31 Mart 2011 Perşembe

"Sıra Güneydoğu'ya Kürdistan demekte"

Ahmet Altan: Sıra Güneydoğu'ya Kürdistan demekte
 

Taraf Genel Yayın yönetmeni Ahmet Altan, Irak gezisinden böyle bir sonuca ulaştı
 
İşte Ahmet Altan'ın o yazısının özeti:
"Sıra bizdeki Güneydoğu'yu Kürdistan yapmakta"...

Türkiye'de "Kürdistan" kelimesine yönelik alerjiyi ve baskıyı hatırlatan Ahmet Altan, Başbakan Erdoğan'ı Erbil'de "Kürdistan'a hoşgeldiniz" tabelasının karşıladığı vurguluyor.
 
Ardından sözü Türkiye'deki Kürtler'e getiriyor ve şöyle diyor:
 
"Yıllarca Kürt sözcüğünü yasak ettik, Kürdistan'ı yasak ettik, bir ara iyice tozutup Kürtçe konuşmayı da yasak ettik. Ne oldu peki?

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı, "Kürdistan'a hoş geldiniz" yazan havaalanını açıyor, o havaalanını yapanlara teşekkür ediyor, 14 Nisan'dan itibaren Erbil'e Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşlarının başlayacağını söylüyor."

KENDİ BÖLGEMİZE KÜRDİSTAN DİYEMİYORUZ
 
"Dost ve kardeş Kürdistan'ın Kürt vatandaşlarını sevgiyle selamlıyoruz ama kendi ülkemizdeki bölgeye hâlâ "Kürdistan" diyemiyor, bu sözcüğü hâlâ bu ülke içinde reddediyor, bu kelimenin ülkeyi böleceğinden korkuyor ve "güneydoğumuzda" yaşayan Kürt vatandaşlarımızla barışamıyoruz.
Kürdistan'ın kurulmasını engellemek için elimizden geleni yaptık, engelleyemedik ve Kürdistan kuruldu."

5-10 YILA GÜNEYDOĞU'DA KÜRDİSTAN HAVAALANI AÇILACAK
 
"Şimdi, Iraktaki Kürdistan'dan korkmuyoruz ama korkmaya alıştığımız için kendi Kürtlerimizden korkuyoruz.
Bu korku nedeniyle bu devlet, Kürt vatandaşlarının haklarını kabul etmiyor.
İki dilli bir hayatı reddediyor, onların "anadilde" eğitim hakkını vermiyor, binlerce yıllık Kürdistan'a Kürdistan diyemediği için "güneydoğu" diyor.
Beş on yıla kadar, bizim Kürdistan'da da bir havaalanının açılışının "iki dilde" yapıldığını, her yana Türkçe ve Kürtçe "hoş geldiniz" yazıları asıldığını göreceksiniz."

__._,_.___

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hoş geçinmek aklın yarısıdır.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder