29 Kasım 2010 Pazartesi

Havaalanında hijyenik ped krizi

Havaalanında hijyenik ped krizi

ABD'de kadınlar havaalanındaki sıkı güvenlik önlemleri yüzünden canından bezdirmiş durumda. Bilhassa elle arama yüzünden gelen şikayetlerin sayısı artıyor
 
ABD'de havaalanlarına getirilen sıkı güvenlik önlemleri kapsamında çıplak gösteren X-Ray cihazları ile güvenlik yetkililerinin elle yaptığı kontroller Amerikalıları canından bezdirmiş durumda.

Son olarak bir kadın yolcu, hijyenik pedinin X-Ray'de görünmesinin ardından Ulaştırma Güveinliği İdaresi yetkilileri tarafından elle arandığını ve bu şekilde rencide edildiğini söyledi.

Adı açıklanmayan eski bir asker olan kadın 'korkunç' diye nitelediği deneyimi, kadın sağlığı şirketi Gladrags'a gönderdiği mektupta anlattı.

CİNSEL TACİZE UĞRAMIŞ

Kadın, elle aramanın kendisi için daha aşağılayıcı olduğunu, zira önceden cinsel tacize maruz kaldığını ve bunun kötü anıları canlandırdığını belirtti.

Kadın mektubunda, "TSA yetkilileri işlerini yapıyorlardı. Ama sonuçta bu arama yüzünden kötü anılarım canlandı ve ağlamaya başladım. Bu yeni X-Ray'ler korkunç, eğer iç çamaşırınızın üzerinde olağandışı bir şey varsa, görevli tekrar tekrar elleriyle kasıklarınızı yokluyor ve bu sırada başkaları izliyor" diyor.

BÜYÜK GÖĞÜSLER İLAVE TARAMA SEBEBİ!

Hafta başında Eliana Sutherland adlı yolcu da, büyük göğüsleri yüzünden yetkililer tarafından diğer yolculardan ayrıldığını öne sürmüştü. Sutherland, Orlando Uluslararası Havaalanı'ndan uçarken, iki erkek yetkilinin göğüslerine baktıklarını ve kendisini yeniden taramadan geçirdiklerini söyledi. Kadın yolcu, "Çok açıktı. Adamlardan biri beni süzdü ve sonra yeniden cihazdan geçmemi istediler. Çok rahatsız edici bir histi" dedi.

Her geçen gün daha fazla kadın bu tür aramalardan kaynaklanan 'küçük düşme ve taciz' şikayetinde bulunurken, doktorlar her ne kadar eldiven giyseler de aramalar sırasında frengi, belsoğukluğu, chlamydia, strep, siğil gibi virüslerin yolcudan yolcuya geçebileceğini belirterek, aramaların ne kadar hijyenik olduğunu sorguluyor. Doktorlar her aramadan sonra eldivenlerin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Quis custodiet ipsos custodies *  *  * Yargıçları kim yargılayacak?  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder