22 Mart 2011 Salı

Politik - Spor olsun diye insan avı...

İşte batının hümanizması, rönesansı, demokratlığı, cağdaşlığ, batının değerleri böyle dar zamanlarda ortaya çıkıyor.
İşler yolundayken her şey kolay, ya batılı elindekini az bulursa, beğenmezse, işte o zaman durum kötü.
Oyunu beğenmeyince, oyunbozanlık yapıyor, taşları dağıtıyor, işine gelince faşist, ırkçı, işine gelince hümanist oluyor.
Sonra da kuru bir özür, ay pardon pırt, biz onlarca milyonu öldürdük, özür dileriz deyip geçiyorlar.
Ama asla gerçekçi anlamda, verdikleri zararları hiçbir zaman tazmin etmediler.
Batı Afrikaya, Uzakdoğuya borçlu ve asla bu borçlarını ödemeye niyetli değil.
Bunlar tamamıyla samimiyetsiz, milletler geleceklerini asla bunlara teslim etmemeli ve her zaman kontrolü kendi ellerinde tutmalı.
Batı her zaman güce tapmıştır, kendini koruma yeteneği olmayan milletler onlar için haşereler gibidir.
Yoksa bunlar milletleri arazi üzerinde yaşayan haşereler gibi eradike etmeye kalkarlar.
19 Yüzyıl emperyalizminde Afrika ve Uzakdoğuda bunu yaptılar.
Ve şimdi hala daha Ortadoğuda, Kuzey Afrikada kendini koruma yeteneği olmayan islam ülkelerine, Arap ülkelerine yapmaya devam ediyorlar.
Bu durum onların suçu olduğu kadar, bu ülkelerin halklarının da suçududur.
Çünkü müstahak olmuşlardır.

Yine aynı marifet!
Der Spiegel dergisi, Afganistan’da masum sivilleri keyiflerine göre öldüren Amerikalı asker çetesini ortaya çıkardı. Fotoğrafları gizlemeye çalışan ABD, özür dilemek zorunda kaldı.

Spor olsun diye katlettiler

Afganistan’da masum sivilleri öldüren Amerikalı askerlerin peşine düşen saygın Alman haber dergisi Der Spiegel, 5 aylık bir araştırmanın sonucunda şok edici gerçekleri gözler önüne serdi. Derginin pazar günkü sayısında “ölüm timi” adı verilen askerlerin “spor olsun diye” masum sivilleri öldürdükleri ve onların cesetleriyle de fotoğraf çektirdikleri ortaya çıktı. Spiegel, ABD’nin yayıyını engellemeye çalıştığı fotoğraflardan üçünü yayınlandı. Fotoğraflardaki askerlerin Kandahar’da görev yapan US Stryker tank biriminden oldukları belirtildi.

ABD: Değerlerimize aykırı

Dergi ellerinde “ölüm timi” tarafından çekilmiş dört bin fotoğraf ve videolar bulunduğunu açıkladı. Ancak bunları nasıl elde ettiği konusunda bir açıklama yapmadı. Katliamları gösteren fotoğrafların kamuoyunda öfke yaratacağı için engellemek isteyen Pentagon, dün resmi bir açıklamayla özür diledi. Açıklamada, “Fotoğraflar, ABD ordusunun standart ve değerlerine zıt olan eylemleri göstermektedir. Fotoğrafların neden olduğu üzüntüden dolayı özür diliyoruz” denildi.

Ebu Garib’den daha beter

Fotoğraflardaki askerlerin Corporal Jeremy Morlock, Andrew Holmes olduğu belirtildi. “Ölüm timi”ne ait askerlerin, geçmişte, sivilleri kasten öldürdüğüne dair bilgiler ortaya çıkarılmıştı. Birliğe ait 12 asker üç sivili öldürmekten yargılanıyor. Fotoğrafların, Irak ’taki Ebu Garip hapishanesinde ABD’li askerlerin yaptığı işkencelerden bile daha fazla ses getireceği belirtildi.

VATAN DIŞ HABERLER
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Eğer kişi akıllı ve çalışkan ise takdir et. Akıllı değil de çalışkan ise dikkat et. Akıllı olup da tembel ise ikaz et. Hem akılsız, hem tembel ise imha et.  Anonim Nasihat  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder