28 Kasım 2010 Pazar

Seçmen Sayısındaki Gelgit

İşte birkaç sene sonra kurulacak olağanüstü mahkemede sorulacak sorulardan birisi de budur.

Elbette bu işte AKP üst yönetimi kadar, bazı bürokratlarda sorumlu tutulacak ve onlarda T.E.nın yanında yerlerini alacaktir.

- ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ 
 

Seçmen Sayısındaki Gelgit

29 Kasım 2010 Pazartesi

Neval Kavcar

nevalkavcar@yahoo.com

*

MHP’li Şenol Bal’dan Seçmen Sayısı Üzerine Önerge

 

Az sonra okuyacağınız önerge üzerinde, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal çalışmış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a sormuş. Basına yansıdığına göre, TBMM Başkanlığı muhalefetin önergelerini, geri çeviriyor-muş. Kıstası nedir belli değil.

 

Okuyacağınız önerge benzeri, gerek SEÇSIS(seçim Sistemi) ve gerek seçmen sayısı üzerinde, vatandaştan vekile kadar güvensizlik mevcut. Var da iktidar bunu kale almıyor. Muhalefet de, önergemizi verdik, görevimizi yaptık rahatlığı içinde, Türkiye’nin kaderi genel seçime gidiyor.

Demokratik seçim nasıl olur, sorusunun cevabı belli. Siyasi partiler seçimin her noktasında müdahil olmalı. YSK geçilmez kale gibi durmamalı önlerinde.

 

İşte o önerge:

“2010/7219 Sayılı – 02.11.2010 Tarihli..MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal vermiş..

 

İktidara geldiğinizden bu yana 2002 genel seçimlerini saymazsak, 2004 ve 2009 mahalli, 2007 Genel, 2007 ve 2010 Referandum seçimlerinde, kaynağı tam olarak algılanamayan şüphe yaratacak oranda, birbiriyle uyumlu olmayan seçmen sayılarındaki ani düşüş ve yükselişler, vatandaşlarımızın kafasında haklı istifhamlara yol açmaktadır.

 

2004 mahalli ve 2007 Genel seçimlerindeki seçmen sayılarındaki açıklanamayan değişiklikleri, adrese dayalı nüfus sayımının tam olarak uygulanamamasına bağlayabilirsiniz.

 

Ama son referandum ve yerel seçimlerdeki farklılıkların sorularıma verilecek objektif cevaplarla ve dökümlerle, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde olmasını istirham ederim.

 

Bir- 21 Ekim 2007 Referandum ile 12 Eylül 2010 referandum arasında, iki yıl on ay 21 gün vardır.

21 Ekim 2007 Seçmen sayısı……..42.690.252

12 Eylül 2010 Seçmen sayısı……..52.051.828

 

Yaklaşık üç yıl içinde seçmen sayısı artışı 9.361.576’dır. Böyle bir artışı nasıl açıklıyorsunuz?

 

İki- 29 Mart 2009 yerel seçiminde seçmen sayısı………48.049.446

      12 Eylül 2010 Referandumunda seçmen sayısı….. 52.051.828

 

Aradan geçen 1,5 yıl sürede oy kullanma yaşını doldurmuş 4 milyon seçmeni, doğum hızı artışı ile açıklayabilir misiniz?

 

http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-16819s.pdf

 

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, kamuoyunun zihnini kurcalayan soruları sormuş?

 

Peki AKP, YSK’nın bu konuda problemi var mı? Verilecek cevap, vatandaşı rahatlatacak mı? Dün ki yazımda, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre oluşturulan seçmen kütükleri hakkındaki şaibeyi örneklemiştim.

 

Nüfus belirsiz, seçmenler gerçek mi belirsiz? Yukarıdaki önerge benzerini veren MHP ve CHP’li vekillere, cevap verildi mi bilmiyoruz. Şüpheler parti genel merkezini harekete geçirmedikçe, bu önergeler bir işe yaramayacak diyorum.


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Herşey Sende Gizli  Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;  Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi,  Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer  Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..  İşte budur hayat! İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin...  Can YÜCEL  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder