22 Mart 2011 Salı

APO içinde konsey kararı çıkarırlar mı?/ Savaş Süzal

APO içinde konsey kararı çıkarırlar mı?/ Savaş Süzal

 

LİBYA-image-187695-galleryV9-xvgvLİBYA-image-184856-galleryV9-cutqLİBYA-26862 LİBYA-gp_867205 LİBYA-12889117 LİBYA-fft5_mf682742 

 

  

Libya sorununun adını doğru koyalım. Operasyon NATO operasyonu mu, Birleşmiş Millet Operasyonu mu? Belli değil, bilmiyoruz. Ama eğer operasyon Güvenlik konseyi kararına göre yapılıyorsa. Önce ikiyüzlüleri ayıklayalım.  

 

Eğer operasyon NATO operasyonu ise, askeri müdahale karşıtı olan AKP, onay vermiş demektir. Zira NATO ittifakında bir üye bile karşı çıksa operasyon yapılamaz karar alınamaz. NATO saldırıyorsa Tayyip Bey ve kabinesi onay vermiş demektir. Ne bekliyorduk? Irak’ta ABD bir milyona yakın masum Iraklı müslümanı katlederken, Amerikalı askerlerin evlerine sağ salim dönmesi için duacı olan onlar değil miydi?  

 

Yok, operasyon Güvenlik Konseyi operasyonu ise. Birleşmiş Milletler üyesi Arap ve Müslüman ülkeler nerede? Irak savaşında olduğu gibi Başbakanın Arap kardeşleri milyonlarca kardeşlerinin katledilmesini ellerini ovuşturarak seyrediyor demektir. Arap milli kahramanı Tayyip Bey önlerine düşsün, Genel Kurulu toplayıp Güvenlik Konseyi kararını iptal etsinler. Bu yolla Gazze ve Filistin daha fazla sevap kazanır. Genel kurul kararını ne ABD nede öteki beş daimi üye önleyebilir veto edemezdi. Demek ki her zaman iddia ettiğimiz gibi Arap ve Müslüman kardeşliği palavra.  

 

Öte yandan Askeri operasyona karşı olduğunu açıklayan Çin ve Rusya’nın ikiyüzlülüğüne ne demeli? Bu arkadaşlar Güvenlik Konseyi daimi üyesi değil mi? Evet ve isteseler Konsey kararlarını veto ederek önleyemezler miydi? Veto etmediler. Demek ki iki yüzlülük yapıyor ve yalan söylüyorlar.  

 

Muammer Kaddafi’nin ne denli anormal bir kişi olduğu konusunda kimsenin kuşkusu yok.  Ama dünyadaki anormal kişiler silah gücüyle mi değiştirilir. Mesela ABD eski Başkanı George Bush’un Kaddafi ile arasında ne kadar büyük fark var? Hele hele kadın konusunda uçkuruna düşkün Sarkozy ile Berlusconi’nin Kaddafi’den farkı çadırda oturmamaları veya Hıristiyan olmaları mı?  Ne yani Bush, Sarkozy’ ve Berlusconi’yi değiştirmek için Güvenlik Konseyi kararı ile hava saldırısı mı yapmak gerekir?  

  Bu konuda karar sizin. Oynanan uluslar arası soytarılıklara inanmak. Olay, aslında özgürlük, demokrasi veya insan hakları değil, batının petrol ve Kuzey Irak’ı ele geçirme operasyonu. Bir tane bile Hıristiya zalime operasyon düzenlemiyor haçlı orduları. Vicdanınız el veriyorsa bu haçlı seferini yürüten koalisyonun hizmetindeki Müslüman olduğunu söyleyen bir siyasi partiye de bu seçimlerde oy verin ve suç ortağı olarak Elhamdirüllah deyin.  

 

Hıristiyan dünyası kaybettiği Kuzey Afrika’yı yeniden ele geçirmek istiyor. Orada Mustafa Kemal’in özgürlük ve bağımsızlık savaşını örnek alan ülkelerden en fazla dayağı yiyen Fransa ve İtalya dikkat edin öncü, rolünde. Afrika’dan kaçırılan tüm Avrupa ülkeleri kuyruğa girip kuyruk acılarını gidermeye çalışıyor.  

 

İyi de Türkiye bu politika da nerede. Nerde olacak, sömürge ülkelerin politikaları, efendilerinin politikasıdır. Onlara sorulmaz yap denir yaparlar. Ne oldu Tayyip ve Abdullah beyin askeri operasyona karşı oldukları yolundaki açıklamaları? Aynı daha önce füze kalkanı yerleştirmeyiz düğmesi bizde olsun dediklerinde olduğu gibi kimse adam yerine saymadı.  

 

Evet, efendiler sıra bize gelmeye başladı bunu görün. Önce askerimizi yok ettiler. Orduyu lejyoner ordusuna çevirdiler. Generalleri, vatansever subayları içeri aldılar. Hiç aklınıza gelmiyor mu, bu paralı askerler ileride kim daha fazla para verirse onun adına savaşır diye? Parayı veren düdüğü çalar. Bizden daha fazla para verenler için silahı bize çevirmeyeceklerinin garantisi ne?  

 

Sonra şu anda Güneydoğu da yaşananlar Libya’da Mısır’da Tunus’ta muhaliflerin yaşadığı veya sergilediği muhalefetten farklı mı sanıyorsunuz? Avucunuzu yalayın.  

 

Evet, nasıl askerlerinizi gazetecileriniz, doktorlarınız tutuklanırken sessiz kalıp sıra size gelmeye başladıysa, bir gün Güvenlik Konseyinden bir de sizi için karar çıkar uçuşa kapalı hava sahası ve bombardıman için. O zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz, Türkiye seninle gurur duyuyor diyen ağalar?  21/Mart/2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder