29 Temmuz 2016 Cuma

Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi

 


Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi

27.07.2016 20:06

Cemaat sermayesi ile kurulan Taraf'ta Ahmet Altan'la birikte demokrasi mücadelesi verdiğini iddia eden, gerçekte AKP ve Cemaat muhaliflerine kurulan tertibin medya ayağında yeralan Yasemin Çongar'ın CIA'ya haber taşıdığı belgelendi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan TSK içindeki Fethullahçı yapılanmanın darbe girişiminden çıkartacağı pek çok ders olmakla birlikte, bu derslerden biri ise demokrasi için mücadele eden 'Cesur gazeteci' denilerek topluma pazarlanan bazı isimlerin sadece bir gazeteci değil, algı ajanı hatta yabancı ülkelere bilgi sızdıran gönüllü ajanlar olduğunun anlaşılması oldu.

Bu isimlerden biri ise Ahmet Altan'la birlikte Cemaat sermayesi ile kurulan Taraf'ta Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında muhalif aydınlar ile TSK'daki Kemalist-Cumhuriyetçi subayların tasfiye edilmesi ve TSK'nın kurumsal itibarının zedelenmesi operasyonlarında başrol oynayan Yasemin Çongar. Eşi de ABD Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan şube müdürü düzeyinde bir çalışanı istihbaratçı. Yani ABD Dışişlerindeki CIA yönetici ve elemanlarından biri.

Tablo şöyle; Çongar'ın bir yandan TSK ile ilgili bazı bilgileri ABD Büyükelçiliği'ndeki CIA ajanları ile paylaşırken, öte yandan da çalıştığı gazeteyi finanse edeb Gülen Cemaati ile ilgili kimi sırları da ABD ile paylaştığı anlaşılıyor. yani Çonğan çift taraflı çalışmış. Gerçekte bir operasyon gazetesi olarak kurulan ve dönemin Cemaatçi polis istihbarat birimleriyle ortak çalışan Taraf gazetesini Ahmet Altan ile birlikte yöneten Çonğar, uzun süredir ortalıkta görünmüyor.

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan "Mahrem" kitabında Yasemin Çongar'ın bu süreçte ABD'li yetkililere TSK ile ilgili bilgileri nasıl taşıdığı Wikileaks sızıntılarındaki belgelere dayandırılarak açık şekilde ortaya kondu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na TSK içinde Cemaat örgütlenmesi hakkında bilgi veren Taraf'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Çongar, Gülenci askerlerin eşlerinin TSK'da gizlenmek için havuz kenarında mayo değil bikini giydiğini söylüyor.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan "Mahrem" kitabında söz konusu kriptoya yer verdi.

Çongar'ın Fethullahçı subaylara ilişkin "çok özel" anlatımlarının hikayesi belgelerde şöyle yer alıyor:

Tarih: 17 Eylül 2009.

ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon A. Wiener "Değişen Türkiye'de İslam, AKP, Türban, Fethullah Gülen ve Diyanet" başlıklı bir kriptoyu Washington'a gönderdi.

Kriptoda Başkonsolos'un çarpıcı isimlerle (kriptodaki deyimiyle, kontaklarıyla / bağlantılarıyla) görüşmelerinin notları vardı. Belgeden, kontaklarla görüşmelerin farklı zamanlarda yapıldığı ve bu görüşmelerden toplanılan notların derlenip kriptoya çevrildiği anlaşılıyordu.

Başkonsolos Wiener'ın görüşlerini Washington'a geçtiği kontaklarından biri de Yasemin Çongar'dı.

Kriptonun yazıldığı dönemde, Çongar'ın Taraf'ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olduğunu hatırlatalım.

Kriptoda ABD'li diplomat Wiener'in İslam notları arasında Gülen Cemaati de vardı."Kemalistlerin hiddetinden nasiplenen diğer bir grup, dini lider Fethullah Gülen'in müritleri. Kontaklarımızın tümü, bu müritlerin Kemalizmin en güçlü kalesi olan ordu da dahil olmak üzere Türk toplumunun 'her yerinde' olduğu konusunda hemfikir," diyen Başkonsolos, Yasemin Çongar'la konuya dair görüşmesinden notlar aktarıyordu.

Çongar o dönem TSK'ya savaş açan ve Cemaat'le aynı eksende davranan yayın organı Taraf'ı yönetiyordu. Kuşkusuz o süreçte kamuoyu önünde sorsanız, Çongar Cemaat'in TSK içinde örgütlenmediğini söyleyecekti. Başkonsolos'a ise şunları söylüyordu:

"(...) Çongar ordu kumandanlığının, Gülen hareketinin silahlı kuvvetlerin daha üst kademelerine sızmasından giderek rahatsız olduğunu ve Gülenciler'i bu kademelerden temizlemeye her daim istekli olduğunu söyledi. (...)"

http://www.abcgazetesi.com/ahmet-altanla-tarafi-kuran-yasemin-congarin-ciaya-calistigi-belgelendi-23206h.htm 
a45UyF587661-160729112125 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/07/29  14:20 2  65  adaletvekalkinma@yahoogroups.com


 



--

Insanin dogasinda onu kavgaya surukleyen uc sey vardir:
Rekabet, guvensizlik ve sohret.

Thomas Hobbes

Cabir bin Abdullah ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi :
Bayram gunu Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) ile namazda beraberdim. Hutbe okumadan once ezansiz ve kametsiz namaza basladi. Sonra Bilal ( Radiyallahu Anh ) a yaslanarak ayak ustu durup Allah a karsi takvali olmaya , ona itaatli olmaya tesvik ederek halka vaaz ve nasihatte bulundu. Sonra kadinlarin oldugu yere geldi. Onlara da vaaz ve nasihat etti ve :
Sadaka verin , zira siz kadinlarin cogu cehennem kutugudur buyurdu. Kadinlarin en hayirlilarindan yanaklari kirmizi olan bir kadin ayaga kalkip :
− Ya Rasulallah ,nicin dedi. Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ):
− Cunku siz halinizden cok $ikayet eder , kocalarinizin ihsanina karsi nankorluk edersiniz buyurdu. Bunun uzerine kadinlar kendi ziynet esyalarini tasadduk etmeye basladilar. Bilal ( Radiyallahu Anh ) in elbisesinin icine kupelerini ve yuzuklerini atiyorlardi.

( Muslim - Ahmed )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari $iklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder