17 Mayıs 2012 Perşembe

POLITIK - 'O rozetle namaz olmaz'

İmam ne yapsın, öyle öğretmişler.
Bu memlekette 80 yıldır gizemli bilgi, derin sır diye insanlara bunları öğrettiler.
Sonunda aklına, idrakine güvenemeyen, itaate yatkın zihniyette bir sürü insan yetişti.

'O rozetle namaz olmaz'

Ordu'da emekli öğretmen Atatürk rozetiyle camiye gitti. Rozeti göre imam ise...

Erol KÜÇÜKOĞLU/ORDU, (DHA)


 

ORDU’nun merkeze bağlı Akkise Köyü’nde oturan emekli öğretmen 57 yaşındaki Yalçın Kılıçkaya, cami imamı Fazlı Şahin’in karşı çıkmasına karşın camiye yakasında Atatürk rozetiyle gidiyor.

Ordu’nun merkeze bağlı Akkise Köyü’nde yaşayan ve 28 yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Yalçın Kılıçkaya, gittiği Akkise Köyü Merkez Camii”ne gidince karşılaştığı imam Fazlı Şahin’in kendisini durdurduğunu söyledi. Kılıçkaya, şunları anlattı:

"İmam, ’Atatürk rozetini çıkart, namazın kabul olmaz. Çıkarmazsan, cemaatin namazı da lekelenir, onlarınki de kabul olmaz’ dedi. Kendisine ’Ben sonra çıkartırım’ dedim. Kendisi çıkartmak için hareket etti. Bunun üzerine rozeti çıkarttım cebime koydum, namazımı kıldım."


Bu olayın ardından köydeki gençlerin imam Fazlı Şahin’e tepki gösterdiğini söyleyen Yalçın Kılıçkaya, "İmam bir hafta sonra özür diledi, tekrar ben de Atatürk rozetiyle girdim camiye. Bugüne kadar geçen 4 ay içerisinde de rozetle camiye gidiyorum" dedi.


SORUŞTURMA AÇILDI


Ordu Valiliği İl Müftülüğü, iddianın duyulması üzerine geçen hafta soruşturma açılması talimatını verdi. Akkise Köyü Merkez Cami İmamı Fazlı Şahin konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise, "Olayı öğrendikten sonra valilikten soruşturma oluru aldık. Şu anda soruşturma yapılıyor. Hem görevli imam arkadaşımızı, hem de köydeki cemaatin bilgisine başvuruluyor. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından detaylı olarak bilgiyi verebilirim" dedi.

 

http://haber.gazetevatan.com/o-rozetle-namaz-olmaz/451001/7/Manset



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Istiklal Marsi  Turkun evvelce buyuk bir pederi  Cekti sancagi hilâl-i sehari  Kanimizla boyadik bahr u berri  Boyle aldik bu guzel ulkeleri   Ileri, ars ileri, ars ileri  Geri kalsin vatanin kahpeleri   Seni ihya icin ey nâmi buyuk  Vatanin ugruna olduk olduk  Ne buyuk kaldi bu yolda ne kucuk  Siper oldu sana daglar gibi Turk   Yuru ey milletin efradi yuru  Ak sut emmis vatan evlâdi yuru   Vatan evlâdini kurban edeli  Milletin hur yasamaktir emeli  Veremez kimseye bir Camlibeli  Baglanir mi acaba Turkun eli   Ileri, ars ileri, ars ileri  Cignenir cunku kalan yolda geri.   HUSEYIN SUAD    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa   batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kal1plasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder