17 Mayıs 2021 Pazartesi

DENİZ ZEYREK : “ANDIMIZ PAPAĞAN GİBİ TEKRARLANIYORDU ÇAĞ DIŞIYDI VE FAŞİZMİN UYGULAMASIYDI!”

 

DENİZ ZEYREK : "ANDIMIZ PAPAĞAN GİBİ TEKRARLANIYORDU ÇAĞ DIŞIYDI VE FAŞİZMİN UYGULAMASIYDI!"

15 Mart 2021

Biliyorsunuz Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu "Öğrenci Andı" davasını karara bağladı. "Andımız" olarak bildiğimiz "Türküm doğruyum çalışkanım" diye başlayan öğrenci andı artık tarih oldu.

Şimdi size "Andımız"la ilgili bazı görüşler yazacağım. Aşırı milliyetçiyseniz MHP'liyseniz "Millet" ya da "Ulus" kavramı sizin için önemliyse lütfen sabredin. Bana kızmadan bağırmadan yazdıklarımı sonuna kadar okuyun tepkinizi sonunda gösterin:

Türkler zaten kendi çağdaş unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur.

Ulus bilincine geç ulaşan bir toplumda sembol ve ritüeller kullanılarak ortak bir milli kimlik inşa edilmeye çalışılması anlaşılabilir bir durumdur.

1910'dan itibaren eğitimde "davranışçı model" yani bir şeyin tekrar ettirilerek dikte edilmesi empoze edilmesi bir anlamda kafasına vura vura belletilmesi modeli benimsendi.

– "Andımız" da milli bütünlüğü sağlamak için (milli kimlik inşa etme mantığıyla) okullarda okutulmaya başlandı. Bu aynı zamanda okulların ideolojikleşmesi ve askerileşmesi anlamına gelmektedir.

Gerek FAŞİZM gerekse KOMÜNİZM "öğrenci andı" ve benzeri uygulamaları sıkça kullanmıştır. Askeri ağırlıklı rejimler bu tür uygulamaları temel almıştır.

21. Yüzyıl Türkiye'sinde 30'lu yılların ritüellerini benimsemek anakronik (çağ dışı) bir yaklaşımdır.

Öğrencilerin her gün "papağan gibi" tekrarlayacakları sözler yerine konuşup tartışarak ve yaşayarak edinecekleri özellikler günümüz eğitiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Her sabah öğrencilerin sıraya sokulup tekrarlatılarak birtakım değerlerin kazandırılmaya çalışılması hem Türk Milli Eğitimi'nin benimsediği eğitim anlayışına hem de dünyada genel kabul gören eğitimbilim anlayışına uygun değildir.

Andımız kaldırılarak toplumumuzun geçirmiş olduğu sosyo-kültürel değişimler neticesinde öğrenci andında yer alan ifadelere dair yanlış anlaşılmalara sebep olacak yaklaşımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Bu yazdıklarımdan dolayı kızdınız mı? Öfkelendiniz mi?

Yanıtı "evet" ise lütfen beni hemen hedef tahtasına koymayın.

Çünkü muhatabınız ben değilim.

Çünkü bu yazdıklarım Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın yani MHP tarafından da desteklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Hükümeti'nin resmi görüşüdür. "Öğrenci Andı" davası sırasında Danıştay'a "resmi savunma" olarak verilmiştir.

★★★

Bu acı gerçekle yüzleştikten sonra şimdi gelin 24 Şubat 2021 Çarşamba gününe TBMM'ye gidelim. AK Parti Grup Toplantısı'ndayız. Kürsüde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşuyor ve konuşmanın 31. dakikasındayız. Erdoğan "Bunun için hep birlikte Rabia'mızı haykırıyoruz. Hazır mısınız? Şöyle bir ayağa kalkalım bakalım" diyor.

AK Parti grubu ayağa kalkıyor. Gelişmeler şöyle devam ediyor:

Erdoğan: Tek Millet.

AK Parti Grubu (hep bir ağızdan): Tek Millet.

Erdoğan: Tek Bayrak.

AK Parti Grubu (hep bir ağızdan): Tek Bayrak.

Erdoğan: Tek vatan.

AK Parti Grubu (hep bir ağızdan): Tek vatan.

Erdoğan: Tek devlet.

AK Parti Grubu (hep bir ağızdan): Tek devlet.

Erdoğan devamında da "Bir olacağız" "İyi olacağız" "diri olacağız" "kardeş olacağız" "Hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullanıyor ve AK Parti grubu da tek bir ağızdan tekrar ediyor.

★★★

Hani Türkiye milli birlik sürecini tamamlamıştı da bu tür ritüellere sembollere gerek kalmamıştı?

Hani bir ideolojiyi papağan gibi tekrar etmek anakronikti (çağ dışıydı).

Hani bu yöntemi geçen yüzyılda faşizm ve komünizm kullanıyordu?

Hani bu yöntem ideolojikleşme ve askerileşmeydi?

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şimdi?



https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/andimiz-papagan-gibi-tekrarlaniyordu-cag-disiydi-ve-fasizmin-uygulamasiydi-6314387/?fbclid= IwAR2-WKNTjb33mkpEcLXCwQt3-BFx3EPHR_LMC6nAlOYrpaRVpT2LOCJLCDk


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

187. ESKI VE YENI DINLER, SOYUT KURUNTULARINI VE GULUNC AYINLERINI HEP BIRBIRLERINDEN ALMISTIR

Eski rahiplerin dinleri yok oldu, ya da daha dogrusu bu dinler bicim degistirmekten baska bir sey yapmadi. Her ne kadar yeni ilahiyatcilarimiz onlara sahtekar gozuyle bakiyorlarsa da, genel toplami artik bizim icin var olmayan sistemlerinden bircok daginik kisimlari topladilar. Teolojinin baska bir tarzda yeniden giydirmekten baska bir sey yapmadigi dogmalari cagdas dinlerimizde hala aynen bulmakla kalmiyoruz; hurafeler bulasmis dini islerinin, Thergie'lerinin*, buyulerinin, efsunlarinin dikkat ceken artiklarini da bu dinlerde goruyoruz. Misir'dan alinmis tuhaf fikirlerle dolu oldugunu gordugumuz ibrani dininin peygamberlerinden, rahiplerinden, yasa yapicilarindan kalan turbeleri saygiyla ziyaret etmeleri hala Hiristiyanlara emredilir. Bu sekilde, hilekarlar ya da puta tapan hayalciler tarafindan duslenen garabetler hala

Hiristiyanlarin "kutsal" gorusleridir.

Tarihe biraz goz atilirsa, insanlarin butun dinleri arasinda goze carpici benzerlikler gorulur. Yeryuzunun her yerinde dini fikirlerin, kavimleri, donem donem kederlendirdigi ve sevindirdigi gorulur. Her yerde igrenc ibadet yerlerinin, ibadet islerinin zihinleri mesgul ettigi ve meditasyon konulari oldugu gorulur. Cesitli hurafelerin soyut hayaletlerini ve ayin bicimlerini birbirlerinden aldiklari gorulur.

Dinler, genellikle bunlari birlestirmek, eklemek ve o anki amaclarina uymayanlari kaldirmak hakkini koruyarak, seleflerinin malzemelerini kullanmislardir. Misir dini, putatapma (sanemperestlik) ayinini bu dinden uzaklastirmis olan Musa'nin dinine temel hizmetini gormustur. Musa hizipci bir Misirlidan baska bir sey olmamistir.

Hiristiyanlik, birlestirilmis " Yudaizm"den (Musevilikten) baska bir sey degildir. Muslumanlik ise, Hiristiyanliktan, Yahudilikten ve Arabistan'in eski dininden ibarettir.

*Gokyuzu ruhlari ile iliskiler uzerine kurulu bir tur buyu.
- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Incil'in yarisindan fazlasini dolduran mustehcen oykuleri, sehvetli sefahatlari, zalim ve aci veren idamlari, acimasiz kindarliklari her okudugumuzda bunlari Tanri'nin sozleri degil, bir seytanin sozleri olarak gormemiz cok daha tutarli olacaktir.

Insanligi curutmeye ve vahsilestirmeyehizmet eden bir gunahkrlik tarihidir bu.
Kendi adima, bundan butun kalbimle nefret ediyorum, cunku zalim olan her seyden nefret ederim.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 258 Goreve iliskin sirrin aciklanmasi

1) Gorevi nedeniyle kendisine verilen veya ayni nedenle bilgi edindigi ve gizli kalmasi gereken belgeleri kararlari ve emirleri ve diger tebligati aciklayan veya yayinlayan veya ne suretle olursa olsun baskalarinin bilgi edinmesini kolaylastiran kamu gorevlisine bir yildan dort yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Kamu gorevlisi sifati sona erdikten sonra birinci fikrada yazili fiilleri isleyen kimseye de ayni ceza verilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder