25 Kasım 2010 Perşembe

Türk birliği kimi rahatsız etti?


Türk birliği kimi rahatsız etti?

24 Kasım 2010 Çarşamba 16:21

Merkezi Ankara'da bulunan 'Kardeş Ülkeler Türk Birliği Gazetesi'nin Fethiye'deki bürosuna, 'Türk-Kürt çatışması çıkartmaya çalıştığı' iddiasıyla polis tarafından baskın düzenlendi.

 

Sabah erken saatlerde Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonun, Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla düzenlendiği belirtildi. Gazetenin kurucusu ve genel yayın yönetmeni İsmail Kalay'ın, Dolgu Sahası'nda bulunan 522 Sokak'taki ev ve bürosuna yapılan baskında, Kalay'ın çıkarmış olduğu gazeteler, bilgisayarları, CD kayıtları, yaptığı yazışmalar ve daha birçok dokümana el konuldu.

7 saat süren operasyon sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan İsmail Kalay, "Yedi Türk devletinin (Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye) birleşiminin altyapısını yapmak için Kardeş Ülkeler Türk Birliği gazetesini çıkarıyorduk" dedi. Bu birleşimin yapılması için gazeteye ihtiyaç duyduklarını belirten Kalay, şöyle konuştu:

"Savcı, hakkımızda 'Türk- Kürt çatışması çıkartmak için bazı çevreleri etkilediğim ve bu konuda çalışma yaptığım' iddiasında bulunarak bu baskını gerçekleştirmiştir. Sabah 06.00'dan beri evim ve işyerimde aranmadık yer kalmamıştır. Bu bir baskı ve sindirmedir. Rahatsız olmaları Türk isminin geçmesidir. Türk Birliği hareketinden dolayı yapıldığına inanıyorum. Sonuna kadar bu uğurda mücadelem devam edecek. Eğer bu hareketin önünü kesmek istiyorlarsa beni Silivri'ye değil İmralı'ya göndersinler. Gazetemin her şeyi yasaldır. Arandıktan sonra da gördüğünüz gibi ne gözaltına alındım, ne de karakola giderek ifademe başvurdular. Dediğim gibi beni korkutmak istiyorlar."

Polis, operasyonun ardından araçlarına binerek olay yerinden ayrıldı. Çevrede oturanlar da olan biteni meraklı gözlerle izledi.

http://www.gazete5.com/haber/fethiye-kardes-ulkeler-turk-birligi-gazetesine-baskin-24-kasim-201-61332.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder