20 Mart 2011 Pazar

Siz de bu şebekenin uzantısı mısınız?

 

Siz de bu şebekenin uzantısı mısınız?
++++++++++++++++++++++++++++++++
 
14 Mart günü 157'si tutuklu 196 sanıklı Balyoz Davası'nın 14. duruşması yapıldı.
 
 Mahkemede yaptığı konuşmanın devamında "Manifesto" adını verdiği 85 sayfalık savunmayı okuyan  E. Org. Çetin Doğan şunları söyledi:
 
"Bu bir savunma değil, bir iddianame olacaktır.
 
Suça dayanak olan 11 No.lu CD'de adı geçen bazı subaylar suç tarihi olan Aralık 2002 - Mart 2003 arasında farklı görev yerlerinde idiler.
Niçin araştırmadınız, sormadınız? Yoksa siz de bu şebekenin uzantısı mısınız?
 
Bu CD'de yer alan Balyoz Güvenlik Harekat Planı ve ekleri, iddianamede ileri sürüldüğü gibi 2 Aralık 2002 - 5 Mart 2003 arasında değil, 30 Temmuz 2009'dan sonra hazırlanmıştır.
 
11 No.lu CD'de bir ilaç firmasının 30 Temmuz 2009'da değiştirilmiş ticari ünvanı ile yer alması, bu CD'nin yakın tarihte kötü niyetli kişiler tarafından üretildiği savlarını doğrulamaktadır.
 
Ben ve arkadaşlarım, Aytaç Yalman Paşanın bu salonda bildiklerini açıklaması için şahit olarak mahkemeniz tarafından çağırılmasını isteyeceğiz."
 
++++++++
 
Vardiya Bizde Platformu, ADD, TGB üyelerinin de aralarında bulunduğu iki bin kişi duruşmayı izlemek için geldi.
Duruşmayı CHP Milletvekilleri, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında olduğu 350 kişi izleyebildi.
 
 
Haklarında tutuklama kararı çıktığı sırada yurt dışında bulunan ve dünkü duruşmaya katılan Hakan Akkoç, Bahtiyar Ersay, Nedim Ulusan ve Mehmet Alper Şengezer’in tutuklanmasına karar verildi.
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanan “Vardiya Bizde Platformu” üyeleri, duruşma için getirilen askerleri alkışlarla karşıladı.
Platform Sözcüsü tutuklu sanık emekli Tuğamiral Engin Baykal’ın kızı Derya Baykal, sanıkların lehine olan gerçek ve resmi imzalı olan delillerin dikkate alınmadığını iddia etti ve  davanın TRT’nin bir kanalından yayımlanmasını istediklerini söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da, “Ümraniye” ve “Balyoz” davaları kapsamında tutuklananların suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde yürütülen davalar, cezaevindeki hücre ve tecrit uygulamaları ile ağırlaştırılmış cezaya dönüşmüştür” diye konuştu.
 
__._,_.___

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Merhamet etmeyene merhamet edilmez.  Anonim  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder