15 Aralık 2011 Perşembe

Fwd: Son 10 yılın en anlamlı karikatürü


-------- Original Message --------
From:     D.Ali Ercan <daliercan@gmail.com>


Değerli arkadaşlar,

Türkiye'de bugün en az 85 bin cami var;  her gün ortalama 3 yeni cami hizmete giriyor; (çocukları ve kadınları saymazsak ) her 250  sünni erkeğe bir cami düşüyor! 

Diyanetin bütçesi 2 milyar dolar civarında, resmi personel kadrosu 120 bin !  
2002 de bu rakam 74 bindi.  Türkiye'nin nüfusu 2002-2010 arası  8 yıl içerisinde  %13  arttığı halde Diyanet kadrosu  ihtiyacın beş katı (% 60)  artırıldı. 

İHL  mezunları 12 eylül döneminde yapılan temel eğitim yasa değişikliği ile (32.madde) üniversitelere giriş yoluaçıldı. 1976 dan bu yana kızlar da İHL lerinde okuyabiliyorlar.. mezun olanların yaklaşık üçte biri kız !

Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a "Paşam, bu imam-hatip mezunu olanlar sadece imam veya hatip olmak istemiyorlar, kaymakam, vali, hakim olmak istiyorlar.. Buna karşı bir tedbir düşünülecek mi?" sorusuna "Ne tedbiri yani, bu devletin müesseselerini sadece laik okullardan yetişenlere mi teslim edelim" yanıtını vermişti..

1974 de 100 civarında olan İHL sayısı 2000 e gelindiğinde 600 e çıkmıştı; yani yüzde 6 yüz artış ! (açış rekoru Süleyman Demirel'de)  oysa Türkiye'nin nüfusu  bu süre içerisinde sadece  yüzde 72 artmıştı..  yani  bu 26 yıl  içerisinde  İHL sayısında  nüfusa oranla  8 katı bir patlama yaşandı. 

Son yıllara kadar  yılda ortalama 100 bin mezun veren İHL den mezun olanların toplam sayısı 2 milyon civarında... İl valilerinin yaklaşık dörtte biri, Kaymakamların  yaklaşık üçte biri  İHL mezunu..

Diyanette resmen istihdam edilenler 100 bin civarında olduğuna göre, bu gün itibariyle Türkiye'de  resmen  istihdam edilenlerin  yaklaşık 1 milyon olduğunu, daha yalın bir ifade ile, Devlet kurumları ve Belediye kadrolarının  yarısına yakınının şu veya bu şekilde, İHL kökenli olduğunu söyleyebiliriz. æ 


Dolayısıyla değerli arkadaşlar,  alın size son 10 yılın en anlamlı karikatürü





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder