemsizinin yaninda bile hicbir zaman yapmayacagi eylem ve davranislarda bulunur. Bir Allah'in varligina tam iman sahibi oldugunu soyleyen kimseler, bir seye inancli degillermis gibi, her an eylem ve davranista bulunmaktan geri durmazlar.
- - - - - - - - - - - - -
En gec 2050 yilina kadar, su andaki konusmamizi anlayabilecek tek bir kisinin kalmayacagini hic dusundun mu, Winston?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Ruhun olumsuzlugunun kanitlarindan biri, binlerce kisinin buna inanmis olmasidir.

Onlar dunyanin duz olduguna da inanmislardi.
TWAIN,MARK (Samuel Langhorne Clemens) (1835-1910) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 150 Daha az cezayi gerektiren hal

1) Kisinin bir hukuki iliskiye dayanan alacagini tahsil amaciyla tehdit veya cebir kullanmasi halinde
ancak tehdit veya kasten yaralama sucuna iliskin hukumler uygulanir.
2) Yagma sucunun konusunu olusturan malin degerinin azligi nedeniyle verilecek ceza ucte birden yariya kadar indirilebilir.1 _______________________ 1 Bu fikrada yer alan "indirilir" ibaresi 29 6 2005 tarihli ve 5377 sayili Kanunun 17 nci maddesiyle "indirilebilir" seklinde degistirilmis ve metne islenmistir.9004


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder