24 Mart 2011 Perşembe

Turkiye'den Yemen'e 16 bin silah iddiasi

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17358434.asp?gid=200

Türkiye'den Yemen'e 16 bin silah iddiası

24 Mart 2011

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisinin, Türkiye'den Yemen'e 16 bin silah gönderilmesiyle ilgili bir planı bozduğu öne sürüldü.

İŞTE DUBAİ'DEKİ BASKINDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR / FOTO GALERİ

AFP ajansının haberine göre, Dubai Emniyet Müdürü General Dahi Halfan, kendisine bağlı birimlerin, Şii direnişçilerin bulunduğu Yemen'in kuzeyine 16 bin tabanca gönderme girişimini engellediğini açıkladı. Haberde, sahte markalı tabancaların Türkiye'de üretildiği bildirildi.

Associated Press haber ajansı ise gemiyle getirilen 4.36 milyon dolar değerindeki silahların Türkiye'de yüklendiğini bildirdi. Ajans, geminin Mısır'daki bir limana uğradıktan sonra BAE'ye ulaştığını belirtti. 

Dubai Emniyet Müdürü Halfan, deniz taşımacılığında kullanılan bir konteynerın içinde bulunan silahların iki hafta önce Dubai'deki bir depoda ele geçirildiğini söyledi.

1'İ TÜRK 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan silahların fotoğraflarını Dubai'deki bir basın toplantısında kamuoyuyla paylaşan Halfan, olayla bağlantılı olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde oturan 1'i Türk, 5'i Arap 6 kişinin tutuklandığını ifade etti. Silahların Yemen'in Saada kentine gittiğini belirten Halfan, "Sevkiyatın hangi tarafa olduğunu söyleyemeyiz ama hükümete olmadığı kesin" diye konuştu. 

Yemen'in kuzey bölgelerindeki ayrılıkçı Şiiler ve Sana hükümetine bağlı güvenlik güçleri arasında 2004'ten beri süren çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti, 250 binden fazla insan göç etmek zorunda kaldı.

Yemen'de 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifası talebiyle haftalardır devam eden gösterilerde ise hükümetin güçlerinin sert müdahalesi sonucu onlarca kişi öldü.

Kişi başına düşen silah sayısı bakımından dünyada ikinci sırada bulunan Yemen'de, 23 milyonluk nüfusun yarısına yakınının tabanca sahibi olduğu belirtiliyor.

ASKERLER DE BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Yemen'de bugün de ordu ve muhafız alayı askerleri arasında çatışma çıktı. Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, ülkenin güneydoğusundaki Mukalla bölgesinde askerler arasında çatışma çıktığını belirtti. Çatışmada  2'si muhafız alayından toplam 3 askerin yaralandığı bildirildi.

Aynı bölgede önceki gün çıkan çatışmada iki asker ölmüştü.

_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder