22 Mart 2011 Salı

Politik - Tarih hoşafçılıkla yazılmıyor/ Necati Doğru / Sözcü

Tarih hoşafçılıkla yazılmıyor/ Necati Doğru / Sözcü


Adana’da Toroslar’ın yamaçlarına serpilmiş köylerinde onlara “hoşafçı” derler. Köyde rakip, hasım, düşman haline gelmiş tarafların; günü gelince pala, ustura, hançer, silah, taş, Allah ne verdiyse birbirleriyle kavgaya tutuşacağı kesindir.
Biri mutlaka çıkar.
Tarafsızlığı oynar.
“Yapmayın, etmeyin, kardeşi kardeşe vurdurtmayın” diye kendi kendine konuşur. Aslında onu kimse dinlemez. Akacak kan da zaten damarda durmaz. İşte o sonucu değiştirmeden “boş boş konuşan adama” Adana köylüklerinde “hoşafçı” derler.
Hoşafçılar bitaraftırlar.
Bertaraf olurlar.
Türkiye Libya’da hoşafçı oldu!
Anadolu topraklarında var olmuş 30’dan fazla medeniyetten kalma tarihi eserleri 250 yıldır soyup kaçıran ve müzelerine koyan İngiliz, Amerikalı, Alman, Rus, Fransızlardan; Anadolu tarihinin malı eserlerin geri dönmesi için kampanya başlatan bizim Adanalı Yaşar Yılmaz, “Hoşafçılar Makyavel’i okusalardı boş konuşmalarla ciddiye alınmayacaklarını bilirlerdi”
diyor.
Makyavel’in sözüdür:
Bir taraf olan bertaraf olur.
Yani hoşafçı!

***
Havadan Fransız uçakları!
Denizden ABD füzeleri!
Karadan İngilizler!
Libya’yı çembere aldılar.
Bomba ve füze yağdıyorlar.
Dün ikiyüzlü hayranlıkla Roma’da elini öptükleri, Paris’te çadır kurdurup seçim için para aldıkları, Londra’nın göbeğinde çok ünlü LSE (London School of Economics) için bağış kopartacak kadar yakınlaştıkları sürme göz diktatör Gaddafi’yi indirecekler.
Tarihi onlar yazmış olacak!
Libya halkını onlar kurtaracak.
Yeni liderin kim olacağına ve “Libya’nın yeraltı zenginliklerinin de hangi esaslara göre kime ne kadar dağıtılacağını” yine onlar kararlaştıracaklar.
Türkiye sadece konuşuyor.
Kardeş kardeşi vurmasın.
Diktatör Kaddafi zalimleşmesin.
Hoşafçılık tarih yazamıyor.


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Komutanların daima yüksek amaçları olmalıdır; bunlar sıradan olan şeylerin güvenliğine sığınmadan, kendilerini farklı kılacak şeylerin peşinde olmalıdırlar.”  Attila  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder