24 Mart 2011 Perşembe

İLERİ DEMOKRASİYE BİR KURBAN DAHA

İLERİ DEMOKRASİYE BİR KURBAN DAHA: CÜNEYT ÜLSEVER’İN İŞİNE SON VERİLDİ

Aydın Doğan’ın Cüneyt Ülsever’in işine son verdiği iddia edildi. Ülsever’in işten çıkarıldığını Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç de doğruladı. Cüneyt Ülsever, son dönemde AKP iktidarını eleştiren yazılarıyla öne çıkıyordu.

Önce Emin Çölaşan, sonra Bekir Coşkun, şimdi de Cüneyt Ülsever. AKP iktidarı “Türkiye’de basın özgürlüğü sorunu yok” diyor, ama gazeteciler ya cezaevine atılıyor ya da işten atılıyor.

Hürriyet, Cüneyt Ülsever’in yazılarını önce haftada bir güne düşürdü, sonra da işine son verdi. Ülsever, haftada bir güne düşürülen yazılarını Çarşamba günleri yazıyordu. Ancak Ülsever’in köşesi üç haftadır yayımlanmadı. Cüneyt Ülsever geçen haftaki yazısında da AKP iktidarını eleştirdiği belirtiliyor.

Ülsever’in köşesini bugün de göremeyince Hürriyet’e sorduk. Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun sekreteri; “Cüneyt Bey artık bizle çalışmıyor” dedi. “Neden” sorumuza hiçbir yetkiliden yanıt alamadık. “Kendi isteğiyle mi ayrıldı” sorumuzu Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç yanıtladı. Ülsever’le gazete yönetiminin sorunlar yaşadığını belirten Türenç, “Neden kendi isteğiyle ayrılsın” dedi.

Cüneyt Ülsever’e de telefonla ulaştık. Haberi Ulusal Kanal muhabirinden öğrenen Ülsever, “Bana hiçbir tebligat yapılmadı, olayı sizden öğreniyorum. Kendi arzumla Hürriyet’ten ayrılmam söz konusu olamaz” diye konuştu.

Hürriyet İnsan Kaynakları Müdürü Sancak Basa ise “Şu anda böyle bir karar elimize ulaşmadı. Böyle bir karar bize bildirilir ya da bildirilmez onu da bilmiyorum, ama bize böyle bir bilgi gelmedi” dedi.

Sancak Basa’dan aldığımız bu yanıt üzerine Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç’i tekrar aradık. Türenç, “Bu konuyla ilgilenmiyorum. Eğer üç haftadır yazıları yayınlanmıyorsa böyle bir durum vardır” dedi.

4 Mart’ta Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç’in köşe yazılarına son verilirken, Özdemir İnce, Cüneyt Ülsever, Hadi Uluengin ve Rahmi Turan’ın da haftalık yazı sayıları bire indirilmişti.

Filiz Göktaş
Ulusal Kanal



--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hoş geçinmek aklın yarısıdır.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder