30 Mayıs 2021 Pazar

BÜLENT ESİNOĞLU : DEVLETİ ÖZEL SEKTÖR GİBİ YÖNETMEK!

BÜLENT ESİNOĞLU : DEVLETİ ÖZEL SEKTÖR GİBİ YÖNETMEK!


SEDAT PEKER'İN İFŞAATLARI DEVLET BİR SERMAYE ŞİRKETİ GİBİ İŞLETİLİRSE NELER OLABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ.

Peker'in ifşaatlarından anladığımız; CIA ajanı diye anılmasını şiddetle reddediyor. Yani iktidara bu suçlama üzerinden "vatan millet sakarya edebiyatı yapmayın milleti kandırmayın" diyor.

İkinci önemli ifşaatı; EL-NÜSRA'YA Türkiye'den giden silahları kendi üzerinden yürütüldüğünü söylüyor. Bir bakıma kendini de ihbar ediyor.

Üçüncü ve en önemli ifşaatı ise MAFYA-SİYASET-TİCARET-MEDYA ilişkileri üzerinden Suriye'den petrol ve mal ticaretinin kazancını mafyanın nasıl elde ettiğini anlatıyor.

Devleti özel sektör gibi işletmek demek aslında yaşadığımız süreci çok iyi anlatıyor.

Şirket nedir onu tanımlayalım. Sermaye sahibi bir kimsenin ya da birkaç sermaye sahibinin bir araya gelerek kurduğu kar etmeye yönelik kuruluşlardır.

Servet sahipleri amaçlarına varmak için zaman gelir kanuna uygun kar üretir. Zaman gelir kanuna uygun olmayan kar yollarına sapabilirler. Bunun içinde taşeronlara ve mafyaya ihtiyaç duyar.

Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken büyük zorluklar içinden geçerken hiçbir zaman devleti şirket gibi yönetmeyi düşünmemiştir.

DİYECEKSİNİZ Kİ BUNLARI BİZ ZATEN BİLİYORDUK. SEDAT PEKER'İN İFŞAATLARINA GEREK YOKTU.

Evet gerçekten de biz ve bizim gibi düşünenler Suriye müdahalelerinin başlangıcından beri işin böyle yürütüldüğünü biliyorduk.

Biliyorduk da nereden biliyorduk? Devlet şirket gibi yönetilecekse bu gibi süreçler elbette yaşanacaktı. Ve yaşandı.

MİT Tırlarının yakalandığı gün herkes biliyordu ki ya da tahmin edebiliyordu ki bu silahlar El- Nusra ve benzeri örgütlere gidiyordu. Bir miktarı da Bayır Buçak Türkmenlerine gidiyordu.

Zaten iktidar Bayır Bucak Türkmenlerine giden silahları ve yardımları da kendisi o günlerde acık ifade ediyordu. Esas dünya kamuoyundan gizlenenler ise El-Nura gibi terör örgütlerine giden silahlardı.

Sedat Peker'in ileri ki günlerde Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile PKK'nın nasıl ortaklık yaptığı ve Deyro-zor'dan alınan ham petrolün Cerablus'ta işlenerek tankerleri doldurulup başka yerler satıldığını anlatacaktır.

Elbet yer ve belge göstererek. Rusların iki de bir Cerablus'taki dolu tankerleri vurması da bundandır. Rusya ile aramızın açılmasının asıl nedeni de zaten El-Nusra ve Suriye'de yürüyen meşru olamayan petrol ticaretidir. İdlib'in Rusya ile Türkiye arasında sorun olarak sürmesinin nedeni de Nusra'ya yapılan yardımdır.

Suriye siyasetinin "KATİL ESAD"* üzerine kurulmasının nedeni de Suriye'deki İhvancıları ve Müslüman kardeşleri korumaya yöneliktir.

Militarist milliyetçilik ve Sünnicilik ile artık üstü örtülemeyecek sorunlar su yüzüne çıkmaya başlamıştır.

Esad son seçimlerde devletini ve milletini savunduğu için yeniden seçimi %90 ile kazandı.

30 Mayıs 2021 bulentesinoglu@gmail.com



 

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turkiye nin asil sahibi ve efendisi gercek uretici olan koyludur.
O halde herkesten daha cok refah saadet ve servete mustahak ve layik olan koyludur.
Onun icin Turkiye Buyuk Millet Meclisi nin iktisadi siyaseti bu asl gayeye erismek maksadini guder.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

189. TEOLOJI, DUNYADA VE DOGADA HICBIR SEYI ACIKLAMAZ VE AYDINLATMAZ

Din taraftarlarina bakilirsa, teolojisiz, dunyada hicbir sey aciklanamaz; doga, surekli anlasilmayan bir hal alir; insan kendi kendini anlamak imkansizligina duser. Ancak, gercekte dinin bize "acikladigi" nedir? Din ne kadar cok incelenirse, o oranda, teolojik nosyonlarin butun fikirlerimizi karistirmaktan baska bir sonuca ulastirmadigi gorulur. Bu nosyonlar, her seyi sirra donusturur. Zor seyleri, bize olanaksiz seylerle aciklar.

Sorarim: Esyayi birtakim mechul etkenlere, gorulemeyen kudretlere, maddi olmayan etkenlere baglamak ve dayandirmak, esyayi, esyanin icyuzunu aciklamak midir?

Uzerine kustah bakislarini bosuna yoneltecegi kendisine her dakika tekrar edilen "hikmetirabbaniye" haynelerinin derinliklerine basvuruldugu zaman, hayret durumunda, insan zekasi daha cok aydinlatilmis olur. Kesinlikle akil erdirilemeyen tanrisal icerik, zaten aciklanmasi zor gorunen insan icerigini anlatabilir mi? Bir Hiristiyana sorunuz: Dunyanin kokeni nedir? Size cevap olarak, "Kainatiyaratan Allah'tir" diyecek. Allah nedir? Bu konuda hicbir sey bilinmez. Yaratmak nedir? Bu konuda hicbir fikre sahip olunmaz. Vebanin, koleranin, kitliklarin, savaslarin, kurakliklarin, su baskinlarinin, depremlerin nedenleri nedir? "Allah'in gazabi". Bu felaketlere karsi ne careye basvurulmali? Dualarin, namazlarin, kurbanlarin, haclarin, adaklarin, tanrisal gazabi yatistirmak icin gercek careler oldugunu bize soylerler. Ancak, Allah neden gazaba gelmistir? Cunku insanlar kotudur. Insanlar neden kotudur? Avrupali bir teoloji bilgini size hemen der ki; "Ilk kadin tarafindan aldatilan ilk erkek, Allah'in dokunmayi yasakladigi bir elmadan yedi". Bu kadini boyle bir budalalik yapmaya kim yoneltti? "Seytan". Ancak seytani kim yaratti? "Allah". Insan turunu bozmaya ozgu bir seytani Allah neden yaratti? Bu konuda bilinen hicbir sey yoktur, tanrisalligin sinesinde gizli bir sirdir.

Yerkure gunesin cevresinde doner mi? Boyle bir sistem, bizzat tanrisallik tarafindan bildirilmis olmakla kutsadigi mukaddes kitaba uygun olmadigindan, iki yuzyil once sofu bir fizikci, bunun, kufur ve itaatsizlige dusmeksizin dusunulemeyecegini soyledi. Bugun bu konuda ne dusunuluyor? Tanrisal bildirime ragmen, bugun Hiristiyan filozoflar, vahiy-eser kitaplarinin tanikligindan cok acikliga teslim olmaya erismislerdir.

Insan vucudunun eylem ve hareketlerinin gizli ilkesi ve gizli etkeni nedir? "Ruhtur". Bir ruh nedir? Maddi olmayan bir varliktir. Ne rengi, ne sekli, ne hacmi, ne organi bulunan bir cevherdir. Boyle bir cevheri akil alabilir mi? Bu konuda bir sey bilinmez; bu bir sirdir. Hayvanlarin ruhlari var midir? Hayvanlarin makineler oldugunu Karteziyen* size temin eder. Ancak, hayvanin da insanlara cok benzer bir sekilde hareket ettigini, hissettigini, dusundugunu gormuyor muyuz? Sorumuza cevap olarak, tam hayal derler. Ancak, hakkinda hicbir sey bilmeden insana uygun gordugunuz ruhtan, hayvani ne hakla mahrum ediyorsunuz? Su nedenle olacak ki, insanlarin olumsuz ruhlarini korkutmakla yetinen ve hayvanlarin ruhlari konusunda ayni cikara sahip olmayan ilahiyatcilarimizi, hayvanlarin ruhlari, mantik acisindan zor bir duruma dusurebilir!

Yulari hep teolojinin elinde olarak cekilip goturulen felsefenin, dunyanin maddi ve ruhani meselelerini aciklamak icin dogurmak zorunda oldugu cocukca durumun ornekleri iste bunlardir.

Karteziyen, unlu filozof Descartes'in felsefe mesleginin taraftari ya da bu felsefeye mensup demektir. (A. C)
- - - - - - - - - - - - -
En iyi kitaplar insana zaten bildiklerini soyleyen kitaplardir.
George Orwell 1984

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
En az bilinen seye inanildigi kadar baska hicbir seye bu denli sikica inanilmaz.

MONTAIGNE,MICHEL EYQUEM DE (1533-1592) Fransiz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 277 Yargi gorevi yapani bilirkisiyi veya tanigi etkilemeye tesebbus 2

Degisik 2 7 2012-6352 90md. 1 Gorulmekte olan bir davada …3 gercegin ortaya cikmasini engellemek veya bir haksizlik olusturmak amaciyla davanin taraflarindan birinin …3 sanigin katilanin veya magdurun lehine veya aleyhine sonuc doguracak bir karar vermesi veya bir islem tesis etmesi ya da beyanda bulunmasi icin yargi gorevi yapani bilirkisiyi veya tanigi hukuka aykiri olarak etkilemeye tesebbus eden kisi iki yildan dort yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. Ek cumle 18 6 2014-6545 69 md. Tesebbus iltimas derecesini gecmedigi takdirde verilecek ceza alti aydan iki yila kadardir.3 2 Birinci fikradaki sucu olusturan fiilin baska bir sucu da olusturmasi halinde fikri ictima hukumlerine gore verilecek ceza yarisina kadar artirilir.
–––––––––––––––––– 1 3 11 2016 tarihli ve 6754 sayili Kanunun 41 inci maddesiyle bu maddenin birinci fikrasinda yer alan "bir yildan uc yila" ibaresi "uc yildan yedi yila" seklinde degistirilmistir.
2) Bu madde basligi "Yargi gorevi yapani etkileme" iken 2 7 2012 tarihli ve 6352 sayili Kanunun 90 inci maddesiyle metne islendigi sekilde degistirilmistir.
3) 18 6 2014 tarihli ve 6545 sayili Kanunun 69 uncu maddesiyle bu fikrada yer alan "veya yapilmakta olan bir sorusturmada " ve "supheli veya" ibareleri madde metninden cikarilmistir.9032


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder