17 Mayıs 2021 Pazartesi

CIA UZMANINDAN KANAL İSTANBUL VE MONTRÖ YORUMU

 


CIA UZMANINDAN KANAL İSTANBUL VE MONTRÖ YORUMU

CIA'nın 'uzman analistlerinden' Paul Goble "Kanal İstanbul'la birlikte Montrö'de bazı değişiklikler yapılabilir" dedi.

13 Mayıs 2021 15:14 Güncellendi: 13 Mayıs 2021 15:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "inadına yapacağız" dediği ve Haziran ayında inşasına başlanacağı ilan edilen Kanal İstanbul konusunda Amerikalıların ne düşündüğü merak konusuydu.

Montrö'nün tartışılmaya açıldığı dönemde düğmesine basılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili CIA çalışanı Paul Goble'nin açıklamaları dikkat çekti.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan Goble'ın açıklamalarını köşesinde değerlendiren Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller'in yazısının satır başları şöyle:

"Paul Goble: Rusya ve Avrasya uzmanı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda özel danışmanlık yaptı. CIA'da uzman analist olarak çalıştı.

Amerika'nın Sesi'nden Mehmet Toroğlu dün kendisiyle önemli bir söyleşi yaptı. Goble'ın mesajları özetle şunlar:

○ "Girit İncirlik'in alternatifi değil. Haritaya ya da NATO'nun tarihine bakan herhangi bir kişi Yunanistan'ın günün birinde Türkiye'nin yerini alabileceğini söylemeye hiç niyet etmez. "

○ "Türkiye İncirlik'i kapatmaz ABD de yakın vadede İncirlik'ten vazgeçmez. "

○ "Boğazlar ve Karadeniz'den dolayı kilit bir coğrafi konuma sahip Türkiye ABD için muazzam önemde. "

○ "S-400 alımı Türkiye'nin yön değiştirdiği anlamına gelmiyor. "

○ "Türkiye Orta Asya'daki nüfuzunu ABD'yle görüşmelerinde masaya getirmeli. "

Fakat önemli bulduğum mesajı başkaydı...

KANAL İSTANBUL MONTRÖ' DEĞİŞTİRİR ?

Kanal İstanbul'un Montrö'yü riske atacağı çokça vurgulandı en son 104 amiral bu konuda kamuoyunu bilgilendirdi. İktidar ise hem bu görüşleri sindirmek için kamuoyuna "Kanal İstanbul ile Montrö Sözleşmesi'nin bir ilgisi yok" diyor ama hem de "Kanal İstanbul'dan gerekirse savaş gemileri geçirmeyi" savunuyor "Daha iyisi yapılana kadar Montrö'ye bağlıyız" diyerek konuyu müzakereye açık hale getiriyor.

CIA analisti Paul Goble "Kanal İstanbul'la birlikte Montrö'de bazı değişiklikler yapılabilir" diyor ve bunun nasıl olacağını da şöyle açıklıyor: "Ankara Montrö'nün kanal için uygulanmayacağını çok açık ortaya koymuştu ve eğer kanal için uygulanmayacaksa o zaman aslında şu anki önemini aynı şekliyle sürdürmeyecek anlamına geliyor bu. Dolayısıyla bu durum Türkiye'yi Karadeniz bölgesinde daha da önemli hale getirecek. "

'KARADENİZ RUS GÖLÜ OLMASIN' HEDEFİ

Bu köşede birkaç kez yazdık: Washington Karadeniz'i Türkiye-Rusya ilişkilerini bozma konusu olarak görüyor. Erdoğan'ın "Karadeniz Rus gölü olmasın" diyerek NATO'yu bölgeye çağırması ve iktidarın Ukrayna politikaları ABD'nin işini kolaylaştırıyor. Bu şartlarda Kanal İstanbul'un yapılması ve bu nedenle Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması Türkiye ve "Karadeniz Barışı" için büyük sorundur.

AKP'NİN PATRİOT RÜŞVETİ

Cumhurbaşkanlı Sözcüsü İbrahim Kalın dün Hürriyet'te Erdinç Çelikhan'a "beş kritik mesaj" açıkladı. Kalın özetle haziranda NATO zirvesinde yapılacak Erdoğan-Biden görüşmesinde iktidarın "esneyebileceği" sinyalini veriyor.

Masadaki en önemli konu olan S-400 konusunda Kalın'ın söyledikleri Türkiye adına vahim: "ABD'yle iki müttefik ve stratejik ortaksak S-400 konusunu müzakere yoluyla çözebiliriz. Şartlar uygun olursa S-400'lerin yanında Patriot'ları da alabiliriz. "

Türkiye ABD'yle S-400'ün nesini müzakere edecek? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gündeme getirdiği Girit Modeli'ni mi? AKP medyasında yer alan "S-400 kumandasında ABD'li subayın da olması" modelini mi? Nahçıvan'a taşıma modelini mi?

S-400'ler ABD'yle müzakere edilemez! Hele de ABD'ye karşılığında "Patriot rüşveti" hiç verilemez! ABD'ye bu konuda rüşvet teklif etmek emperyalizme kesinlikle yetinmeyeceği tavizi vermek demektir..."

https://www.veryansintv.com/cia-uzmanindan-kanal-istanbul-ve-montro-yorumu

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

187. ESKI VE YENI DINLER, SOYUT KURUNTULARINI VE GULUNC AYINLERINI HEP BIRBIRLERINDEN ALMISTIR

Eski rahiplerin dinleri yok oldu, ya da daha dogrusu bu dinler bicim degistirmekten baska bir sey yapmadi. Her ne kadar yeni ilahiyatcilarimiz onlara sahtekar gozuyle bakiyorlarsa da, genel toplami artik bizim icin var olmayan sistemlerinden bircok daginik kisimlari topladilar. Teolojinin baska bir tarzda yeniden giydirmekten baska bir sey yapmadigi dogmalari cagdas dinlerimizde hala aynen bulmakla kalmiyoruz; hurafeler bulasmis dini islerinin, Thergie'lerinin*, buyulerinin, efsunlarinin dikkat ceken artiklarini da bu dinlerde goruyoruz. Misir'dan alinmis tuhaf fikirlerle dolu oldugunu gordugumuz ibrani dininin peygamberlerinden, rahiplerinden, yasa yapicilarindan kalan turbeleri saygiyla ziyaret etmeleri hala Hiristiyanlara emredilir. Bu sekilde, hilekarlar ya da puta tapan hayalciler tarafindan duslenen garabetler hala

Hiristiyanlarin "kutsal" gorusleridir.

Tarihe biraz goz atilirsa, insanlarin butun dinleri arasinda goze carpici benzerlikler gorulur. Yeryuzunun her yerinde dini fikirlerin, kavimleri, donem donem kederlendirdigi ve sevindirdigi gorulur. Her yerde igrenc ibadet yerlerinin, ibadet islerinin zihinleri mesgul ettigi ve meditasyon konulari oldugu gorulur. Cesitli hurafelerin soyut hayaletlerini ve ayin bicimlerini birbirlerinden aldiklari gorulur.

Dinler, genellikle bunlari birlestirmek, eklemek ve o anki amaclarina uymayanlari kaldirmak hakkini koruyarak, seleflerinin malzemelerini kullanmislardir. Misir dini, putatapma (sanemperestlik) ayinini bu dinden uzaklastirmis olan Musa'nin dinine temel hizmetini gormustur. Musa hizipci bir Misirlidan baska bir sey olmamistir.

Hiristiyanlik, birlestirilmis " Yudaizm"den (Musevilikten) baska bir sey degildir. Muslumanlik ise, Hiristiyanliktan, Yahudilikten ve Arabistan'in eski dininden ibarettir.

*Gokyuzu ruhlari ile iliskiler uzerine kurulu bir tur buyu.
- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Incil'in yarisindan fazlasini dolduran mustehcen oykuleri, sehvetli sefahatlari, zalim ve aci veren idamlari, acimasiz kindarliklari her okudugumuzda bunlari Tanri'nin sozleri degil, bir seytanin sozleri olarak gormemiz cok daha tutarli olacaktir.

Insanligi curutmeye ve vahsilestirmeyehizmet eden bir gunahkrlik tarihidir bu.
Kendi adima, bundan butun kalbimle nefret ediyorum, cunku zalim olan her seyden nefret ederim.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 258 Goreve iliskin sirrin aciklanmasi

1) Gorevi nedeniyle kendisine verilen veya ayni nedenle bilgi edindigi ve gizli kalmasi gereken belgeleri kararlari ve emirleri ve diger tebligati aciklayan veya yayinlayan veya ne suretle olursa olsun baskalarinin bilgi edinmesini kolaylastiran kamu gorevlisine bir yildan dort yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Kamu gorevlisi sifati sona erdikten sonra birinci fikrada yazili fiilleri isleyen kimseye de ayni ceza verilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder