29 Mart 2011 Salı

Politik - Ayağınızı denk alın, adam uyarıyor, ona göre - Ahmet Türk'ten tehdit gibi açıklama: Sesimiz Tunus ve Libya'dan daha gür çıkacak

Ahmet Türk'ten tehdit gibi açıklama: Sesimiz Tunus ve Libya'dan daha gür çıkacak

16:52 | 28 Mart 2011

 BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1986 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'nın kurucularından Mahsun Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde Siirt'te Kasaplar Deresi'ne düzenlenen yürüyüşte Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sizin zihniyetiniz askeri zihniyettir. Bizim yüreğimizde, beynimizde sivildir. Çözüm önerilerimizde sivildir. Başbakan diyor ki, 'oy,koltuk uğruna bölgeyi geriyorlar.' Bakın bu meydanda halkın huzurunda söz veriyoruz, bu 4 talebi karşıla eşbaşkanlar olarak aday olmayacağız. Koltuk senin olsun. 11 Nisan'a kadar zamanın var. Hadi bu talepleri kabul et, biz aday olmayacağız" dedi.

BDP, terör örgütü PKK'nın kurucularından olan ve 28 Mart 1986 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Mahsun Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde Siirt'te, 200 PKK'lının toplu olarak gömüldüğü iddia edilen Kasaplar Deresi'ne yürüyüş düzenledi. Diyarbakır, Van Hakkari, Batman, Mardin, Şırnak, Iğdır ve bölgenin diğer illerinden BDP'nin çağrısı üzerine sabah saatlerinde Siirt'te toplanan 40 bin kişi, şehir merkezinden 2 kilometre mesafedeki Kasaplar Deresi'ne yürüdü. Yürüyüşe BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız ile milletvekilleri Hasip Kaplan, Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Osman Özçelik, Pervin Buldan, Sebahat Tuncel, Özdal Üçer, Hamit Geylani, Fatma Kurtalan'nda katılırken, yürüyüş sırasında PKK flmaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları açıldı.

Yürüyüşte, 'Kürtler mutlaka toplu mezarların hesabını soracak', 'Navala kasabasının şeğitlerini saygı ile anıyoruz', 'Nevala kasaba insanlığın gömüldüğü yerdir' pankartları taşındı. Yol boyunca BDP otobüsünden Kürtçe şarkılar ve marşların yanı sıra Musa Anter'in sesinden Kürtçe 'Kasaplar Deresi' şiiri ile İlkay Akkaya'nın 'Oy Navala' türküsü dinletildi. Yürüyüşe katılan bazı kadınlar ise, 1990'lı yıllarda kaybettikleri yakınlarının resimlerini taşıdı.

Çatışmada öldürüldükten sonra Kasaplar Deresi'ne gömüldüğü iddia edilen Mahsun Korkmaz'ın erkek ve kız kardeşi de yürüyüşün ardından BDP otobüsü üzerinden yürüyüşe katılanları selamladı.

AHMET TÜRK: BİZİM HAYKIRIŞIMIZ DAHA BÜYÜK OLACAK
Kasaplar Deresi'nde saygının duruşunun ardından Kürtçe konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, şunları söyledi: "Binlerce kişi buraya özgürlük sesini yükseltmek için geldi. Bu yükselen ses gün be gün daha büyüyor ve özgürlüğe doğru gidiyor. Bugün tüm Kürdistan kentlerinde kahraman şehitleri için burada toplandılar. Bu bekleyiş ve bu sabır önümüzdeki günlerin habercisidir. Bugünkü özgürlüğümüz o kahramanlar sayesindedir. Bugün Nevala kasabadaki katliamlar sadece burada değil 1925 yılından bu yana devam ediyor. Biz Türkerlin düşmanı değiliz. Biz kardeşlik birlik istiyoruz. Doğrusu yıllardır kirli savaş sürdürülüyor. Kardeşliğimiz daha da büyüsün istiyoruz. Adalet ve özgürlüğümüzü her gün kat be kat isteyeceğiz. Tunus, Libya ve Mısır'da özgürlük çığlıkları yükseliyor. İnanın ki bizim haykrışımız daha büyük olacak. Biz Mısır Tunus, Libya'dan daha yüksek sesle özgürlüğümüzü isteyeceğiz"




--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hoş geçinmek aklın yarısıdır.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder