29 Kasım 2010 Pazartesi

Wulff: Almanya Israil'in guvenliginden sorumlu!


28.11.2010 
Almanya İsrail'in güvenliğinden sorumlu! 
 


 
 
Resmi bir ziyaret için İsrail'e gelen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ülkesinin, İsrail'in güvenliğinden ve varolma hakkının korunmasından kendisini sorumlu gördüğünü söyledi.

Wulf, Kudüs'te İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüştü. İsrail cumhurbaşkanlığındaki görüşmede her iki lider, yakın ilişkilerin önemine değindi.

Almanya Cumhurbaşkanı, "Almanya, kendisini İsrail devletinin varlığı ve güvenliğinden sorumlu görmektedir. Ve bu sorumluluk hissini nesilden nesile aktarmalıyız" diye konuştu.

İsrail ziyareti kapsamında bazı Alman öğrencileri de beraberinde getirdiğini ifade eden Almanya Cumhurbaşkanı, "İsrail'e olan bu sorumluluk hissinin, Alman siyasetinin de belirgin unsurlarından olduğunu" kaydetti.

Konuşmasında İsrail ve Filistinliler arasındaki barışa da değinen Wulff, Almanya'nın bu konudaki çabalara mümkün olduğunca destek vereceğinin altını çizdi. Wulff, yerleşim yerleriyle ilgili bir çözüme gidileceği umudunda olduğunu vurguladı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de Almanya ile ilişkilerin çok önemli olduğunu belirtti, Alman yönetimi ve Alman halkının çoğunun geçmişi hatırlayıp, Almanya ile İsrail'in arasındaki ilişkilerin özel olması gerektiği fikrini paylaştıklarını söyledi.

Peres, Filistinliler'le barış yapmaya uğraştıklarını dile getirip, "Filistinliler'le varılacak bir barışın, tüm bölgeye otomatikman olumlu etkisi olacağına inandığını" kaydetti. Peres, "barışın aynı zamanda, terörizme ve İran'ın yaymaya çalıştığı dini emperyalizme karşı olan ılımlı Arap ülkelerine de yardımcı olacağı" görüşünü dile getirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı'na İsrail ve sonrasında Filistin'e yapacağı ziyaretinde, 17 yaşındaki kızı Annalene Wulff eşlik ediyor.

Wulff ve Peres, daha sonra birlikte Kudüs'teki Yad Vaşem soykırım anıt ve müzesini de ziyaret etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder