24 Kasım 2010 Çarşamba

İşin ucu kendine dokununca ne kadar hassas ve duygusal değil mi?

Oysa başkaları söz konusu olunca, zerre kadar merhamet yok...
Bunlar doğa kanunlarından da habersizler.
Bu evrende her etkinin bir tepkisi, her tepkinin de bir etkisi vardır.

- ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~

Şanal değil sanal

Yargıay’a, “İstihbari dinleme ile elde edilen telefon kayıtlarının delil olarak kabul edilmesine” ilişkin kritik bir talepte bulunan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, ilginç bir tazminat davası açtı.

Şanal, “Hükümet-Cemaat Kuşatması Cüppeli Adalet” kitabının yazarı İlhan Taşçı’ya, kitabın kapağındaki fotoğrafın kendisine benzetildiği iddiasıyla 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Taşçı ise Hürriyet’e, kitabın kapağındaki kişinin Şanal’la hiçbir ilgisi olmadığını savundu. Kapaktaki fotoğrafın fotoshopla yaratılan sanal bir kişi olduğunu belirten Taşçı, şunları söyledi: “Kitabım martta yayınlandı. Yedi aydır satılıyor. Kitabın kapağındaki kişi de kesinlikle Savcı Osman Şanal değil. Bu fotoğraf grafik tasarımcısı Ahmet Sungur tarafından sadece fotoshopla oluşturmuş bir kişidir. Gerçek bir adalet temsilcisi değildir, sanaldır.”

Benzetme çabası aşikâr

Şanal’ın avukatı kanalıyla mahkemeye sunduğu ve Ankara 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak tazminat davasının dilekçesi özetle şöyle: “Davalıya ait kitabın kapak sayfasına bakıldığında başında bir takke ve sakalı bulunan, ayrıca üzerinde hâkim ve savcıların kullanmış olduğu bir cüppe içerisinde tasvir edilen kişinin, açık bir biçimde müvekkili tasvir etme ve benzetme çabası olduğu aşikardır. Salt bu kapak sayfası tasviri dahi mesleki onur ve şerefi ayaklar altına alınan müvekkilin, haksız bir biçimde mağdur edilmesi ve kişilik haklarının zedelenmesi için yeterlidir. Eserin tamamı bir okuyucu gözüyle değerlendirildiğinde müvekkilin cemaat ve bazı gruplar yandaşı olduğu ve bu konuda her türlü faaliyette bulunduğu konusu kasıtlı olarak işlenmiş olup, sayılan bu nedenlerle müvekkilin kişilik haklarının bir nebze de olsa telafisi adına iş bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur.”
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Deneme, üst üste aynı yanlışı yapan kimsenin, bunu üçüncü kez yapmasından kendini menetmesidir.  Terry Mc Cormick  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder