15 Aralık 2011 Perşembe

GIRGIR OLSUN - Ozur meselesi..Suriyede dahil oldu listeye..

 



Bu gırgır gazete "ZAYTUNG" haberine bir kaç yine ZAYTUNG haberi de ben ekleyeyim:
* * *
İnsanları "dürterek" uyandırıp düşündürmenin bir yolu da mizahla sallayarak (ya da  "Buzlu su" dökerek; "kaynar su" yöntemini hükümet kullanıyor) uyandırmaktır....
Bu yolu seçen ZAYTUNGcuları  kutluıyorum
Kendilerini çok sevdiğimi de buradan alenen hemi de resmen bildiriyorum.
Muhallebici "Murat"ın orada bana bir randevuyu bile çok gördükleri için de azami derecede kınıyorum..
Aydoğan
* * * * * *
 
-> Operatörler arasında sürekli numara taşıyan genç, izini kaybettirdi...
-> Ünlü yazar, bilinmeyen yönlerini açıkladı: "Tersim pistir..."
-> Özgeçmişine 'ileri derecede' Office programları bildiğini yazan gencin, CV'sindeki satır boşluklarını ayarlama çabası devam ediyor...
Diğer Son Dakika Haberleri ->

Polis tarafından karakolda dövülen kadın için 6.5 yıla kadar hapis istendi

"Evet gerçekten üzücü bir olay ama 2-3 polisimiz ihmalkar davranıp kamerayı açık unuttu diye bütün bir camiayı zan altında bırakmaya da kimsenin hakkı yok. Resmi giyimli arkadaşımız, perdeleri kapatacağına kamerayı kapatsaydı bugün emniyet teşkilatımızın şerefli adı bu şekilde lekelenmeyecekti..."
 
 

Teoman, Yaklaşık 30 Manken Eşliğinde Çektiği Yeni Klibinde Yine "Yalnızlık", "Aşk Acısı", "Hayatın Anlamsızlığı" Falan Gibi Konuları İşledi

* * * * *
Yunanistan Hükümeti, Kişi Başına Düşen Milli Geliri Artırmak İçin Her İki Kişiden Birini Vatandaşlıktan Çıkartmaya Hazırlanıyor

Girdiği ekonomik bunalımdan bir türlü çıkamayan Yunanistan'da hükümet, Avrupa Birliği'nin istekleri doğrultusunda kişi başına düşen milli geliri artırmak amacıyla yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Son olarak ülkedeki her iki kişiden birinin vatandaşlıktan çıkartılarak, kişi başına düşen milli gelirde önemli bir iyileştirme yakalamayı planlayan komşuda halk durumu endişe ile karşılarken, Ekonomi Bakanı Anastakis Misafilidis ise yaptığı açıklamalarla herkesi sağduyulu olmaya ve biraz da halden anlamaya davet etti.

Halk ayaklandı

Katıldığı bir TV programında ABD'de halen Sosyal Hizmetler gözetiminde sürdürülen "koruyucu ebeveyn" uygulamasına benzer bir uygulamayı planladıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Anastakis Misafilidis'in açıklamalarının ardından komşuda tansiyon yine yükseldi. Ülke ha şimdi battı, ha yarın iflasını açıkladı derken zaten istim üzerinde olan halkın, bir de vatanlarından uzaklaştırılmaları ihtimali üzerine iyice sinirleri bozulurken, düzenlenen gösterilerde hükümete sert mesajlar verildi.

"Zorda olmasak hiç böyle bir şey yapar mıyız?"

Tepkiler üzerine bu akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen Anastakis Misafilidis, vatandaşlardan biraz anlayış beklediklerini ve aslında ortada çok da gürültü koparılacak bir durum olmadığını kaydetti. "Zorda olmasak hiç böyle bir şey yapar mıyız, aşkolsun biz öyle insanlar mıyız?" sözleriyle Yunanlılardan anlayış bekleyen Bakan, bunun geçici bir çözüm olduğunun ve hiçbir Yunan vatandaşının yaban ellerde sonsuza dek kalmayacağının altını çizdi.

"Kimseye iltimas geçmek yok"

Gidenlerin erişkin vatandaşlar arasından yapılacak kurayla belirleneceğini ve kimseye iltimas geçilmeyeceğini vurgulayan Misafilidis, hükümettekilerin kendi eşlerine dostlarına torpil yapacağı iddialarını da sert bir dille yalanladı. Kurada eşi Adionis, oğlu Mikonos bile çıksa gözünü kırpmadan yollayacağını dile getiren Yunan Bakanı, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Benim vatandaşlarımızdan ricam bunu bi son olarak, tam böyle vatandaşlıktan çıkarmak gibi değil de; bi nevi emanet vermek, güvenilir bir tanıdığa emanet etmek olarak görmeye çalışsınlar. Uzun bir iş gezisine gitmişiz, oradan hediyelerle, çikolatalarla dönecekmişiz gibi düşünmeye gayret etsinler. Bizim durumumuz ortada, nereye gitseniz bizden iyi bakarlar. Zaten kaba hesaba göre, en az 4 milyon vatandaşımızı bir yerlere göndereceğiz. Kesin gittiğiniz yerlerde yine Yunan eşiniz dostunuz olur. Memleket hasreti çektikçe iki Yunanca konuşur, biraz uzo içer kendinize gelirsiniz. Biz de o arada heralde belimizi doğrultmuş oluruz... Yani... Umarım..."

Son ihtimal, ülkeyi komple boşaltmak

Anastakis Misafilidis, şu anda en makul çözümün bu olduğunu belirtirken, ilerleyen aşamalarda daha radikal kararlar da alabileceklerine dikkat çekti. Planlarının, durumu toparlayınca gönderdikleri vatandaşları tekrar ülkeye getirmek olduğunu fakat herhangi bir aksilikte, kendilerinin de yavaş yavaş ülkeyi terkedebileceklerini ifade eden Ekonomi Bakanı "Baktık olmadı, kabine olarak biz kendimiz dışarıda iş bakıcaz artık. Yurtdışında işleri bir hal yoluna koyduğumuzda da, kalan vatandaşları yanımıza aldırırız" sözleriyle geleceğe yönelik iyimser mesajlar verdi.

(stelyo atinadan Brüksel'den bildirdi)

 
 
----- Original Message -----


 

Son Olarak Suriye'nin de Eklenmesiyle Birlikte Türkiye'nin Resmi Özür Beklediği Ülke Sayısı 82'ye Ulaştı

Suriye'deki siyasi karışıklıklar sırasında Türkiye'nin bu ülkedeki diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırılar Türk Hükümeti tarafından sert bir dille kınanırken, Dışişleri Bakanlığı Suriye'den "resmi özür" talebinde bulundu. Bu taleple birlikte Türkiye'nin resmi özür beklediği ülke sayısı 82'ye ulaştı.
Özel birim kuruldu
Konu ile ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Naim Sürgit, Suriye'deki olayların büyük bir dikkatle izlendiğini belirtirken, bakanlıkta resmi özür beklenen ülkelerin sağlıklı takip edilebilmesi için müsteşar yardımcılığı düzeyinde yeni bir birim tesis edildiğini duyurdu.
Açıklamasında bu birimin dünyanın dört bir yanından beklenen özürleri anlık olarak takip edeceğini ifade eden Sürgit, şöyle devam etti:
Trinidad Tobaggo örneği
"Özür beklenen ülkelerin özür dileyip dilemediğini takip etme konusunda şu an ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Geçenlerde Trinidad Tobaggo'dan resmi bir özür geldi mesela. Niye böyle talepte bulunmuşuz, taa Karayipler'deki ufacık ülkeyle ne zaman ne gibi bir sorun yaşanmış, koca Dışişleri'nde bir tane hatırlayan yok. 'Neyse tamam biz sizi affettik ama siz de bi daha yapmayın o yaptığınız şeyi' diye yuvarlak laflarla geçiştirmek zorunda kaldık. Demek ki bir yerden sonra ipin ucunu kaçırmışız, ancak yeni kurulan bu birimle özür noktasında daha hassas adımlar atılacak..."
"Twitter üzerinden özür dileyen ülkeler var"
Dışişleri sözcüsü Sürgit, bugüne dek özür beklenen ülkeler konusunda yaşanan karmaşanın zaman zaman diğer ülkeler tarafından suistimal edildiğini de sözlerine ekledi. "Malum, her ülke özür konusunda aynı hassasiyette değil." diyen Sürgit, basın yoluyla, sosyal paylaşım sitelerinden, hatta yurdumuzu ziyaret eden turistler aracılığıyla özür dilemeye kalkan ülkeler olduğunu belirterek, bu tarz gayrıciddi özürlerin önüne geçilebilmesinin sağlıklı bir dış politika noktasındaki önemine de değindi.
Türkiye'nin değişik konularda resmi özür beklediği ülke sayısının dış politika hedefleri çerçevesinde 2012 yılında 100'e, 2023'de ise 200'e çıkarılması hedefleniyor.
(Zagor_te_nay Brüksel'den bildirdi)

__._,_.___

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Matematik ne neden soz ettigimizi, ne de soyledigimiz seyin dogru olup olmadigini bilmedigimiz bir konudur.  Bertrand Russell   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder