14 Mayıs 2012 Pazartesi

BIR FIKIR KANSERININ TEZAHURUDUR - Müdür namaza zorluyor ‘Edison cennete gider mi?’

  • Memurların cuma namazı kılmamaları dert olmuş. Bunun için daha çok mücadele edilmeliymiş.
  • Edison cennete gitmezmiş, çünkü insanlığa faydalı olmak bir ölçü değilmiş.
    İneklerde insanlığa çok faydalı olduğu halde cennete gitmediğine göre Edison da gidemezmiş...
  • Namaz kılmayan ana-bababaya itaat edilmezmiş...
İşte bu haliyle islamiyet insanlığın bu yüzden başının belası.
İşte bu yüzden batılı islam deyince siniri tepesine çıkıyor.
İşte bu yüzden bir gün batılılar müslümanları ülkelerinden atacaklar, etnik arındırma yapacaklar.

  • Sana ne elalemin kıldığı ya da kılmadığı namazdan. Evet haddini bu kadar aşmak ancak 700'lü yılların ilkelliğinden başka birşey değildir. Kılıç zoruyla insanları müslüman yapacaklar. Birileri bunlara 2000'li yıllarda yaşadığımızı bir zahmet hatırlatıversin.
  • Sen ne terbiyesiz bir adamsın da Edison gibi bir adamı inekle kıyaslıyorsun. Terbiyesizliğe ve basitlikteki cürete bakar mısınız.
  • Hele hele evlatları anaya, babaya isyana nasıl bir ahlakla tahrik ediyorsun. Lafa bak sen. Bu lafları duyduktan sonra islamiyete azıcık teşne olan ana-babalar islamiyete ne gözle bakar?
Evet, bu haliyle islamiyet görüldüğü yerde mücadele edilmesi gereken zararlı bir fikirdir.
Tıpkı NAZIZM gibi totaliter, tıpkı Stalin Komünizmi gibi zalim, tıpkı Moğollar gibi yıkıcı..

Cumhuriyet 11.05.2012


MAHMUT ORAL

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız'ın resmi makam aracıyla köy köy dolaşıp dini içerikli kitaplar dağıttığı, Kutlu Doğum Haftası kapsamında hafta sonlarında ilçe ve köylerindeki birçok okulu Hizbullah'a yakın derneklere tahsis ettiği, kurumdaki görevlileri namaz kılmaya, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen'e üye olmaya zorladığı belirtildi.

Yıldız'ın dağıttığı kitaplarda, "Memurlar, öğrenciler değil beş vakit namazı, cuma namazını bile kılamıyor.

Başörtüsüne karşı verilen mücadelenin daha fazlası namaz için sergilenmeli" denirken "Edison cennete gider mi?" başlıklı bir yazıda ise "Dinimize göre ancak imanlı olan bir kimse cennete gider.

İnsanlığa faydalı olan yalnız âlimler değildir.

Öküzler de ilk insanlardan bu yana insanlığa büyük hizmet vermişlerdir" denildi.

Yıldız ile ilgili Eğitim-Sen'in yaptığı birçok şikâyetin hasıraltı edildiği, herhangi bir inceleme yapılmadığı belirtildi.

Yıldız'ın dağıttığı dini içerikli kitaplarda çocukların namaz kılmayan anne babaya itaat etmemeleri istenirken namaz ile ilgili dernek ve vakıflar kurulması öneriliyor.

 

 

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Gercek dost, arkadasinin kusurunu gorunce onu uyarir. Fakat bu kusurlari baskalarina aciklamaz.  Imam Safi   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bi  r derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kal1plasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder