21 Aralık 2011 Çarşamba

POLITIK - Devşirilmiş aydın


FGHJ
SDFASDF
ASDF

Mehmet Bedri Gültekin - 20 Aralık 2011

Devşirilmiş aydın

Taraf gazetesinin üstlendiği görevle yüzde yüz uyumlu bir "Tarihçi"si var: Ayşe Hür.

Ayşe Hür'ün 18 Aralık 2011 tarihli yazısı, Fransız Meclisi'nde 22 Aralık tarihinde oylanacak olan ve "Ermeni Soykırımı" iddialarını reddedenlere bir yıl hapis cezası öngören yasa tasarısı ile ilgili.

Taraf'ın Tarihçi'si tam bir sayfa tutan yazısında; Fransızların böyle bir yasayı çıkarmakta neden haklı olduklarını anlatmaya çalışıyor.

"Bütün suç Türkiye'de.
Türkiye soykırımı kabul edip özür dilemedikçe Batı Parlamentolarından böyle yasalar çıkacaktır"
diyor Ayşe Hür.

Hatta Türk diplomatlarının ASALA tarafından öldürülmesini bile olumluyor.
"Sizce ASALA suikastları olmasaydı… 1915'te Ermenilere yapılanları hatırlar mıydık acaba?" diye soruyor.

EMPERYALİST YÖNTEM


Ayşe HÜR
Tam otuz yıldır emperyalizm, Türkiye'nin aydınlarını Ayşe Hür haline getirmek için çalıştı.

Hapsederek, öldürerek, işinden ederek ve aynı zamanda teslim aldıklarına gazetelerinde, televizyonlarında, holdinglerinde olanaklar sunarak…

Tam otuz yıldır sürdürülen bu operasyonun sonunda…

Günümüzde emperyalizmin ezilen dünya ülkelerine yönelik saldırısının en önemli ayağı, o ülkenin aydınlarının devşirilmesidir.

Ermeni sorununa ilişkin olarak emperyalistlerin en başından beri yürüttükleri propaganda vardı.
Gerçekleri çarpıtarak, yalan söyleyerek sömürgeci emellerini gizlemek, en başta kendi kamuoylarını inandırmak peşindeydiler.

İngilizler, savaş yıllarında bu amaçla bir "Mavi Kitap" yayınlamışlardı.
Körfez Savaşı öncesinde,  CIA'nın ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'a BM kürsüsünden söylettiği "Saddam'ın biyolojik ve nükleer silahları var" yalanı gibi.

İşte bu "Mavi Kitap"taki yalanlar şimdi Türkiye'nin "devşirilmiş aydın"ları tarafından piyasaya sürülüyor.

Devşirilmiş aydının kişiliği yok edilmiştir.
Colin Powell çıkıp "Özür dilerim, CIA beni yanılttı" diyebilir ama devşirilmiş aydın, hiçbir zaman böyle bir şey söyleyemez.

DÜŞÜNME ZAHMETİNDEN KURTULAN KİŞİ

"Devşirilmiş aydın", Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, TCK 301 maddesini, içerdiği ceza tehdidi nedeniyle "Ermeni Soykırımı" konusunda araştırma yapacak insanlar için muhtemel bir tehlike olabileceğinden dolayı iptal edilmesini istemesini alkışlar.

Ama aynı "aydın", Doğu Perinçek "soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk" dediği için İsviçre'de cezaya çarptırılınca sesini çıkartmaz.
Hatta alkışlar.
Fransa, "soykırım yapmadık" veya "soykırım olmadı" diyecek her kişiyi bir yıl hapis 45 bin Euro tazminat cezasına çarptıracağım" diyor.

Devşirilmiş aydın, "işte demokrasi budur" diye sevinç çığlıları atıyor.

"Ceza görme ihtimali" Devşirilmiş aydına göre insan hakkı ihlalidir ama onlarca ve yüzlerce aydının, gazetecinin, yurtseverin sadece emperyalizme ve işbirlikçisi iktidara karşı oldukları için dört yıldır hapiste olmalarında hiçbir sakınca yoktur.

"Devşirilmiş aydın"ın kendi fikri yoktur.
Devşirilmeyi kabul ederek, kendisini düşünme zahmetinden kurtarmıştır.

Onun yerine, Batılı istihbarat servisleri ile iç içe çalışan "araştırma merkezleri" düşünür.
Politikalar buralarda üretilir.
Devşirilmiş aydın'ın bütün yaptığı, uygun araç ve yollarla kendisine ulaştırılan bu "fikirleri", yine kendisine sunulmuş olanaklarla dillendirmekten ibarettir.

KÖR PAPAĞAN

Devşirilmiş aydın kör papağan gibidir.

Yüzyıl öncesinin "Mavi Kitap" yayınlarını durmadan tekrarlar ama son yirmi yılda Irak'ta öldürülen 1.
5 milyon insanı görmez.

Emperyalistlerin "Libya'ya özgürlük getiriyoruz" yalanlarını tekrarlar ama bu ülkede NATO bombalarıyla ve eline silah verilmiş çapulcular tarafından 50 bin insanın öldürüldüğünü görmez.

Sabah akşam Suriye aleyhine üretilen yalanları tekrarlar ama Amerikan emperyalizminin Türkiye'deki işbirlikçileri eliyle silahlandırdığı, barındırdığı ve bu ülkeye saldırttığı çeteleri görmez.

İNSANA YABANCILAŞMAK

Devşirilmiş aydın; "onur, vicdan, doğruluk, namus, vefa" gibi, insanın sömürü ve zulme karşı mücadele ederek daha güzel bir dünyaya ulaşma yolunda elde ettiği bütün olumlu değerlere yabancıdır.
Daha doğrusu o değerlere yabancılaştırılmıştır.

Emperyalizmden beslenerek ve emperyalistler adına hareket ederek kendi halkına, kendi tarihine, kendi toprağına saldıran kişide olumlu hiçbir değer kalmaz.

Bağlı olduğu bir "değeri" kalmayan "aydın", emperyalizm için en elverişli araçtır.

Ama hiçbir büyük halkın kaderi.
Devşirilmiş aydınların çabaları ile belirlenemez.

Devşirilmiş aydınlar bu gerçeği, bir kez daha göreceklerdir.

 mbgultekin@ip.org.tr

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Haksizlik onunde egilmeyiniz.  Hz.Ali   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder