22 Mayıs 2021 Cumartesi

HUKUKÇU SALİM ŞEN: YARGININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM SAVCININ SÖYLEDİĞİNDEN DAHA DA VAHİM

 

HUKUKÇU SALİM ŞEN: YARGININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM SAVCININ SÖYLEDİĞİNDEN DAHA DA VAHİM

Hukukçu Salim Şen Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un salgın tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı olduğunu savunduğu açıklamalarını SÖZCÜ TV'de değerlendirdi. Şen "Yargının içinde bulunduğu durum hakikaten Viranşehir Cumhuriyet Savcısı'nın söylediğinden daha da vahim" ifadelerini kullandı.

Batuhan SERİM

Güncellenme: 20:36 18/05/2021

"Yargıda da çok büyük tuhaflıklar oluyor" diyen Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut isyan etti. Peki gerçekten yargıdaki tuhaflıklar neler? Yargıda çifte standart mı var? Cumhuriyet Savcısı'nın isyanını genelgelerle yönetimi hukuktaki çifte standardı mafya siyaset ilişkilerini ve bunun sorgulanma olasılığını Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş Hukukçu Salim Şen ile konuştu.

"BİR HUKUK DEVLETİNDE BU İZAH EDİLEMEZ"

Şen'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Hukukun olmadığı bir yerde hukuku konuşuyorsunuz olması gerekeni anlatmaya çalışıyorsunuz ama bu hiç kimsenin umurunda olmuyor. Çünkü yukarıdan aşağıya doğru devlet ve o devleti şu anda yöneten iktidar hukuk tanımayan son derece keyfileşmiş kişisel düşüncelerini ve siyasi projeksiyonunu hukuk gibi dayatan bir anlayışla yönetiliyoruz. (SÖZCÜ TV'nin 446 gündür onay beklemesine ilişkin) Bir hukuk devletinde bu izah edilemez. Buradaki bir hak ihlali.

Anayasal olarak bir basın özgürlüğü haber verme hakkı kapsamında bizim bütün vatandaşların bu hakkı kullanmanın en doğal yolu olan medyanın fiili olarak engellenmesi… Sırf iktidara yakın olmadığı için fiilen yasaklanması hukuksuzluğun ulaştığı boyutları gösteriyor.

"YARGININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM DAHA DA VAHİM"

Yargının içinde bulunduğu durum hakikaten Viranşehir Cumhuriyet Savcısı'nın söylediğinden daha da vahim. Bir yargı organı düşünün ki mevcut kadrosunun şu anda neredeyse yarısına yakını iktidar kadrolarından atanmış durumda. İktidarı desteklediklerini açık açık ilan eden kişiler haklarımızı hiç kimseye veremezler görevleri o değil.

"ENDİŞENİZ VARSA ORASI MAHKEME DEĞİLDİR"

Bir mahkemenin bir yapının size adil davranacağı hususunda endişeniz varsa orası zaten mahkeme de değildir adalet de dağıtamaz.

"AKP SİYASİLERİN SULH CEZA HAKİMLERİNE EMİR VERMELERİNİ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARDI"

2014 yılında AKP Türk Ceza Kanunu'nda bir yasayı değiştirdi 277. maddeyi. Soruşturma makamlarına yani Savcılara ve soruşturma aşamasında tedbirler hakkında karar veren sulh ceza hakimlerine siyasilerin telkin tavsiye emir talimat ve yönlendirme yapmalarını suç olmaktan çıkarttı. Sekiz senedir bu ülkede Savcılara talimat vermek onları yönlendirmek emir vermek veya yaptıklarından dolayı eleştirmek kızmak haklarında işlem yapmak serbest suç değil.

"SAVCININ SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞI EN ACI ŞEY ODUR"

Böyle bir iklimde ve tepelerinde tamamen iktidara bağlı oluşturulmuş bütün üyeleri iktidarın seçtiği bir Hakimler Savcılar Kurulu varsa o kurul Hakimlerin Savcıların bütün özlük haklarına bütün geleceklerine karar verip onları 24 saat içerisinde bir yerden bir yere atıyorsa görevden alabiliyorsa siz orada Hakimlerden Savcılardan nasıl bir kahramanlık bekleyerek kendilerini ateşe atmalarını düşünebilirsiniz ki? Bu Savcının söylemeye çalıştığı en acı şey odur.

"BÜTÜN ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ ORTADAN KALDIRSA NE DİYECEĞİZ?"

Videonun başında diyor ki 'biliyorum ki bu açıklamamdan dolayı işimden olacağım'. Açıklaması ne? Yapılan hukuksuzluğu anlatıyor. Diyor ki 'bu günlerde yani pandemi nedeniyle uygulanan bu yasaklar hukuka aykırıdır. ' Doğru söylüyor. Anayasa'nın 13. maddesine temelden aykırıdır. Seyahat yasaklaması genelgelerle konulamaz seyahat özgürlüğü böyle kısıtlanamaz. Sokağa çıkma yasağı genelgeyle tebliğ ile veya sözle konamaz. Bütün özgürlüklerimizi ortadan kaldırsa ne yapacağız? Ne diyeceğiz? O Savcının içinde bulunduğu pozisyon o kadar acı ki…

Sözcü TV YouTube sayfasına abone olmak için tıklayın

Savcı genelgeleri eleştirdi: 'Muhtemelen işi kaybedeceğim' demişti... İnceleme başlatıldı

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/savci-genelgeleri-elestirdi-muhtemelen-isi-kaybedecegim-demisti-sorusturma-baslatildi-6437665/?utm_source=ilgili_haber&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hukukcu-salim-sen-viransehir-cumhuriyet-savcisinin-isyanini-degerlendiriyor-6437766/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Din bir vicdan meselesidir.
Herkes vicdaninin emrine uymakta serbesttir.
Biz dine saygi gosteririz.
Dusunuse ve dusunceye muhalif degiliz.
Biz sadece din islerini millet ve devlet isleriyle karistirmamaya calisiyor kasde ve fiile dayanan taassupkr hareketlerden sakiniyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

179. DININ YERINE FELSEFE GECSEYDI, EVRENDE NE KADAR MUTLU VE BUYUK DEVRIMLER GERCEKLESIRDI

Her donemin filozoflari, milletler icinde din imamlarina ozgu sanilan rolu almislardir. Din imamlarinin felsefeye kin ve dusmanligi, hicbir zaman bir meslek cekememezliginden baska bir sey olmamistir. Dusunmeyi, dusunce uretmeyi aliskanlik haline getirmis insanlarin birbirine zarar vermeye, birbirini itibardan dusurmeye bakacaklarina; batili curutmek, gercegi aramak ve ozellikle hukumdarlarin ve uyrugun ayni olcude etkilendikleri ve kiskirticilarinin bile er gec kurbani olduklari batil fikirleri kovmak icin cabalarini birlestirmeleri gerekmez miydi? Aydin bir hukumetin elinde, rahipler, vatandaslarin en yararlisi olurdu. Zaten devletten bolca odenek alan ve hayatlarini kazanmak sikintisindan uzak olan bu adamlarin baskalarini egitecek ve aydinlatmaya calisacak bir duruma gelmesi icin, okuyarak, ders alarak ogrenmeye ve aydinlanmaya koyulmaktan daha iyi ne isleri olurdu? Verimsiz, yogun karanliklara dalacaklari yerde, biraz aydinlik gercekler kesfetselerdi, bunlarin zekasi daha cok hosnut olmaz miydi? Insanlara ozgu bir ahlakin cok acik olan ilkelerini belirlemek, ilahi ve teolojik bir ahlakin hayali ilkeleriyle ugrasmaktan daha mi zor olurdu? En siradan kimseler, anlasilmaz deyislerle, hicbir zaman bir sey anlamayacaklari karanlik ve belirsiz tanimlamalarla belleklerini doldurmaktansa, kafalarina gorevlerinin basit ilkelerini yerlestirselerdi, onlar icin, bu daha mi zahmetli olurdu? Insanlara, gercek hicbir yarari olmayan seyler ogretmek icin ne kadar cok zaman, ne kadar beyhude zahmet harcanir. Milletler icin hicbir yarari olmaksizin, bircok ulkede, milletlerin kanlarini emen bu kadar manastir; iyi niyet sahibi hukumdarlar icin, kamu yarari icin, bilimlerin ve bilginin ilerlemesini saglamak icin, gencligin egitimi icin ne kadar arac ve kaynak sunardi!

Ancak, ozellikle kendisinin hukmetmesini isteyen hurafe, yalniz yararsiz yaratiklar yetistirmekten baska bir sey istememis gorunur. Bircok ulkede, hicbir sey yapmamak, insan topluluguna yararli hicbir is gormemek icin mukemmel olarak donatilmis olan kadin ve erkek bir suru papazdan ne yararlar saglanirdi. Bunlari verimsiz hayale dalmalarla, robotlasmis ibadetlerle isgal edecek, oruclar ve cilelerle ezecek yerde; bunlarin arasinda nicin, dunyaya yararli bir sekilde hizmet etme araclarini aramaya kendilerini yoneltecek sonuc verici bir rekabet uyandirilmiyor? Gencliklerinde ogrencilerinin kafalarini masallarla, verimsiz yargilarla, anlamsiz seylerle dolduracaklarina, ruhaniler, ogrencilerine gercek seyler ogretmeye, ogrencilerini vatana yararli vatandaslar yapmaya neden davet ya da mecbur edilmiyor? Rahiplerin egitim tarziyla yetisen insanlar, kendilerinden akil ve muhakeme yetisini yok eden ruhbandan ve kendilerini soyan zorbalardan baska kimseye yararli olmazlar.
- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Birader seni izliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Cocukluk, anlami bilinmeyen derin acilarla doludur.

Bagirsak agrisi, bogmaca oksurugu, hayalet korkusu, cehennemi ve seytani saymiyorum bile, ve cok fazla pasta istedigim icin bana kizan gokyuzundeki Allah Baba.
ELIOT,T.S. (Thomas Stearns) (1888-1965) ABD dogumlu Ingiliz sair, oyun yazari ve elestirmen.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 97 Terk

1) Yasi veya hastaligi dolayisiyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gozetim yukumlulugu altinda bulunan bir kimseyi kendi haline terk eden kisi uc aydan iki yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
2) Terk dolayisiyla magdur bir hastaliga yakalanmis yaralanmis veya olmusse neticesi sebebiyle agirlasmis suc hukumlerine gore cezaya hukmolunur.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder