29 Aralık 2011 Perşembe

POLITIK - Muhtemelen bir kripto Ermeniyle(?) daha karşı karşıyayız...

"ULUDERE'DE YARATILAN KATLİAMIN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ!"

Aynen böyle demiş Mehmet SOĞANCI.
Üstelik adamım, Türkiye(dikkat) Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına konuşuyor.


1. Uluderede yaşanan olaya katliam demek için ciddi şekilde artniyetli olmak gerekir. Dense dense en çok kaza, dost ateşi denebilir. Gerçekte katliam diyebilmek için hem nitelik, hem de nicelik olarak çok daha farklı bir tablo olması gerekir. Misal Felluce, Hama-Humus, Halepçe, daha eskilerden Stalingrad kuşatması vb.

2. Ölenlerin masum olduğunu söylemek doğru değil. Ölümü hak etmemekle beraber bunlar kaçakçıdır. Kaçakçılık da benim bildiğim hala daha bir suçtur. Üstelik ölenlerin sızmaya çalışan teröristler sanılması yaptıkları işten dolayıdır. Bu kadar şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölgede ne kadar tehlikeli bir iş yaptıklarını biliyor olmalıydılar. Herkesin birbirinin gırtlağına sarıldığı bir zamanda, ortamda hesabını iyi yapacaksın, dağda bayırda gezmeyeceksin, kaçakçılık yapmayacaksın. Adam gibi iş tutacaksın, uyuşturucu madde, akaryakıt kaçakçılığını bir meslek sanmayacaksın. Alnının teriyle para kazanmayı öğreneceksin. Bu kadar basit. Mayın tarlasında gezen mayına basar.

3. Yaşanan olayın kasıtlı olduğunu söylemek de ciddi bir artniyet işaretidir. Her hangi bir ordu sivilleri hedef aldığında öyle 30 kişilik kayıpların hesabı bile tutulmaz. Yüzbinlerle konuşmaya başlarsınız. Misal, Kürtleri sınırımıza yüzbinlerle yığan Irak güçleri sadece iki tümen gücündeydi. Fellucede yapılan katliamı ne boyutta  bir birlik yaptı sanıyorsunuz?

4. Sonuçları ölüm olan politikaların hesabını devlete değil, ayrılıkçı Kürtlere ve bunların kurdukları terör örgütlerine sormalıydınız, devlete değil. Bu şekilde kurulan ters mantık PKK işidir.

5. Devletlerin kendi varlığını koruma hakkı vardır, ve bunu tartışmak boşunadır. TSK silah bırakmaz, PKK silah bırakır. Bunu tartışmak, konuşmak PKK nın işidir.

6. Bölgede ne yaşanıyorsa bunun tek suçlusu sadece ve sadece Kürt ayrılıkçılığını körükleyen, destekleyen, taraftar olanlardır. Bütün ölümlerin acıların hesabını onlara soracaksınız.


Ya da mertçe yiğitçe silahı elinize alıp sizde PKK saflarına katılıp, TSK'nın karşısına geçip mücadelenizi vereceksiniz.
Namertlik yapmayacak, mertçe niyetinizi beyan edip, niyetinize uygun yaşayacaksınız.

Evet tarihte bunu Ermeniler denediler ve sonuç ortadadır.
Yaşananların utancıyla, yenilginin ağırlığıyla ülkede Ermeni kelimesini dahi kulanamayacak duruma düştüler ve kimi zaman Kürdüz, kimi zaman da Aleviyiz diyerek saklandılar.
Rahat durmadılar.
Şimdi de ülkede kalan kripto Ermenileri kullanarak, Kürtleri kendilerine alet ediyorlar.

Aldananlar da kaderlerini yaşayacaktır.

Bu savaştır, savaş her zaman kan ve gözyaşı demektir.
Savaş meydanlarına çıktıktan sonra ovunmak dövünmek beyhudedir.
Savaşın nezaketi, kibarlığı, nahifliği, zerafeti olmaz.
Ölüm her zaman pis kokar...



ULUDERE'DE YARATILAN KATLİAMIN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ!

"Kürt sorununun çözümü" adı altında atılan adımlar artık sivil ve masum insanları da içerisine çeken bir ölüm girdabına dönüşmüş durumdadır. 29 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaratılan katliam mantığı ve sözleri kilitlemiştir.

Bugün, bilincimiz ve vicdanımız ölüm girdabının içerisine doğru çekilmeye çalışılmaktadır. Sonuçları ölümü doğuran politikaların hiçbir makul gerekçesi olamaz.

Yaşanan katliamdır. TMMOB, bu katliamı yaratanların açığa çıkarılması için atılacak adımların insanlık adına takipçisi olacaktır.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı


--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Senin hakkinda iyi zanda bulunanin zannini gerceklestir.  Hz.Ali   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder