31 Mart 2011 Perşembe

Anayasayı değiştirecek çoğunluk için Kürt oylarına göz koyan AKP, Molla Mustafa Barzani'nin oğluna bel bağladı...

YILANA SARILDI

Anayasayı değiştirecek çoğunluk için Kürt oylarına göz koyan AKP, Molla Mustafa 
Barzani’nin oğluna bel bağladı...
Seçim öncesi ‘muhatap’ oldu

BAŞBAKAN Erdoğan, “Teröre yataklık yapıyor. Muhatabımız olamaz” dediği Mesud Barzani’nin “Kürdistan”ına konuk olarak Kürt oylarına göz kırptı. Barzani’nin babası Molla Barzani, Eylül 1966’da hedeflerinin Türkiye olduğunu ancak zamanın gelmediğini söylemişti.
Erbil’den seçim desteği aldı
KUKLA devlete yaptığı gezide istediğini    elde eden Erdoğan, peşmergebaşından aldığı destek ve övgülerle rahatladı. Barzani, “Seçimde başarınızın devamını diliyorum. Sizin varlığınız, bölgede barış ve güvenliğin güvencesidir. Kürtler için çok önemlidir” dedi. 
Oğul Barzani babasının izinde: Birleşik Kürdistan
IKDP’nin Aralık 2010’daki kongresinde hedefini “Birleşik Kürdistan” olarak açıklayan Barzani, Türkiye’nin doğusunu alma hayali kuruyor.

Erbil’den seçim desteği
Seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu bulmak için Güneydoğu oylarına göz diken Başbakan aradığı desteği kukla devlete yaptığı gezide buldu. Erdoğan, peşmerge reisi Barzani’den aldığı övgülerle rahatladı.
Haber :  Ahmet DEMİRÖZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce “Muhatabımız olamaz” dediği peşmergebaşı Mesud Barzani’den seçim desteğini aldı. 12 Haziran’daki seçimlerle TBMM’de anayasayı bile tek başına değiştirebileceği nitelikli çoğunluğa ulaşabilmek için Güneydoğu’daki BDP’lilerin aldığı oylara göz diken Erdoğan, Kürdistan devletine yaptığı ziyarette amacına ulaştı. Irak’ın kuzeyindeki kukla devletini ziyaret eden ilk Türk Başbakanı unvanını alan Erdoğan’a Barzani’den övgü yağdı. 

Muhatabı değildi
2008 yılı mart ayında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin Kürdistan tebligatını getirdiği ana kadar Irak’ın toprak bütünlüğünü savunan Erdoğan, seçime 2 ay kala Erbil’i ziyaret eden ilk Türk Başbakanı oldu. Daha önce “Terör örgütüne yataklık ediyor, muhatabımız değil” dediği Barzani tarafından havaalanında kırmızı halıyla karşılanan Erdoğan, peşmerge reisiyle kucaklaştı. Konuklarını havaalanında karşılayan Barzani, kukla devlete destek veren Erdoğan’ı temasların sonunda köşkünde de misafir etti.

Varlığınız Kürtlerin güvencesi
Erbil’deki Türk Makyol-Cengiz firmasının inşa ettiği Uluslararası Havaalanı’nınresmi açılış töreninde konuşan Barzani, Türkiye’deki seçimler için açık destek verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Biz bütün Orta Doğu ve dünya olarak attığınız bu adımları çok önemli buluyor, ziyaretinizi tarihi bir olay olarak değerlendiriyoruz. Umarım yeni adımlar için bu bir başlangıç olacak. Önümüzdeki seçimlerde başarınızın devamını diliyorum. Sizin varlığınız, bölgede barış ve güvenliğin güvencesidir Kürtler için çok önemlidir.” ,

Ne demişti?..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007’de kendisine yöneltilen Barzani’yle ilgili soru üzerine şöyle demişti: “Barzani bizim muhatabımız olamaz. Şu an kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumdadır. Bana o kişiyi sormayın.” 
Başbakan Erdoğan’ın Irak gezisini izleyen gazeteci Cengiz Çandar, uçaktaki sohbette Erdoğan’ın tam karşısında oturmuştu. Çandar, Barzani’nin konuşmalarını seçim desteği olarak değerlendirdi. 
Babasının hayalini gerçekleştiriyor
Başbakan Erdoğan’a seçimler için desteğini açıklayan peşmergebaşı Mesud Barzani, babası Molla Mustafa Barzani’nin 45 yıl önce kurduğu hayallerin peşinde koşuyor. 29 Eylül 1966 tarihli Yeni İstanbul gazetesinin manşetten verdiği haberde Molla Barzani, “Irak’tan sonra 2. mücadele cephemiz Türkiye olacak” diyerek Büyük Kürdistan hayallerini dile getirmişti. ABD Başkanı Wilson’ın 1920’de çizdiği ve İngilizlerin desteklediği haritaya güvenerek Türkiye’ye meydan okuyan Molla Barzani’nin tek endişesi ise şartların oluşmaması. Molla Mustafa’nın “Henüz erken” dediği hayaller için oğul Mesud Barzani, ABD desteğiyle Irak’ın kuzeyinde kurduğu kukla devletini genişletmek için gözünü Türkiye, İran ve Suriye topraklarına da göz dikti. 

Davutoğlu, ‘Ağabey’ dedi
Türkiye’yi parçalama projesini şimdi oğul Barzani, hem de AKP iktidarıyla kol kola uyguluyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2003’te “Kürdistan Bölgesel Yönetimi” diye tanımlayarak ilk desteği vermesinin ardından sözde başkent ’Erbil’i ziyaret eden ilk Türk Dışişleri Bakanı’ünvanına sahip Ahmet Davutoğlu’nun “Kürdistan Başkanı” tanımladığı ve ’Kak’ (ağabey) dediği Barzani’ye son destek de Başbakan Erdoğan’dan geldi. 


YENİÇAĞ - 30/03/2011 - 22:53:33


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder