29 Kasım 2010 Pazartesi

VAKİT'İN BİR TECAVÜZCÜSÜ DAHA ORTAYA ÇIKTI

 


 

VAKİT'İN BİR TECAVÜZCÜSÜ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Dinci kesim içerisinde önemli yer tutan bir isim var.

Onun adı: Mustafa İslamoğlu.

İslamoğlu’nun başını çektiği “Akabe Grubu” olarak bilinen büyük bir cemaati var.

Hilal TV’nin sahibi olan Mustafa İslamoğlu Vakit ve Yeni Şafak Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmasıyla bilindi, tanındı. İslamoğlu; Vakit’te Arif Çevikel, Yeni Şafak’ta Sami Hocaoğlu müstear isimlerini kullandı.

Son dönemde Gülen Cemaati ile de yakınlaşan İslamoğlu, geçtiğimiz Haziran ayında ABD’ye yaptığı seyahatte Fethullah Gülen’i ziyaret etti.

İslamoğlu, son dönemde orduya karşı atılan adımlara verdiği destekle de biliniyor. İslamoğlu’nun Akabe Vakfı ve Hilal TV’si sık sık Taraf’a reklam veriyor.

İslamoğlu’nun sırrıMustafa İslamoğlu’nun İslamcı kesim içinde herkesin bildiği ama “kol kırılır yen içinde kalır” diyerek saklanan bir sırrı var.

O sırrı bir Müslüman dergi açıkladı.

O dergi İBDA düşüncesine yakınlığıyla bilinen Baran dergisi.

Baran dergisi ilk olarak 28. sayısında olayı gündeme getirdi.

Habere göre Mustafa İslamoğlu’nun 1981 yılında hakkında kesinleşmiş bir hapis cezası vardı. Bu cezanın nedeni İslamoğlu’nun küçük bir erkek çocuğuna tecavüz etmesiydi.

Çocuk emanet ediliyor

Yıl 1980…

İslamoğlu’nun Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde öğrenci olduğu günler...

Aslen Kayserili ancak Ankara’da yaşayan ve Mustafa İslamoğlu ile tanışan M.D. isimli şahıs, İslamoğlu’ndan oğlu T.D’ye dini konularda ders vermesini istedi.

İslamoğlu’nun teklifi kabul etmesi üzerine M.D. oğlu T.D.’yi Kayseri’de yaşayan babaannesine bıraktı T.D. geceleri babaannesinde kalırken, gündüzleri İslamoğlu’ndan dini konularda dersler aldı.

Tecavüze uğruyor

Ve bir gün...

T.D’nin babası M.D. Ramazan Bayramı nedeniyle Kayseri’nin Develi ilçesine geldiğinde oğlunu rengi sararmış ve dudakları morarmış gördü. Oğluna ne olduğunu sordu. Oğlu “rahatsızım” cevabını verdi. Ancak çocuğun amcaları T.D’yi sıkıştırdığında acı gerçek ortaya çıktı.

Devamını Baran dergisinin 28. sayısında yayınladığı dava dosyasından okuyalım: “Kendisinden daha samimi davranan amcaları Sami ile Mevlüt’ün mağduru sonradan konuşturmaları üzerine olayı onlardan işittiğini, bunların aktarmasına göre sanığın mağduru dudaklarından öptüğünü, penisini kıçını oynayıp karıştırdığını, banyoda yıkadığını hatta arkadan ırzına geçtiğini duyduğunu olayın ortaya çıkmasından sonra aslen Develili olan ancak Ankara’da avukatlık yapan her iki tarafın yakın aile dostu Mehmet Boyvada Develioğlu isimli bir şahsın olayın gerçek içyüzü hakkında bilgi toplamak ve değerlendirme yapmak için tarafların yakınlarından oluşan bir aile meclisinde olay ile konunun tartışıldığını, sanığın yakınlarının onun bu suçu işlemiş olabileceği kanısına vardıklarını bildirerek sanıktan şikayetçi olduğunu söylemiştir.”

Polis ifadesi

Tecavüze uğrayan T.D. ise polise verdiği 13 Ağustos 1980 tarihli ifadesinde şunları anlatıyordu: “Yanında Kuran kursu eğitimi gördüğü sanığın (Mustafa İslamoğlu) kendisini zaman zaman sıkıştırıp dudaklarından öptüğünü, önüne tutup ayıp hareketler yaptığını, hatta bir gün ablasının evinde banyoya sokarak kendisini yıkadığını, ordan dışarı çıkıp somyanın üzerine yatırınca da pantolonunu ve külotunu çıkartdığını, yüzü koyun yatırarak anüsüne bir şeyler sürttüğünü sonra bir ara kan gördüğünü…”

Şikayet daha sonra Adli Tıp Kurumu’na yansıdı. Adli tıp uzmanı Dr. Şahin Türkboyları tarafından düzenlenen ilk raporda: mağdurun anüs mukazasında eritem eve ekimoz tesbit edildiği, anüse küt cisimle bir darbe yapıldığı tespit edildi ve İslamoğlu’nun T.D.’ye tecavüzü kanıtlandı.

Ülkücülerin iftirası

İslamoğlu ise verdiği ifadede ailenin “ülkücü” görüşe sahip olduğunu, kendisinin “Akıncı” görüşe sahip olması sebebiyle iftiraya maruz kaldığını söyledi.

Mahkeme şahitlerin beyanları, Adli Tıp raporu ve mağdurun ifadesi doğrultusunda İslamoğlu’nu TCK’nın 414/1 maddesin göre cezalandırdı. Adli Tıp raporuna göre İslamoğlu çocuğa tam olarak tecavüz edememişti. Cinsel birleşme tam olarak gerçekleşmemişti. Mahkeme ırza geçmeye teşebbüs suçundan 2 buçuk sene ceza verdi.

TC Develi Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1980 / 77 esas nolu, 1981 / 63 karar nolu davasına Mahkeme Başkanı 19030 sicil nolu Metin Yüksel’in kararına göre İslamoğlu’nun cezası kesinleşti.

Babası "sapık" dedi

Baran dergisi olayın peşini hiç bırakmadı. 35. sayısında Mustafa İslamoğlu’nun babası Ahmet İslamoğlu’nun oğlu hakkında Ali Eren Hoca’ya yazdığı mektubu yayınladı.

Mektupta İslamoğlu’nun babası "Muhterem Hocam Mustafa'nın dâl (sapık) ve mudilliği (saptırıcılık), baba olarak bizi çok huzursuz etmektedir. Salahına dua etmekteyiz. Sizlerden de ıslahına dua istirham etmekteyiz” diyordu. Babası Mustafa İslamoğlu ile ilişkisini kesmişti.

Baran dergisi 98. sayısında ise mahkemenin verdiği kararın resmi evraklarını yayınladı.

Konu üzerine konuştuğumuz haberi yapan muhabir Aydın Alkan ise Odatv’ye bu konuyu neden haberleştirdiklerini anlattı. Alkan açıklamasında İslamoğlu’nun çalışmalarının İslami kesime zarar verdiğini, bu tür insanların sapkınlıklarını bu nedenle deşifre ettiklerini anlattı. Alkan, son dönemde rantçı, sapkın eğilimlerin İslamcı kesimde artmasından rahatsızlığını dile getirdi. Alkan, kendilerinin bu kesimlerden ayrışmaya çalıştıklarını, bu nedenle “bizdendir” diyerek kimseyi kollamadıklarını anlattı.

Odatv’yi de eleştiren Alkan, “dinci, İslamcı, Müslüman” diyerek anılan kesimin bir bütünlük oluşturmadığını, içinde her akımda olduğu gibi çürük elmaların bulunduğunu, samimi Müslümanlar’ın İslamoğlu ile bir tutulmamasını rica etti. Alkan, her fikir akımının kendi içinde bu tür eğilimlerle mücadele etmesini önerdi.

Barış Terkoğlu

Odatv.com

Kaynağın İnternetteki Link Adresleri:

http://www.yaprakfirtinasi.com/showthread.php?tid=881

http://www.hocam.com/forum/70123/1/vakitin_bir_tecavuzcusu_daha_ortaya_cikti/

http://www.facebook.com/note.php?note_id=335507125487

http://www.dipsizkuyu.net/guncel-politika-ve-ekonomi/2294-vakitin-bir-tecavuzcusu-daha-ortaya-cikti.html

------------------------------------------

"Allah Allah" diye halkı uyuşturanlar,

"Namus..namus" diye bağıranlar...

İftira, yalan, her türlü düzenbazlık, korku yaymak, baskı yapmak, namus kirletmek mi emrediliyor size...?

Tecavüz etmek sizin kutsal kitabınızın hangi ayetinde yazıyor?

-------------------------------------------

 

Tecavüz mağduru keçi ile evlilik şartı

Tecavüze uğrayan keçi için başlık parası

 

Afrika ülkesi Mozambik'te bir köylünün, keçisine tecavüzle yargılanan iki gencin "kendisine başlık parası ödeyerek keçiyle evlenmesini" istediği bildirildi.



"Radio Mozambique" adlı devlet radyosunun web sitesinde çıkan habere göre, ülkenin orta kesimindeki Mbucuta köyü yakınlarında iki genç, keçiye tecavüz ederken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Bölge savcısı Leonides Mapasse, iki gencin tecavüz etmek üzere keçiyi kaçırdığını, dolayısıyla hırsızlığa teşebbüsten yargılanacağını ve yasaya göre para cezasına çarptırılabileceğini ifade etti.

Keçinin sahibinin ise para cezasıyla yetinmediği, iki gencin "törenle keçisiyle evlenmesini ve kendisine Mozambik'in geleneksel başlık parası 'lobola' ödemesini" istediğini belirtti.

http://www.cnnturk.com/2010/yasam/diger/02/26/tecavuze.ugrayan.keci.icin.baslik.parasi/565468.0/index.html

 

------------------------------------------------------------------

 

Keçi'nin günahı ne?

Pek gündeme gelmez ama ülkemizin önemli hayvan hakları sorunlarından biri -affınıza sığınarak söylüyorum- tecavüzdür.
Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'ndeki makilik alanda keçiye tecavüz etmek isteyen bir kişi suçüstü yakalandı. Keçinin sahibi 40 yaşındaki Fatma C., "Ne günlere kaldık, keçiye bile göz dikiliyor" dedikten sonra zanlıdan şikâyetçi oldu. Fatma C. hayvanı kesip, gömeceğini ya da yem yapılmak üzere hayvan barınağına vereceğini söyledi. (FOTO: KEÇİ)

Ah Fatma hanım ah... Hayvanın günahı ne?

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&Date=06.09.2010&ArticleID=1017451

 

---------------------------------------------------------------

Tecavüz mağduru keçi ile evlilik şartı

Mozombik'te iki gienç adamın tecavüz ettiği keçiye sahibi uygun düğün yapılmasını istiyor

 

Mozambik’te iki genç adam bir keçiye tecavüz etmekle suçlandı. Devlet radyosuna göre keçinin sahibi, geleneklere uygun bir düğün yapılmasını talep ediyor.

Adları ve isimleri açıklanmayan gençler, polis tarafından kırsal Mbucutu kentinin dışında suçüstü yakalandılar.

İki adam sadece hırsızlık suçundan yargılanacak.

 Ancak keçilerin sahibi, zararının tazmin edilmesini ve tecavüzcülerin başlık parası ödeyerek geleneksel düğün töreni yapmalarını istiyor.

Tavuğa tecavüz ederken yakalandı!

Tavuk öldü, tecavüzcü serbest bırakıldı

KOCAELİ’de 31 yaşındaki M.C, kümeste tecavüz ettiği tavuğu öldürdü. Gebze’de F.D.’ye ait bahçedeki kümese giren M.C., bir tavuğa tecavüz etti. Tavukların kaçışması ve sesler üzerine endişelenen F.D., kümese girince sapık M.C.’yi suçüstü yakaladı. F.D., panik içinde giyinip kaçmaya çalışan sapığı, komşularının da yardımıyla etkisiz hale getirirken, tavuğun telef olduğu anlaşıldı. Polise teslim edilen M.C., bir anlık hislerinin kurbanı olduğunu söyledi. Hakkında ’Hayvana kötü muamele’den işlem yapılan M.C., savcılığın talimatıyla bırakıldı.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/158834-tavuga-tecavuz-ederken-yakalandi

-------------------------------------------------------------------

Siirt’te tecavüz depremi

Siirt'te 18 yaşından küçük kızlarla birlikte oldukları iddiasıyla 15 kişi tutuklandı. Olaya karışanların sayısının 100'ü bulabileceği belirtiliyor.

Güncelleme:21 Nisan 2010 14:00

İlköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T, geçen yıl okulu bırakan 16 yaşındaki ablası S.T. ile birlikte kendilerine tecavüz eden onlarca erkeği şikayet etti. Kız kardeşlerin maruz kaldığı bu durum, iki yıldır devam ediyordu. Bu arada, Siirt Valisi Necati Şentürk yaptığı açıklamada, cinsel istismar olayıyla ilgili 2 kamu görevlisinin açığa alındığını bildirdi.

http://haber.mynet.com/detay/yasam/siirtte-tecavuz-depremi/507164

--------------------------------------------------------------

http://blog.milliyet.com.tr/Siirtte_bebeklere_tecavuz_teroru_bize_hala_bir_sey_anlatmiyor_mu_/Blog/?BlogNo=240590

-------------------------------------------------------------

Üç genç, zihinsel engelli S.C.’yi konferans salonuna götürerek 5 saat boyuncatecavüz etti.

http://www.haber3.com/engelli-kiza-saatlerce-tecavuz--610368h.htm

 

---------------------------------------------------------

İslamcılıktan, İslama uygun kıyafetler üretmekten para kazanan bir ailede olan bitene bakın yahu... Dallas dizini dudaklarımızı ısırarak seyrederdik.. Adamlar bizden namusluymuş en azından oldukları gibi görünüyorlardı:)

http://www.karalahana.com/karadeniz-forum/index.php?topic=10503.0

 

--------------------------------------------------------

Hamile kangala 3 gün tecavüz!

http://www.kenthaber.com/Haber/Genel/Normal/hamile-kangala-3-gun-tecavuz/82ccb452-0c30-4719-9bd2-e71033ae9141

 

--------------------------------------------------------

 


AFYONKARAHİSAR'ın Bayat İlçesi'nde, AKP İlçe Başkan Yardımcısı A.O.K. ile İlçe Sekreteri M.D., akli dengesi bozuk bir kadına tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuklandı

30 Mayıs'ta, M.S.'nin eve gelmemesi üzerine ailesi jandarmaya başvurdu. Yapılan araştırmada, M.S. bir inşaatta bulunurken, her ikisi de boyacı olan A.O.K. ve M.D.'nin, kadına burada tecavüz ettikleri iddia edildi. Bunun üzerine Bayat
AKP İlçe Başkan Yardımcısı, evli ve 3 çocuk babası 39 yaşındaki A.O.K. ile İlçe Sekreteri evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki M.D., gözaltına alındı. A.O.K. ve M.D., sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bayat AKP eski İlçe Başkanı Emin Yener, bu 2 kişinin halen AKP İlçe Yönetimi'nde olduğunu doğruladı. Yener, “Bu olay iftiradır. O kadın sokaklarda gezen, akli dengesi yerinde olmayan biridir. Bizim arkadaşlarımız bu tiynette değildir. Zaten olsalar partimizde yer almazlardı. İftiraya kurban gittiler” dedi.????!!!

 -----------------------------------------------

B.Y’nin “köpeğe tecavüzünden” sonra şimdi de Çankırı Belediyesinin “öldürmüyoruz, uyuşturuyoruz” açıklaması ....

--------------------------------------------

 

2006’da tecavüze uğradığı saptanan 17 aylık N.N.B. damgasını vurdu.

Konu, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek arasında polemiğe neden oldu.

MHP grubu adına konuşan Şandır, “6 yıllık AKP iktidarında hangi soruna çözüm buldunuz?” diye sordu.

Şandır bu sırada, “17 aylık kız çocuğunun ırzına sizin dönemizde geçildi. Yalan mı, yanlış mı?” dedi.

 

 

-------------------------------------------

Anadolu'da Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'den sonra, Hilal TV'nin sahibi, eski Anadolu'da Vakit ve Yenişafak yazarı Mustafa İslamoğlu'nun bir erkek çocuğa tecavüz ettiği ortaya çıktı. İslamoğlu, Hilal TV'de 'Tefsir Saati' adlı programın sunuculuğunu yapıyor.

---------------------------------------------------

Yine Vakit gazetesi yazarı yine tecavüz

Anadolu'da Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'den sonra, Hilal TV'nin sahibi, eski Anadolu'da Vakit ve Yenişafak yazarı Mustafa İslamoğlu'nun bir erkek çocuğa tecavüz ettiği ortaya çıktı. İslamoğlu, Hilal TV'de 'Tefsir Saati' adlı programın sunuculuğunu yapıyor.

Cumhuriyet

----------------------------------------
Sözcü Gazetesi
sarsıcı bir iddiayı gündemine taşıdı. AK Parti'li eski Bakan'a öyle suçlamada bulunulmuş ki, inanılır gibi değil. Hükümete karşı en sert muhalefeti yapan Sözcü Gazetesi, yine iktidarı çok kızdıracak bir iddiayı sürmanşetine taşıdı. ''İLİŞKİYE GİRMEK İÇİN PARA TEKLİF ETTİ'' İDDİASI!.. Bayındırlık eski Bakanı Zeki Ergezen'in resmi davet için gittiği Belgrad'ta bir otelde oda hizmetçisi kadına saldırdığı ve ilişkiye girmek için para teklif ettiği iddia edildi. Sözcü Gazetesi haberi, Sırbistan Hükümeti'ne yakınlığı ile bilinen Novasti gazetesinde çıkan habere dayandırdı.

Olay sırasında, odada Bakan'ın eşinin olmadığı yazıldı. Gazete inanılması güç iddiayı; ''AKP'li bakan otelde hizmetçiye saldırdı'' başlığı ile verdi. Veli Toprak imzalı haberin devamında ise şunlar yazıldı: ''İşte Sırbistan'ın Erdoğan ve AK P'ye gönderdiği skandal dosyasındaki iddialar:

Eski Bakan Zeki Ergezen, geçen Haziran'da KEİ toplantısı için milletvekilleri ve ailesiyle Belgrad'a gitti.

İddiaya göre Ergezen kaldıkları Holiday İnn Oteli'nde oda hizmetçisi bir kadına saldırdı. Hatta ilişkiye girmek için para bile teklif etti.

Hizmetçi şikayet edince, Sırbistan Türkiye'ye nota vermeye kalktı.

NOVOSTİ GAZETESİNİN İDDİASI

İddianın dayandığı gazetede yer alan habere göre, hizmetliden özür dilenerek olayın kapatıldığı yazıldı:

Sırp basını, skandalı ayrıntılarıyla haber yaptı.

Novosti Gazetesi, ''Turcin Napadao Sobarice'' yani ''Türk, oda hizmetlisine saldırdı'' başlığını attı.

Bu haber Sırbistan Parlamentosu'nda büyük yankı buldu.

 

Olay Karadeniz Ekonomik İşbirliği Sekreteryası'na da bildirildi.

Bazı Sırp vekiller, skandal hakkında Türkiye'ye nota verilmesini talep etti.

 

Türkiye devreye girdi, hizmetçiden özür dilendi ve olayların daha da büyümesi engellendi.

Skandal, Sırp basınında!

26 Eki 2010 ... Novosti Gazetesi, "Turcin Napadao Sobarice" yani "Türk, oda hizmetlisine saldırdı" başlığını kullandı. Bu haber Sırbistan Parlamentosu'nda ...
www.haberiniz.com/index.php?option=com

 

1.                             Eski bakana inanılmaz suçlama- sözcü ile ilgili haberler


·  Eski bakana inanılmaz suçlama‎ - 1 gün önce

Sözcü gazetesi sarsıcı bir iddiayı gündemine taşıdı. AK Parti'li eski bakana öyle suçlamada bulunulmuş ki, inanılır gibi değil. İNTERNETHABER. ...

Internet Haber

 ----------------------------------------
İstanbul- Odatv.com’un haberine göre, İslamoğlu’nun başını çektiği “Akabe Grubu” olarak bilinen büyük bir cemaati bulunuyor. İslamoğlu; Vakit’te Arif Çevikel, Yeni Şafak gazetesinde ise Sami Hocaoğlu takma adlarını (müstear) kullandı.

Son dönemde Gülen cemaati ile de yakınlaşan İslamoğlu, geçtiğimiz haziran ayında ABD’ye yaptığı seyahatte Fethullah Gülen’i ziyaret etti. İslamoğlu’nun Akabe Vakfı ve Hilal TV’si sık sık Taraf’a reklam veriyor. İslamoğlu’nun bir sırrını İBDA düşüncesine yakınlığıyla bilinen Baran dergisi ilk olarak 28. sayısında olayı gündeme getirdi.1980 yılında İslamoğlu’nun dini konularda ders vermek üzere evine aldığı T.D’ye tecavüz yeltendiği ortaya çıktı ve adli tıp raporuyla da kanıtlandı. İslamoğlu ırza geçmeye teşebbüs suçundan 2 buçuk yıl ceza aldı.

3 Mart 2010

----------------------------------------


Medeni Kanun
ve Türk Ceza Kanunu'ndaki evlenme yaşı 14 olsun. Eşin tecavüzünde 7 yıl olan ceza 1 yıla indirilsin. Reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda şikâyet koşulu 15 yaşından 14 yaşa indirilsin.

------------------------------------------------

 
Baykal "Akp Hukuka Tecavüz Ederken Suçüstü Yakalandı" 

----------------------------------------

Milletvekili dokunulmazlığı zırhına büründükleri için haklarındaki dava dosyaları savcılıkların raflarında bekleyen milletvekillerinin oluşturduğu tablo, iddiaya göre şöyle:

3 kişi tecavüzden yatmış.


29 kişi eşine karşı şiddet kullanmakla suçlanmış.

7 kişi sahtekárlık suçundan tutuklanmış.

19 kişi karşılıksız çek yazmaktan suçlu.

117 kişi doğrudan veya dolaylı olarak en az iki işinde iflas etmiş.

84 kişi geçen dönem sarhoş araba kullanmaktan gözaltına alınmış.

74 kişi kötü kredi geçmişi sebebiyle kredi kartı alamıyor.

14 kişi uyuşturucuyla ilgili suçlardan tutuklanmış.

8 kişi mağazada hırsızlık yaptığı için tutuklanmış.

21 kişi halen çeşitli davalarda sanık.

Sevgili halkımız... Sahi siz bunları mı seçtiniz?

Bu durumda AKP'ye "Ak Parti" demek doğru mu?

Başbakan Erdoğan, AKP diyenlere içerleyip "Partimizin adı Ak Parti'dir, AKP diyenler edepsizdir.  AK temizliği ve kalkınmayı ifade ediyor.

Söyleyemiyorsan eğer, o zaman iftira ediyorsun" diye kızacağına önce şaibeli milletvekilleri "ak" sıfatını "aklanarak " hak etmel

---------------------------------------

Şimdi de köpeğe tecavüz...

Anlaşılan o ki, Çankırı'da köpeklere rahat yok!

Salı, 02 Mart 2010 09:16 yönetici

Çankırı’da son yaşanan “köpeğe tecavüz” (!) olayından sonra, birileri tarafından “köpek itlafı” gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

İddialara göre, bir okul müdürünün kızına saldıran sokak köpeklerine karşı yürütülen sistemli bir çalışma ile, son günlerde özellikle Yapraklı yolundaki Mezbaha altı bölgesinde çok sayıda “zehirlenerek” öldürülmüş köpek cesetlerine rastlanıldı.

Karatekin gazetesinde yer alan habere göre, Ali Akpınar adlı vatandaşın duyarlılığı ile ortaya çıkan görüntüler oldukça düşündürücü. Vatandaş Akpınar “Her gün yemek artıkları ile beslediğim köpeklere, hafta sonu yemek götürdüğümde her birini ayrı bir köşede cansız yatarken buldum! Belediyenin Beyaz Masasına giderek durumu anlattım. Bana köpekleri öldürmediklerini, uyuşturarak köpek toplama merkezine götürdüklerini ifade ettiler. Ancak karşılaştığım manzara çok farklı. Durum uyuşturma işlemine pek benzemiyor! Bunlar resmen öldürülmüş” diyerek tepkisini dile getirmiş.

Son günlerde Çankırı’da yaşanılanlar gerçekten çok tuhaflaşmaya başladı. Milli Eğitimin okulunda “hizmetli” olarak görev yapan B.Y’nin “köpeğe tecavüzünden” sonra şimdi de Çankırı Belediyesinin “öldürmüyoruz, uyuşturuyoruz” açıklaması ile, kentin orasında burasında ulu orta köpek cesetlerinin cirit attığı bir şehir…

İster istemez Cem Karaca’nın dillerden düşmeyen o eserine atıf yapmadan geçemeyeceğiz: Bindik bir alamate, gidiyoz kıyamete! 

 

---------------------------------------

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, anayasa değişikliğiyle Yargıçları seçmesinin önü açılan milletvekilleri hakkında 600 suç dosyası olduğunu belirterek, "Kriminal insanlar Yargıç seçecek! Yargının gücünü kırıp, cumhuriyetle hesaplaşmak istiyorlar" dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Derneği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kemer Şubesi'nce düzenlenen "12 Eylül Anayasası ve Kuşatılmış Hukuk" konulu konferansta konuştu.

 

Tarhan, Türkiye’nin rutin dışı bir hukuksuzluğa alıştırılmaya, hukukun kendi hukukunu egemen kılmaya çalışanlarla kuşatılmaya çalışıldığını kaydetti.

 

Aldıkları kararların siyasal iktidarın önünde bir engel olarak gösterildiğini, yargının sürekli temel yasalarda yapılan değişikliklerle işlevsiz bırakıldığını belirten Tarhan, yargının gücünün kırılmaya çalışıldığını söyledi.

 

Tarhan, Anayasa değişikliği paketinin tuzaklarla dolu olduğunu savunarak, Türk halkının dikkatini buna çekmeye çalıştıklarını kaydetti.

 

Yapılmak istenenin Cumhuriyet ile hesaplaşmak olduğunu öne süren Tarhan, ''Engel olan herkes ve her şey yok edilmeliydi.

Bir daha kapatma davasıyla karşılaşılmamalıydı.

Karşılaşılırsa da bugünden atadığı kendi yargıçlarınız sizi yargılamalıydı.

İşte Erzurum olayı bu zihniyettekiler için bardagğın taştığı noktaydı'' dedi.

 

Demokrasinin sadece yargının koruyabileceği bir şey olmadığını söyleyen Tarhan, halkın, sivil toplumun, demokrasi inancıyla demokrasinin korunabileceğini ifade etti.

 

Sessiz çoğunluğun neden sessiz olduğunu soran Tarhan, "Tarihe bir not düşmek zamanı değil midir?

Demokrasiyi, laikliği bizden başka kim koruyabilir bu ülkede? YARSAV olarak mücadele ediyoruz, ancak başkaları da mücadele etmeli" diye konuştu.

 

"Yargı bir partiye bağlanınca, bir partinin yargısı olunca davalar daha mı hızlı görülecek, bunu mu bekliyorlar acaba diye merak ediyorum?" diyen Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bugün yapılan, bağımsız Türk yargısı üzerinden Türk demokrasisiyle oynamak, bağımsız yargıyı yok ederek aslında 87 yıllık Cumhuriyetle 8 yılda hesaplaşmak, ulus devletle 8 yılda hesaplaşmak aceleciliğidir. Yapılan yargının korumakla yükümlü olduğu devletin kurucu değerlerini yıkmaya çalışmaktır."

 

Yargının bir siyasi partiye bağlanmasının tehlikeli olduğunu, iktidarın başkanlık sistemi hayali kurduğunu belirten Tarhan, "İktidarın parası var, silahı var, adamı var. Peki yargı iktidara bağlanınca, halk nereye gidecek. Tabii ki partiye gidecek, biat edilecek. İstenen budur" dedi.

 

Emine Ülker Tarhan, anayasa değişikliğiyle yargıçları seçmesi düşünülen milletvekilleri hakkında 600 suç dosyası olduğunu belirterek, "Bu milletvekilleri, yargıçları seçmeyi düşünüyorlar, cüret ediyorlar. Kriminal insanlar yargıç seçecekler'' ifadelerini kullandı....

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yg/habergoster.php?haber=39144

 

----------------------------------

 

TBMM Anayasa-Adalet Komisyonu'ndaki son verilere göre içinde bulunduğumuz 23. dönemde 608 adet fezleke düzenlenerek meclise sunuldu.
 
Söz konusu fezlekelerde TBMM'deki bütün partilere üye milletvekilleri yer alırken Kamer Genç gibi bağımsız milletvekilleri de fezlekelerden paylarına düşeni aldılar.
 
Dosyalardan 75'i hakkında dönem sonuna erteleme kararı veren komisyon, milletvekillikleri düşen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkındaki 45 dosyayı mahkemelere geri gönderiyor.
 
Meclis'e 20'nci dönemde 252, 21'inci dönemde 247, 22'nci dönemde 298 dosya gelmişti.
 
Bu dönem AKP'liler hakkında 138,

Rekor kırılmasına neden olan eski DTP'liler ise 362 dosyayla fezlekelerin yarısından fazlasına sahip.
 
Eski DTP'lilerin Barış ve Demokrasi Partisi'ne katıldığı kısa sürede gelen dosya sayısı dahi 31'e ulaştı.
 
Tayyip Erdoğan'ın geçen dönemden kalan 3 fezlekesi bulunuyor.
 
Komisyon verilerine göre suçlamalar ve dağılımı ise şöyle:
* İhaleye fesat karıştırmak (AKP 10)
* Görevi kötüye kullanma, keyfi davranma, ihmal (AKP 34)
* Hakaret (AKP 28)
* Zimmet, sahtecilik, dolandırıcılık (AKP 8)
* Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırılık (AKP 6)
* Dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet (AKP 2)
* Dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet (AKP 4)
* Terör örgütünün propagandasını yapmak, suçluyu övmek (Eski DTP 224, BDP 28)
* Devletin askeri teşkilatını aşağılamak (Eski DTP 2)
* Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet (AKP 5, eski DTP 29)
* Seçim Kanunu'na muhalefet (AKP 16)
 
* Çeşitli kanunlara muhalefet (AKP 10, eski DTP 2)
 
Görüldüğü gibi burada da AKP’ liler birinciliği kimseye kaptırmıyorlar.
 
Bir bölücülük kısmında eski DTP'li yeni BDP'li milletvekilliğinin açık ara liderliği var ama üzülmesinler, Kürt açılımı sürecinde AKP'liler pekala BDP'lileri yakalayıp geçebilirler.
 
Bu arada bu vatandaşların Meclis'te yasama kurumu üyeleri olduğunu da unutturmayalım.
 
Memleketin yaşa koyucuları böyleyse

vatandaşı da çok suçlamamak gerek.

 

---------------------------------

 

 

YAKIŞIR CİVANIMIN OĞLUNA...

GEMİLER NE Kİ ONA...

YETMEZ AMERİKA'DAN ALDIĞI 20 DAİRELİ APARTMAN DA

BABASININ ZENGİNLİĞİ DE AZDIR ONA???....

YETMEZ HAZRETİ RECEP'İMİN OĞLUNA...

 

AMAN BIRAKMAYIN SAKIN BAŞKALARINA...

TÜRKİYE'Yİ BİTİREMEDİNİZ  DAHA...

 

MERAK EDİYORUM....SORDUNUZ MU YARADAN'A,

CENNET'İN KAPISINDAN GİRMEK İÇİN YETECEK Mİ SİZLERE BU PARA???

 

 ARZU ÖZOK

 

DERLEYEN
ARZU ÖZOK

20 EKİM 2010

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hastalık anında ilaç ne ise, ihtiyaç anında da dost odur.  Anonim Nasihat  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder