17 Mayıs 2021 Pazartesi

HEDEFE KONULAN BİLİM İNSANLARINDAN ORTAK MESAJ: DOĞRUDAN VAZGEÇMEYİZ

 

HEDEFE KONULAN BİLİM İNSANLARINDAN ORTAK MESAJ: DOĞRUDAN VAZGEÇMEYİZ

Prof. Mehmet Ceyhan Prof. Esin Davutoğlu Şenol Prof. Sinan Adıyaman Prof. Kayıhan Pala… Covid-19'a karşı halkı doğru bilgilendirmek için uğraştılar. Tehdit edildiler. Yine de bilimin ışığından ödün vermediler.

Zeynep KAPLAN

Güncellenme: 08:02 16/05/2021

Ankara Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Mehmet Ceyhan Gazi Üniversitesi'nden Prof. Esin Davutoğlu Şenol Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi eski Başkanı Prof. Sinan Adıyaman Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Kayıhan Pala…

Onlar Covid-19 pandemisi boyunca halkı doğru bilgilendirmek iktidarı uyarmak için çaba harcadı. Ancak söyledikleri nedeniyle hedef oldular. Halkı bilimin ışığında aydınlatmaya çalışırken 'terörist' 'vatan haini' olarak yaftalandılar. Baskılara maruz kaldılar. Sosyal medyada 'tutuklansınlar' çağrısı yapıldı ölüm tehditleri aldılar. Haklarında suç duyurusu yapan da oldu CİMER'e şikayet eden de…

Prof. Adıyaman saldırılar için "Hükümet pandemi yönetiminden bir başarı hikayesi yaratmaya çalışıyor ve bunun tersine şeyler söylendiği zaman da troller var bizi itibarsızlaştırmak için girişimlerde bulunuyorlar" dedi. Hem Covid-19'la hem de baskı ve tehditlerle mücadele eden bilim insanlarının ortak bir mesajı var: "Doğru söylemekten hiçbir zaman vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. " İşte onların anlattıkları:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ENFEKSİYON HASTALIKLARI ANABİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. MEHMET CEYHAN

'Bilim düşmanlığıyla ilgi çekmek istiyorlar'

Tam kapanmayı eleştirdiği ve aşı konusunda önerilerde bulunduğu için hakkında tutuklanması için kampanya başlatılan Prof. Mehmet Ceyhan şunları söyledi: "Bu insanlar bilim düşmanlığıyla aşı düşmanlığıyla bir şekilde ilgi çekeceklerini düşünüyorlar. Aşıya bilime karşı tavır sergilemenin verdiği zarar çok büyük. Aşı bilimsel keşiflerin en büyüğü olarak değerlendiriliyor. Beni 'Aşıları insanlara zorla yaptırıyor' diye şikayet etmişler. Konunun muhatabı ben değilim. Ben ne bakanım ne bakanlıkta bir görevim var. Bunu önerenler kim? Bunu öneren devlet büyükleri şikayet ettikleri onlar. Bunlar benim dikkate alacağım insanlar değil. Bugüne kadar yaptığım gibi doğru bildiğim yoldan açıklamalarıma devam edeceğim. "

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENFEKSİYON HASTALIKLARI ANABİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. ESİN DAVUTOĞLU ŞENOL

'Yorulup üzülsek de görevimizi yapacağız'

Prof. Esin Davutoğlu Şenol şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk vakanın geç açıklandığını bunun sakıncalı olduğunu söyledim hedef gösterildim evimin yerine kadar. Savcılığa başvurdum 'kovuşturmaya yer yok' cevabı aldım. Bu kişiler başvurduğunda ise CİMER sizin o şikayete cevap vermenizi istiyor. Pandemi hastanelerinde çalışıyoruz öğrencilerimizle ilgileniyoruz. Bir yandan da halkı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Psikolojik şiddet ve tacize maruz kalarak işlevsiz hale getirmeye sesimizi çıkarmamaya sürüklüyorlar. Dilerdik ki Sağlık Bakanlığı 'Bunun hukuken karşılığı var' desin. Her işi bıraksak bilgilendirmeye devam etmek zorundayız salgından tek çıkışımız bu. Yorulacağız üzüleceğiz ama misyonumuzu sürdüreceğiz. "

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NİN ÖNCEKİ BAŞKANI PROF. DR. SİNAN ADIYAMAN

'Hakaret ve saldırılara gözümüzü kapatacağız'

Prof. Dr. Sinan Adıyaman Sağlık Bakanlığı'na salgın sürecinde destek vermek için hazır olduklarını fakat bakanlıkla iletişim kuramadıklarını belirtip şu açıklamayı yaptı: "Hem TTB'ye hem de bana hakaretler küfürler ediliyor. Türkiye'nin geldiği durum net. Bilim göz ardı ediliyor. Biz 'Bilimin yolundan ayrılmamamız gerekir' diyoruz. 'Salgınla şeffaflık akıl ve bilimin kılavuzluğunda mücadele etmemiz gerekir' diyoruz hiçbiri yapılmıyor. Doğru söyleyen bilim insanları sosyal medyada hakarete uğruyor. Ancak şunun farkında değiller; her zaman gerçekler ortaya çıkar. Bilim insanları bu saldırılara gözlerini kapatacak. Doğruları söylemekten asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zaman biat etmedik etmeyeceğiz. "

TTB COVİD-19 İZLEME GRUBU ÜYESİ PROF. DR. KAYIHAN PALA

'Sonunda hep bilimin kazandığı bir süreç bu'

Verdiği demeçler sonrası halkı paniğe yönlendirdiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Prof. Dr. Kayıhan Pala "Bilim insanlarının topluma karşı sorumluluğu var bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorlar. Ben de öyleyim" dedi ve şunları söyledi: "Bunun karşısında birtakım çevreler birtakım iktidar odakları bilim insanlarının söylediklerini sevmiyor bundan hoşlanmıyor diye bilim insanları bu sorumlulukları yerine getirmekten vazgeçecek değil. Yoksa bilim insanı olamazlar. Dolayısıyla bu yüzyıllardır süregelen ama sonunda hep bilimin kazandığı bir süreçtir. İlk kez dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyenlere de itirazlar olmuştu ama o itirazların hayatta bir karşılığı yok dünya yuvarlak ve dönüyor. "



https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hedefe-konulan-bilim-insanlarindan-ortak-mesaj-dogrudan-vazgecmeyiz-6429691/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

187. ESKI VE YENI DINLER, SOYUT KURUNTULARINI VE GULUNC AYINLERINI HEP BIRBIRLERINDEN ALMISTIR

Eski rahiplerin dinleri yok oldu, ya da daha dogrusu bu dinler bicim degistirmekten baska bir sey yapmadi. Her ne kadar yeni ilahiyatcilarimiz onlara sahtekar gozuyle bakiyorlarsa da, genel toplami artik bizim icin var olmayan sistemlerinden bircok daginik kisimlari topladilar. Teolojinin baska bir tarzda yeniden giydirmekten baska bir sey yapmadigi dogmalari cagdas dinlerimizde hala aynen bulmakla kalmiyoruz; hurafeler bulasmis dini islerinin, Thergie'lerinin*, buyulerinin, efsunlarinin dikkat ceken artiklarini da bu dinlerde goruyoruz. Misir'dan alinmis tuhaf fikirlerle dolu oldugunu gordugumuz ibrani dininin peygamberlerinden, rahiplerinden, yasa yapicilarindan kalan turbeleri saygiyla ziyaret etmeleri hala Hiristiyanlara emredilir. Bu sekilde, hilekarlar ya da puta tapan hayalciler tarafindan duslenen garabetler hala

Hiristiyanlarin "kutsal" gorusleridir.

Tarihe biraz goz atilirsa, insanlarin butun dinleri arasinda goze carpici benzerlikler gorulur. Yeryuzunun her yerinde dini fikirlerin, kavimleri, donem donem kederlendirdigi ve sevindirdigi gorulur. Her yerde igrenc ibadet yerlerinin, ibadet islerinin zihinleri mesgul ettigi ve meditasyon konulari oldugu gorulur. Cesitli hurafelerin soyut hayaletlerini ve ayin bicimlerini birbirlerinden aldiklari gorulur.

Dinler, genellikle bunlari birlestirmek, eklemek ve o anki amaclarina uymayanlari kaldirmak hakkini koruyarak, seleflerinin malzemelerini kullanmislardir. Misir dini, putatapma (sanemperestlik) ayinini bu dinden uzaklastirmis olan Musa'nin dinine temel hizmetini gormustur. Musa hizipci bir Misirlidan baska bir sey olmamistir.

Hiristiyanlik, birlestirilmis " Yudaizm"den (Musevilikten) baska bir sey degildir. Muslumanlik ise, Hiristiyanliktan, Yahudilikten ve Arabistan'in eski dininden ibarettir.

*Gokyuzu ruhlari ile iliskiler uzerine kurulu bir tur buyu.
- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Incil'in yarisindan fazlasini dolduran mustehcen oykuleri, sehvetli sefahatlari, zalim ve aci veren idamlari, acimasiz kindarliklari her okudugumuzda bunlari Tanri'nin sozleri degil, bir seytanin sozleri olarak gormemiz cok daha tutarli olacaktir.

Insanligi curutmeye ve vahsilestirmeyehizmet eden bir gunahkrlik tarihidir bu.
Kendi adima, bundan butun kalbimle nefret ediyorum, cunku zalim olan her seyden nefret ederim.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 258 Goreve iliskin sirrin aciklanmasi

1) Gorevi nedeniyle kendisine verilen veya ayni nedenle bilgi edindigi ve gizli kalmasi gereken belgeleri kararlari ve emirleri ve diger tebligati aciklayan veya yayinlayan veya ne suretle olursa olsun baskalarinin bilgi edinmesini kolaylastiran kamu gorevlisine bir yildan dort yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Kamu gorevlisi sifati sona erdikten sonra birinci fikrada yazili fiilleri isleyen kimseye de ayni ceza verilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder