10 Mart 2011 Perşembe

VATAN GAZETESİ YAZARI MUSTAFA MUTLUDAN: FG MARATONA GEÇTİ.


Vatan Gazetesi yazarı Mustafa MUTLU'dan:

Boşu boşuna laf ebeliği yapmayalım neler olduğunu herkes biliyor Fethullah Gülen MARATONA GEÇTİ

Gemileri yaktılar Haziran sçimlerinde herhangi bir muhalefet partisinin iktidara gelmesi halinde başlarının ciddi bir sıkıntıya gireceğini biliyorlar. Onun için yapılanlarda Hukuk aramak, usul hukukundan bahsetmek, kendini kandırmaktır.

Halen BAĞIMSIZ YARGI demek kendini kandırmaktır.

Ergenekon dosyası ile ilgili delil uydurma olaylarının birisi bile normal bir davayı düşürür.

Bir delilin Polis tarafından üretilmiş olması artık önünüzdeki bütün delilleri sakatlar ve yeniden tetkik edilmesini icap ettirir.

Sorular soralım

·        Neden bu dava ve benzer konulu davalar asıl suç yeri, olaylara karıştığı iddia edilen yerler, vb İstanbul dışında olmasına rağmen İstanbul özel yetkili mahkemelerinde görülüyor?

·        Neden İstanbulda yürütülen davada görev alan bazı hakimler görevden kendi istekleri ile ayrıldı?

·       Neden davalarda tutukluluğa karşı görüşleri bilinen bazı hakimler hakkında rüşvet uyuşturucu vb sebeplerle soruşturma yürütülüyor diye HSYK tarafından görevden alındı?

·        Neden bu mahkemelerdeki savcılar, hakimlerin bir kısmı diğer savcıları dinletti, takip ettirdi, suçladı, canından bezdirmek için her şeyi yaptı ama yapılan hukuksuzluklara karşın bu özel savcı ve hakimler için Adalet bakanı soruşturma izni vermedi?

·        Neden ele geçtiği iddia edilen talimatlarda verilen talimatlar HİÇ GİZLEMEYE GEREK GÖRÜLMEDEN "Ergenekon davasını yıpratalım" "Hanefi’nin kitabı iyi iş yaptı Sabri Uzun'u da hızlandıralım” gibi kodlamaya bile gerek görmeden ve mutlaka yazılı olarak yapılıyor ?

·        Neden ihbarcıların hiç birisi ortada yok ve Ergenekon davasında ihbar mektuplarının zarfları istendiğinden beri sadece  e-posta ile ihbarlar yapılır oldu

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

NEDEN?

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aynen şunları söylüyordu Fethullah Gülen:

  “Adliye’de, Mülkiye’de mevcut olanlar mevcudiyetlerini korumazlarsa, arkadan gelenlerin mevcudiyetini koruyamayız. Bir taraftan o kanun ve kuralları, diğer taraftan da kanun ve kural adamı olma imajını kullanmalıyız. Yani sizi gören, ‘Bunlar kurallara harfiyen riayet ediyorlar’ demeli.”

  “Taa ilerilere gitmeli, can damarları içinde dolaşmalıyız. Cepheleri öğrenmeleri lazım arkadaşlarımızın. Hukuk sistemini didik didik etmeliler. Sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım. Biz de çalışıp onları istifade edecekleri mevkilere getirmeliyiz.”

  “Dikkatli olmalıyız. Erken harekete geçersek, tepemize binerler. Durmadan hazırlanmalıyız. . Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca maratona geçeriz. Devlet memuru arkadaşlarımız kahramanlık yapamazlar. Erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer. Bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır.”

Fethullah Gülen’in bu sözleri söylemesinin üzerinden yıllar geçti...

  Ama ben; unutmayayım, yumuşamayayım, gevşemeyeyim, boş bulunup da “gününü bekleyenler”in oyunlarına düşmeyeyim diye her ay en az bir kez okumaya ısrarla devam ettim.

  Müritleri; aradan geçen yıllarda Fethullah Gülen’in bu talimatlarının dışına çıkmadılar...

  Adliye’de, Mülkiye’de mevcut olanlar, mevcudiyetlerini korudular...

  Hem kanun ve kuralları kullandılar (her fırsatta demokrat kesilmeleri bunun örneğiydi) hem de kanun ve kural adamı olma imajını...

  Onları görenler gerçekten de “Bunlar kurallara harfiyen riayet ediyorlar” dedi...

  Sonra...

  “Taa ilerilere” gittiler...

  “Can damarları içinde” dolaştılar...

  TSK’nın, yargının, emniyetin, üniversitelerin içine sızdılar...

  “Hukuk sistemini didik didik ettiler, püf noktalarını öğrendiler...”

  Ve sonunda...

  “Maratona geçtiler!”

Mustafa Mutlu


 
DÜNYA; KÖTÜLÜK YAPANLAR YÜZÜNDEN DEĞİL, YAPILAN    
KÖTÜLÜKLERE SEYİRCİ   KALIP, HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLAR
YÜZÜNDEN TEHLİKELİ BİR YERDİR.                            EINSTEIN
                                                                                                  
"KÖTÜLER,  KENDİLERİNE TAHAMMÜL EDİLDİKÇE  DAHA ÇOK
AZARLAR."                                                                TOLSTOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder